X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Juz po USG :)
    Mamy 14,7 mm :) Serduszko 167 bpm :) wszystko jest ok!
    29ncfvo.png
    Boski a jak już ładnie widać wszystko :) My idziemy w sr zaczniemy 8 tydz tez chce takie piękne zdjęcie :))) Rosnijcie :))

Glass lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! My w czwartek mieliśmy już 1,90 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 19:05

kashanti, Glass lubią tę wiadomość

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To duże macie te Kropki :). Mój w środę miał 1,14 i serce jak dzwon.

kashanti lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nancy86 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sie w ogole czujecie?bo ja tragicznie jesli chodzi o mdlosci.w pierwszej ciazy nie miałam żadnych dolegliwości i mam chlopczyka.myslicie,ze samopoczucie ma znaczenie jezeli chodzi o plec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 12:00

31 lat, 4 cs, syn prawie 4 latka
    gannyx8dyz1zt3mp.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy86 wrote:
    Dziewczyny a jak sie w ogole czujecie?bo ja tragicznie jesli chodzi o mdlosci.w pierwszej ciazy nie miałam żadnych dolegliwości i mam chlopczyka.myslicie,ze samopoczucie ma znaczenie jezeli chodzi o plec?
    U mnie tragedii nie ma... brzuch pobolewa, senna non stop i jak głodna jestem to mnie mdli...

A co do przesądów i kalendarzy i jakiś testów na płeć, to dla mnie zwykla zabawa i jakoś średnio w to wierzę ;) Wszystko okaże się na USG a najpozniej podczas porodu ;)
    Co kobieta to inna wrazliwosc na hormony... Szwagierka miała caly czas mdlosci i urodzila synka. W drugiej ciazy spokój i tez synek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 12:07

nancy86 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ok, poza tym ze mnie mdli i jak coś zjem to mdli mnie jeszcze mocniej, w ogóle nie pije kawy bleee, i raczej mam brak apetytu.
    Czuje tez lekkie rozciaganie brzucha od środka :)

Znajoma na usg cały czas miała chłopczyka..i 3 dni temu urodziła zdrową dziewczynkę :D
    także to dopiero niespodzianka.. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 19:21

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • Della Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się nie chce jeść to robimy w domku koktajle owocowe plus jarmuż, szpinak, natka pietruszki i zawsze witaminki dostarczone ;-)

Mnie się totalnie nie chce jeść mięsa...

Ankakalina1987 lubi tę wiadomość

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    Jak mi się nie chce jeść to robimy w domku koktajle owocowe plus jarmuż, szpinak, natka pietruszki i zawsze witaminki dostarczone ;-)

Mnie się totalnie nie chce jeść mięsa...
    Ja na mięso nawet nie mogę patrzeć. Mam taki wstręt do jedzenia, że szkoda gadać. Myślę,że spróbuję się przerzucić na zupy i kanapki. Po wszystkim mnie mdli. Mam nadzieję, że to się skończy w miarę szybko :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo... Głodna ale nie mogę patrzeć na jedzenie. Koszmar. Trzecia ciąża a nie miałam takich mdłości... Po prostu wszystko jest obrzydliwe a jak śmierdzi... Zmuszam się do jedzenia bo się boję że Okruszkowi czegoś zabraknie. Ale już mam dość tego wszystkiego, chyba popadłam w depresję... Imbir mi pomaga doraźnie, ale na słowo imbir to jest mi dopiero niedobrze... Kiedy to się skończy...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della jak ja Ci zazdroszczę, że Ty możesz pić takie koktajle :-D Ja mam w domu chyba wszystkie owoce świata a jedyne co w siebie wmusze to jabłko...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Della jak ja Ci zazdroszczę, że Ty możesz pić takie koktajle :-D Ja mam w domu chyba wszystkie owoce świata a jedyne co w siebie wmusze to jabłko...

witam w klubie :) :D czasem jeszcze banan da radę ;)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam jajecznice. Sukces :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy86 wrote:
    spotkałam się kiedyś z teorią że w ciąży z dziewczynkami są większe przyrosty bety, a co za tym idzie większe mdłości. Ale wydaje mi się że zależy to od wielu czynników i fakt występowania (bądź nie) mdłości nie jest przesłanką na podstawie której możemy przewidywać płeć. Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości - urodziłam córeczkę. Teraz też mam. Czy będzie druga córcia? Nie wiem, nie mam żadnych przeczuć ;) serduszkowaliśmy 3 i 1 dni przed owu, więc szanse są chyba i na chłopca i dziewczynkę. A Wy macie jakieś przeczucia? :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    spotkałam się kiedyś z teorią że w ciąży z dziewczynkami są większe przyrosty bety, a co za tym idzie większe mdłości. Ale wydaje mi się że zależy to od wielu czynników i fakt występowania (bądź nie) mdłości nie jest przesłanką na podstawie której możemy przewidywać płeć. Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości - urodziłam córeczkę. Teraz też mam. Czy będzie druga córcia? Nie wiem, nie mam żadnych przeczuć ;) serduszkowaliśmy 3 i 1 dni przed owu, więc szanse są chyba i na chłopca i dziewczynkę. A Wy macie jakieś przeczucia? :)
    Ja nie mam póki co żyje tym, żeby wszystko było dobrze:) Tyle się teraz słyszy o różnych rzeczach, ze najważniejsze, żeby było zdrowe .Maz tez mi ostatnio powiedział , ze płeć nie ma znaczenia zdrowie najważniejsze :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Glass Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział, że jak będzie dziewczynka to kupi giwere :). Mi dużo beta rosła, zobaczymy co się z tego wykluje.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak tak patrze w lustro, to chyba nosze dziewczynke, bo wygladam okropnie ;) Okropnie tez sie czuje :-D ale nie mam zupelnie zadnych "wymagan", niech sobie rosnie zdrowo kto tam chce ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz imie dla chlopca juz mam a dla dziewczynki nawet pomyslu ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Chociaz imie dla chlopca juz mam a dla dziewczynki nawet pomyslu ;)
    To u nas odwrotnie heh dla dziewczynki mamy pomysły dla chłopca jeszcze nie

v5abi09kg49ph79h.png
  • Polka23 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.

3jgxs65gorluprva.png
  • Magdalena B Nowa

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 6 tyg dokładnie 5 tyg i 0 dni. Pęcherzyk z fasolka 1,22mm. Po dwóch tygodniach juz 12 mm i widoczne serce

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ