X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Juz po USG :)
    Mamy 14,7 mm :) Serduszko 167 bpm :) wszystko jest ok!
    29ncfvo.png
    Boski a jak już ładnie widać wszystko :) My idziemy w sr zaczniemy 8 tydz tez chce takie piękne zdjęcie :))) Rosnijcie :))

Glass lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! My w czwartek mieliśmy już 1,90 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 19:05

kashanti, Glass lubią tę wiadomość

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To duże macie te Kropki :). Mój w środę miał 1,14 i serce jak dzwon.

kashanti lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nancy86 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sie w ogole czujecie?bo ja tragicznie jesli chodzi o mdlosci.w pierwszej ciazy nie miałam żadnych dolegliwości i mam chlopczyka.myslicie,ze samopoczucie ma znaczenie jezeli chodzi o plec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 12:00

31 lat, 4 cs, syn prawie 4 latka
    gannyx8dyz1zt3mp.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy86 wrote:
    Dziewczyny a jak sie w ogole czujecie?bo ja tragicznie jesli chodzi o mdlosci.w pierwszej ciazy nie miałam żadnych dolegliwości i mam chlopczyka.myslicie,ze samopoczucie ma znaczenie jezeli chodzi o plec?
    U mnie tragedii nie ma... brzuch pobolewa, senna non stop i jak głodna jestem to mnie mdli...

A co do przesądów i kalendarzy i jakiś testów na płeć, to dla mnie zwykla zabawa i jakoś średnio w to wierzę ;) Wszystko okaże się na USG a najpozniej podczas porodu ;)
    Co kobieta to inna wrazliwosc na hormony... Szwagierka miała caly czas mdlosci i urodzila synka. W drugiej ciazy spokój i tez synek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 12:07

nancy86 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ok, poza tym ze mnie mdli i jak coś zjem to mdli mnie jeszcze mocniej, w ogóle nie pije kawy bleee, i raczej mam brak apetytu.
    Czuje tez lekkie rozciaganie brzucha od środka :)

Znajoma na usg cały czas miała chłopczyka..i 3 dni temu urodziła zdrową dziewczynkę :D
    także to dopiero niespodzianka.. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 19:21

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • Della Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się nie chce jeść to robimy w domku koktajle owocowe plus jarmuż, szpinak, natka pietruszki i zawsze witaminki dostarczone ;-)

Mnie się totalnie nie chce jeść mięsa...

Ankakalina1987 lubi tę wiadomość

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    Jak mi się nie chce jeść to robimy w domku koktajle owocowe plus jarmuż, szpinak, natka pietruszki i zawsze witaminki dostarczone ;-)

Mnie się totalnie nie chce jeść mięsa...
    Ja na mięso nawet nie mogę patrzeć. Mam taki wstręt do jedzenia, że szkoda gadać. Myślę,że spróbuję się przerzucić na zupy i kanapki. Po wszystkim mnie mdli. Mam nadzieję, że to się skończy w miarę szybko :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo... Głodna ale nie mogę patrzeć na jedzenie. Koszmar. Trzecia ciąża a nie miałam takich mdłości... Po prostu wszystko jest obrzydliwe a jak śmierdzi... Zmuszam się do jedzenia bo się boję że Okruszkowi czegoś zabraknie. Ale już mam dość tego wszystkiego, chyba popadłam w depresję... Imbir mi pomaga doraźnie, ale na słowo imbir to jest mi dopiero niedobrze... Kiedy to się skończy...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della jak ja Ci zazdroszczę, że Ty możesz pić takie koktajle :-D Ja mam w domu chyba wszystkie owoce świata a jedyne co w siebie wmusze to jabłko...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Della jak ja Ci zazdroszczę, że Ty możesz pić takie koktajle :-D Ja mam w domu chyba wszystkie owoce świata a jedyne co w siebie wmusze to jabłko...

witam w klubie :) :D czasem jeszcze banan da radę ;)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam jajecznice. Sukces :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy86 wrote:
    spotkałam się kiedyś z teorią że w ciąży z dziewczynkami są większe przyrosty bety, a co za tym idzie większe mdłości. Ale wydaje mi się że zależy to od wielu czynników i fakt występowania (bądź nie) mdłości nie jest przesłanką na podstawie której możemy przewidywać płeć. Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości - urodziłam córeczkę. Teraz też mam. Czy będzie druga córcia? Nie wiem, nie mam żadnych przeczuć ;) serduszkowaliśmy 3 i 1 dni przed owu, więc szanse są chyba i na chłopca i dziewczynkę. A Wy macie jakieś przeczucia? :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    spotkałam się kiedyś z teorią że w ciąży z dziewczynkami są większe przyrosty bety, a co za tym idzie większe mdłości. Ale wydaje mi się że zależy to od wielu czynników i fakt występowania (bądź nie) mdłości nie jest przesłanką na podstawie której możemy przewidywać płeć. Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości - urodziłam córeczkę. Teraz też mam. Czy będzie druga córcia? Nie wiem, nie mam żadnych przeczuć ;) serduszkowaliśmy 3 i 1 dni przed owu, więc szanse są chyba i na chłopca i dziewczynkę. A Wy macie jakieś przeczucia? :)
    Ja nie mam póki co żyje tym, żeby wszystko było dobrze:) Tyle się teraz słyszy o różnych rzeczach, ze najważniejsze, żeby było zdrowe .Maz tez mi ostatnio powiedział , ze płeć nie ma znaczenia zdrowie najważniejsze :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Glass Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział, że jak będzie dziewczynka to kupi giwere :). Mi dużo beta rosła, zobaczymy co się z tego wykluje.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak tak patrze w lustro, to chyba nosze dziewczynke, bo wygladam okropnie ;) Okropnie tez sie czuje :-D ale nie mam zupelnie zadnych "wymagan", niech sobie rosnie zdrowo kto tam chce ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz imie dla chlopca juz mam a dla dziewczynki nawet pomyslu ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Chociaz imie dla chlopca juz mam a dla dziewczynki nawet pomyslu ;)
    To u nas odwrotnie heh dla dziewczynki mamy pomysły dla chłopca jeszcze nie

v5abi09kg49ph79h.png
  • Polka23 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.

3jgxs65gorluprva.png
  • Magdalena B Nowa

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 6 tyg dokładnie 5 tyg i 0 dni. Pęcherzyk z fasolka 1,22mm. Po dwóch tygodniach juz 12 mm i widoczne serce

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ