X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Ja od dwóch dni piję imbir jeszcze w łóżku, naprawdę pomaga <3 Przynajmniej jakoś funkcjonuję, bo przedtem to się czułam jakbym życia kończyła ;)
    Mnie zapach imbiru odrzuca od razu i mogę lecieć do łazienki próbowałam herbatę z imbirem, ale tez lecę .Kromka suchego chleba czasami pomaga

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ja mam dziś wizytę, ale po przeczytaniu wpisu patuniek mnie sparaliżowało...

Kochana, bardzo Ci wspolczuje, nie ma słów, zeby ukoić to co czujesz... Trzymaj się...
    Trzymamy kciuki ja mam za tydzień w środę i tez po tyk poście się mega sesresowalam mąż mi neta chciał odłączyć musi być dobrze musi damy radę

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no skoro Cię odrzuca od imbiru to nie wiem, jak Ci pomóc... Podobno jeszcze migdały ale ja już wolę imbir. Mąż mi kupił ale są takie mdłe że nie da rady. I ogólnie to spacery, świeże powietrze pomaga. Chociaż teraz jak wszyscy palą w piecach to nawet na wsi powietrze czyste nie jest. A skoro ta kromka Ci pomaga to może spróbuj ją zjeść jeszcze w łóżku? Może w tym tkwi tajemnica sukcesu - wykończ mdłości zanim one wykończą Ciebie ;) :-D A ja mam ostatnio jakieś obniżenie nastroju, trochę mnie dopada strach jak to będzie z trójką. Nie wiem czy sobie poradzę... Oczywiście nie mogę tych moich przemyśleń nikomu zdradzić bo przecież chciałam sama to co teraz wymyślam ;) Wolę je sobie zostawić dla siebie. Ale bierze mnie strach w swoje łapska, oj bierze...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Oj no skoro Cię odrzuca od imbiru to nie wiem, jak Ci pomóc... Podobno jeszcze migdały ale ja już wolę imbir. Mąż mi kupił ale są takie mdłe że nie da rady. I ogólnie to spacery, świeże powietrze pomaga. Chociaż teraz jak wszyscy palą w piecach to nawet na wsi powietrze czyste nie jest. A skoro ta kromka Ci pomaga to może spróbuj ją zjeść jeszcze w łóżku? Może w tym tkwi tajemnica sukcesu - wykończ mdłości zanim one wykończą Ciebie ;) :-D A ja mam ostatnio jakieś obniżenie nastroju, trochę mnie dopada strach jak to będzie z trójką. Nie wiem czy sobie poradzę... Oczywiście nie mogę tych moich przemyśleń nikomu zdradzić bo przecież chciałam sama to co teraz wymyślam ;) Wolę je sobie zostawić dla siebie. Ale bierze mnie strach w swoje łapska, oj bierze...
    jak duze masz dzieci? moje maja 3 i 5. wydaje mi sie ze najgorzej bedzie wieczorem trojce wykapac, nakarmic etc

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Myślę że to hormony każda z nas ma takie myśli Czy sobie poradzi itp damy rade :)ja to się boje porody konkretnie bólu bo po hsg mam kiepskie odczucia heh

v5abi09kg49ph79h.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O porodzie to ja w ogóle nawet nie myślę jeszcze ;) Moje dzieci mają 10 i 6 lat. Niby już duże ale też trzeba im poświęcić czas. Synek akurat po wakacjach pójdzie do pierwszej klasy, boję się że nie będę miała czasu dopilnować go przy odrabianiu lekcji itp. Córka prawie nastolatką, ale ma już takie swoje nastoletnie zachowania. Wiem że to moja wina, bo niewiele od nich wymagałam, większość robiłam za nich, bo tak mi było wygodnie a teraz chyba poniosę konsekwencje.. Pewnie to hormony i to moje złe samopoczucie mi też "pomagają" w tym nastawieniu. Od wczoraj boli mnie głowa,nie wiem czy wraz z mrozem oobniżyło się ciśnienie czy co, ale ledwo chodzę. Patrzę tylko gdzie by tu spocząć ;) Dom zaniedbałam, bałagan wszędzie, robię tylko to co muszę, mąż sobie sam kolację robi jak wraca z pracy, odrabia lekcje a ja ciągle leże. I obiecałam sobie wczoraj że dzisiaj ogarnę dom. Pozdrawiam z łóżka. Nie wiem czy to ma znaczenie że idzie zima a pierwsza ciąża zaczęła się w lecie a druga na wiosnę ale tak byle jak jak teraz to się nigdy w ciąży nie czułam...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka mnie jakoś przeraża pranie z tych takich przyziemnych czynności. Bo już teraz to są ogromne ilości.. Już sobie obiecałam że kupię suszarkę, myślę że ona mnie trochę odciąży. Bardzo też marzę o zmywarce ale trzeba zrobić najpierw remont kuchni bo sie zwyczajnie nie zmieści,mamy kuchnie malutką. Bo zmywanie zabiera bardzo dużo czasu, po całym dniu po 4 osobach to czasami stoję przy garach że 2 godziny.. A kręgosłup mi wysiada. Z karmieniem też może byc problem bo moje dzieci należą do tych wybrednych. Czasami robię dwa dania bo syn tego nie zje a córka tamtego. Małemu trzeba bedzie jeszcze coś innego. Trzrba kupić większy samochód bo o ile sama trójkę wpakuje do mojego to już z mężem może być problem ;) ale samochód to nie moja działka, tym się zajmuje on. Chociaż ja też o tym myślę, wiadomo. Ogólnie to się martwię właśnie takimi technicznymi sprawami. Bo miłości nikomu nie zabraknie, tego jestem akurat pewna :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Della Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina... szok... bliźniaki O.o

kashanti, po_prostu_ja, karolcia87, ptaszek1, anecz_kaa, Vanilka, Glass, Paulina.G, Sońkaa, Loonie, kasiuleks lubią tę wiadomość

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    gratulacje!!!!!!!! ;] bedzie wesolo ;] !!

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    O Jezu :-D Ale serdecznie Ci gratuluję :) Nie Ty pierwsza, dasz radę :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki to super wiadomość! Gratki!!! :))

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    O porodzie to ja w ogóle nawet nie myślę jeszcze ;) Moje dzieci mają 10 i 6 lat. Niby już duże ale też trzeba im poświęcić czas. Synek akurat po wakacjach pójdzie do pierwszej klasy, boję się że nie będę miała czasu dopilnować go przy odrabianiu lekcji itp. Córka prawie nastolatką, ale ma już takie swoje nastoletnie zachowania. Wiem że to moja wina, bo niewiele od nich wymagałam, większość robiłam za nich, bo tak mi było wygodnie a teraz chyba poniosę konsekwencje.. Pewnie to hormony i to moje złe samopoczucie mi też "pomagają" w tym nastawieniu. Od wczoraj boli mnie głowa,nie wiem czy wraz z mrozem oobniżyło się ciśnienie czy co, ale ledwo chodzę. Patrzę tylko gdzie by tu spocząć ;) Dom zaniedbałam, bałagan wszędzie, robię tylko to co muszę, mąż sobie sam kolację robi jak wraca z pracy, odrabia lekcje a ja ciągle leże. I obiecałam sobie wczoraj że dzisiaj ogarnę dom. Pozdrawiam z łóżka. Nie wiem czy to ma znaczenie że idzie zima a pierwsza ciąża zaczęła się w lecie a druga na wiosnę ale tak byle jak jak teraz to się nigdy w ciąży nie czułam...
    No tak przy dwójce dzieci jest co robić,Ja póki co jestem w domu i poza mieszkaniem, które przypominało huragan już je ogarnelam mam ten komfort, ze kiedy chce mogę się położyć dzieci jeść nie wołają jak to mówią. Jesteśmy na podobnym etapie przeczytałam ze teraz mdłości senność to normalne :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    Woo podwójne gratulacje :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje bliźniaków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 17:51

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    Gratulacje!!! :*

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    Della oo gratuluje :D dwa szczescia do kochania na raz :D

Ankakalina1987 lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    No tak przy dwójce dzieci jest co robić,Ja póki co jestem w domu i poza mieszkaniem, które przypominało huragan już je ogarnelam mam ten komfort, ze kiedy chce mogę się położyć dzieci jeść nie wołają jak to mówią. Jesteśmy na podobnym etapie przeczytałam ze teraz mdłości senność to normalne :)
    Jakoś dostałam powera i ogarnęłam też dół :-D Jeszcze góra uff... ;) Mdłości ustąpiły miejsca senności, co by mi za dobrze nie było heh ale już z dwojga wolę spać niż wisieć nad porcelaną :) Chociaż zjadłam sobie kawałek wiejskiej kiełbaski i to był błąd, o rany jak mi się odbija teraz, bleee...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie :) 0,19cm <3 narazie wszystko w pozadku:) niestety serduszka nie uslyszlam, za wczesnie jescze musze poczekac do kolejnej wizyty 29.11.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Jakoś dostałam powera i ogarnęłam też dół :-D Jeszcze góra uff... ;) Mdłości ustąpiły miejsca senności, co by mi za dobrze nie było heh ale już z dwojga wolę spać niż wisieć nad porcelaną :) Chociaż zjadłam sobie kawałek wiejskiej kiełbaski i to był błąd, o rany jak mi się odbija teraz, bleee...
    O to ja tez wole spac niż przytulać porcelanę .O jak ładnie :) My mamy mieszkanie wiec za dużo do sprzątania nie mam 3h i ogarnięte wszystko .Musze uważać co jem bo zgaga czeka za rogiem .
    Dziewczyny zauważyłam ze na wątku staraczkowym i innych forach mam normalnie zdjecie a tutaj mi wyrzuciło widzę ze tez tak macie próbowalyscie ustawić ponownie ?

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Ja tez juz po wizycie :) 0,19cm <3 narazie wszystko w pozadku:) niestety serduszka nie uslyszlam, za wczesnie jescze musze poczekac do kolejnej wizyty 29.11.
    To czekamy na serduszko :)

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ