X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi objawy z czasem słabnsłabą i czuje się coraz lepiej, organizm się przyzwyczaja do nowego stanu. Biorąc pod uwagę że medycyna zna przypadki w których kobiety po pół roku orientowaly się ,że są w ciąży myślę że nie masz się co martwić, tylko trzeba się cieszyć, że dobrze to znosisz;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mogę wręcz powiedzieć, że zazdroszczę. Ledwo żyje takie mdłości i wymioty mnie męczą :(

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Mi objawy z czasem słabnsłabą i czuje się coraz lepiej, organizm się przyzwyczaja do nowego stanu. Biorąc pod uwagę że medycyna zna przypadki w których kobiety po pół roku orientowaly się ,że są w ciąży myślę że nie masz się co martwić, tylko trzeba się cieszyć, że dobrze to znosisz;)

Ja jestem ciekawa czy faktycznie zdarzają się takie ciąże z zaskoczenia jak są w TLC

• Polka23 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)
    Dołączam do Was i ja.. ostatni okres 10.10.17 - test zrobiłam jeszcze przed bo dziwnie się czułam, staraliśmy się z mężem wprawdzie nie długo bo na drugim cyklu się udało dzięki testom owulacyjnym.. pierwszą wizytę mam dopiero 7.12 - pomimo tego, że to prywatnie, myślicie że powinnam czekać czy iść szybciej?

3jgxs65gorluprva.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi ucina odpowiedzi tutaj :)

Jak się dobrze czujesz to nie ma potrzeby iść wcześniej ;)

Dziewczyny a jak macie z pierwszymi badaniami krwi/moczu/etc? Prywatnie czy na NFZ robicie? Ja na prywatnej wizycie dostałam skierowanie ale bez pieczątek więc muszę to wykonać odpłatnie a wyjdzie ok. 300 zł :|, i się zastanawiam czy nie przejść się do lekarza na NFZ po skierowanie ^^

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    U mnie też objawów brak... raz się z tego cieszę, raz się martwię. Na całe szczęście wizyta w czwartek.
    Na początku i piersi mnie bolały i czasem brzuch, teraz zupełnie nic. Błagam powiedzcie, że nie jestem jedyna...

Nie jesteś jedyna, kilka dni temu tez pisałam o tym, ze nie odczuwam nic. ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Polka23 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdź się po skierowanie..ja od rodzinnego wzięłam na te badania, które kiedyś miałam słabe a betę zrobiłam prywatnie. :-) Po co płacić, lekarz z pewnością Ci wystawi.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

3jgxs65gorluprva.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:

Dziewczyny a jak macie z pierwszymi badaniami krwi/moczu/etc? Prywatnie czy na NFZ robicie? Ja na prywatnej wizycie dostałam skierowanie ale bez pieczątek więc muszę to wykonać odpłatnie a wyjdzie ok. 300 zł :|, i się zastanawiam czy nie przejść się do lekarza na NFZ po skierowanie ^^

Ja w pierwszej ciąży robiłam prywatnie, bo nawet nie mógł mo rodzinny wypisać tego skierowania. A so ginekologa na NFZ nie było terminu. Jeśli masz taka możliwość, to ja bym poszła na NFZ do ginekologa po samo skierowanie, bo faktycznie po co płacić.

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:

Nie jestem pewna bo sama ich jeszcze nie robiłam,ale nie wszystkie badania chyba niestety da się zrobić na NFZ te które wychodzą najdrożej to chyba i tak trzeba zrobić prywatnie a na NFZ może mocz i podstawowa morfologia, ale zorientuj się pewna nie jestem :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam się na szczęście do ginekologa na NFZ i mam wszystko refundowanego cały zestawik chyba z 15 badań ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział że nie ma sensu żebym płaciła za badania i każe mi przyjść do siebie do przychodni po skierowanie. Ale to dopiero na kolejnej wizycie za ok. 2 tygodnie. Po zwolnienie też tak chodziłam w poprzedniej ciąży. Te pierwsze badania są drogie, warto pokombinować ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:
    Cześć mamuśki :)
    Dołączam do Was i ja.. ostatni okres 10.10.17 - test zrobiłam jeszcze przed bo dziwnie się czułam, staraliśmy się z mężem wprawdzie nie długo bo na drugim cyklu się udało dzięki testom owulacyjnym.. pierwszą wizytę mam dopiero 7.12 - pomimo tego, że to prywatnie, myślicie że powinnam czekać czy iść szybciej?
    czekaj! bo bedziesz sie stresowac chyba ze chcesz l4

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Nie jesteś jedyna, kilka dni temu tez pisałam o tym, ze nie odczuwam nic. ;)
    Nawet to pamiętam, ale tym razem ja potrzebowałam pozytywnego kopa, bo już popadam w skrajności ;) ;)
    Uff... jeden dzień do wizyty.

Co do badań to też zamierzam tak zakombinować, że przejdę się na NFZ i liczę na lud szczęścia, że zleci większość tego, co mój gin.

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    U mnie też objawów brak... raz się z tego cieszę, raz się martwię. Na całe szczęście wizyta w czwartek.
    Na początku i piersi mnie bolały i czasem brzuch, teraz zupełnie nic. Błagam powiedzcie, że nie jestem jedyna...

U mnie też brak objawów...a ja właśnie jade na badania. W piątek prawdopodobnie USG, strasznie jestem ciekawa czy bedzie serduszko

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:

Ja chodze prywatnie, wiec i robie prywatnie :/ pocieszajace jest to, ze to tylko na poczatku ;) pozniej juz tyle badan nie bedzie :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po lekarzu :) do konca ciazy mam lykac witamine D w ilosci 3000 jm. ( mam niedobor )
    Interesujace jest to, ze normy witaminy D w Danii roznia sie znaczaco od tych w Polsce... zwlaszcza poziom uwazany za toksyczny we krwi:

w Danii poziom toksyczny (zatrucie) zaczyna sie juz od Toksiske niveauer: Over 200 nmol/l
    w Polsce dopiero od powyżej 375 nmol/l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 15:15

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj mróz. Ale słoneczko pięknie świeci, byłam na spacerku, od razu mi lepiej :) Zdecydowanie świeże powietrze pomaga na mdłości :) Miłego dnia :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam wizytę i wogole nie jestem zadowolona.. To był 6 tydz 1 dzień, chciałam jeszcze poczekać, ale ze względu na poniedziałkowe plamienie poszłam już. Po krwi już na szczęście nie ma śladu :), lekarz zrobił usg i od razu pokazał się piękny pęcherzyk z zarodkiem, niestety jeszcze nie bilo serduszko. Lekarz powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i, że za tydzień zobaczymy serduszko. Ale nic mi nie powiedział, nic nie pomierzyl, nie dał zdjęcia z usg, a ja z tego wszystkiego też o wszystkim zapomniałam i zaczęłam myśleć dopiero jsk wyszłam z gabinetu ehh. Bety też mam nie robić, bo powiedział, że na tym etapie nie ma sensu.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj nerw wziął w pracy, aż mdłości się nasiliły ;) Potem stwierdziłam, że co się będę z koniem kopać, mojej winy w tym nie ma :) A już w ogóle miód na moje serce to koledzy dziada, który mnie wkurzył - przyszli i przeprosili za "buraka, z którym pracują" :D

I już mi jest nieco lepiej ;) Ale i tak nie będę za gościa podnosić 55 kg - w ciąży, czy nie :)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też wywaliło wybór zdjęcia w avatarze? Ja na pewno nie jestem blond :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 12:10

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ