X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi objawy z czasem słabnsłabą i czuje się coraz lepiej, organizm się przyzwyczaja do nowego stanu. Biorąc pod uwagę że medycyna zna przypadki w których kobiety po pół roku orientowaly się ,że są w ciąży myślę że nie masz się co martwić, tylko trzeba się cieszyć, że dobrze to znosisz;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mogę wręcz powiedzieć, że zazdroszczę. Ledwo żyje takie mdłości i wymioty mnie męczą :(

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Mi objawy z czasem słabnsłabą i czuje się coraz lepiej, organizm się przyzwyczaja do nowego stanu. Biorąc pod uwagę że medycyna zna przypadki w których kobiety po pół roku orientowaly się ,że są w ciąży myślę że nie masz się co martwić, tylko trzeba się cieszyć, że dobrze to znosisz;)

Ja jestem ciekawa czy faktycznie zdarzają się takie ciąże z zaskoczenia jak są w TLC

• Polka23 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)
    Dołączam do Was i ja.. ostatni okres 10.10.17 - test zrobiłam jeszcze przed bo dziwnie się czułam, staraliśmy się z mężem wprawdzie nie długo bo na drugim cyklu się udało dzięki testom owulacyjnym.. pierwszą wizytę mam dopiero 7.12 - pomimo tego, że to prywatnie, myślicie że powinnam czekać czy iść szybciej?

3jgxs65gorluprva.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi ucina odpowiedzi tutaj :)

Jak się dobrze czujesz to nie ma potrzeby iść wcześniej ;)

Dziewczyny a jak macie z pierwszymi badaniami krwi/moczu/etc? Prywatnie czy na NFZ robicie? Ja na prywatnej wizycie dostałam skierowanie ale bez pieczątek więc muszę to wykonać odpłatnie a wyjdzie ok. 300 zł :|, i się zastanawiam czy nie przejść się do lekarza na NFZ po skierowanie ^^

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    U mnie też objawów brak... raz się z tego cieszę, raz się martwię. Na całe szczęście wizyta w czwartek.
    Na początku i piersi mnie bolały i czasem brzuch, teraz zupełnie nic. Błagam powiedzcie, że nie jestem jedyna...

Nie jesteś jedyna, kilka dni temu tez pisałam o tym, ze nie odczuwam nic. ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Polka23 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdź się po skierowanie..ja od rodzinnego wzięłam na te badania, które kiedyś miałam słabe a betę zrobiłam prywatnie. :-) Po co płacić, lekarz z pewnością Ci wystawi.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

3jgxs65gorluprva.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:

Dziewczyny a jak macie z pierwszymi badaniami krwi/moczu/etc? Prywatnie czy na NFZ robicie? Ja na prywatnej wizycie dostałam skierowanie ale bez pieczątek więc muszę to wykonać odpłatnie a wyjdzie ok. 300 zł :|, i się zastanawiam czy nie przejść się do lekarza na NFZ po skierowanie ^^

Ja w pierwszej ciąży robiłam prywatnie, bo nawet nie mógł mo rodzinny wypisać tego skierowania. A so ginekologa na NFZ nie było terminu. Jeśli masz taka możliwość, to ja bym poszła na NFZ do ginekologa po samo skierowanie, bo faktycznie po co płacić.

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:

Nie jestem pewna bo sama ich jeszcze nie robiłam,ale nie wszystkie badania chyba niestety da się zrobić na NFZ te które wychodzą najdrożej to chyba i tak trzeba zrobić prywatnie a na NFZ może mocz i podstawowa morfologia, ale zorientuj się pewna nie jestem :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam się na szczęście do ginekologa na NFZ i mam wszystko refundowanego cały zestawik chyba z 15 badań ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział że nie ma sensu żebym płaciła za badania i każe mi przyjść do siebie do przychodni po skierowanie. Ale to dopiero na kolejnej wizycie za ok. 2 tygodnie. Po zwolnienie też tak chodziłam w poprzedniej ciąży. Te pierwsze badania są drogie, warto pokombinować ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:
    Cześć mamuśki :)
    Dołączam do Was i ja.. ostatni okres 10.10.17 - test zrobiłam jeszcze przed bo dziwnie się czułam, staraliśmy się z mężem wprawdzie nie długo bo na drugim cyklu się udało dzięki testom owulacyjnym.. pierwszą wizytę mam dopiero 7.12 - pomimo tego, że to prywatnie, myślicie że powinnam czekać czy iść szybciej?
    czekaj! bo bedziesz sie stresowac chyba ze chcesz l4

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Nie jesteś jedyna, kilka dni temu tez pisałam o tym, ze nie odczuwam nic. ;)
    Nawet to pamiętam, ale tym razem ja potrzebowałam pozytywnego kopa, bo już popadam w skrajności ;) ;)
    Uff... jeden dzień do wizyty.

Co do badań to też zamierzam tak zakombinować, że przejdę się na NFZ i liczę na lud szczęścia, że zleci większość tego, co mój gin.

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    U mnie też objawów brak... raz się z tego cieszę, raz się martwię. Na całe szczęście wizyta w czwartek.
    Na początku i piersi mnie bolały i czasem brzuch, teraz zupełnie nic. Błagam powiedzcie, że nie jestem jedyna...

U mnie też brak objawów...a ja właśnie jade na badania. W piątek prawdopodobnie USG, strasznie jestem ciekawa czy bedzie serduszko

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:

Ja chodze prywatnie, wiec i robie prywatnie :/ pocieszajace jest to, ze to tylko na poczatku ;) pozniej juz tyle badan nie bedzie :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po lekarzu :) do konca ciazy mam lykac witamine D w ilosci 3000 jm. ( mam niedobor )
    Interesujace jest to, ze normy witaminy D w Danii roznia sie znaczaco od tych w Polsce... zwlaszcza poziom uwazany za toksyczny we krwi:

w Danii poziom toksyczny (zatrucie) zaczyna sie juz od Toksiske niveauer: Over 200 nmol/l
    w Polsce dopiero od powyżej 375 nmol/l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 15:15

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj mróz. Ale słoneczko pięknie świeci, byłam na spacerku, od razu mi lepiej :) Zdecydowanie świeże powietrze pomaga na mdłości :) Miłego dnia :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam wizytę i wogole nie jestem zadowolona.. To był 6 tydz 1 dzień, chciałam jeszcze poczekać, ale ze względu na poniedziałkowe plamienie poszłam już. Po krwi już na szczęście nie ma śladu :), lekarz zrobił usg i od razu pokazał się piękny pęcherzyk z zarodkiem, niestety jeszcze nie bilo serduszko. Lekarz powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i, że za tydzień zobaczymy serduszko. Ale nic mi nie powiedział, nic nie pomierzyl, nie dał zdjęcia z usg, a ja z tego wszystkiego też o wszystkim zapomniałam i zaczęłam myśleć dopiero jsk wyszłam z gabinetu ehh. Bety też mam nie robić, bo powiedział, że na tym etapie nie ma sensu.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj nerw wziął w pracy, aż mdłości się nasiliły ;) Potem stwierdziłam, że co się będę z koniem kopać, mojej winy w tym nie ma :) A już w ogóle miód na moje serce to koledzy dziada, który mnie wkurzył - przyszli i przeprosili za "buraka, z którym pracują" :D

I już mi jest nieco lepiej ;) Ale i tak nie będę za gościa podnosić 55 kg - w ciąży, czy nie :)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też wywaliło wybór zdjęcia w avatarze? Ja na pewno nie jestem blond :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 12:10

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ