PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak liczyć od terminu owulacji to wychodzi rzeczywiście 6.6 czyli wg lekarzy 6 tydzień bo oni zawsze liczą od skończonego. Pamiętaj że mogło dojść do późnego zagnieżdżenia i może się obraz USG wachać i te kilka dni.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e14ae800a6fc.jpg h
Serduszko bije wszsytko dobrze jesteśmy po pierwszej wizyciekarolcia87, KochamSłońce, po_prostu_ja, Loczek2018, ptaszek1, Loonie lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Loczek2018 wrote:Kocham Słońce dobrze się czuję, raczej mocno się nad sobą nie rozczulam:). Brzuch i piersi czuję, ale szczerze mówiąc jak mam @ to mi dużo bardziej dokuczają :)nie plamie, nie wymiotuje, jem normalnie. Tylko mam melodie na spanie:)...
-
Dziękujemy dziewczyny Ja dzisiaj przytulanko z porcelana a co
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
A ja no juz trzeci dzien funkcjonuje po japonsku, czyli "jako-tako" Nie jest to jeszcze moj pierwotny stan ale jem, nie zamykam nosa przy otwieraniu lodowki, moge rozwiesic pranie w sypialni a nie w najdalszym pokoju w domu Sukces Moze byloby juz dosc tej meki W koncu to juz 9. tydzien
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
jezu jak mi sie cisnienie podnioslo...
w innym watku przecyztalam jak dziewczyny kombinuja, zeby juz na poczatku ciazy przejsc na l4... a potem placz i zgrzytanie zebami, ze polscy pracodawcy tacy zli, ze nie chca zatrudniac ciezarnych/kobiet, ktore moglyby zajsc w ciaze/ nie chca przedluzac umow itp.
nie dziwie sie. l4 to zwolnienie chorobowe! ciaza to nie choroba! chyba, ze zagrozona lub kiedy sa medyczne powody, zeby zwolnienie dostac. sama ciaza albo to, ze "dzis jestem zmeczona" powodem do l4 nie sa
dzizas... polska cebula.
i lekarze tacy zli!! bo zwolnien na rzadanie nie wystawiaja! i pracodawcy bo umow nie przelduzaja! i w ogole swiat taki okropny bo "ja jestem w ciazy!!!" - brzmi conajmniej jak choroba smiertelna!!
pracodawca ma obowiazek dostosowac warunki pracy do ciezarnej albo przeniesc ja na inne stanowisko! jesli nie jest w stanie to za porozumieniem stron kobieta zwolniona jest z wykonywania obowiazku pracy. ale nie!! system trzeba oszukac !! jak to byc polakiem i nie probowac oszukiwac systemu? przeciez to w naszej krwii plynie ;| i ciekawe, ze za granica polki robia dokladnie to samo ;| ostatnio bylo glosno bo polski lekarz wystawial ciezarnym polkom zwolnienia i wszysktie byly wezwane do kontroli.
wstyd miWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 16:03
-
magdis wrote:no właśnie, chyba wszystkie Andrzejki świętują
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam żadnych planów. Weekend przelatany, zeszły tydzień też. Aż się dziwię, że organizm mi się nie buntuje, od wtorku jestem na wysokich obrotach:). Jutro idę na pierwszą wizytę więc trzymajcie kciuki. Mam nadzieję że ciąża nie jest wiele młodsza niż w wyliczeniach i będzie ładnie widać . Zastanawiam się kiedy powiedzieć rodzicom ze będą dziadkami, będą u nas w najbliższy weekend, nie bedzie to za wcześnie na takie nowiny?
-
kashanti wrote:jezu jak mi sie cisnienie podnioslo...
w innym watku przecyztalam jak dziewczyny kombinuja, zeby juz na poczatku ciazy przejsc na l4... a potem placz i zgrzytanie zebami, ze polscy pracodawcy tacy zli, ze nie chca zatrudniac ciezarnych/kobiet, ktore moglyby zajsc w ciaze/ nie chca przedluzac umow itp.
nie dziwie sie. l4 to zwolnienie chorobowe! ciaza to nie choroba! chyba, ze zagrozona lub kiedy sa medyczne powody, zeby zwolnienie dostac. sama ciaza albo to, ze "dzis jestem zmeczona" powodem do l4 nie sa
dzizas... polska cebula.
i lekarze tacy zli!! bo zwolnien na rzadanie nie wystawiaja! i pracodawcy bo umow nie przelduzaja! i w ogole swiat taki okropny bo "ja jestem w ciazy!!!" - brzmi conajmniej jak choroba smiertelna!!
pracodawca ma obowiazek dostosowac warunki pracy do ciezarnej albo przeniesc ja na inne stanowisko! jesli nie jest w stanie to za porozumieniem stron kobieta zwolniona jest z wykonywania obowiazku pracy. ale nie!! system trzeba oszukac !! jak to byc polakiem i nie probowac oszukiwac systemu? przeciez to w naszej krwii plynie ;| i ciekawe, ze za granica polki robia dokladnie to samo ;| ostatnio bylo glosno bo polski lekarz wystawial ciezarnym polkom zwolnienia i wszysktie byly wezwane do kontroli.
wstyd mi31 lat, 4 cs, syn prawie 4 latka