X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak liczyć od terminu owulacji to wychodzi rzeczywiście 6.6 czyli wg lekarzy 6 tydzień bo oni zawsze liczą od skończonego. Pamiętaj że mogło dojść do późnego zagnieżdżenia i może się obraz USG wachać i te kilka dni.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne usg dopiero za dwa tygodnie, masakra, będzie się dłużyć jak nie wiem co...
    ale dziękuje za wsparcie <3

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e14ae800a6fc.jpg h
    Serduszko bije wszsytko dobrze jesteśmy po pierwszej wizycie :)

karolcia87, KochamSłońce, po_prostu_ja, Loczek2018, ptaszek1, Loonie lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka zdjęcie cudo!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Kocham Słońce dobrze się czuję, raczej mocno się nad sobą nie rozczulam:). Brzuch i piersi czuję, ale szczerze mówiąc jak mam @ to mi dużo bardziej dokuczają :)nie plamie, nie wymiotuje, jem normalnie. Tylko mam melodie na spanie:)...
    To chyba sama sobie odpowiedzialas :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu ja spokojnie, dzidzia pewnie sie dluzej wprowadzala, tak jak dziewczyny mowia :)
    Ineczka cudowna fasolinka <3

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny! <3
    Dziś wstaje z lepszym humorem i lepszym nastawieniem do życia, chociaż wstałam z okropnym bólem głowy, ale już jakoś przechodzi ;)
    Miłego dnia babeczki :)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e14ae800a6fc.jpg h
    Serduszko bije wszsytko dobrze jesteśmy po pierwszej wizycie :)
    Ciesze sie razem z Toba :-)

ptaszek1 lubi tę wiadomość

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Glass Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda cudnie! Gratulacje :)

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziewczyny :) Ja dzisiaj przytulanko z porcelana a co :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja no juz trzeci dzien funkcjonuje po japonsku, czyli "jako-tako" :-D Nie jest to jeszcze moj pierwotny stan ale jem, nie zamykam nosa przy otwieraniu lodowki, moge rozwiesic pranie w sypialni a nie w najdalszym pokoju w domu ;) Sukces <3 Moze byloby juz dosc tej meki ;) W koncu to juz 9. tydzien :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham Słońce, może już najgorsze za Tobą :p widać, ze jest duży postęp, hah :)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Kocham Słońce, może już najgorsze za Tobą :p widać, ze jest duży postęp, hah :)
    hahaha co nie? :-D Po cichu licze, ze mdlosci juz za mna...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje rozciaganie brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 18:56

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co tak cicho? :-)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, chyba wszystkie Andrzejki świętują :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu jak mi sie cisnienie podnioslo...
    w innym watku przecyztalam jak dziewczyny kombinuja, zeby juz na poczatku ciazy przejsc na l4... a potem placz i zgrzytanie zebami, ze polscy pracodawcy tacy zli, ze nie chca zatrudniac ciezarnych/kobiet, ktore moglyby zajsc w ciaze/ nie chca przedluzac umow itp. :|
    nie dziwie sie. l4 to zwolnienie chorobowe! ciaza to nie choroba! chyba, ze zagrozona lub kiedy sa medyczne powody, zeby zwolnienie dostac. sama ciaza albo to, ze "dzis jestem zmeczona" powodem do l4 nie sa :|
    dzizas... polska cebula.

i lekarze tacy zli!! bo zwolnien na rzadanie nie wystawiaja! i pracodawcy bo umow nie przelduzaja! i w ogole swiat taki okropny bo "ja jestem w ciazy!!!" - brzmi conajmniej jak choroba smiertelna!!

pracodawca ma obowiazek dostosowac warunki pracy do ciezarnej albo przeniesc ja na inne stanowisko! jesli nie jest w stanie to za porozumieniem stron kobieta zwolniona jest z wykonywania obowiazku pracy. ale nie!! system trzeba oszukac !! jak to byc polakiem i nie probowac oszukiwac systemu? przeciez to w naszej krwii plynie ;| i ciekawe, ze za granica polki robia dokladnie to samo ;| ostatnio bylo glosno bo polski lekarz wystawial ciezarnym polkom zwolnienia i wszysktie byly wezwane do kontroli.

wstyd mi :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 16:03

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    no właśnie, chyba wszystkie Andrzejki świętują :)
    Z naszej malzenskiej dwojki to moj maz swietowal za nas dwoje :-D A dzisiaj glowka boli, ojjj jak mi Go szkoda :-D Bylismy u znajomych na domowce, bylo bardzo milo :-) A dzisiaj dzien lenia. Caly dzien w lozku, niedawno wstalismy ;-) A Wy co robilyscie w Ostatki? :-)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych planów. Weekend przelatany, zeszły tydzień też. Aż się dziwię, że organizm mi się nie buntuje, od wtorku jestem na wysokich obrotach:). Jutro idę na pierwszą wizytę więc trzymajcie kciuki. Mam nadzieję że ciąża nie jest wiele młodsza niż w wyliczeniach i będzie ładnie widać :). Zastanawiam się kiedy powiedzieć rodzicom ze będą dziadkami, będą u nas w najbliższy weekend, nie bedzie to za wcześnie na takie nowiny?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nancy86 Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    jezu jak mi sie cisnienie podnioslo...
    w innym watku przecyztalam jak dziewczyny kombinuja, zeby juz na poczatku ciazy przejsc na l4... a potem placz i zgrzytanie zebami, ze polscy pracodawcy tacy zli, ze nie chca zatrudniac ciezarnych/kobiet, ktore moglyby zajsc w ciaze/ nie chca przedluzac umow itp. :|
    nie dziwie sie. l4 to zwolnienie chorobowe! ciaza to nie choroba! chyba, ze zagrozona lub kiedy sa medyczne powody, zeby zwolnienie dostac. sama ciaza albo to, ze "dzis jestem zmeczona" powodem do l4 nie sa :|
    dzizas... polska cebula.

i lekarze tacy zli!! bo zwolnien na rzadanie nie wystawiaja! i pracodawcy bo umow nie przelduzaja! i w ogole swiat taki okropny bo "ja jestem w ciazy!!!" - brzmi conajmniej jak choroba smiertelna!!

pracodawca ma obowiazek dostosowac warunki pracy do ciezarnej albo przeniesc ja na inne stanowisko! jesli nie jest w stanie to za porozumieniem stron kobieta zwolniona jest z wykonywania obowiazku pracy. ale nie!! system trzeba oszukac !! jak to byc polakiem i nie probowac oszukiwac systemu? przeciez to w naszej krwii plynie ;| i ciekawe, ze za granica polki robia dokladnie to samo ;| ostatnio bylo glosno bo polski lekarz wystawial ciezarnym polkom zwolnienia i wszysktie byly wezwane do kontroli.

wstyd mi :|
    Nawet nie wiesz jak Cie rozumien.mieszkam za granicą i tu nie ma szans pojsc na L4 bez konkretnego wskazania.pracuje w szpitalu i nawet nie mysle o zsolnieniu.Ciaza to nie choroba.Dziewczyny w polsce korzystaja i kombinuja bo l4 jest płatne chyba 100% tak?:)a jak slysze haslo"nie bede ryzykowac"...hahahha.wszedzie kobiety pracuja praktycznie do 7-8.miesiaca ciazy no chyba,ze zagrozona to oczywiscie inna sytuacja.

31 lat, 4 cs, syn prawie 4 latka
    gannyx8dyz1zt3mp.png
‹‹ 54 55 56 57 58
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ