X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tylko jedną :) ogólnie wydaje mi się że dzidzia spora, 16t2d a ona już 170g waży na usg tu wyszło że 17t4-6 dzień

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie. Dzis sie czuje jak nowonarodzona. Nic mnie nie boli nic nie doskwiera bez tabsów.
    Mały wariował w brzuchu od 6:00. Zjadłam i cisza narazie.
    U nas słonecznie ale na termometrze tylko +10 narazie.
    Miłego dnia.

Sylwia91, kalika, urocza, Jola1985 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gin na ziemię sprowadziła z tymi ruchami hehe wiedziałam że to macica albo brzuszek się napina.. No cóż, trzeba brać dalej leki i tyle :(
    U mnie też nie za cieplo ale od jutra nadają ocieplenie :) dzisiaj smigne z mamą do kina i do ZUS-u zawieźć zwolnienie a przy okazji zapytam na jakiej podstawie mi wyliczyli tak niski zasiłek, bo będzie brakowało około 200 zł no cóż...

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj znalazłam fajną stronę z wymiarami dzidziusia dla danego tygodnia no i okazało się że maluch mieści się idealnie w średnich wymiarach dla 17ego tygodnia :) ani przy dolnej ani przy górnej granicy tylko tak ładnie pomiędzy :)

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 21 tc. Ale ten czas mnie! Zapisałam się dzisiaj na warsztaty z karmienia piersią, które będą w przyszły piątek, a także od połowy czerwca do szkoły rodzenia. A co! ;)

Adrenalina, super, że zarówno Ty jak i maluch czujecie się dobrze. Oby tak dalej! Zazdroszczę słońca, u mnie od weekendu leje i zimno.

Sylwia, napięty masz dziś grafik widzę. Na co wybierasz się do kina? Ja też dziś planuje wypad razem z mamą - chce sobie zmienić wystrój okna w sypialni na rolety rzymskie i idziemy coś wybrać ;)

urocza, adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mama chciała zobaczyć tego Młodego Mesjasza więc poszlysmy ale szału nie było! Wyszło słoneczko i zaczynam wierzyć że jutro będzie ciepło! Ahh! Dowiedziałam się że ZUS pobiera 18% podatku jeszcze od podstawy zasiłku haha porażka! Boże no wstydziliby się ciężarnym zabierać

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi nie zabierają. Ciekawe od czego to zależy ?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina może dlatego że cały czas jesteś zatrudniona, a jeżeli to większa firma chyba powyżej 20 osób to pracodawca ponosi te koszty, u mnie umowa wygasła

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje przynajmniej... Ale chyba potem otrzymam zwrot z podatku? Zaraz poczytam o tym

• urocza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w firmie obowiązki ZUS wypełnia pracodawca, więc zasiłek zwolnieniowy i macierzyński będzie wypłacany tak samo jak teraz pensja przez nasz dział finansowy.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    U nas w firmie obowiązki ZUS wypełnia pracodawca, więc zasiłek zwolnieniowy i macierzyński będzie wypłacany tak samo jak teraz pensja przez nasz dział finansowy.
    I u mnie jest podobnie - otrzymuję pieniądze będąc na zwolnieniu chorobowym od pracodawcy w tym samym czasie co pensja. Jest to o tyle dla mnie korzystniejsze, że jest liczona średnia z 12 miesięcy, a więc wychodzi sporo więcej niż bym otrzymywała w przypadku standardowej pensji :)

Co do kina, to ja się wybieram z mężem 26 maja na Alicję Po Drugiej Stronie Lustra, zrobię sobie Dzień Matki :)

Sylwia91, adrenalina lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez tak mam ze dostaje pieniadze w tym samym czasie co dostałabym pensje. A zleceniodawca jest pracodawca. A na początku myślałam ze powinien byc ZUS.
    Fajnie ze jest ktos mądrzejszy kto wyjaśni czasem o co chodzi w tym wszystkim.

A tak wogole to dzień dobry i miłego dnia. My juz godzinke leżymy i oglądamy różności w internecie.
    Moje pytanie na dzis to wanienka. Znalazłam fajna taka moze do pol roku ale strasznie droga 200 zł :/

https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_dzieci/akcesoria_lazienkowe/skip_hop_-_wanienka_wielorybek_moby.html

Jaka wanienkę wy będziecie kupywać. Taka zwykła czy taka wymyślona. Jednak różnica w cenie jest ogromna. Bo zwykła mozna kupic za 30 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 06:27

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najzwyklejsza! Moja ciotka w takiej wychowała 5 dzieci ;)

Witamy się i my :*

Wczoraj zus przesłał mi kasę za zwolnienie! Jestem w szoku bo zwolnienie było do 17ego a 18ego już kasa? Dobrze dobrze! :) miło mnie zaskoczyli chociaż raz.

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Miłego dnia dziewczyny! Wanienka najzwyklejsza, byle nie za duża, tak uprzedziła koleżanka, taka duża z wodą sporo waży. Jak dzieciak podrośnie to można się z nim kąpać w normalnej wannie. Te drogie mają ten minus, że nie wiadomo co z nimi potem zrobić, bo wyrzucić szkoda, słowa położnej.

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja :) zauroczyła mnie z wyglądu. Ja bede miała lekki problem bo od pol roku mamy prysznic zamiast wanny wiec troche brde sie męczyć z wanienka ewentualnie potem razem prysznic badz w misce do kąpieli.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina a brodzik bardzo płytki? Bo jak trochę głębszy to dasz radę spokojnie :* nie ma co się martwić na zapas, życie samo wszystko zweryfikuje :)

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram, głęboki brodzik jest super, znajomi stosują ten patent od lat. Też planuję za rok podczas remontu wymienić brodzik na głęboki.

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam płaski praktycznie równy z ziemia nie podobały mi sie głębokie. A jest nowiutki. Trudno jakoś będziemy musieli sobie radzić :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką wanienke. Jest piękna i świetnej jakości. Do niej dokupilam uchwyty na wannę, żeby zamontować mniej więcej na swojej wysokości i nie schylac się ani jej nie dźwigać. Ma uchwyt na słuchawkę, a od spodu odpływ, więc będę prysznicem ja napełniala, a po kąpieli wypuszcze wodę bezpośrednio do wanny. Wyrzucić faktycznie będzie jej szkoda, bo jest urocza, ale liczę że przyda się jeszcze przy kolejnym potomku, a potem również dzieciakom mojego brata ;)
    https://www.mamaandco.pl/wanienka-cameleo-mineral-beaba-id-2049

Dziś mam wizytę wieczorem, I can't wait! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:54

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika powodzenia!

kalika lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ