X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tylko jedną :) ogólnie wydaje mi się że dzidzia spora, 16t2d a ona już 170g waży na usg tu wyszło że 17t4-6 dzień

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie. Dzis sie czuje jak nowonarodzona. Nic mnie nie boli nic nie doskwiera bez tabsów.
    Mały wariował w brzuchu od 6:00. Zjadłam i cisza narazie.
    U nas słonecznie ale na termometrze tylko +10 narazie.
    Miłego dnia.

Sylwia91, kalika, urocza, Jola1985 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gin na ziemię sprowadziła z tymi ruchami hehe wiedziałam że to macica albo brzuszek się napina.. No cóż, trzeba brać dalej leki i tyle :(
    U mnie też nie za cieplo ale od jutra nadają ocieplenie :) dzisiaj smigne z mamą do kina i do ZUS-u zawieźć zwolnienie a przy okazji zapytam na jakiej podstawie mi wyliczyli tak niski zasiłek, bo będzie brakowało około 200 zł no cóż...

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj znalazłam fajną stronę z wymiarami dzidziusia dla danego tygodnia no i okazało się że maluch mieści się idealnie w średnich wymiarach dla 17ego tygodnia :) ani przy dolnej ani przy górnej granicy tylko tak ładnie pomiędzy :)

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 21 tc. Ale ten czas mnie! Zapisałam się dzisiaj na warsztaty z karmienia piersią, które będą w przyszły piątek, a także od połowy czerwca do szkoły rodzenia. A co! ;)

Adrenalina, super, że zarówno Ty jak i maluch czujecie się dobrze. Oby tak dalej! Zazdroszczę słońca, u mnie od weekendu leje i zimno.

Sylwia, napięty masz dziś grafik widzę. Na co wybierasz się do kina? Ja też dziś planuje wypad razem z mamą - chce sobie zmienić wystrój okna w sypialni na rolety rzymskie i idziemy coś wybrać ;)

urocza, adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mama chciała zobaczyć tego Młodego Mesjasza więc poszlysmy ale szału nie było! Wyszło słoneczko i zaczynam wierzyć że jutro będzie ciepło! Ahh! Dowiedziałam się że ZUS pobiera 18% podatku jeszcze od podstawy zasiłku haha porażka! Boże no wstydziliby się ciężarnym zabierać

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi nie zabierają. Ciekawe od czego to zależy ?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina może dlatego że cały czas jesteś zatrudniona, a jeżeli to większa firma chyba powyżej 20 osób to pracodawca ponosi te koszty, u mnie umowa wygasła

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje przynajmniej... Ale chyba potem otrzymam zwrot z podatku? Zaraz poczytam o tym

• urocza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w firmie obowiązki ZUS wypełnia pracodawca, więc zasiłek zwolnieniowy i macierzyński będzie wypłacany tak samo jak teraz pensja przez nasz dział finansowy.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    U nas w firmie obowiązki ZUS wypełnia pracodawca, więc zasiłek zwolnieniowy i macierzyński będzie wypłacany tak samo jak teraz pensja przez nasz dział finansowy.
    I u mnie jest podobnie - otrzymuję pieniądze będąc na zwolnieniu chorobowym od pracodawcy w tym samym czasie co pensja. Jest to o tyle dla mnie korzystniejsze, że jest liczona średnia z 12 miesięcy, a więc wychodzi sporo więcej niż bym otrzymywała w przypadku standardowej pensji :)

Co do kina, to ja się wybieram z mężem 26 maja na Alicję Po Drugiej Stronie Lustra, zrobię sobie Dzień Matki :)

Sylwia91, adrenalina lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez tak mam ze dostaje pieniadze w tym samym czasie co dostałabym pensje. A zleceniodawca jest pracodawca. A na początku myślałam ze powinien byc ZUS.
    Fajnie ze jest ktos mądrzejszy kto wyjaśni czasem o co chodzi w tym wszystkim.

A tak wogole to dzień dobry i miłego dnia. My juz godzinke leżymy i oglądamy różności w internecie.
    Moje pytanie na dzis to wanienka. Znalazłam fajna taka moze do pol roku ale strasznie droga 200 zł :/

https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_dzieci/akcesoria_lazienkowe/skip_hop_-_wanienka_wielorybek_moby.html

Jaka wanienkę wy będziecie kupywać. Taka zwykła czy taka wymyślona. Jednak różnica w cenie jest ogromna. Bo zwykła mozna kupic za 30 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 06:27

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najzwyklejsza! Moja ciotka w takiej wychowała 5 dzieci ;)

Witamy się i my :*

Wczoraj zus przesłał mi kasę za zwolnienie! Jestem w szoku bo zwolnienie było do 17ego a 18ego już kasa? Dobrze dobrze! :) miło mnie zaskoczyli chociaż raz.

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Miłego dnia dziewczyny! Wanienka najzwyklejsza, byle nie za duża, tak uprzedziła koleżanka, taka duża z wodą sporo waży. Jak dzieciak podrośnie to można się z nim kąpać w normalnej wannie. Te drogie mają ten minus, że nie wiadomo co z nimi potem zrobić, bo wyrzucić szkoda, słowa położnej.

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja :) zauroczyła mnie z wyglądu. Ja bede miała lekki problem bo od pol roku mamy prysznic zamiast wanny wiec troche brde sie męczyć z wanienka ewentualnie potem razem prysznic badz w misce do kąpieli.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina a brodzik bardzo płytki? Bo jak trochę głębszy to dasz radę spokojnie :* nie ma co się martwić na zapas, życie samo wszystko zweryfikuje :)

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram, głęboki brodzik jest super, znajomi stosują ten patent od lat. Też planuję za rok podczas remontu wymienić brodzik na głęboki.

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam płaski praktycznie równy z ziemia nie podobały mi sie głębokie. A jest nowiutki. Trudno jakoś będziemy musieli sobie radzić :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką wanienke. Jest piękna i świetnej jakości. Do niej dokupilam uchwyty na wannę, żeby zamontować mniej więcej na swojej wysokości i nie schylac się ani jej nie dźwigać. Ma uchwyt na słuchawkę, a od spodu odpływ, więc będę prysznicem ja napełniala, a po kąpieli wypuszcze wodę bezpośrednio do wanny. Wyrzucić faktycznie będzie jej szkoda, bo jest urocza, ale liczę że przyda się jeszcze przy kolejnym potomku, a potem również dzieciakom mojego brata ;)
    https://www.mamaandco.pl/wanienka-cameleo-mineral-beaba-id-2049

Dziś mam wizytę wieczorem, I can't wait! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:54

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika powodzenia!

kalika lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ