X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z bebilonu podałam link przed twoja wypowiedzią do rejestracji tam kawałek jej widać na zdjęciu. Ale oba taka nieduża taki kwadracik około moze 20 cm na 20 cm cos takiego :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pieluszek kupiłam na wyprzedaży w Rossmanie5 tetrowych. 5 flanelowych. I jak bede jeszcze dokupywać to zwrócę uwagę na te bambusowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:38

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja nie widziałam tych! Na pewno coś kupię bo dzieciaczki lubią się tulic do takich rzeczy :)

adrenalina lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny to są chyba ruchy.. Leżę i czuję jak mnie coś puka od środka :P jak raz się zdarzyło to myślałam że to mięśnie, z braku magnezu... No ale dzisiaj to czuję cały dzień z przerwami...

kalika lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zazdroszczę ja jeszcze cały dzień nir czułam. Widocznie u Ciebie fajnie sie ułożył :)
    Albo moj dziki i ucieka ode mnie. Zapuka u dyla :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dalej czujesz ciężar w brzuchu ?
    Bo ja nigdy tak długo nie czułam a dzis od rana. Lyknelam magnez ale nic to nie dało. Dobrze ze dzis wizyta to sie zapytam.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zapytaj koniecznie! Czuję ale jak leżę na plecach tylko :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje tez jak wstanę. Wczesniej kilka razy tez czułam ale kilka chwil to trwało a nie tyle godzin.

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, a brzuch jest twardyjak kamień jak dotykasz czy mięciutki? Bo może to macica się tak napina i stąd to uczucie

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku wydawał mi sie twardawy ( w sumie nie sam brzuch tylko na dole jakby macica ) a teraz juz raczej taki normalny.
    Dobrze ze zaraz wizyta :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie stwardnienie w dole czasami przy leżeniu na plecach,wyraźnie daje wyczuć się macica powiększona.
    Na mojej aplikacji nie słyszę serduszka, częściej korzystam z tej Moja ciąża, dziś po wczorajszym obżarstwie po raz pierwszy nie wskazało mi niedowagi ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to dziwne ale załatwiłam sie pod wpływem stresu i przeszło hehe. Dobra lecę. Trzymajcie kciuki.

kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia!

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem po, ten bol co dzis czułam to na drugi raz 3x 1 nospe. A przy silnych skurczach albo jak nie zadziala nospa dostałam lek stopowane. Nie kazał tego bagatelizować. Mówi ze magnez nic mi nie pomoże na to.
    To ze tyle przytulam to wina wody w organizmie to nie sadło. Wiec mam zrezygnować całkowicie z soli. I ze wszystkiego co ja zawiera. Bedzie cieżko ale postaram sie do października dla naszego zdrowia. Grozi to przyspieszona cesarka jak za bardzo spuchne pod koniec i chorymi nerkami wiec nie ma żartów. Zero soli do października.

A z najważniejszych rzeczy :):) moja niunia w końcu sie pokazała w całej okazałości 100% facet :)
    250g szczęścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 18:57

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina jaki duży chłopak! Gratuluję!
    Dobra decyzja z odstawieniem soli, nie ma żartów z nerkami.
    Ja właśnie rozpakowałam torbę z ciuszkami, którą wczoraj niespodziewanie dostałam od rodzinki. Muszę uzupełnić na liście i podliczyć ile czego jest.
    Już nie mogę się doczekać swojego usg :)

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, ja z powodu takich skurczy byłam w szpitalu i powiedzieli, że magnez w dużych dawkach jest w stanie te skurcze na wstępnym etapie wyciszyć. Dawali mi kroplowki z magnezem i wszystko pięknie ustąpiło, także ja w ten magnez mimo wszystko wierze :)
    Nastraszyl Cie dziś ten lekarz z tego co piszesz. Jeśli odstawiasz sól, to sprawdź czy w witaminami które bierzesz jest 150-200 ug jodu, bo jeśli nie to musisz go uzupełniać dodatkowo.
    Gratuluję synka, wielki chłop z niego już! :*

Urocza, fajnie masz, ja nic nie dostaje, bo w sumie nie mam za bardzo od kogo - w najbliższej rodzinie brak małych dzieci, najmłodszy ma 6 lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 19:29

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jod. Aż tak nie wystraszył :)
    A ten lek zamiast nospy jest tez na bóle prxy skracającej sie szyjce wiec nie zaszkodzi. Wzięłam i leżę moze przejdzie. Bo po wizycie znow zaczęło bolec. Wezmę jeszcze jutro dwie jak nie przejdzie to najwyżej na IP pojadę.

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja też nie liczyłam na żadne ciuszki, ale okazało się inaczej. Co prawda dużo z tych darowanych jest poplamionych i zniszczonych, pewnie część w ogóle może się nie nadawać, ale spróbuję doprać. Najlepszej jakości, oprócz nowych, mam te co na ciuchach kupuję. Dzisiaj oczywiście też zajrzałam do ulubionego ciuchlandu i kupiłam 2 pajacyki, 3 body, dla siebie sukienkę na lato i bluzkę. Dobrze, że mąż tego nie widział ;)
    Wśród tych darowanych zaplątały się 3 ciuszki dla dziewczynki, jak mój synuś okaże się córeczką za 1,5 tygodnia to biednie będzie ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, oby pozostał chłopcem do końca :)

Adrenalina, a szyjka Ci się skraca albo otwiera? Teraz przede wszystkim musisz dużo odpoczywać, bo to najbardziej pomaga. Ja jak w sobotę poszłam na zakupy, to w nocy znów mi się macica napinala. Dopiero po solidnym leniuchowaniu ustąpiło.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział ze szyjka ok. Ale wspomniałam o szyjce bo wyczytałam na necie ze biorą ten lek na skracająca sie szyjkę. I ze lepiej działa od nospy. Zobaczymy. Powiedział zeby brac 3x1. Wiec fo jutra poczekam.

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ