Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytam, bo samo napinanie się macicy bez skracania/otwierania się szyjki na tym etapie ciąży nie jest niczym dziwnym. Macica trenuje do porodu. Są to tzw. skurcze Alvareza. Gorzej jeśli te skurcze powodują skracanie czy rozwieranie się szyjki-wowczas trzeba mocno wziąć się za siebie
06.2015 - nasz aniołek:*
-
u mnie to nawet nie jest dyskomfort żaden tylko mam takie uczucie jakby delikatne skurcze takie krótkie bardzo, jakby pukanie od środka, sama nie wiem, mam nadzieję że mi na to lekarz jutro odpowie, czy to dzidziuś tak szybko daje o sobie znać czy to coś czego być nie powinno...
-
Adrenalina, skurcze powinny być krótkie, na pewno poniżej minuty, jeśli ten dyskomfort masz stale to inna sprawa. Mi szyjke oceniali poza badaniem ginekologicznym na usg dopochwowym, bo wtedy widać też ujście wewnętrzne szyjki, a to od niego zaczyna się rozwieranie szyjki. Niekiedy w badaniu gin ujście zewnętrzne jest ok, a ujście wewnętrzne może się już rozwierac i widać to dopiero podczas usg.
urocza lubi tę wiadomość
-
Aha to na usg szyjka była w porządku. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj bede dawała znac.
Sylwia u Ciebie to pewnie kopniaki spokojnie. Dzis sie wszystkiego dowiesz.
A z tym ciężarem macicy to ja juz to miałam z miesiąc temu moze wczesniej przez jeden dzień. Nawet wam chyba pisałam i przy sikaniu najbardziej mi doskwierało i poleciałam na posiew moczu i ogólne badanie moczu. Te uczucie i przeszło a wyniki były lepsze jak ostatnie. I moze teraz bedzie tak samo. Narazie mnie nie boli ale tabletka jeszcze moze trzymać bo w nocy po 8 h lyknelam. Łyknę jeszcze o 12 i zobacze wieczorem co sie bedzie działo.
Mówił ze łożysko mam tez z przodu. A prxy wcześniejszym badaniu miałam z tylu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 08:37
-
Witam się w cudownym dniu wizyty! nie wierzę że dotrwałam! Zawsze mi się tak dłuży ten miesiąc...
Adrenalina liczę na to że to jednak kopniaki, bo jak skurcze to pewnie dostanę jakąś nospe albo coś.. Mam nadzieję że u Ciebie po tabletce odpuszcza :*
Mój gin nie mówi mi o szyjce nic poza tym że jest ok więc nigdy nie wiem tak naprawdę jaka jest -
Przeszlo ale nie wiem jak bedzie bez tabletek. Narazie pobiorę. Nie zaszkodzi to tylko rozkurczowe.
A o nospie sa rożne opinie w ciazy. Wiec juz wole ten drugi brac.
Najważniejsze ze dzidzia rośnie kość udowa ma 26,9 wiec kawał faceta
Sylwia napewno kopniaki nie ma co sie przejmować na zapasSylwia91 lubi tę wiadomość
-
Adrenalina, zarówno NoSpa jak i Scopolan należą do tej samej grupy pod względem bezpieczeństwa stosowania w ciąży, przy czym NoSpa jest zdecydowanie częściej stosowana i w związku tym jest więcej obserwacji dotyczących jej ewentualnego wypływu na rozwijający się płód. Cieszę się, że lepiej się czujesz
Sylwia, o której wizytujesz?
Ja byłam dziś na badaniach, bo w czwartek mam wizytę. Dziś ostatni dzień 20 tc, jestem na półmetkuurocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
To wlasnie robię
Wybrałam sie tylko do sklepu ale mam bliziutko. Przygotowałam w połowie obiad. Resztę dokończę jak maż bedzie wracał i leżę. Pogoda sprzyja leżeniu. Bo juz trzy dni leżę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 12:36
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Adrenalina leż ile wlezie zasługujemy na odpoczynek bo po porodzie szybko nie odpoczniemy!
Urocza biorę to jako komplement chociaż tylko 1kg na plusie mnie martwi...
Kalika o 16:30,już się doczekać nie mogę! Bardzo się nastawiłam na poznanie płci maluszka
adrenalina lubi tę wiadomość