X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze tak od kąd chodzę na NFZ to podgląda nas co wizytę wiec myśle ze i dzis tak bedzie :) wlasnie dziene ze mam usg co wizytę a nie miałam jeszcze zwykłego badania ginekologicznego u niego.
    Sama sobie tłumacze ze moze nie chce grzebać skoro nic sie złego nie dzieje.

Co do usg To i tak wole jednak w Białymstoku na lepszym sprzęcie dlatego juz czerwca nie mogę sie doczekać :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo że na lepszym sprzęcie miło się ogląda malucha :) ja w późniejszych tyg zapiszę się na usg 4D z nagraniem filmu, chcę mieć pamiątkę.
    Moja gin robi usg co wizytę i też badała ostatnio,ale ja chodzę prywatnie.

adrenalina lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dokładnie tak jest 40tyg, ale miesiąc ma więcej niż 4tyg, oprócz lutego, stąd te różnice.5miesiąc zaczyna się w 18tyg. Teraz jak sama jestem w ciąży rozumiem czemu ciężarówki operują tygodniami a nie miesiącami.

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to juz jestem w 5 miesiącu :) extra <3

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli za tydzień zacznę 5 miesiąc! Urocza dzięki :*

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na Wasze relacje z wizyt. Przed wczoraj chyba poczułam pierwszego kopniaka, ale nie jestem pewna.
    Filmik z usg super! Chociaż w 4d to taki mały ufok z dzieciaczka.

adrenalina, Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wiem! Dlatego chcę iść już jak będzie duża dzidzia żeby ludzko wyglądała :)
    Mi się wydawało wczoraj wieczorem że coś poczułam i dzisiaj rano też takie coś, jakby pukniecie od środka, ale trochę jakby drżący mięsień, więc sama nie wiem co to.. Jak będzie bardziej wyraźne to będę wiedziała na pewno

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżę na plecach to mam wrażenie jakbym miała na podbrzuszu jakiś ciężarek który mnie ciągnie w dół, też tak macie? :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czasami nawet jak wstaje to czuje jakbym miała wlasnie taki "ciężarek " ktory ciągnie troche w dół. Nie codziennie ale od czasu do czasu dzis rano tez tak miałam.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba macica z naszym słodkim ciężarkiem :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę! U mnie piszą że dzidzia już może ważyć około 150g a to sporo! Ja właśnie leżę i to czuję :) przyjemne to jakby nie było bo przynajmniej coś odczuwam :D

urocza lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze przyjemne. Mnie wczoraj mdlilo przed snem strasznie, ale wlasnie pomyslałam ze i tak sie cieszę ze mnie mdli.
    Ja jestem w ciazy ! Jak to dziwnie brzmi. Jestem w ciazy :) <3 tyle czasu na to czekałam.

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie aplikacje ciążowe na telefony ? :)
    Ja mam dwie
    Jedna to : sprout ciąża
    A druga to : happy baby
    A mąż ma trzecia ale nie pamietam nazwy tez fajna :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty wiesz ze ja tez miałam mdłości wczoraj? Hehe i też się cieszyłam bo w końcu tyle na to czekałam :D do mnie chyba nie dociera tak do końca co się dzieje :)

Co do aplikacji to mam jakąś "moja ciąża" jest taka sobie, całkiem całkiem, dużo info. A te Twoje jak? Może sobie sprawdzę

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam strasznego lenia w pracy, pogoda masakryczna, wczoraj się przejadłam na przyjęciu i dziś czuję się jak słonica.
    Adrenalina też mam aplikacje sprout i moja ciąża z edziecko. Ta druga bardzo fajna, pierwsza mnie rozwala tymi zdjęciami malucha.
    Jej u mnie zaczął się ostatni tydzień

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź mi sie podobają. Wizualnie uwielbiam ta pierwsza poza tym sa opcje na to aby poodhaczac co juz mamy dla dziecka bo sa tez listy co powinno sie kupic i co powinno znaleźć sie w torbie do szpitala. Widać tez dziecko w 3d i słychać bicie serca. A za informacje lubię happy.
    Ja mam oprogramowanie iOS wiec u mnie to troche inaczej wyglada mogę dodatkowo obracać dziecko i troche inne opcje mam. Ale maż jak sciągał na androida to tez fajna była. Także ja jestem zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 09:47

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni tydzień pierwszej połowy. Nie wiem kiedy zleciało.
    Sylwia zainstaluj tą sprout tam mniej info.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina gdzie można to serce podsłuchać,nie mogę tego znaleźć.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, tez sie zastanawiam kiedy to zleciało :) mam zdjecie maż mi zrobił jak byłam przed punkcja w klinice i zrobił tez fotkę jak leżałam w łożku w klinice tuż po transferze :) to pierwsze zdjecie z moja fasolka. Choć brzydko tam wyglądam i jestem jakaś zmęczona to cieszę sie bo zawsze juz bede pamietała ze to było pierwsze 10 minut z moja malutka fasolka :)
    W tedy jeszcze byłam nieświadoma ze w końcu sie udało ! Aż łezka mi poleciała <3

urocza, Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Adrenalina gdzie można to serce podsłuchać,nie mogę tego znaleźć.
    Jak tylko odpalasz aplikacje i jest widok dziecka z tymi kołkami w których sa i formacje. W nic nie musisz klikać tylko pogłowić głośnik. Chyba ze ta opcja u Was tez jest wylaczona.

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ