X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze tak od kąd chodzę na NFZ to podgląda nas co wizytę wiec myśle ze i dzis tak bedzie :) wlasnie dziene ze mam usg co wizytę a nie miałam jeszcze zwykłego badania ginekologicznego u niego.
    Sama sobie tłumacze ze moze nie chce grzebać skoro nic sie złego nie dzieje.

Co do usg To i tak wole jednak w Białymstoku na lepszym sprzęcie dlatego juz czerwca nie mogę sie doczekać :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo że na lepszym sprzęcie miło się ogląda malucha :) ja w późniejszych tyg zapiszę się na usg 4D z nagraniem filmu, chcę mieć pamiątkę.
    Moja gin robi usg co wizytę i też badała ostatnio,ale ja chodzę prywatnie.

adrenalina lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dokładnie tak jest 40tyg, ale miesiąc ma więcej niż 4tyg, oprócz lutego, stąd te różnice.5miesiąc zaczyna się w 18tyg. Teraz jak sama jestem w ciąży rozumiem czemu ciężarówki operują tygodniami a nie miesiącami.

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to juz jestem w 5 miesiącu :) extra <3

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli za tydzień zacznę 5 miesiąc! Urocza dzięki :*

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na Wasze relacje z wizyt. Przed wczoraj chyba poczułam pierwszego kopniaka, ale nie jestem pewna.
    Filmik z usg super! Chociaż w 4d to taki mały ufok z dzieciaczka.

adrenalina, Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wiem! Dlatego chcę iść już jak będzie duża dzidzia żeby ludzko wyglądała :)
    Mi się wydawało wczoraj wieczorem że coś poczułam i dzisiaj rano też takie coś, jakby pukniecie od środka, ale trochę jakby drżący mięsień, więc sama nie wiem co to.. Jak będzie bardziej wyraźne to będę wiedziała na pewno

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżę na plecach to mam wrażenie jakbym miała na podbrzuszu jakiś ciężarek który mnie ciągnie w dół, też tak macie? :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czasami nawet jak wstaje to czuje jakbym miała wlasnie taki "ciężarek " ktory ciągnie troche w dół. Nie codziennie ale od czasu do czasu dzis rano tez tak miałam.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba macica z naszym słodkim ciężarkiem :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę! U mnie piszą że dzidzia już może ważyć około 150g a to sporo! Ja właśnie leżę i to czuję :) przyjemne to jakby nie było bo przynajmniej coś odczuwam :D

urocza lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze przyjemne. Mnie wczoraj mdlilo przed snem strasznie, ale wlasnie pomyslałam ze i tak sie cieszę ze mnie mdli.
    Ja jestem w ciazy ! Jak to dziwnie brzmi. Jestem w ciazy :) <3 tyle czasu na to czekałam.

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie aplikacje ciążowe na telefony ? :)
    Ja mam dwie
    Jedna to : sprout ciąża
    A druga to : happy baby
    A mąż ma trzecia ale nie pamietam nazwy tez fajna :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty wiesz ze ja tez miałam mdłości wczoraj? Hehe i też się cieszyłam bo w końcu tyle na to czekałam :D do mnie chyba nie dociera tak do końca co się dzieje :)

Co do aplikacji to mam jakąś "moja ciąża" jest taka sobie, całkiem całkiem, dużo info. A te Twoje jak? Może sobie sprawdzę

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam strasznego lenia w pracy, pogoda masakryczna, wczoraj się przejadłam na przyjęciu i dziś czuję się jak słonica.
    Adrenalina też mam aplikacje sprout i moja ciąża z edziecko. Ta druga bardzo fajna, pierwsza mnie rozwala tymi zdjęciami malucha.
    Jej u mnie zaczął się ostatni tydzień

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź mi sie podobają. Wizualnie uwielbiam ta pierwsza poza tym sa opcje na to aby poodhaczac co juz mamy dla dziecka bo sa tez listy co powinno sie kupic i co powinno znaleźć sie w torbie do szpitala. Widać tez dziecko w 3d i słychać bicie serca. A za informacje lubię happy.
    Ja mam oprogramowanie iOS wiec u mnie to troche inaczej wyglada mogę dodatkowo obracać dziecko i troche inne opcje mam. Ale maż jak sciągał na androida to tez fajna była. Także ja jestem zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 09:47

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni tydzień pierwszej połowy. Nie wiem kiedy zleciało.
    Sylwia zainstaluj tą sprout tam mniej info.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina gdzie można to serce podsłuchać,nie mogę tego znaleźć.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, tez sie zastanawiam kiedy to zleciało :) mam zdjecie maż mi zrobił jak byłam przed punkcja w klinice i zrobił tez fotkę jak leżałam w łożku w klinice tuż po transferze :) to pierwsze zdjecie z moja fasolka. Choć brzydko tam wyglądam i jestem jakaś zmęczona to cieszę sie bo zawsze juz bede pamietała ze to było pierwsze 10 minut z moja malutka fasolka :)
    W tedy jeszcze byłam nieświadoma ze w końcu sie udało ! Aż łezka mi poleciała <3

urocza, Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Adrenalina gdzie można to serce podsłuchać,nie mogę tego znaleźć.
    Jak tylko odpalasz aplikacje i jest widok dziecka z tymi kołkami w których sa i formacje. W nic nie musisz klikać tylko pogłowić głośnik. Chyba ze ta opcja u Was tez jest wylaczona.

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ