Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś od 4 się przewracałam, mimo, że na tygodniu raczej śpię jak zabita do budzika.
Może to emocje, wszak zakup butów - szpilek to miłe wydarzenie w życiu chyba każdej kobiety
Muszę kupić jakieś jasne niższe szpilki na jutro, bo te które mam zdecydowanie są za wysokie i raczej nie wchodzą w grę w ciąży.
Adrenalina a w dzień zdarza Ci się odsypiać? -
Urocza, właśnie przeraziło mnie powiadomienie z bbf, że polubiłas coś o 5 z minutami w sobotę Ja też często budzę się koło 5-6 i nie mogę zasnąć, podobno w ciąży to normalne. Barwne sny też w ciąży czesto się zdarzają, także wszystko w normie Adrenalina
Mój dzidziek postanowił chyba osiniaczyc mi brzuch od środka, bo kopie jak szalony od kilku chwil. I ogólnie jest ruchliwy, co wizyta to inaczej się układa. Urocza, jak z Twojego malucha taki ssak to przygotowuj już zapas skoczków Adrenalina, poza Twojego dziecka fajna, chyba mu dobrze jak na wakacjach
Sylwia, jak po spotkaniu?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Urocza, właśnie przeraziło mnie powiadomienie z bbf, że polubiłas coś o 5 z minutami w sobotę Ja też często budzę się koło 5-6 i nie mogę zasnąć, podobno w ciąży to normalne. Barwne sny też w ciąży czesto się zdarzają, także wszystko w normie Adrenalina
Mój dzidziek postanowił chyba osiniaczyc mi brzuch od środka, bo kopie jak szalony od kilku chwil. I ogólnie jest ruchliwy, co wizyta to inaczej się układa. Urocza, jak z Twojego malucha taki ssak to przygotowuj już zapas skoczków Adrenalina, poza Twojego dziecka fajna, chyba mu dobrze jak na wakacjach
Sylwia, jak po spotkaniu?urocza lubi tę wiadomość
-
Kalika zazdroszczę, że już czujesz kopniaki, ja chyba wczoraj wieczorem poczułam pierwszy raz jakiś kopniak, ale nie jestem pewna czy to było to.
Pierwsze smoczki już mam, dostałam na warsztatach i myślę, że raczej będę stosować, tak tez poradziła mi koleżanka, która chciała być super mamą i nie dała smoczka na początku to potem ona sama była smoczkiem przez ponad rok, mały po kilku dniach nie chciał zaakceptować już żadnego smoczka. -
Hej mamuśki! Niestety nie przyjechali ci ludzie od domu, była inna rodzina ale oni domem nie rozporządzają więc lipa. Mają być za tydzień, zobaczymy jak to wyjdzie, trudno się mówi, tyle czekamy to tydzień nas nie zbawi
Co do spania i snów to ja też spać często nie mogę,a jak zasnę to sny mam naprawdę barwne dzisiaj na przykład 3 razy się budziłam bo miałam okropny sen i co zasypiałam to śnił się gorszy... Bardzo męczące to.
Moja dzidzia też się wierci, widziałam na usg jak fikolki robi a teraz poogladamy dziubaska we wtorek -
Dziewczyny a kuje was czasami na dole brzucha ? Moze to macica albo sama juz nie wiem co. Tak jakby takie uszczypnięcie, ukłucie i puszcza. Nie boli jakoś szczególnie ale daje sie to odczuć. Dzis dość często sie budziłam bo ze 3 razy w nocy na siku i tez czułam to ukłucie. A tak w ciagu dnia to moze ze dwa razy zakłuje.
Czy to moze byc rozciąganie macicy ?
Bo innych boli jeszcze nie odczuwałam. -
Ja na początku miałam takie ukłucie raz na trzy moze nawet cztery dni.
A wczoraj klika razy (ze trzy w dzień ) i trzy w nocy.
Ja magnez łykam czasami ale bez zaleceń lekarza. Kupiłam Magneb6 tak wyrazie W. I w takich sytuacjach wlasnie jedna łyknę.urocza lubi tę wiadomość
-
Odbijam sobie poranną pobudkę i już dwie drzemki zaliczyłam,pogoda paskudna za oknem. Udało mi się kupić buty i obejrzeliśmy wózki, chyba postanowione Adamex Barletta 2w1 plus fotelik Maxi cosi cabrio fix,wyjdzie razem poniżej 2tys. adaptery fotelikowe do wózka dostaniemy gratis.
Dziewczyny a jak u Was ze szkołą rodzenia? Ja właśnie się zapisałam, dwa zajęcia zrobie na początku czerwca, a resztę w drugim turnusie po urlopie. -
Urocza dokladnie! Poza tym mam kawał działki więc jest co robić na dworku i spacerować też można Do tego niedaleko mam rzekę, na pewno będę tam chodzić z wózeczkiem Ogólnie to przeprowadziliśmy się tu z Warszawy i w życiu bym nie chciała już wrócić do miasta, ani ja, ani mąż
urocza lubi tę wiadomość
-
Był temat smoczków, co prawda do czasu ustabilizowana się laktacji czyli przez 4-6 tygodni nie powinno się go stosować, ale osobiście już kupiłam na wszelki wypadek
Do szkoły rodzenia jeszcze się nie zapisałam, bo czekam aż uruchomia zapisy na czerwiec, a coś się ociągają