X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika adaptery nie wymagają isofix, te najdłuższe pasy służą do zapięcia,obejmują oparcie. Ten besafe niestety tylko do spodni więc chyba kupię któryś z pozostałych bo będę raczej sukienkowa.
    Też musimy kupić łóżeczko i fotel do karmienia,komodę już mam,kupiłam na olx ikeowską. Wózek tylko 2w1 plus dobry atestowany fotelik, tym ma się zająć mąż. Na warsztatach mówili, że najważniejsze przy zakupie fotelika to sprawdzić czy pasuje do kanapy w aucie, powinien być nachylony 35-45stopni do oparcia.

kalika lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe rzeczy mówicie kobietki hmm może i ja się zastanowię nad kupnem osobno fotelika. Wszystko to kwestia przemyślenia... Narazie jeszcze dużo czasu nam zostało, z meblami czekamy na malowanie i przemeblowanie w czerwcu :) potem będziemy działać. Jeżeli chodzi o wózek to mówiłam już kiedyś chyba, rozważam kupno używanego, po jednym dziecku

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki! Jak samopoczucie? My wczoraj z mężem zrobiliśmy 30 km rowerkiem, martwię się trochę czy dziecku nie zaszkodziło, ale starałam się nie męczyć specjalnie jakoś... Pogoda piękna także korzystam póki daje rade, bo brzucholek rośnie :D

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U nas na 100% dziewczynka, całeee 250g <3 z USG o tydzień większa. Jestem prze szczęśliwa !!!

adrenalina, kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka super :) ja wizyta dopiero w poniedziałek.
    Sylwia podziwiam za jadę na rowerze :) ja czasami boje sie iść na daleki spacer :) chociaz teraz coraz odważniej sie decyduje na dalekie spacery :)

Madziuszka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka, świetne wieści. Gratuluję wymarzonej córeczki :)

Sylwia, 30 km?!? Wow! jazda na rowerze nie jest najlepszym sportem dla ciężarnych z tego co czytałam, więc oszczędzaj się Kochana.

Do mnie dotarły dziś zamówione w weekend ciuszki z KappAhl. Są słodkie! Trochę już tego mam, jednak po podliczeniu ciągle jeszcze sporo brakuje. Bodziaki już praktycznie mam w wystarczającej ilości, ale brak pajaców i całej reszty. Dobrze, że jeszcze 20 tygodni ciąży przede mną ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zleci szybko 20 tyg tak samo jak juz upłynęło 20 :):) ja jutro moze dzis zamówię komodę :)
    Teraz w forte do poniedziałku - VAT wiec zaoszczędzimy troche a do komody chce jeszcze mały regalik kupic na książeczki i zabawki. Malutki mamy pokoik ale myśle ze sie zmieścimy ze wszystkim dla niuni :) a my powoli wynosimy sie z byłej sypialni za rzecz pokoiku :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Madziuszka, świetne wieści. Gratuluję wymarzonej córeczki :)

Sylwia, 30 km?!? Wow! jazda na rowerze nie jest najlepszym sportem dla ciężarnych z tego co czytałam, więc oszczędzaj się Kochana.

Do mnie dotarły dziś zamówione w weekend ciuszki z KappAhl. Są słodkie! Trochę już tego mam, jednak po podliczeniu ciągle jeszcze sporo brakuje. Bodziaki już praktycznie mam w wystarczającej ilości, ale brak pajaców i całej reszty. Dobrze, że jeszcze 20 tygodni ciąży przede mną ;)
    Ja właśnie czytałam że dla ciężarnych lepszym sportem jest rower czy pływanie, dziwne że aż tak sprzeczne informacje krążą wokół nas :( to nie była jakaś jazda wyczynowa tylko przejażdżka, robiliśmy przerwy i starałam się jechać wolno żeby się nie męczyć.. Ale mam trochę stracha teraz :(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj sie. Jesli często jeździłaś rowerem i mięśnie miałaś rozciągnięte nie kosztowało Cie to duzo wysiłku to sie nie martw :)
    Ale lepiej z rowerem przystopować. Jesli nie możesz wytrzymać to lepiej chyba basen albo jakies ćwiczenia w domu. Zreszta każdy jest inny każdy zajmował soę czymś innym wiec
    Najlepiej spytać lekarza czy mozna jeździć rowerem.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam we wtorek bo idę na wizytę :) ogólnie bardzo lubię rower i myślałam że będzie mi wolno jeździć tak rekreacyjnie :( pewnie lekarz sprowadzi mnie na ziemię..

My oglądaliśmy ostatnio dom na sprzedaż. Do odświeżenia, odmalowania, ale ogólnie bardzo ładny i fajny. Być może dogadamy się z właścicielami, bo oni nie mogą sprzedać go przez 5 lat, żeby podatku nie płacić, bo to spadek. Chcieliby go wynająć a my możemy się na to zgodzić pod warunkiem że wynajem pójdzie w poczet kupna. Byłoby super i jeszcze w tym roku byśmy się wprowadzili. Wczoraj właśnie pojechaliśmy rowerkiem sobie na niego jeszcze popatrzeć... Bardzo się nastawilismy tylko pozostaje kwestia ceny. Mam nadzieję że uda nam się dogadać

urocza lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jeśli dobrze się czujesz, to nie masz powodu do zmartwień. Bardziej miałam na myśli, żebyś na przyszłość się oszczędzala :)
    Fajna sprawa z tym domem, tylko umowa musiałaby być jakoś dobrze skonstruowana, żeby potem się nie okazało, że zostaniecie z niczym. Trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło po Waszej myśli :)

Adrenalina, fajnie że już organizujecie kącik dla malucha. Ja póki co czekam na zaplanowane na lato malowanie i wówczas będziemy organizować pokój dziecku. Już się nie mogę doczekać :) Stawiasz na białe mebelki, czy w kolorze drewna?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pokój mamy na taki limonkowy ( malowany niecałe pol roku temu ) do tej pory miałam białe udało mi sie je sprzedać i wlasnie przed chwila zamówiliśmy z forte tez białe.

Niedługo odbiorę łóżeczko od siostry i pewnie tez maż na biało przMaluje tylko muszę materac do niego dokupić. Juz orientowaliscie sie jakie sa najlepsze materace ?

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kokos gryka :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do umowy to na pewno zainwestujemy w prawnika żeby pomógł taka napisać, a poza tym to sama trzymam kciuki bo już mi się po nocach śni że malujemy tam itd...

Jeżeli nic nie wypali to będziemy szykować w domu u rodziców gdzie mieszkamy pokoik, trzeba będzie pomalować. Komodę i szafę kupiliśmy 1,5 roku temu i oddamy je dziecku a sami chcemy dużą szafę 4 drzwiowa. Dokupić trzeba będzie tylko łóżeczko.

• kalika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawnik w tej sytuacji to bardzo dobre posunięcie. Kupno domu to zbyt poważna sprawa i na swoim bezpieczeństwie nie da się oszczędzać.

Urocza, halo, halo, gdzie się ukrywasz? ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem ,jestem :)
    Podczytuję Was w ciągu dnia, ale nie mam kiedy odpisać.
    Dopadła mnie popołudniowa senność, ale to chyba przez pogodę.
    Widzę, że meblowanie u Was na topie, ja pod koniec maja planuję odmalować ściany, zrobić przemeblowanie i naszykować miejsce na łóżeczko.
    co do materaca to czytałam, że te grykowe jak się zamoczą to lęgną się w nich robale... bleee....
    Mój apetyt mnie przeraża, waga z dnia na dzień w górę.
    Madziuszka gratuluję dziewczynki!
    Sylwia - domek cudowna rzecz, też mi się marzy, ale na razie musi wystarczyć kawalerka.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My marzymy o własnym kącie, bo z rodzicami ciężko już się dogadać momentami, moja mama by zaglaskala mnie na śmierć jak przysłowiowego kota, a mnie to doprowadza do szalu i mojego męża też. Wiem ze to z miłości ale mieszkanie oddzielnie na zdrowie nam wyjdzie :) co do materaca to ja dopiero od Was się dowiaduję także fajnie Was mieć :D

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie jak nie gryka to zostaje kokos :)
    A u mnie kilogramy przystopowały :) na początku chyba jak rzuciłam sie na jedzenie zmieniłam tryb życia na siedzący to i podskoczyło troche :). Dokładnie zobacze na wizycie w poniedziałek. Ale z wagi z domu jest ok :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się ważyłam, 1,3kg na plusie od początku ciąży. Brzuszek jako taki ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6436a4cb4ce3.jpg

• kalika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bardzo malutko przytyłas. Ogólnie drobinka z Ciebie z tego co widzę :) U mnie już nie da się ukryć, że brzuszek jest ciążowy, jak zmobilizuje się do zrobienia zdjęcia to też wrzucę ;)

Kobietki, czytacie coś związanego z opieką nad dzieckiem? Mam na myśli jakieś poradniki, gazety?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ