Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalika adaptery nie wymagają isofix, te najdłuższe pasy służą do zapięcia,obejmują oparcie. Ten besafe niestety tylko do spodni więc chyba kupię któryś z pozostałych bo będę raczej sukienkowa.
Też musimy kupić łóżeczko i fotel do karmienia,komodę już mam,kupiłam na olx ikeowską. Wózek tylko 2w1 plus dobry atestowany fotelik, tym ma się zająć mąż. Na warsztatach mówili, że najważniejsze przy zakupie fotelika to sprawdzić czy pasuje do kanapy w aucie, powinien być nachylony 35-45stopni do oparcia.kalika lubi tę wiadomość
-
Ciekawe rzeczy mówicie kobietki hmm może i ja się zastanowię nad kupnem osobno fotelika. Wszystko to kwestia przemyślenia... Narazie jeszcze dużo czasu nam zostało, z meblami czekamy na malowanie i przemeblowanie w czerwcu potem będziemy działać. Jeżeli chodzi o wózek to mówiłam już kiedyś chyba, rozważam kupno używanego, po jednym dziecku
-
Madziuszka, świetne wieści. Gratuluję wymarzonej córeczki
Sylwia, 30 km?!? Wow! jazda na rowerze nie jest najlepszym sportem dla ciężarnych z tego co czytałam, więc oszczędzaj się Kochana.
Do mnie dotarły dziś zamówione w weekend ciuszki z KappAhl. Są słodkie! Trochę już tego mam, jednak po podliczeniu ciągle jeszcze sporo brakuje. Bodziaki już praktycznie mam w wystarczającej ilości, ale brak pajaców i całej reszty. Dobrze, że jeszcze 20 tygodni ciąży przede mną
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Zleci szybko 20 tyg tak samo jak juz upłynęło 20 ja jutro moze dzis zamówię komodę
Teraz w forte do poniedziałku - VAT wiec zaoszczędzimy troche a do komody chce jeszcze mały regalik kupic na książeczki i zabawki. Malutki mamy pokoik ale myśle ze sie zmieścimy ze wszystkim dla niuni a my powoli wynosimy sie z byłej sypialni za rzecz pokoiku -
kalika wrote:Madziuszka, świetne wieści. Gratuluję wymarzonej córeczki
Sylwia, 30 km?!? Wow! jazda na rowerze nie jest najlepszym sportem dla ciężarnych z tego co czytałam, więc oszczędzaj się Kochana.
Do mnie dotarły dziś zamówione w weekend ciuszki z KappAhl. Są słodkie! Trochę już tego mam, jednak po podliczeniu ciągle jeszcze sporo brakuje. Bodziaki już praktycznie mam w wystarczającej ilości, ale brak pajaców i całej reszty. Dobrze, że jeszcze 20 tygodni ciąży przede mną -
Nie stresuj sie. Jesli często jeździłaś rowerem i mięśnie miałaś rozciągnięte nie kosztowało Cie to duzo wysiłku to sie nie martw
Ale lepiej z rowerem przystopować. Jesli nie możesz wytrzymać to lepiej chyba basen albo jakies ćwiczenia w domu. Zreszta każdy jest inny każdy zajmował soę czymś innym wiec
Najlepiej spytać lekarza czy mozna jeździć rowerem. -
Zapytam we wtorek bo idę na wizytę ogólnie bardzo lubię rower i myślałam że będzie mi wolno jeździć tak rekreacyjnie pewnie lekarz sprowadzi mnie na ziemię..
My oglądaliśmy ostatnio dom na sprzedaż. Do odświeżenia, odmalowania, ale ogólnie bardzo ładny i fajny. Być może dogadamy się z właścicielami, bo oni nie mogą sprzedać go przez 5 lat, żeby podatku nie płacić, bo to spadek. Chcieliby go wynająć a my możemy się na to zgodzić pod warunkiem że wynajem pójdzie w poczet kupna. Byłoby super i jeszcze w tym roku byśmy się wprowadzili. Wczoraj właśnie pojechaliśmy rowerkiem sobie na niego jeszcze popatrzeć... Bardzo się nastawilismy tylko pozostaje kwestia ceny. Mam nadzieję że uda nam się dogadaćurocza lubi tę wiadomość
-
Sylwia, jeśli dobrze się czujesz, to nie masz powodu do zmartwień. Bardziej miałam na myśli, żebyś na przyszłość się oszczędzala
Fajna sprawa z tym domem, tylko umowa musiałaby być jakoś dobrze skonstruowana, żeby potem się nie okazało, że zostaniecie z niczym. Trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło po Waszej myśli
Adrenalina, fajnie że już organizujecie kącik dla malucha. Ja póki co czekam na zaplanowane na lato malowanie i wówczas będziemy organizować pokój dziecku. Już się nie mogę doczekać Stawiasz na białe mebelki, czy w kolorze drewna?Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
My pokój mamy na taki limonkowy ( malowany niecałe pol roku temu ) do tej pory miałam białe udało mi sie je sprzedać i wlasnie przed chwila zamówiliśmy z forte tez białe.
Niedługo odbiorę łóżeczko od siostry i pewnie tez maż na biało przMaluje tylko muszę materac do niego dokupić. Juz orientowaliscie sie jakie sa najlepsze materace ? -
Co do umowy to na pewno zainwestujemy w prawnika żeby pomógł taka napisać, a poza tym to sama trzymam kciuki bo już mi się po nocach śni że malujemy tam itd...
Jeżeli nic nie wypali to będziemy szykować w domu u rodziców gdzie mieszkamy pokoik, trzeba będzie pomalować. Komodę i szafę kupiliśmy 1,5 roku temu i oddamy je dziecku a sami chcemy dużą szafę 4 drzwiowa. Dokupić trzeba będzie tylko łóżeczko. -
hej jestem ,jestem
Podczytuję Was w ciągu dnia, ale nie mam kiedy odpisać.
Dopadła mnie popołudniowa senność, ale to chyba przez pogodę.
Widzę, że meblowanie u Was na topie, ja pod koniec maja planuję odmalować ściany, zrobić przemeblowanie i naszykować miejsce na łóżeczko.
co do materaca to czytałam, że te grykowe jak się zamoczą to lęgną się w nich robale... bleee....
Mój apetyt mnie przeraża, waga z dnia na dzień w górę.
Madziuszka gratuluję dziewczynki!
Sylwia - domek cudowna rzecz, też mi się marzy, ale na razie musi wystarczyć kawalerka. -
My marzymy o własnym kącie, bo z rodzicami ciężko już się dogadać momentami, moja mama by zaglaskala mnie na śmierć jak przysłowiowego kota, a mnie to doprowadza do szalu i mojego męża też. Wiem ze to z miłości ale mieszkanie oddzielnie na zdrowie nam wyjdzie co do materaca to ja dopiero od Was się dowiaduję także fajnie Was mieć
-
W takim razie jak nie gryka to zostaje kokos
A u mnie kilogramy przystopowały na początku chyba jak rzuciłam sie na jedzenie zmieniłam tryb życia na siedzący to i podskoczyło troche . Dokładnie zobacze na wizycie w poniedziałek. Ale z wagi z domu jest ok -
Sylwia, bardzo malutko przytyłas. Ogólnie drobinka z Ciebie z tego co widzę U mnie już nie da się ukryć, że brzuszek jest ciążowy, jak zmobilizuje się do zrobienia zdjęcia to też wrzucę
Kobietki, czytacie coś związanego z opieką nad dzieckiem? Mam na myśli jakieś poradniki, gazety?