X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka witamy na fioletowej stronie mocy! Wieści ku pokrzepieniu serc przynosisz hehe :) ulżylo mi trochę! Dołączaj śmiało, w kupie raźniej! :) nie masz suwaczka, więc nie widzę, który tydzień? :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Opolanka witamy na fioletowej stronie mocy! Wieści ku pokrzepieniu serc przynosisz hehe :) ulżylo mi trochę! Dołączaj śmiało, w kupie raźniej! :) nie masz suwaczka, więc nie widzę, który tydzień? :)
    Dopiero 5 tydzień, boję się zapeszać suwaczkiem :( w piątek 13-go mam pierwsze usg, straszne mam myśli, lekarz kazał mi wytrzymać jak najdłużej do usg,żeby było już coś widać. Przed wizytą zrobię jeszcze 4 raz betę dla pewności :) dziękuję za miłe przyjęcie !

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Opolanka85! Witamy serdecznie! 4 bety do końca tygodnia...?!?! Jesteś szalona! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 11:50

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika chyba czwartą :p w sensie 3 już ma, ale może się mylę? :p ja sprawdziłam tylko 2 razy :) a potem czekałam do wizyty a ta była dopiero w 8 tyg :p

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, 3 razy już robiłam betę, planuję zrobić jeszcze raz, o ile dam radę nerwowo :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Opolanka!
    Ja chyba z 6 bet zrobiłam ;)
    dałam sobie spokój po pierwszym usg potwierdzającym, że coś tam jest w macicy :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej opolanka :) miło Cie ugościć w naszym skromnym gronie. Tez bałam sie ustawić suwaczka, ale marzyłam o tym od momentu pierwszego wpisu na forum. U mnie trwało to prawie 4 lata aż z duma go wstawiłam :)
    Dzieki za wytłumaczenie z tym zusem :)
    Będziemy trzymać kciuki za pierwsza wizytę.
    Ja zrobiłam 3 bety. Nie dziwie sie wiec ze masz ochotę na czwarta bo sama tez bym nie wytrzymała. Ale 13 juz bardzo blisko :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która teraz pierwsza wizytuje? :) ja dopiero 17ego, Opolanka 13ego,ktoś coś wcześniej?

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 12, może uda się podejrzeć maluszka.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 19, także na szarym końcu. Urocza, masz jakieś przeczucia co do płci? :)
    Do dzis w KappAhl online jest 20% zniżki m.in. na kolekcje dziecięca. Fajne i dobre jakościowo bo z bawełny organicznej. Gdyby któraś była zainteresowana ;) Ja sobie kilka ciuszków kupiłam ;)

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16 tygodniu! Liczę, że za tydzień poznamy płeć :) jeżeli o mnie chodzi to od początku czuję dziewczynkę i nawet przeglądając ubranka, które dostałam intuicyjnie szukałam dla dziewczynki hehe :) ciekawe czy się sprawdzi

urocza, kalika lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczucia od początku mówią, że to chłopiec, wszystkie znaki, zabobony żywieniowe, cera i kształt brzuszka też tak mówią ;) Na usg genetycznym na 80% chłopak, ale słyszałam od koleżanek, że ich córeczki też przez jakiś czas były chłopcami ;)
    Także na razie wstrzymałam tempo kupowania ciuszków, poczekam do połówkowego usg, na razie zakupy dla mnie ;) właśnie przymierzam się do adaptera do pasów bezpieczeństwa, obczajam na allegro.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy twierdzą, że będzie chlopiec, zabobony też na to wskazują ;) Ja na początku byłam przekonana że to dziewczynka, termin owu też za tym przemawia. Na ostatnim usg gin powiedziała, że raczej cora, choć to jeszcze nie jest pewne. Dziś odważyłam się kupić pierwsze dziewczynskie szmatki, jak będzie syn, to najwyżej będę miała prezent dla koleżanki, która spodziewa się córki ;)

Urocza, jak znajdziesz fajny adapter to proszę podeślij link, też potrzebuję.

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa na oku:
    http://allegro.pl/besafe-adapter-do-pasow-izi-iso-fix-kupon-150-zl-i6172996275.html

http://allegro.pl/adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-protection-oflife-i5819436982.html

Ratownik na szkoleniu mówił, że wszystko jedno czy tańszy czy droższy, ale zastanawiam się jeszcze nad fotelikiem czy besafe czy maxicosi, jeśli ten pierwszy to wtedy pewnie pas też besafe bo wtedy jest rabat na fotelik.

Wczoraj koleżanka, która ma dwie dziewczynki i chłopca powiedziała, że za każdym razem jej przeczucie co do płci się sprawdziło. Może coś w tym jest ;)

Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dużo jeżdżę samochodem i nawet nie wiedziałam o takim adapterze! Super dziewczyny, dzięki za pomoc! myślę, że wybiorę ten tańszy, bo na rabacie na fotelik mi nie zależy, chcę kupić wózek 3w1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 20:23

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adapter jest bardzo przydatny, ostatnio jak jechałam autem to pas ewidentnie na brzuchu mi się opierał. Szykują mi się długie wyjazdy więc chyba zainwestuję.
    Niestety nie mogę znaleźć nigdzie opinii o tym tańszym.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze taki znalazłam:
    http://allegro.pl/adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-belt-of-life-i5865804774.html

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, dzięki za linki. Wiesz może jak i czy da się zamontować taki adapter w samochodach bez bazy ISOfix? Niestety mój staruszek nie posiada takich cudów ;)

Sylwia91, ja też myślę o wózku 3w1, jednak takim, który będzie w zestawie miał dobry fotelik. Przy wyborze zwróć uwagę, aby fotelik nie był tylko nosidełkiem, ale miał wszystkie niezbędne testy bezpieczeństwa i dobrze w nich wypadł. Niestety wiele zestawów 3w1 zawiera foteliki które zwyczajnie nie nadają się do przewożenia dzieci bo nie dają im wymaganej ochrony, a przecież bezpieczeństwo malucha jest najważniejsze.

Mój dzidziek od 2 dni zrobił się mega ruchliwy, tzn chyba już na tyle urósł,nże czuję jego ruchy częściej i zdecydowanie wyraźniej. Potrafi już zasadzic takiego kuksanca, że skóra na brzuchu podskakuje :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika Super ze juz tak kopie :)

Ja wlasnie dlatego kupuje wózek 2 w1 a fotelik oddzielnie :)
    Te 3 w 1 tak jak piszesz nie bardzo nadają sie do jazdy chyba ze wózek kosztuje 5 tys. Ale zwyczajnie sie nie opłaca. Niektórzy tez te nosidełka wykorzystują zamiast gondoli ale czytałam ze dziecko sie meczy w takim. Chyba ze szybko musisz wyskoczyć po bułki do sklepu to na chwile tak.
    I podzieliliśmy role ja szukam idealnej gondoli i spacerówki w jednym a maż idealnego fotelika dla naszego skarba z atestami.

Jestem tez na etapie oglądania mebelków. Kupujecie nowe czy wykorzystacie meble które macie ? Ja swoje sprzedałam juz z sypialni i szukam mebelków dla dziecka. Najbardziej chciałabym komode i jakies Półki w komplecie a łóżeczko mnie musi byc do kompletu.

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam uczulenie na widok dziecka w foteliku/nosidełku poza samochodem. Uważam to za sposób znęcania się nad dzieckiem. Kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy zamiast w gondoli to woza takiego biednego, skulonego malucha np. na spacer w foteliku. Grrr... A już szczytem jest np. usypianie dziecka w domu w takich warunkach, a niestety widziałam już takie wyczyny... Dziwić się potem, że dziecko ma skolioze, albo inna wadę postawy...

Mebelkom też bardzo powoli się przyglądam. Niestety nie mam po kim odziedziczyc choćby lozeczka, także czekają nas zakupy. Potrzebuję mała komode z przewijakiem, łóżeczko i fotel do karmienia. Resztę stanowiły będą meble, które znajdują się w pokoju, który będzie pokojem malucha. Póki co moim numerem jeden są mebelki polskiej firmy Pinio, konkretnie taki zestaw:
    http://www.pippin.pl/mobile/pl_PL/p/PINIO-Zestaw-MOON-lozeczko-12060-cm-z-szuflada-komoda-Odbior-W-wa-WOLA,-wysylka/4871?gclid=CjwKEAjw6sC5BRCogcaY_dKZ2nESJABsZihxOnaK1XA65ZDXmwiOsjvw28LUvBPBsm59YVmIfyvcgRoC1F3w_wcB

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:21

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ