Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja spontanicznie kupiłam ostatnio skarpetki dla malucha, 3 pary dla siebie muszę na gwałt kupić leginsy jakieś bo mam jedne i jedne dresowe takie nadające się do wyjścia na miasto spokojnie, ale to mało. Ze spodni jeansowych zostały mi jedne dobre reszta uciska brzuszek więc nie zakładam już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:01
urocza lubi tę wiadomość
-
urocza wrote:A jakie legginsy wybrałaś?
Ja wzięłam czarne i szare w rozmiarze M, są dobre, ale myślę czy jutro nie podjechać po niebieskie w rozmiarze L, na przyszłość
Kasnia trzymam kciuki, żeby nie okazało się najgorsze
Józefka ciesze się, że jesteś na fiolecie jak tam Twoja ciąża? Nudna? -
Sylwia91 wrote:No właśnie ja jestem na zwolnieniu i zastanawiam się jak to jest z kontrolami. Siedzicie w domu? Czy żyjecie normalnym życiem? miałyście może jakąś kontrolę z ZUSu?
Kasnia trzymam mocno kciukiza pozytywny rozwój wydarzeń :* -
Sylwia91 wrote:Ja spontanicznie kupiłam ostatnio skarpetki dla malucha, 3 pary dla siebie muszę na gwałt kupić leginsy jakieś bo mam jedne i jedne dresowe takie nadające się do wyjścia na miasto spokojnie, ale to mało. Ze spodni jeansowych zostały mi jedne dobre reszta uciska brzuszek więc nie zakładam już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 05:49
-
To ja dziś wskoczyłam już w sukienkę
Ma być cieplej niż wczoraj
Kalika trzymaj się, łykaj magne b6. Ja biorę po 2tabl. dziennie, doktorek powiedział, że przy skurczach można brać nawet do 6.
Józefka niczym się nie stresuj, ciesz się, odpoczywaj i wysypiaj!józefka lubi tę wiadomość
-
Urocza też tak myślałam, do tego czytałam że raczej pierwsi do kontroli są tacy co już kiedyś były z nimi problemy. Poczytałam jednak że do kobiet w ciąży, gdzie nie ma żadnych podejrzeń o lewe zwolnienie, też przychodzą. Moja mama miala zwolnienie 9m-cy bo miała niesprawną rękę, kontrola nie przyjechała, dostala tylko wezwanie na komisję. Wiem że nawet jak masz 2 na zwolnieniu to powinno to się ograniczyć do niezbędnych wyjść z domu. Póki co nawet o tym nie myślałam, ale koleżanka mnie ostrzegła więc zaczęłam się zastanawiać... W razie co pojechałam do apteki po witaminy, a apteka 15 km od domu także wyprawa na pół dnia hehe
-
Tak jak urocza napisała to tez mi sie wydaje ze raczej z ZUSu nie maja czasu a bardziej ochoty na odwiedzanie wszystkich chorych, w ciazy i wszystkich na jakichkolwiek innych zwolnieniach. Wiadomo ze ciąża to nie choroba. Ale nawet gdyby nas nie było a ZUS by przyszedł i zostawiają podobno za pierwszym razem pismo na które trzeba napisać wyjaśnienie czemu nas nie było. Jak odwiedza drugi raz to zostawiają wezwanie na komisje. Ale nawet na komisji przeciez nie udowodnią Ci ze w ten dzień złe sie czułaś i poszłaś do rodziców zeby sie tobą zajęli na dwa dni bo w swoim miejscu zameldowania byłabyś sama bo maż pracuje cały dzień.
Nawet tego dnia co ZUS był u Ciebie mogłaś zwyczajnie im nie otworzyć bo nie otwierasz obcym jak jesteś sama w domu i złe sie czułaś i nie wstawałas z łóżka.
Za granice byłby strach bo na odpowiedz masz 30 dni tylko im szybciej odpowiesz tym lepiej. A jakby sie dowiedzieli to mogliby cofnąć wypłaty. Ale spokojnie wsród moich znajomych na zwolnieniu w ciazy i nie tylko ZUS jeszcze nikogo nie odwiedziłSylwia91 lubi tę wiadomość
-
Adrenalina super wymówka z rodzicami! Szkoda że ja akurat z moimi mieszkam hehe ale pomysł przedni! Nie ma co wariowac chyba... Przysłali mi list o przyznaniu zasiłku do końca ciąży także może nie zechce im się jeszcze sprawdzać czy w domu siedzę
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Urocza, u nas dobrze. Noc minęła spokojnie, skurczy nie bylo. Dziś mam dostać kolejna kroplowke z magnezem i mogę iść do domu
Co do kontroli z ZUS, to znam kilka takich przypadków. Kontrole były wykonywane na wniosek pracodawcy i dotyczyły osób, które jawnie nadużywaly tego przywileju. O kontrolach wśród ciężarnych nie słyszałam, tzn wiem ze mogą być, ale nie znamnikogo kto by taka kontrolę miał
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Sylwia91 wrote:Adrenalina super wymówka z rodzicami! Szkoda że ja akurat z moimi mieszkam hehe ale pomysł przedni! Nie ma co wariowac chyba... Przysłali mi list o przyznaniu zasiłku do końca ciąży także może nie zechce im się jeszcze sprawdzać czy w domu siedzę
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Mają 30 dni od dostarczenia pełnej dokumentacji na wydanie decyzji i wypłatę pieniędzy. Moja dostali 8 kwietnia a płacić będą od 9 maja haha. Ani dnia wcześniej... Szkoda gadać! Może nie zawsze coś przysylaja, ja jestem trochę w innej sytuacji bo mi umowa wygasła w trakcie zwolnienia
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Sylwia, też liczę, że kolejny raz pojawie się tu najwcześniej końcem września Ale przynajmniej przetestowalam szpital i jestem pewna, że rodzic chce właśnie tutaj. Świetne warunki i opieka. Przynajmniej dylemat z wyborem placówki mam z głowy;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 11:03
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Sylwia91 wrote:Mają 30 dni od dostarczenia pełnej dokumentacji na wydanie decyzji i wypłatę pieniędzy. Moja dostali 8 kwietnia a płacić będą od 9 maja haha. Ani dnia wcześniej... Szkoda gadać! Może nie zawsze coś przysylaja, ja jestem trochę w innej sytuacji bo mi umowa wygasła w trakcie zwolnienia
U mnie juz wiecej minęło bo z 3 miesiace juz na zwolnieniu. A żadnego pisma noe mam. Ja mam umowę na czas nieokreślony narazie pieniadze przez dwa miesiace dochodziły zobaczymy w tym miesiącu.
Wiem ze przez pierwszy miesiąc płaci jeszcze pracodawca. Ale juz potem ZUS wiec teoretycznie miesiąc temu dostałam juz z ZUSu. No zobaczymy teraz w tym miesiącu.