X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Adrenalina czujesz już ruchy! super!
    U mnie na razie tylko brzuch rośnie i wyczuwam na dole macicę.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bedzie łatwiej wcale :) rozmawiałam dzis z dziewczynami z innego wątku i mówią ze nie raz na izbie ładowały bo nie czuły ruchów i nawet w późniejszej ciazy bo 30 tc. A okazywało sie ze wszystko było dobrze. Wiec juz ten strach pewnie pozostanie do końca.
    Urocza , wydaje mi sie ze to były ruchy. A nawet byłam o tym przekonana po dzisiejszym ranku juz nic nie wiem. Jak poczuje znow tylko silniej to pewnie sie dowiem czy to były ruchy czy tylko moje wyobrażenie :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dzejn! Jak się czujesz? Plamienie się jeszcze powtarzało, czy wszystko ucichlo? Daj znać jak będziesz po usg, trzymam kciuki!

Adrenalina, co u Ciebie? Dzidziuś leniuszek postanowił łaskawie dać o sobie znać, żeby mama się nie denerwowala, czy dalej milczy? Ja wczoraj też nie czułam ruchów, a dziś puka jak szalone, także mnie maleństwo też ćwiczy ;)

Urocza, też niedługo poczujesz ruchy malucha. Ja zaczęłam czuć takie delikatne pukanie w dole brzuch w połowie 18 tc. Wybierasz się na te targi Mother & z baby? Ja bym chciała, z tym że od 2,5 roku mieszkam na południu Polski, więc wyjazd do Warszawy to wielka wyprawa. W każdym razie będę się starała na nie przyjechać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 08:35

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc w sumie to nawet nie miałam czasu zeby sie skupiać na tym od wczoraj wieczora. Dzis jak wstałam miałam troche sprzątania, zaraz lecę do sklepu. Wiec jak bede miała chwile na odpoczynek to wtedy sie skupie czy maluch juz daje znac o sobie :) Ale wiem ze jest dobrze bo czuje troche brzuch ale moze dlatego ze mało miałam odpoczynku. Do tego znow miałam napad apetytu z wieczora a potem mdłości :) ( a myślałam ze to juz za mna, a pomimo tego ze męczyły mnie gorzej niz w początkowych tygodniach to sie cieszyłam )

A martwiłam sie rano bo tych objawow mi brakowało. Spanikowałam bo nic nie czułam :)
    Szkoda tylko ze az12 dni do wizyty. Chciałabym zeby wizyty były minimum raz w tygodniu :)
    Umówiłam sie juz na połówkowe do kliniki. Za równo miesiąc :) juz nie mogę sie doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 09:15

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ruchy jeszcze trochę poczekam :( a już bym chciała, ostatnio nawet mi się śniło że czułam :) dzisiaj się ważyłam i od początku ciąży jestem 1 kg na plusie, kilka dni temu było trochę więcej ale znowu delikatnie zmalało... Najważniejsze że dziecko się rozwija. Wizyta dopiero 17ego już nie mogę się doczekać... :)

Co do targów to sama bym się wybrała, a powiedzcie mi jal wyglądają takie targi? Nigdy na takim czymś nie byłam :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91, ja na takich targach dla rodziców nie byłam jeszcze nigdy, ale byłam na targach mieszkaniowych :p Myślę, że formuła jest podobna. Na jakiejś hali, albo placu stoiska mają różne firmy związane z daną branża. Prezentują tam swoje produkty, można obejrzeć, kupić, zapytać, zabrać ulotki albo inne materiały reklamowe, często uzyskać można też rabaty na ich produkty. Ponadto organizowane są różne warsztaty tematyczne czy pokazy.
    Zazdroszczę, że tak mało przytyłas. Ja jestem już 5 kg na plusie, choć poza brzuszkiem specjalnie tego nie widać, bo przed ciąża byłam szczuplutka. Co do ruchów, to już bliżej niż dalej, doczekasz się :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Sylwia91, ja na takich targach dla rodziców nie byłam jeszcze nigdy, ale byłam na targach mieszkaniowych :p Myślę, że formuła jest podobna. Na jakiejś hali, albo placu stoiska mają różne firmy związane z daną branża. Prezentują tam swoje produkty, można obejrzeć, kupić, zapytać, zabrać ulotki albo inne materiały reklamowe, często uzyskać można też rabaty na ich produkty. Ponadto organizowane są różne warsztaty tematyczne czy pokazy.
    Zazdroszczę, że tak mało przytyłas. Ja jestem już 5 kg na plusie, choć poza brzuszkiem specjalnie tego nie widać, bo przed ciąża byłam szczuplutka. Co do ruchów, to już bliżej niż dalej, doczekasz się :)
    Widzę że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie :) Ja też przytylam 5kg więc chyba tyjemy w dobrym tempie, tym bardziej że mój lekarz mnie chwalił za taki przyrost wagi :)

kalika lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja 9 kg. Teraz tyje normalnie ale pierwsze 6 kg hylo za szybko. Lekarz nic nie mówił ale nic dziwnego jsk sie jadło fast food tylko i kanapki o 2:00 :) teraz juz to minęło to i w wolniejszym tempie waga wzrasta :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba się zacznę martwić bo 1 kg jak na 15 tydzień to trochę mało... :( chociaż brzuch daje o sobie znać,bo jest widoczny, a do tego nie dopinam się w spodnie. Mąż na mnie krzyczy że może za mało zjadam ale ja jem jak jestem głodna.. :( zawsze byłam szczupła i myślę że dlatego też brzuch szybko zaczął być widoczny. Ciekawe czy do wizyty jeszcze przybiorę na wadze, jak nie to gin powie pewnie czy to w normie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 15:45

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka, faktycznie idziemy łeb w łeb ;) Znasz już płeć dzidziusia?

Adrenalina, ja niestety też czasami wciągne jakiegoś maka albo pizze, ale ogólnie staram się jeść wartościowe rzeczy. Słodyczy wcale nie jem, bo mi teraz nie smakują, no chyba że lody, ale to też sporadycznie. 9 kg to sporo na tym etapie, ale jeśli byłaś szczupła przed ciąża to dużo można wybaczyć ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam jak kościotrup ale tez nie miałam za duzo sadełka. Moim zdaniem byłam w sam raz. Teraz i ja nie jem takich rzeczy małe w pierwszych tygodniach tylko na to miałam ochotę :) a tłumaczyłam sobie ze jeszcze dziecko nie je tego co ja bo za wczesnie :) od kąd je juz przez pępowinę tez raczej staram sie jeść wartościowsze rzeczy. Kawę piłam tylko raz podczas ciazy.
    Przytyłam pewnie tez przez to ze zmieniłam tryb na leżący. Ale tym bede przejmować sie za rok :) wazne ze teraz nie idzie waga tak szybko do przodu :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mamy-mamom.pl/jak-w-brzuchu-ruszaja-sie-bliznieta-film/
    Słodkie :)

urocza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynu ,a mam takie pytanie. Czy ktoras z Was miala uplawy duze? Ja mam uplawy i roznie raz biale,a raz zoltawe. Nie mam przy tym swedzenia, pieczenia itp. Przed ciaza tez mialam tak, ale nie wiem czy to normalne?

adrenalina lubi tę wiadomość

• Kasnia Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z pytaniem, zrobiłam beta i wg kalkulatora belly za mały przyrost :(( 2 dni temu było 5247 a dzisiaj 7352 (wg kalendarzyka belly: 5 tyg i 2 dni)

• kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasnia, pomiędzy badaniami było pełne 48 godzin? U części osób wynik podwaja się dopiero po 72 godzinach. Pona tym przy tak wysokich poziomach beta nie przyrasta już liniowo. Dla pewności zrób kolejne oznaczenie za 3 dni, a będzie można powiedzieć dokładniej czy ciąża rozwija się prawidlowo. Bądź dobrej myśli :*

Kasnia lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta wrote:
    Dziewczynu ,a mam takie pytanie. Czy ktoras z Was miala uplawy duze? Ja mam uplawy i roznie raz biale,a raz zoltawe. Nie mam przy tym swedzenia, pieczenia itp. Przed ciaza tez mialam tak, ale nie wiem czy to normalne?
    Niechcący polubiłam. Chciałam tylko zacytować. Ja nie miałam jakis dużych upławow. Na początku cos przezroczystego było ale bardzo malutko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesadzilam z ta iloscia, nie mam duzych barzdo i caly czas. Bardziej mnie ten kolor zolty zastanawia. Tylko ja przed ciaza tez tak mialam.

• urocza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ja dopiero wracam do domu, byłam na wizycie u doktorka przystojniaczka ;) wyniki krwi, moczu ok. Szyjka długa piękna, malucha nie widziałam ale słyszałam serduszko, pięknie bije :)
    Usg dopiero pod koniec maja połówkowe, ale jakoś jestem spokojna, nawet dziś doktorek powiedział, że życzyłby sobie żeby wszystkie jego pacjentki takie były.
    Na targach nie b

Aaneta lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na takich targach jeszcze nie byłam, ale koleżanki polecały. Mam nadzieję, że uda mi się wybrać, akurat będę w urlopowych rozjazdach.
    Aneta ja do dziś tak mam, białe na wkładce czasem żółte ślady. Jest ok, doktorek kazał brać probiotyk na wszelki wypadek. Kup sobie dobry płyn do podmywania,polecam

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Lacibios femina pregna, bardzo wydajny mam od początku ciąży.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ