Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aaneta witaj!
Gratuluję ciąży!
Słuchaj się lekarki i nie martw na zapas. U mnie w 6t3d nie było widać zarodka, a na drugi dzień na innym aparacie był zarodek z bijącym serduszkiem. Musisz jeszcze trochę poczekać, na moje pytanie czy zarodek jest prawidłowo umieszczony lekarz stwierdził, że skoro jest w macicy to jest dobrze.Aaneta, Kasnia lubią tę wiadomość
-
witam wieczorową porą
w sobote mieliśmy pierwsze usg. było już tętno malucha !
18 maja kolejne podglądanie. Mam wielką nadzieje, że już wszystko będzie dobrze.
Czytałam poprzednie wpisy i widziałam info o warsztatach w Warszawie.
Jest gdzieś jakaś strona, żeby sprawdzić jakie są wydarzenia dla kobiet w ciąży? Bo coś szukam nieudolnie, a za jakiś czas chciałabym zacząć chodzić na coś takiego A gdyby była jakaś warszawska mama to chętnie przeszłabym się razem z niąurocza lubi tę wiadomość
Novum Warszawa
04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
czekamy na prezent świąteczny. Matylda -
nick nieaktualny
-
Dżejn super wiadomość!
Jeśli chodzi o warsztaty niestety większość już się odbyła w Warszawie, np. Mama wie, Mamo to ja.
pod koniec maja (24) będzie następna edycja warsztatów Bezpieczny maluch, zajęcia odbywają się w szpitalu na Madalińskiego, ciekawe i fajnie prowadzone, polecam.
więcej info znajdziesz na fejsie profil Bezpieczny maluch albo str bezpiecznymaluch.com.pl
W czerwcu 18-19 będą targi Mother and baby na Służewcu, wejściówka 15zł.Dżejn lubi tę wiadomość
-
Aaneta, jesteśmy bardzo podobnie w ciąży. Mnie zrobili usg i było widać tylko (aż) pęcherzyk ciążowy, bez ciałka żółtego jeszcze, więc Kolejne usg mam 19.05, wczoraj mnie nie bolały piersi: w panice zrobiłam beta: jest ok.
To czekanie.... Damy radęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 10:12
Aaneta, urocza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasnia to super:) u mnie byl pecherzyk z cialkiem dlatego powiedziala, ze nastepna wizyta za miesiac. Mam tylko nadzieje, ze to, ze ciaza jest nisko osadzona nie grosi mi za bardzo:( biore duphaston wiec licze, ze bedzie dobrze:) Fajnie, ze mamy podobnie, bedziemy wymieniac sie informacjami:)
Kasnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
urocza wrote:Dżejn super wiadomość!
Jeśli chodzi o warsztaty niestety większość już się odbyła w Warszawie, np. Mama wie, Mamo to ja.
pod koniec maja (24) będzie następna edycja warsztatów Bezpieczny maluch, zajęcia odbywają się w szpitalu na Madalińskiego, ciekawe i fajnie prowadzone, polecam.
więcej info znajdziesz na fejsie profil Bezpieczny maluch albo str bezpiecznymaluch.com.pl
W czerwcu 18-19 będą targi Mother and baby na Służewcu, wejściówka 15zł.
bardzo dziękuje.
Dzisiaj jestem pełna nerwów. rano miałam plamienie. Nie jakieś duże, ale było. przy podcieraniu widze jakby ciemny śluz. do tego od wczoraj brzuch boli mnie jak na okres... dzwoniłam do dwóch lekarzy i położnej. Jutro rano mam stawić się na usg. Boje sieNovum Warszawa
czekamy na prezent świąteczny. Matylda -
Witam nową koleżankę! Co do tak wczesnej wizyty to ja dopiero miałam w 8 tygodniu bo lekarka powiedziała, że wcześniej nie ma co przychodzić Nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze!
Dżejn myślę, że może zwyczajnie jest jeszcze wcześnie i macica się oczyszcza, ja na początku ciąży miałam takie plamienia, biorę duphaston, ale porgesteron miałam w normie, więc tylko tak zapobiegawczo. Może i Tobie dadzą jakąś luteinę albo dupka. Nie martw się, bo to na pewno bardziej zaszkodzi maluchowi :* Będzie dobrze, musi być!
A czas leci w ciąży naprawdę szybko, ja mam ostatnie spodnie w których mogę jeszcze jako tako chodzić, chociaż już jest ścisk i ledwo się dopinam. Jeszcze z tydzień lub dwa i będzie trzeba się pożegnać -
Mi przybyło ze 3kg, leginsy są najlepsze, w jeansy nie chce się wciskać bo strasznie nie wygodnie, jeszcze chwila i ciążowe jeansy będą jak ulał.
Zresztą tylko patrzeć jak buchnie nam lato, a wtedy kiecki pójdą na tapetęKasnia, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Ja tez dzis sie denerwowałam ze jest cos nie tak. Nie przejmuj sie chyba obawy zawsze beda towarzyszyć podczas ciazy. Szczególnie te wyczekane ciaze. Na początku plamienia. Potem czy zdrowe. Czy dobrze sie rozwija. Czy nie przestało bić serduszko. Wlasnie ja dzis obudziłam sie z taka obawa o 4:00 ze cos jest nie tak. Wydawało mi sie ze brzuch zmalał ze jakis bardzo miękki sie zrobił. Czułam juz ruchy od jakiegos tygodnia teraz juz nic nie czuje. Tak dzis rano panikowalam i płakałam ze masakra. Zeby u mnie w mieście była izba ginekologiczna w szpitalu to bym pojechała ale ze nie ma to postanowiłam poczekać. I pomimo tego ze nie czuje ruchów to jakoś juz jestem spokojna. Podobno na tym etapie nawet przez tydzień mogę ich nie czuć. A tak naprawde to niewiadomo czy naprawde czułam ruchy.jesli bede sie martwić dalej to pewnie poszukam jeszcze gin prywatnie gdzie mnie przyjmie od ręki. Bo u swojego mam wizytę dopiero za 2 tygodnie.
Juz bym chciała tulić w ramionach dziecinke. W tedy jakby sie cos działo to mozna pomoc a teraz jesteśmy bezradne na to co dzieje sie w brzuchu. Ale wierze ze jest dobrze, musi byc !! Nie ma innej opcji. Dzejn trzymaj sie i polez sobie dzis. Najlepiej jakby udało Ci sie zasnąć a jutro juz bedziesz pod opieka. I zobaczysz kropka.Kasnia, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
dziękuje dziewczyny
czekam, nic innego mi nie pozostaje. mam brać więcej lutki niż dotychczas i inne duperele i czekać. czekam, a czas sie wlecze niemiłosiernie.
adrenalina chyba na każdym etapie ciąży są obawy, a łudziłam się, że jak usłysze serduszko to będzie łatwiej. głupia jaNovum Warszawa
czekamy na prezent świąteczny. Matylda