Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasnia wrote:Cześć, byłam u lekarzy, nawet 2. Lekarz potwierdził pęcherzyk ciążowy, ale skierował mnie do koleżanki, bo już nie jest na położnictwie. Pani dr przemiła, kolejna wizyta 19. Myślenie pozytywne załączone.
Kasnia lubi tę wiadomość
-
I my jesteśmy po wizycie. Szyjka skróciła się o 0.5mm więc leżenie się opłaca, po za tym schudłam 1,5 kg także za dwa tygodnie będziemy dokładnie mierzyć i ważyć małego, lekarz mówił, że dobrze będzie jak nie urodzę przed 5 maja, na co ja się śmiałam ze planuje w dzień matki rodzic to powiedział ze raczej nie wytrwamy ale czas pokaże, no i mój synuś ma włoski na główce Emotikon smile
kalika, urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Ja też wizytuje w tym okresie - 19 maja. Po dzisiejszej wizycie wiem, że dzidziuś rośnie pięknie, też jest większy niż wynika to z wieku ciążowego (o około tydzień) i najprawdopodobniej jest dziewczynka
urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Maj rzeczywiście zapowiada się gorąco. Ja wizytuje za tydzień i dwa,ale usg dopiero pod koniec maja.
Kalika fajnie, że nas nawiedziłaś. Ja nie mogłam odnaleźć się na wątkach tłocznych więc założyłam nowy dedykowany dla ciężarówek po raz pierwszy. Fajne, kameralne grono bez zasad,regulaminu i presji
U mnie jak na razie wszystko dobrze. Szykuje się chłopak! Czuje się świetnie, chodzę do pracy i gdyby nie brzuszek to zapomniałabym, że jestem w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:58
-
Hej dziewczyny, a jak Wam sie śpi ?
Bo ja odczowam od jakiegos czasu dyskomfort. Zawsze spałam na brzuchu i było najwygodniej. Teraz brzuch troche urósł troche przytyłam i jest mi na brzuchu niewygodnie. Śpię na bokach ale szybko zaczynaja mnie bolec i często w nocy przy przewracaniu budzę sie. Na plecach niewygodnie mi bo brzuch mnie ciągnie. Najlepiej na plecach jak nogi sa wysoko. To dopiero początek a ja mam problem co bedzie jak bede miała wielki brzuch -
Adrenalina u mnie podobnie, śpię na bokach, w nocy kilka razy się przekręcam, bo wszystko drętwieje. Przerzucam się jak foka, bo ciągnie po bokach przy zmianie pozycji. Planuję niebawem zakupić poduszkę do spania dla ciężarnych, koleżanki chwaliły sobie.
-
Ja tez sie zastanawiam nad taka poduszka juz troche oglądałam na Allegro. Ale z drugiej strony nam taka podobna poduszkę kiedyś kupiłam w ikei. Nie jest dla ciężarnych ale jest troche jak wałek i w nocy miedzy nogi ja wsadzam zeby było lżej miednicy. Ale juz chyba robi sie za mała. Jednaj ta dla ciężarnych troche dłuższa.
Jak znajdziesz jakaś godna polecenia od koleżanek to wrzuć link jak możesz. -
Dzień dobry
Kochane w którym tyg. ciąży dopadły Was mdłości?
Mnie od kilku dni mdli i boli żołądek, tylko nie wiem teraz do końca, czy z wrzodów żołądka, które mam od 13 lat, czy z ciąży... A może jedno i drugie...
Niestety nie mogę brać lekarstw od gastrologa, dlatego zaopatrzyłam się w miód imbirowy w ziołoleku. Właśnie czekam aż litr herbaty przestygnie by móc dać 1 łyżkę miodziku. Mam nadzieję, że chociaż to w jakimś stopniu złagodzi moje mdłości.
-
ja praktycznie w kilka dni po terminie miesiączki miałam popołudniowe mdłości i lekkie poranne, od progesteronu wzrastającego. Rano pomagały herbatniki jeszcze przed wstaniem z łóżka, a po południu herbata z imbirem i miodem, odstawiłam słodycze bo to one głównie potęgowały u mnie mdłości.
-
Adrenalina koleżanka mówiła mi chyba o takiej:
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=Poduszka+do+karmienia+BOPPY+-+CHICCO&bmatch=base-relevance-uni-1-5-0408
to taka do karmienia i spania w ciąży. Są też tańsze innych firm, wybór olbrzymi.
Koleżanka powiedziała, że mi pożyczy więc chyba mam zakup z głowy
Są jeszcze takie do spania dziewiątki albo węże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 12:20
-
Droga strasznie bo chicco widziałam takie po 35 zł tylko jakies bezfirmowe. napewno lepsza z chocco. Ale mi chodzi o inna taka typowa dla ciężarnych. Ta wyglada jak dla niemowlaków do karmienia albo dla tych które juz siadają do podtrzymaniaNapewno przydatna. Ale taka pisałam wczesniej ze mam z ikei dla siebie.
Do karmienia kupie nowa dla mojej niuni.
A mi mniej wiecej chodziło o taka :
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-groszki-szare.html
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=Poduszka+dla+kobiet+w+ciąży+do+snu+i+karmienia+190&bmatch=base-relevance-popul-uni-1-2-0408urocza lubi tę wiadomość
-
Urocza, ja też się nie odnalazłam na naszym pazdziernikowym wątku - nie wyrabialam się z czytaniem bo posty pojawiały się w zastraszajacym tempie Wolę takie mniejsze, kameralne wątki, gdzie znasz się z każdym i wiesz co u niego na biezaco.
Bardzo się cieszę, że forma dopisuje. Ja też nie mam na co narzekać, ale do pracy nie chodzę - za duże ryzyko infekcji, a do tego stres, którego tam nie brakuje, źle na mnie wplywa-zaraz czuje jak macica się napina. Także leniuchuje w domu, co niestety ma też swoje wady, odwyklam od takiego nicnierobienia
Adrenalina, też polecam typowa poduchę dla ciężarnych. Od kilku tygodni mam taka, co prawda śpię z nią rzadko, bo to jak 3 osoba w łóżku ale w ciągu dnia sprawdza się swietnie-do czytania, oglądania tv, korzystania z internetu jak teraz, albo zwyczajnie do wygodnego odpoczynku. Fajnie odciąża plecy i biodra, podpiera brzuszek. Ja mam taką, ale spokojnie znajdziesz też coś tańszego. Poczytaj w necie na co zwrócić uwagę przy jej wyborze. Są różne wypełnienia, co przekłada się na trwałość i jakość użytkowania takiej poduchy. Do tego ważne żeby miała zdejmowany pokrowiec, bo szczególnie wykorzystując ja później przy karmieniu będzie to istotna funkcja.
https://poofi.pl/sklep/poduszka-ciążowa/?v=1
Anula1986, ja też dość szybko zaczelam miec delikatne mdłości, które towarzyszyły mi przez cały dzień. O dziwo najmniejsze były z rana Pomagały czeste, małoobfite posiłki, choć niestety na krótko. Żołądek mnie nie bolał, za to miewalam zgage. Myślę, że ból żołądka niekoniecznie wiąże się z ciąża, a raczej może mieć coś wspólnego z chorobą wrodzona. Konsultowalas to ze swoim lekarzem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:00
urocza lubi tę wiadomość
-
Anula1986 wrote:Mnie od 4-5 dni na okrągło mdli Apetyt mam średni, wpycham w siebie jedzenie co 2-3 h, bo w końcu jeść muszę. Czasami mam do tego takie ataki, że np. w tym momencie, w tej sekundzie mam ochotę na frytki a potem dalej mnie mdli.
o tak frytki były najlepsze na mdłości byle nie za duże porcje, co niestety zdarzało mi się -
adrenalina wrote:Droga strasznie bo chicco widziałam takie po 35 zł tylko jakies bezfirmowe. napewno lepsza z chocco. Ale mi chodzi o inna taka typowa dla ciężarnych. Ta wyglada jak dla niemowlaków do karmienia albo dla tych które juz siadają do podtrzymaniaNapewno przydatna. Ale taka pisałam wczesniej ze mam z ikei dla siebie.
Do karmienia kupie nowa dla mojej niuni.
A mi mniej wiecej chodziło o taka :
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-groszki-szare.html
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=Poduszka+dla+kobiet+w+ciąży+do+snu+i+karmienia+190&bmatch=base-relevance-popul-uni-1-2-0408
właśnie się dowiedziałam koleżanka ma rogala do karmienia i dziewiątkę do spania.
Te co wrzuciłaś fajnie wyglądają. Tylko uważaj na te ze styropianem, podobno nie są za dobre. -
Kalika w Twoim przypadku faktycznie lepiej zostać w domu.
Nie ukrywam, że czasami też najchętniej zostałabym w domu na kilka dni i poleniuchowała, ale nie ma co narzekać: teraz majówka, potem Boże Ciało, niedługo urlop 2 tygodnie więc dam radę, myślę, że od połowy sierpnia zostanę w domu.
Aspekt finansowy też ma dla mnie znaczenie, a właśnie szykuje się niebawem spora podwyżka więc trzeba trochę popracować na wyższy macierzyński -
jej dziewczyny po niedzieli zaczynam 5 miesiąc i właśnie do mnie dotarło, że jestem w lesie ze wszystkim, chyba trzeba zwiększyć tempo szykowania wyprawki.
Zacznę od adaptera do pasów dla ciężarnych, już przy małym brzuchu źle mi się ostatnio jechało, a w najbliższych planach kilka długich podróży.
Co tam już nagromadziłyście? Macie jakieś typy fotelików samochodowych, wózków? -
Urocza, ja póki co stawiam na rzeczy uniwersalne, dopóki nie będę pewna płci to nie kupuje nic różowego, bo jak ja potem w to syna ubiore?!? Mimo to już kilka gadżetów udało mi się nagromadzic. Stwierdziłam, że jeśli będę kupowała sukcesywnie, co miesiąc kilka rzeczy, to potem nie trzeba będzie sięgać na konto oszczędnościowe, żeby zaopatrzyć się w wyprawkę. A siedząc w domu też nie wydaje tyle pieniędzy ile chodząc do pracy, więc ostatecznie w kwocie dotychczas wydawanej przeze mnie co miesiąc na swoje bieżące potrzeby udaje mi się zawsze coś kupić dla maleństwa. Mam już: 2xbody zapinane kopertowo z długim rękawem r.56 i 1x r.62, 3xbody wkładane przez głowę z długim rękawem r.62, 2x pajac r.62, 1x polspiochy r.62. Ponadto 1 pieluche bambusowa, 1 otulacz bambusowy i 1 kocyk bawełniany. Z gadżetów zafundowałam sobie na samym początku Whisbeara razem z otulaczem oraz gryzak żyrafke Sophie. Od wczoraj posiadam wanienke z uchwytem na wannę i nożyczki do paznokci dla niemowląt. Ostatnimi rzeczami jakie mam są kosmetyki Momme do kąpieli bo była dobra promocja w SuperPharm Wszystko to wymieniając uświadomiłam sobie ze juz trochę tego mam a mimo wszystko to kropla w morzu potrzeb...
Co do wózka i fotelika to póki co stawiam na Cybex Priam w wersji 3w1 z fotelikiem Cloud Q Platinum. Drogie to jak cholera, ale jestem w nim zakochana od pierwszego wejrzenia i nic mi się nie podoba innego...
A Ty co masz i co planujesz kupić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:14