Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dopiero troszkę ciuszków, po kilka sztuk body, śpiochy i spodenki z rozmiarów 62,68 74 i 80. Ostatnio rozłożyłam i spisałam sobie ile czego jest żeby wiedzieć co dokupić z danego rozmiaru, parę sztuk mam od koleżanki resztę sukcesywnie dokupuję.
Nic po za tym. Na lato mam trochę ciuchów dla siebie i tyle.
Rozglądam się za fotelikiem (BEsafe i maxicosi) i wózkiem - tu dużo typów i ciągle brak decyzji...
W maju chyba wybiorę się do jakiegoś większego sklepu żeby pooglądać sobie te wszystkie rzeczy dla dzieciaczków. -
Urocza, to dobry pomysł. Ja po pobycie w takim sklepie mam mniej więcej wyobraźnię co jest co i czego potrzebuje Co do ciuszków, to postanowiłam póki co zaopatrzyć się w te potrzebne przez pierwsze 3 miesiące, bo potem prawie będą wyprzedaże, więc będę zaopatrywala się na kolejne kilka miesięcy Kupujesz juz konkretnie pod chłopca, czy póki co unisex? Masz jakieś fajne sprawdzone sklepy, gdzie kupujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 15:58
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Koleżanka poleciła mi hurtownie na allegro Robik Radom, dobrej jakości polskie ciuszki sprawdzone przez nią na dwójce dzieci w dobrych cenach, tam dokupię tego co mi brakuje.
Do tej pory kupiłam troszkę ciuszków polskich w leclercu i auchan na promocji, też koleżanki polecały. Te markowe kupuję na ciuchach na wagę, ostatnio znalazłam fajny polarowy pajacyk żyrafkę zupełnie nowy za śmieszne pieniądze.
Myślę, że w tych pierwszych miesiącach ważne żeby ciuszki były miłe w dotyku, bezpieczne dla maluszka, najlepiej bawełniane, dużo się wtedy przebiera.
nawet jak się coś szybko zniszczy to dzieciak i tak szybko rośnie, w torbie od koleżanki znalazłam bodziaki z metkami bo nie zdążyła założyć swojemu dziecku
Kupuję już pod chłopca bo takie miałam od początku przeczucie i tak powiedziała lekarka na usg genetycznym, ale nie chcę żeby było wszystko niebieskie więc oprócz różu to wchodzą w grę wszystkie kolory, najlepiej unisexy. -
Ja dzisiaj byłam z mężem w Auchan I powiem Wam że body z długim rękawem bawełniane można kupić już za 7 zł za sztukę a pakowane po 7 sztuk za 37 zł. Śmieszne pieniądze, za 10 zł są takie rozpinane na boku żeby przez główkę nie zakładać. Jak dla mnie to nie ma co kupować drogich ubranek bo maluch bardzo szybko rośnie a poza tym na metki nie patrzy, wolę zaoszczędzić na wygodny wózek itp.
urocza lubi tę wiadomość
-
A wiecie co? Haha mój mąż jak popatrzył na te body wszystkie to stwierdził że trzeba kupić "ten" rozmiar (i pokazał na 74) padłam ze śmiechu powiedziałam mu że w worek dziecka ubierać nie będę, a urodzi się pewnie mniejsze niż 60cm,ale póki co kupię więcej na 62-64 i kilka na 50pare.
urocza lubi tę wiadomość
-
A ja nie mam Lidla w pobliżu co za szkoda... Chociaż dzisiaj kradnę sprzedany pomysł na spis ubranek posiadanych bo wczoraj chodziłam z przyjaciółką po sklepach i przy okazji ogladalysmy ubranka dla dziecka, okazało się że nawet nie wiem ile czego mam i ile czego dokupić ewentualnie. Także urocza dziękuję za podsunięcie pomysłu ze spisem!
urocza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczynny, moge dolaczyc? Staralismy sie z mezem 20 cykli. Mielismy w maju podchodzic do inseminacji, a dwa tyg temy zrobilam test i tu mila niespodzianka... zrobilam chyba z 10 testow bete bo jie wierzylam. W sb bylam u lekarz. Pani dr potwierdzila ciaze. Widac pecherzyk i cialko zolte w srodku. Mowila, ze nna zarodek jeszcze troszke zawczesniej. Zmartwilo mnie to, ze powiedziala mi, ze ciaza jest nisko polozona i wolalaby zeby byla wyzej. Dostalam duphaston 2 x dziennie. To takie streszczenie:)
urocza, kalika, Dżejn, Kasnia, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny