X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz możliwość to korzystaj z błogiego lenistwa :)
    ja wczoraj do południe też łaziłam z piżamie, ale koniec dobrego trzeba coś ugotować i trochę popracować, bo terminy mnie gonią.
    Wczoraj byłam na akademii Bezpiecznego Malucha, fajne ciekawe wykłady i prezenty: Podręcznik bezpiecznego malucha o pierwszej pomocy, lusterko do auta do podglądania malucha podczas jazdy i kupony rabatowe na zakup fotelika samochodowego.
    Teraz tylko trzeba sprawdzić jaki fotelik pasuje do naszego auta i powoli trzeba zaczynać zakupy :)
    Dostałam też namiary od koleżanki na sprawdzone ciuszki z hurtowni na allegro, ładne w super cenach.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mogę do Was dołączyć? Co prawda moje starania nie były specjalnie długie, bo 8 miesięcy z poronieniem po drodze, ale podoba mi się tutaj u Was, jest tak kameralne. Poza tym po długim czasie udało mi się spotkać Cie w koncu Urocza ;)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc Kalika :) jasne ze możesz dołączyć :)

Ja dzis kupiłam pierwsza książeczkę dla mojej niuni. Od dzis będziemy czytać :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo, Adrenalina - też się już spotkalysmy ;) Od czego zaczynacie przygodę z literatura?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 14:02

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wierszyki 6 w 1 książeczce. Wzięłam ja ze względu na słonia trabalskiego Tuwima bo bardzo lubiłam jak mi ja czytali w dzieciństwie i tak naprawde znam ja na pamięć :) i z sentymentu musiałam a do tego jest 5 innych wierszy nieznanych mi innego autora :)

urocza lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) Wierszyki dla najmniejszych dzieci to strzał w dziesiątke!

Co do zakupów to ja też już nie mogę się powstrzymać, i choć staram się ograniczać, to już kilka rzeczy mam. Dziś np. kurier przywiózł paczkę z ubrankami organicznymi i druga z wanienka :D Co zrobić, skoro rzeczy, które sobie jakiś czas temu wypatrzylam akurat były w atrakcyjnej promocji :D

urocza, adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kalika!
    Zapraszamy!!! Fajnie, że się u nas zjawiłaś :)
    Adrenalina przyznam się, że ja na samym początku ciąży kupując książki o ciąży zakupiłam przy okazji w promocji kilka książeczek z kołysankami, wierszami i bajkami. Nie mogłam się oprzeć :) Ale widzę, że nie jestem już w tym sama :)
    Mam wiersze Brzechwy, jakieś rymowanki i baśnie Andersena, to na dobry początek. A do tego swoją biblioteczkę z dzieciństwa u rodziców w domu.
    jestem maniaczką książek, mam ich setki i mam nadzieję zarazić swojego malucha miłością do książek.

Kalika napisz co u Ciebie, bo dawno się nie czytałyśmy ;)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, myślę że dziecko maniaczki książkowej jest skazane na miłość do książek, także bez obaw :) U mnie dobrze, dzidziuś póki co rozwija się prawidlowo, ja też nie narzekam na samopoczucie. Dziś ide na wizytę, ciekawa jestem jak maluch urósł od poprzedniego badania miesiąc temu. Mam nadzieję, że ma się dobrze, tym bardziej, że od 3 dni czuje jego ruchy, np teraz :) A co tam u Ciebie?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika witaj w naszym gronie! :)
    Zazdroszczę Wam że macie już książeczki, ja jestem daleko w tyle ale niedługo się to zmieni, póki co trzeba było zrobić kilka rzeczy w samochodzie więc i odłożyć trzeba było a nie mało bo ok. Tysiąc zł poszło na naprawy. No ale wiadomo że jak dzidzia ma przyjść na świat to wszystko musi być na milion % sprawne :) teraz już wszelkie wolne środki mogą powoli zasilać wyprawkę dla maluszka :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tez juz mieliśmy zacząć zbierać na wyprawkę a zostawiliśmy u mechanika 1100 zł bo hamulce trzeba było zrobic, opony kupic. Ale tez stwierdziłam ze samochód musi byc na maxa bezpieczny. Teraz przed nami Komunia, i jeszcze ubezpieczenie i przegląd i mam nadzieje ze juz na tym sie skończy ze w końcu bedzie cos mozna dla Michaliny odłożyć :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Sylwia tez juz mieliśmy zacząć zbierać na wyprawkę a zostawiliśmy u mechanika 1100 zł bo hamulce trzeba było zrobic, opony kupic. Ale tez stwierdziłam ze samochód musi byc na maxa bezpieczny. Teraz przed nami Komunia, i jeszcze ubezpieczenie i przegląd i mam nadzieje ze juz na tym sie skończy ze w końcu bedzie cos mozna dla Michaliny odłożyć :)
    Dokładnie u nas tez ponad tysiąc poszło na hamulce a konkretnie klocki i tarcze.. Ale nie wyobrażam sobie mojego największego skarbu wozić w niesprawnym aucie :) opony i felgi też kupiliśmy ale w marcu. Teraz trzeba będzie kupić trochę małych ubranek, butelek, smoczkow, jakieś kocyki dla malucha i wanienkę. Chociaż patrzę na to tak że jeszcze dużo czasu zostało.. Pomalutku trzeba kompletować to może aż tak nie szarpnie po kieszeni ;)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie już płeć na 100% ? Ja mam tylko swoje przypuszczenia... ;) w dodatku wołam do brzuszka Basiu :D mam nadzieję że to faktycznie Basia hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:37

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez liczę na dziewczynkę :) ale lekarz ostatnio mówił ze nie chce pokazać co ma miedzy nogami. Wiec cierpliwie czekamy :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz teraz wizytę? Ja 17ego maja i myślę że już nam pokaże kim jest :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16 maja :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I szybko rośnie termin przesunął sie juz o 6 dni :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno trzeba patrzeć na termin ostatniej @ bo każda dzidzia rośnie swoim tempem i nie ma co patrzeć na usg, chyba że na to pierwsze. Moja z ostatniego usg 9 dni starsza tak szybko rośnie hehe

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 10 mają więc zobaczymy czy potwierdzi się płeć z USG genetycznego :) A Ty Sylwia miałaś USG genetyczne?

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, byłam u lekarzy, nawet 2. Lekarz potwierdził pęcherzyk ciążowy, ale skierował mnie do koleżanki, bo już nie jest na położnictwie. Pani dr przemiła, kolejna wizyta 19. Myślenie pozytywne załączone. :)

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Ja mam na 10 mają więc zobaczymy czy potwierdzi się płeć z USG genetycznego :) A Ty Sylwia miałaś USG genetyczne?
    Tak mialam w tamtym tygodniu, ale płci nie pokazało bobo :(

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ