X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wczoraj zdychałam, wszystko mnie kuło z lewej strony (chyba rwa kulszowa mnie dorwała), dzisiaj jest lepiej. Przynajmniej jak na razie nie czuję kłucia. Za to zasypiam na stojąco, siedząco :/ apetyt mam średni...
    Wcześniej przez chwilkę mnie jakby macica pobolewała, coś jak lekki skurcz dostałam... Możliwe, że się dalej rozciąga stąd te objawy. Od środy zaczynam 6 tydzień.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula jedyne co mogę napisać - uroki ciąży ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze gdyby nie test to ja w 5 tc bym nie wiedziała o ciazy, zero objawów u mnie ...Nic mnie nie ciągnęło itp tylko sporo spalam.

urocza lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyczulenie na zapachy, które zostało do dziś i brak ochoty na słodkie w 1 trymestrze. Teraz bezobjawowo, jem wszystko i rzeczywiście jak mówią 2 trymestr w moim przypadku to miesiąc miodowy.:)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    U mnie wyczulenie na zapachy, które zostało do dziś i brak ochoty na słodkie w 1 trymestrze. Teraz bezobjawowo, jem wszystko i rzeczywiście jak mówią 2 trymestr w moim przypadku to miesiąc miodowy.:)
    Zazdroszczę! U mnie zdarzaja się wciąż mdłości i wymioty choć już nie tak często... Poza tym chyba jest trochę lepiej, zobaczymy. Urocza a są podejrzenia co do płci?też nie miałam bardzo ochoty na początku ciąży na słodkie, a teraz wróciła ze zdwojoną siłą :)

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, są wyniki. Beta urosła: 811,80 (w czwartek, 21, było 61,51), martwi mnie progesteron, bo 22 (też urósł, bo w czw było 16,77, ale...)
    Jutro 17:45 wizyta u lekarza, ośmielam się uśmiechać do lustra patrząc na brzuch...

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia podejrzenia są, na genetycznych widzieliśmy coś na kształt siusiaka, na 80% chłopak, pod koniec maja upewnimy się na 100% na połówkowym, ale ciuszki powoli gromadzę dla chłopczyka, jakoś od samego początku miałam przeczucia, że chłopak będzie.

Kasnia-gratuluję!
    progesteronem się nie martw, ale jutro koniecznie zapytaj lekarza, być może dostaniesz luteinę albo duphaston.
    Ja właśnie tydzień temu skończyłam brać dupka, mimo, że progesteron był ok, mój lekarz kazał brać tak na wszelki wypadek.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś się wybiera na dzisiejsze warsztaty Mama wie w Warszawie?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Sylwia podejrzenia są, na genetycznych widzieliśmy coś na kształt siusiaka, na 80% chłopak, pod koniec maja upewnimy się na 100% na połówkowym, ale ciuszki powoli gromadzę dla chłopczyka, jakoś od samego początku miałam przeczucia, że chłopak będzie.

Kasnia-gratuluję!
    progesteronem się nie martw, ale jutro koniecznie zapytaj lekarza, być może dostaniesz luteinę albo duphaston.
    Ja właśnie tydzień temu skończyłam brać dupka, mimo, że progesteron był ok, mój lekarz kazał brać tak na wszelki wypadek.
    Mi też kazał brać i biorę nadal, może na kolejnej wizycie mi odstawi już bo widzę że potęguje u mnie mdłości :/ u mnie progesteron był dość duży, ale kiedyś miałam problemy, a na początku ciąży dwa dni plamiłam więc byłam przerażona i wzięłam, sama. Lekarz pochwalił i kazał zbadać, ale mimo to brać. Co do płci to ja od początku czuję że jest dziewczynka, ciekawe czy się sprawdzi, póki co nic nie było widać. Czekam niecierpliwie do 17 maja :)

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasnia wrote:
    Dziewczyny, są wyniki. Beta urosła: 811,80 (w czwartek, 21, było 61,51), martwi mnie progesteron, bo 22 (też urósł, bo w czw było 16,77, ale...)
    Jutro 17:45 wizyta u lekarza, ośmielam się uśmiechać do lustra patrząc na brzuch...
    Uśmiechaj się śmiało :) jutro lekarz rozwieje Twoje wątpliwości na pewno, a progesteron jak uzna że za niski to poda w tabletkach lub dopochwowo i będzie ok :)

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli stosujecie kosmetyki Palmers to dziś do godz.17.00 w Superpharm Arkadia są dermokonsultacje i 40% rabatu na zakup plus prezent od marki, to samo jutro w godz.9.00-17.00 w Złotych Tarasach.
    Ja na razie zmieniłam palmersa na elancyl i jak na razie jestem zadowolona, konsystencja bardziej mi odpowiada.
    Wczoraj kupiłam kolejne ciuszki, chyba będę musiała jakieś limity na karcie wprowadzić, bo zaraz zbankrutuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 10:38

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Dziewczyny jeśli stosujecie kosmetyki Palmers to dziś do godz.17.00 w Superpharm Arkadia są dermokonsultacje i 40% rabatu na zakup plus prezent od marki, to samo jutro w godz.9.00-17.00 w Złotych Tarasach.
    Ja na razie zmieniłam palmersa na elancyl i jak na razie jestem zadowolona, konsystencja bardziej mi odpowiada.
    Wczoraj kupiłam kolejne ciuszki, chyba będę musiała jakieś limity na karcie wprowadzić, bo zaraz zbankrutuje ;)
    Ja narazie mam oliwkę z rossmana i mi się podoba bo w rozstepach nie chodzi o markę tylko o ciągłe nawilżanie skóry a ona się spisuje i jest tania do tego :) ja narazie dostałam tyle ciuszków że nie w głowie mi zakupy bo nie mam jeszcze szafy, w czerwcu malowanie i przemeblowanie, a wtedy pewnie kupimy duża szafę i komoda się zwolni dla malucha :)

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię oliwek, wolę zdecydowanie kremy i balsamy, ale masz rację, najważniejsze, żeby smarować, wszystko jedno czym :)
    Fajnie masz z ciuszkami, ja niestety muszę prawie wszystko zgromadzić, Ci co ewentualnie mogli by wspomóc akurat należą do ludzi, którzy nie bardzo garną się do proponowania choćby pożyczki ubranek na potrzebny czas.
    W naszej pracy zawsze dziewczyny przekazywały sobie ubranka kolejno, ale akurat zbiegły się w tym samym czasie dwie ciąże i jest mała różnica pomiędzy terminami porodu.
    Najgorsze, że nie mam pojęcia ile czego potrzeba, ostatnio dowiedziałam się dopiero co to są rampersy ;) zielona jestem totalnie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Ja nie lubię oliwek, wolę zdecydowanie kremy i balsamy, ale masz rację, najważniejsze, żeby smarować, wszystko jedno czym :)
    Fajnie masz z ciuszkami, ja niestety muszę prawie wszystko zgromadzić, Ci co ewentualnie mogli by wspomóc akurat należą do ludzi, którzy nie bardzo garną się do proponowania choćby pożyczki ubranek na potrzebny czas.
    W naszej pracy zawsze dziewczyny przekazywały sobie ubranka kolejno, ale akurat zbiegły się w tym samym czasie dwie ciąże i jest mała różnica pomiędzy terminami porodu.
    Najgorsze, że nie mam pojęcia ile czego potrzeba, ostatnio dowiedziałam się dopiero co to są rampersy ;) zielona jestem totalnie.
    A co to są? :D ja mam sporo ubranek ale dużo jest większych i na te pierwsze miesiące muszę kupić sporo :(

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana rampersy to bodziak z krótkim rękawem i krótszymi nogawkami, w sam raz na lato.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Jestem po prywatnej wizycie :) Byłam dzisiaj u gina sprawdzić jak tam się pęcherzyk ma ;)
    Gin dzisiaj stwierdził, że jest pęcherzyk żółtkowy.
    Teoretycznie zarodek Nam się nie ukazał, aczkolwiek pęcherzyk żółtkowy jest. Lekarz stwierdził, że jak jest pęcherzyk żółtkowy to pewnie i jest zarodek, ale nie widzimy go jeszcze na USG. Tak mi powiedział. Ogólnie wszystko jest w najlepszym porządku.
    Skurcze, które mnie dopadają są normalną rzeczą, nie mam się nimi przejmować. Ciąży poza macicznej nie mam, wszystko ładnie jest w macicy, dość wysoko usytuowane.
    Ciekawa jestem kiedy zarodek mi wskoczy :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e947d6430ab.jpg

Sylwia91, urocza, Kasnia lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie 5 miesiąc :) zaczynam mieć napady wilczego apetytu, mam wrażenie że cały czas jem !!!

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Hej dziewczyny u mnie 5 miesiąc :) zaczynam mieć napady wilczego apetytu, mam wrażenie że cały czas jem !!!
    Ja też są dni że mam wrażenie że wciąż jem :P poki co przytyłam pół kg i to w ostatnich 2 tyg

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula za tydzień pewnie będzie już zarodek :)
    Ja też wciągam jak odkurzacz, muszę przystopować bo zamienię się w słonia.
    Pół kilo na tydzień w drugim trymestrze to optymalne przybieranie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się dzisiaj zwlec z łóżka i może nawet pranie nastawię... Wczoraj cały dzień leżałam, nie miałam ani siły ani ochoty wstawać, poza tym nie było dla kogo. Stwierdziłam dziś rano że to moje ostatnie miesiące bezkarnego leżenia bo za 5 miesięcy odwrotu nie będzie i spokoju dopóki nie dorośnie,a chcemy przecież kolejne dzieci :) dlatego poczułam się usprawiedliwiona :D każda wymówka dobra

urocza lubi tę wiadomość

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ