X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 17 tygodniu! Ahh!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 08:28

adrenalina, urocza, kalika lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina a nie lepiej zostawić decyzję lekarzowi co do porodu. Jeśli nie ma wskazań to jednak poród naturalny jest lepszym wyjściem, cesarka to zawsze operacja. Wszystkie dzieci moich koleżanek, czwórka, z cesarek mają zaburzenia integracji sensorycznej przez uniknięcie przejścia przez kanał rodny.
    Ja niestety mam wskazania do cesarki, ale mam nadzieję, że się to zmieni. Endometrioza lubi pojawiać się w bliźnie po cesarce, a tego to bym na pewno nie chciała.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam, że korzystam ze wszystkich dobrodziejstw darmowych jakie tylko są w zanadrzu. Szkołę rodzenia prowadzi położna środowiskowa, która potem będzie nas odwiedzać. To nie tylko przygotowanie do porodu,ale zajęcia z psychologiem, fizjoterapeutą, opieka nad maluszkiem i wiele pomocnych rad.
    A wiecie, że od tego roku położne środowiskowe nie będą nas odwiedzać z urzędu, jak to było do tej pory, tylko trzeba samemu o to zadbać czyli poprosić.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytałam artykuły na temat zaburzeń po cesarce i to poprostu ściema.
    Z moich znajomych tylko jedna rodziła sama ( inne CC albo z wyboru albo niestety z powikłań podczas SN ) i ta co rodziła sama mówi ze w żuciu by sie nie zdecydowała drugi raz ponieważ wszystkobod środka ma porozrywane. Z wierzchu zaszyją od stodka juz nie przy porodzie SN.
    Poza tym nawet moja mama ktora urodziła 4 dzieci powiedziała ze jak mamy taka możliwość żebym rozważyła CC. Ja ciagle sie zastanawiam narazie jestem 50/50 o do CC i co do SN.
    Narazie zachowuje zdrowy rozsądek z tym co mi każdy mówi. Bo zdaje sobie sprawę ze każdy inaczej to przechodzi jeden biegać moze zaraz po SN a inna dochodzi do siebie miesiącami ( znam taka osobę ktora jest 9 msc po porodzie i nienawidzi sexu przed to ) ale tak samo jest tez po CC jedni po tygodniu mogą góry przenosić inni dochodzą do siebie dluzej.
    Wiec jeszcze troche czasu mam zeby sie zastanowić. Chciałabym z jedej strony doświadczyć porodu SN a za duzo Było tragedii na około. Wiec nawet jak sie zdecyduje na poród SN to i tak urodzę w koonice prywatnie. Bo wiem ze lepsza opieka i szybciej zareagują niz u nas w szpitalu :/ jak oczywiście zdążę bo wszystkiego na 100 % nie da sie zaplanować :)
    Jak niunia bedzie sie szybko szykowała na świat to nie bedzie wyjścia :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie straszyć! :)

Mam pytanie! Skoro miesiąc ciąży liczy się jako 4 tygodnie, to czemu 17 tydzień pokazuje mi jako 4 miesiąc a nie 5? :( a już się cieszyłam że tak daleko jesteśmy

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem jak to jest z tym liczeniem :)
    Nikogo nie chce straszyć broń Boże. Mogę to usunąć.
    Napisałam bo sama jeszcze nie wiem jak chce rodzic. I strasznie sie boje jak pewnie każdy. I raczej posłucham co bedzie natura mi wskazywać pod koniec :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba z miesiącami to jest tak ze zaczął Ci sie czwarty miesiąc w 16 tc a piąty zacznie w 20 tc.
    Juz sama ogłupiałam

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina będzie dobrze! :* nic nie usuwaj ja się śmieje bo tak naprawdę to są przydatne info :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Który tydzień?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ale chyba z miesiącami to jest tak ze zaczął Ci sie czwarty miesiąc w 16 tc a piąty zacznie w 20 tc.
    Juz sama ogłupiałam
    Nieeee, 4 zaczął się w 13tym tyg jak było skończone 12 tyg ciąży, sprawdzałam. logicznie dodając 4 powinien się zacząć piąty, ale gdyby liczyć ciążę miesiącami po 4 tyg to miałaby 10mcy

A Tobie który mc pokazuje bbf?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 06:53

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród to tak naprawde każdego indywidualna sprawa moim zdaniem. Jak w pracy mnie sie zapytali gdzie bede rodzic i powiedziałam ze w Białymstoku to mnie wyśmiali ze nie chce rodzic w szpitalu u nas a to chyba takie bardziej indywidualne. Bo jak babka ma ponad 40 lat i 4 dzieci które miała od razu to inaczej patrzy na to niz ja gdy starałam sie bardzo długo i boje sie o wszystko by nic sie noe stało. I moze nie traktuje ciazy jak choroby ale czasem sie tak zachowuje. Poprostu wole dmuchać na zimne.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Który tydzień?
    Wydaje mi sie ze bardzo delikatne czułam w początkach 17 tc. Jak trzymałam reke na brzuchu pod pępkiem, czułam je ze trzy dni pod rząd. Przeważnie wieczorem. A potem z tydz nie czułam. Troche sie wystraszyłam ale tak naprawde nie byłam pewnA czy to były ruchy bo przed ciąża nie pieściłam sie tak ze swoim brzuchem :) a wczoraj juz poczułam bez dotykania brzucha. Jak przełożyłam reke to przestawał sie ruszać jak zabierałam znow sie wiercił i tak z 5 minut.
    Wydaje mi sie ze to napewno ruchy. Ale czy jakby to były ruchy to raz bym je czuła a raz nie ? Nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 07:02

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Poród to tak naprawde każdego indywidualna sprawa moim zdaniem. Jak w pracy mnie sie zapytali gdzie bede rodzic i powiedziałam ze w Białymstoku to mnie wyśmiali ze nie chce rodzic w szpitalu u nas a to chyba takie bardziej indywidualne. Bo jak babka ma ponad 40 lat i 4 dzieci które miała od razu to inaczej patrzy na to niz ja gdy starałam sie bardzo długo i boje sie o wszystko by nic sie noe stało. I moze nie traktuje ciazy jak choroby ale czasem sie tak zachowuje. Poprostu wole dmuchać na zimne.

Ja Cię bardzo dobrze rozumiem! Uważam że wszystko powinno być zaplanowane i przemyślane, a przede wszystkim masz Ty jako rodząca czuć się jak najbardziej komfortowo i bezpiecznie. Osoby trzecie takie jak życzliwe "panie dobra rada" powinny trzymać dzioby na kłódkę

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nieeee, 4 zaczął się w 13tym tyg jak było skończone 12 tyg ciąży, sprawdzałam. logicznie dodając 4 powinien się zacząć piąty, ale gdyby liczyć ciążę miesiącami po 4 tyg to miałaby 10mcy

A Tobie który mc pokazuje bbf?
    A gdzie to sprawdzic ktory miesiąc mi pokazuje bo nie wiem ?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Wydaje mi sie ze bardzo delikatne czułam w początkach 17 tc. Jak trzymałam reke na brzuchu pod pępkiem ze trzy dni pod rząd. Przeważnie wieczorem. A potem z tydz nie czułam. Troche sie wystraszyłam ale tak naprawde nie byłam pewnA czy to były ruchy bo przed ciąża nie pieściłam sie tak ze swoim brzuchem :) a wczoraj juz poczułam bez dotykania brzucha. Jak przełożyłam reke to przestawał sie ruszać jak zabierałam znow sie wiercił i tak z 5 minut.
    Wydaje mi sie ze to napewno ruchy. Ale czy jakby to były ruchy to raz bym je czuła a raz nie ? Nie wiem.
    Ja właśnie wczoraj poczułam coś dziwnego w dole brzucha i teraz też to czuję! Tak jakby miał mi się mięsień zaraz napiąć i nie wiem czy to drżenie mięśni czy mnie dzidziuś smyra od środka, bo jest to delikatne i pojedyncze... Ciekawe :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A gdzie to sprawdzic ktory miesiąc mi pokazuje bo nie wiem ?
    Jak wchodzisz na swój kalendarz ciąży, pierwsza strona po logowaniu to po lewo masz napisane "jesteś w.. Tyg ciąży" i w nawiasie ile tyg ile dni i który miesiąc

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie napisane brak informacji. ( ja nie wykupywalam tych pakietów nigdy moze dlatego )
    Ale w necie pisza tak :

0-4 - pierwszy;
    5-9 - drugi;
    10-13 - trzeci;
    14-18 - czwarty;
    19-22 - piąty;
    23-26 - szósty;
    27-31 - siódmy;
    32-36 - ósmy;
    37-40 - dziewiąty usmiech.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 07:08

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam konta premium hmmm jak wejdę na kompa potem to zrobię zrzut ekranu :P
    Ja w necie znalazłam dużo różnych niestety nie wiem któremu wierzyć.. No ale co mi po miesiącu, 17 tydzień i tyle :P matko jak to leci!!

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam cos jest napisane zeby w kalendarzu zaznaczyć test pozytywny. ale nie mam aktywnego kalendarza bo nie korzystałam z tego wiec nie wiem. Ale w sumie to nie potrzebne mi to :)
    Ja dzis wizytę mam po 16 :)

A nie wiem czy juz pisałam ze połówkowe w czerwcu 3 :) juz niemoge sie doczekać tego czerwca :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty dziś wizytujesz a ja jutro też po 16! :D

Podejrzysz malucha?

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ