X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki spójrzcie...

Robione w czwartek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d6bc82d6ae9.jpg

A to w niedziele, wczoraj
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bffcb1aaa71.jpg

urocza, kalika lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia 91 małe czary mary ;) nie chce sie wierzyć ze to kwestia kilku dni. U mnie nic nie widać i trochę zaczynam sie stresować bo wizyta dopiero 3 czerwca a wagowo tez stoję w miejscu. Ale mam nadzieje ze wszystko oki

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia rzeczywiście różnica ogromna :)
    mojej koleżance brzuch też wyskoczył nagle w 16tyg i do 30tego tyg przytyła 14kg! wcale nie widać tych kg, przestałam się wreszcie zamartwiać, że szybko przybieram i brzuch w oczach rośnie :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia wrote:
    Sylwia 91 małe czary mary ;) nie chce sie wierzyć ze to kwestia kilku dni. U mnie nic nie widać i trochę zaczynam sie stresować bo wizyta dopiero 3 czerwca a wagowo tez stoję w miejscu. Ale mam nadzieje ze wszystko oki
    Ja w tym tyg co Ty to jeszcze schudłam pół kg! Nie martw się. Ogólnie teraz już jestem 2kg na plusie ale tydzień temu jeszcze był tylko 1kg.. I też się martwilam a gin mi powiedziała że to ok :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia u mnie do 13 tygodnia też nic nie przybierało na wadze a teraz już 4kg do przodu, nie ma powodu do zmartwień :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już stwierdziłam że nie będę się przejmować bo po porodzie szybko zrzucimy! Będzie tyle biegania przy maluchu że pewnie dojadac nie będziemy bo czasu zabraknie! ;)

• urocza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie balsamy i mleczka ochronne na słońce polecacie? Macie coś sprawdzonego?
    Do twarzy zakupiłam właśnie La Roche Posay SPF 50+ Anthelios przeciw błyszczeniu, podobno rewelacja i akurat w Ziko mają teraz fajne ceny na tą serię.
    Zastanawiam się co do ciała, bo kolastyna 20+ jakoś chyba nie działa za dobrze, może dlatego, że z tamtego roku i ochrona już spadła o połowę.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    urocza wrote:
    zy też po słońcu macie wysypki? Niby posmarowałam się filtrem, ale dekolt w czerwonych plamkach :(
    Tak, mam tak samo - pewnie przez jasną karnację. Nie leżę plackiem na słońcu, ale przez prace w ogrodzie (mamy domek) zawsze złapie sie troche słoneczka.

adrenalina -> ja mam kojec motherhood, od kiedy w nim śpię nie bolą mnie plecy w ogóle.

U mnie 20 tc a na razie wróciłam do wagi sprzed ciąży, chociaż brzuch mam już spory, noszę odzież ciążową, bo nie mieszczę się w spodnie sprzed ciąży ;)

Też tak jak Wy nie mogę się doczekać, aż mój synek będzie z nami, tyle czekaliśmy, że aż nie mogę czasem uwierzyć.
    Mam kolejną wizytę w Dzień Dziecka - fajny termin, wtedy ustalę od razu termin na połówkowe, też chcemy 3D/4D :)

Sylwia91, adrenalina lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola termin na usg rzeczywiście fajny :)
    Ja mam dzień przed świętem matki :) akurat połówkowe, też 3d/4d, już nie mogę się doczekać.
    Jola połówkowe to już lada moment, długo nie będziesz musiała czekać.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza -> Podejrzewam, że połówkowe będzie w tym samym tygodniu co moja wizyta, bo zawsze robią asystenci mojego profesora, więc nie ma problemu z terminami. Pewnie jakoś z dnia na dzień, więc czekam niecierpliwie.
    Czyli zaraz masz wizytę, super - trzymam kciuki, aby wszystko było ok :)

urocza lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Dziewczyny jakie balsamy i mleczka ochronne na słońce polecacie? Macie coś sprawdzonego?
    Do twarzy zakupiłam właśnie La Roche Posay SPF 50+ Anthelios przeciw błyszczeniu, podobno rewelacja i akurat w Ziko mają teraz fajne ceny na tą serię.
    Zastanawiam się co do ciała, bo kolastyna 20+ jakoś chyba nie działa za dobrze, może dlatego, że z tamtego roku i ochrona już spadła o połowę.
    Ja na twarz kocham wręcz iwostin solecrin SPF 50! Pachnie średnio, ale można się przyzwyczaić, a to jedyny krem po którym nie mam wypieków i plam

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde cały czas w dole brzucha czuję to dziwne pukanie niby skurcze delikatne. Gin stwierdził że na ruchy za wcześnie (bo czuje to od tygodnia) i dała dalej dupka na wyciszenie. Najpierw to czułam leżąc na plecach i kazała unikać leżenia na plecach. Teraz leżę na boku i też to czuję. To już tydzień na ruchy dzidzi, a Ja dalej odczuwam to samo tylko mocniej i częściej. Właśnie jak leżę spokojnie i odpoczywam to się odzywa. Dopóki nie poczuje czegoś innego to traktuje to jako ruchy dzidzi :p trochę to jakbym miała bąbelek i by pękł w brzuchu

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wysiadam ze zmęczenia taki upał. Padłam w domu i leżę wyjdę późnym wieczorem. A przed nami jeszcze całe lato. Lubię słońce i lato. Ale w tym roku wystarczyło by 23 stopnie :)

Co do kremów z filtrem nie używam jakis mega drogich.

Kolastyne do twarzy filtr 30. A do ciała z nivea 40.

Kupiłam je przed zima za 10 zł na wyprzedaży i tylko dlatego akurat te filtry. A zawsze kupowałam dla meza bo on wiecznie jak murzyn w lato i sie drapie bo go swędzi ( moze uczulenie na słońce ). I z myślą o nim w tedy wzięłam. I teraz sama korzystam.

Nigdy z filtrów nie korzystałam wręcz przeciwnie z przyspieszaczy opalania. Ale w tym roku wole cień :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia. To co opisujesz tez wydaje mi sie ze to ruchy :) tez tak miałam i jak dotykałam ręka to czułam jakby mnie ktos muskał po dłoni i bardzo możliwe ze to była dzidzia. Miałam łożysko z tylu. Teraz przesunęło sie łożysko na przód i na ręku juz nie czuje ale juz sa na tulę wyraźne ze czuje juz jak sie wierci bez przykładania dłoni.
    Choć cały czas tez nie czuje. Tak jak mówisz jak odpoczywam. Najcześciej po jedzeniu.

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, też sądzę, że to co opisujesz to ruchy dzidziusia.
    Ja mojego czuję tez jak odpoczywam, najczęściej wieczorami albo bardzo wcześnie rano. Ostatnio tak się wierci w brzuchu, że mi spać nie daje i budzi mnie przed 5 ;)

ex2bwn15260327bu.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* mam nadzieję że to ruchy bo biorę przecież tego dupka i nawet magnez kupiłam więc to raczej nie skurcze... Jeżeli to ruchy to pierwsze już poczułam w 16 tygodniu! Chyba to był koniec 16 tygodnia, na przełomie 16 i 17

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 16:57

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w 16 tyg. Z tym ze nie czułam codziennie. Bo były dość długie przerwy. A od niedawna czuje codziennie po troszeczku :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Dzisiaj czułam dość mocno i długo, w różnych pozycjach nawet jak siedziałam! A wcześniej tylko podczas leżenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 17:10

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie mogę doczekać sie kopniaka ktory aż zaboli :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Juz nie mogę doczekać sie kopniaka ktory aż zaboli :)
    Adrenalina Ty masochistko :P ale ja oczywiście też czekam na takie kopy że az brzuch będzie się unosić :D

adrenalina lubi tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ