X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze nie czułam czkawki. Pewnie przez to Żr łożysko z przodu i pewnie wszystko troche lżej bede odczuwać.
    No cóż czekam cierpliwie ;) oby tylko z synkiem było dobrze. Dzis kupiłam kolejne bajeczki :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza to samo mój mąż powiedział dzisiaj! :) już się nie możemy doczekać... :) ja narazie stop z zakupami dopóki płci nie poznamy :)
    A co do tej czkawki to też mi się wydaje czasem że w dole brzucha czuję drugie serduszko hmm może to właśnie czkawka :)

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bastuje z ciuszkami w rozmiarze 56-62. Teraz 74 i 80 będę kupować. Pora zająć się resztą, czyli wybrać pościel, materac,łóżeczko i przewijak. Zakupy pewnie dopiero po urlopie,ale czas popatrzeć w sklepie :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na tapecie narazie dom... Dopóki nie zaczniemy tego to nie robimy żadnych zakupów dla dzidzi,ale w sumie to chyba dobrze bo chcemy żeby już zamieszkała w nowym domku :) wszystko wskazuje na to, że trafiła nam się super okazja

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj synek dzis wariuje w brzuchu cały dzień :)
    Udało mi sie nagrać wyraźnego kopniaka :) wczesniej czułam go tylko od srodka teraz juz pokazuje co potrafi i przez skore <3
    :) :) :)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina naprawdę?! Już?! :D <3 o jejciu... Nie mogę się doczekać już kiedy moje maleństwo tak zrobi a jak się okazuje to tuż tuż! :D

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak przykładamy reke szczególnie maż to synek nie chce kopnąć taty w reke a teraz juz widać naocznie :)
    Oglądam nagranie z tel co chwile jak głupia :D

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą z nas cudowne matki, dziewczyny! Nasze dzieci są tak bardzo chciane, tak upragnione i wyczekane i już tak bardzo kochane... :) <3

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się ! :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam sie z Wami przywitać w 21 tc ! <3

urocza, kalika, Sylwia91, Jola1985 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj witamy się mocnymi kopniakami z rana w 19 tc! <3 uwielbiam czuć maluszka... Z dnia na dzień ruchy stają się coraz mocniejsze :) ostatnio mialam wrażenie w Boże Ciało że jak gram i śpiewam to się wierci, ciekawe czy dzisiaj też da jakiś znak :) na pewno po porodzie będzie pamiętać mój śpiew i dźwięk organów! :)

adrenalina, kalika, urocza lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ;)
    Pewnie tańczy w brzuszku jak słyszy melodie i śpiew :p

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, szkoda że nie mamy jakiegoś podglądu :D
    Moja waga zaczęła skakać jak szalona, a jem normalnie wręcz niedużo no i problemu z zaparciami też nie mam. Dzisiaj już 53kg co mi daje 3,5 na plusie :) to chyba dobrze, w cotygodniowych info na ten tydzień mam że większość przytyła między 3,5 a 6,3 czy jakoś tak.

adrenalina lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny poranek!
    Sylwia rośnie Ci mały meloman, będzie kochał piękną muzykę :)
    Uwielbiam organy, przez kilka lat chodziłam do scholi kościelnej, mieliśmy świetną organistkę :)
    Dobrze, że jutro koniec wolnego, bo przez te kilka dni w domu przytyłam masakrycznie, ciągle coś podżeram, niby nie dużo ale waga codziennie w górę.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to chyba taki czas ze szybko będziemy przybierać na wadze... Przynajmniej na bbf w info piszą że w najbliższych tygodniach brzuszek będzie bardzo szybko rósł, wydaje mi się że waga idzie w parze. Będziemy się motywować po porodzie! :D

• urocza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego poniedziałku! Choć zapowiada się burzowo. Czy Wam też ludzie tak się przypatrują? Wczoraj byliśmy na spacerze i aż poczułam się skrępowana tak się gapili. A już pan w średnim wieku to mało się nie wywrócił tak się zagapił,ale akurat ma biust nie brzuch ;)

Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie mało burzowo, a szkoda bo przydałoby sie troche deszczu. Jest upalnie od rana. Ja wróciłam przed chwila z labolatorium bo dzis robiłam wyniki. I koszmar od rana. Zrobiłam ciemnie w domu, wszystkie rolety opuszczone wiatrak chłodzi moze bedzie chociaz w domu do zniesienia.
    A na brzuch tak patrzą sie. Praktycznie każdego co sie mija. A z piersiami to sie nie dziwie ze sie patrzył, bo mi samej sie takie cycki podobają. Nie dość ze sa większe to jeszcze jakie nabrzmiałe :) hehe. Kobieta moze by sie nie patrzyła,a facet jak facet.
    Gorzej z takimi co sie aż za nachalnie patrzą jakby chcieli cos zrobic... Tacy sa obleśni.

Miłego dnia :)

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też się gapią. Najgorzej jest jak gram na mszy, bo jak idę przez cały Kościół to czuję na sobie spojrzenia wszystkich dookoła, wczoraj nawet zostałam pogłaskana po brzuszku przez jedną Panią, ale akurat ją znam i lubię więc nie miałam nic przeciwko chociaż czułam się skrępowana.. Ehh

urocza lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U mnie też upalny dzień się zaczął, póki co zasłony zaslonięte, a wiatrak w pogotowiu.
    Mi też się przyglądają, tzn mojemu brzuchowi. Biustem zafascynowany jest mój mąż, cieszy się jak dziecko ;p W kwestii dotykania brzuch, nie lubię tego, jedyną osobą, która z moja pełną aprobata może to robić to mąż, a tak to nawet jak mama by chciała, to średnio mi by to pasowało. Taka niedotykalska jestem ;)

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też poszło w biust i brzuch, mąż jest zachwycony biustem - ja mniej, bo przed ciążą miałam i tak duży rozmiar.
    Też nie lubię jak obcy ludzie chcą mnie dotykac po brzuchu, więc w pewni rozumiem skrepowanie ;)

U mnie 1 kg na plusie, ale pewnie waga będzie szła w górę. W środę wizyta, więc jestem bardzo ciekawa co i jak :)

Pogoda super, wczoraj była straszna burza, więc dzisiaj jest rześkie powietrze - przynajmniej nie muszę podlewać ogrodu ;)

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ