Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie czytałam w necie o tych produktach z żelazem.
Spadło mi troche napewno przez to ze sól zaczęłam ograniczać wiec jadłam duzo mniej rzeczy które zawierają sól. Ale lekarz zadowolony ze opuchlizna zeszła
Juz nie mogę doczekać sie poniedziałku na połówkowe. Ale zaczynam sie troche bać. -
Dzień dobry
Adrenalina, na tym etapie ciąży spadek parametrów krwi jest fizjologia - mamy więcej osocza czyli części płynnej krwi, a liczba krwinek nie rośnie proporcjonalnie i stąd ten efekt. Do pewnego poziomu jest to norma.
Ze szpinakiem, to nie musisz przesadzać, chyba że lubisz - w rzeczywistości nie zawiera dużych ilości żelaza, to mit. Nie zapominaj natomiast o produktach bogatych w wit.C, bo ona umożliwia wchłanianie żelaza z pożywienia. Dużo zawiera jej np. Papryka, pietruszka, cytrusy, porzeczka. Wchłanianie żelaza bardzo upośledzenie też nabiał, kawa i herbata, także unikaj łączenia tych produktów z pokarmem bogatymi w żelazo.
Sylwia, mam nadzieję, że tym razem uda się podejrzeć płeć Waszego malucha. Ja mam usg 13.06. także odliczam dni razem z Tobą
Urocza, chodzisz do szkoły razem z mężem? My zaczynamy 24.06. i zajęcia będą do końca lipca.Sylwia91, adrenalina, urocza lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Dzieki. Napewno spadek żelaza nie jest zbyt poważny, bo lekarz nie przepisał żadnego w tabletkach. A biorę witaminy i w nich jest żelazo. Byc moze za mało ale dobrze ze choć troche.
Za szpinakiem nir przepadam, zjem ale w małych ilościach albo z sałatami rożnymi. Ale jem raczej w ilościach ze nie podniosą mi żelaza.
Aby gorzej nie było.
Ja połowowe 6, ale wizyta 14 wiec przyłączam sie do odliczania :dkalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Hejka
dziś wypróbowałam adapter do pasów, super sprawa! Bardzo wygodnie się jechało. Do szkoły chodzę z mężem, udało się Go namówić, większość była par,2 były same, 1 z mamą. Położna dużo opowiada o opiece z udziałem tatusiów, uczy masażu opuchniętych stóp,więc czują się potrzebni. Mojemu się podobało i nie miga się od kolejnych zajęć. Mamy 2 tygodniowo,razem 7.kalika lubi tę wiadomość
-
Juz wracamy do domku. Wszystko wporzadeczku. Synek wazy juz 465g
Zdjęcia 3d nie mamy bo nie chciał pozować jak włączał 3d i sie zasłaniał albo kładł na brzuch i kulił. Ale za to mamy nagranie na pendrive wiec jak dojedziemy to odpalam od razu na tvkalika, Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość