X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina dorzuć do mięsa szpinak i buraki,kasze,ryby i jaja. Powodzenia na połówkowych!

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie czytałam w necie o tych produktach z żelazem.
    Spadło mi troche napewno przez to ze sól zaczęłam ograniczać wiec jadłam duzo mniej rzeczy które zawierają sól. Ale lekarz zadowolony ze opuchlizna zeszła :)
    Juz nie mogę doczekać sie poniedziałku na połówkowe. Ale zaczynam sie troche bać.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia 14 juz za tydzień ! ;) a nie dwa tygodnie. Wiec moze zleci Ci troche szybciej :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę długi ten tydzień się szykuje :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Adrenalina, na tym etapie ciąży spadek parametrów krwi jest fizjologia - mamy więcej osocza czyli części płynnej krwi, a liczba krwinek nie rośnie proporcjonalnie i stąd ten efekt. Do pewnego poziomu jest to norma.
    Ze szpinakiem, to nie musisz przesadzać, chyba że lubisz - w rzeczywistości nie zawiera dużych ilości żelaza, to mit. Nie zapominaj natomiast o produktach bogatych w wit.C, bo ona umożliwia wchłanianie żelaza z pożywienia. Dużo zawiera jej np. Papryka, pietruszka, cytrusy, porzeczka. Wchłanianie żelaza bardzo upośledzenie też nabiał, kawa i herbata, także unikaj łączenia tych produktów z pokarmem bogatymi w żelazo.

Sylwia, mam nadzieję, że tym razem uda się podejrzeć płeć Waszego malucha. Ja mam usg 13.06. także odliczam dni razem z Tobą :)

Urocza, chodzisz do szkoły razem z mężem? My zaczynamy 24.06. i zajęcia będą do końca lipca.

Sylwia91, adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Napewno spadek żelaza nie jest zbyt poważny, bo lekarz nie przepisał żadnego w tabletkach. A biorę witaminy i w nich jest żelazo. Byc moze za mało ale dobrze ze choć troche.
    Za szpinakiem nir przepadam, zjem ale w małych ilościach albo z sałatami rożnymi. Ale jem raczej w ilościach ze nie podniosą mi żelaza.
    Aby gorzej nie było.

Ja połowowe 6, ale wizyta 14 wiec przyłączam sie do odliczania :d

kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    dziś wypróbowałam adapter do pasów, super sprawa! Bardzo wygodnie się jechało. Do szkoły chodzę z mężem, udało się Go namówić, większość była par,2 były same, 1 z mamą. Położna dużo opowiada o opiece z udziałem tatusiów, uczy masażu opuchniętych stóp,więc czują się potrzebni. Mojemu się podobało i nie miga się od kolejnych zajęć. Mamy 2 tygodniowo,razem 7.

kalika lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza który adapter w końcu kupiłaś?

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten za 80zł Protection of life, na allegro. Ma opcję dla spodni i sukienek :) pas jest niżej i nie trzeba poprawiać podczas jazdy.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, kupię w następnym miesiącu! :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standardowo, jak co sobotę, <3 Witam sie w 22 tc <3 ! :)

Sylwia91, kalika, urocza lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jak co niedziela witamy się w 20 tc <3 w końcu 2 z przodu! Jak cudownie!

Ps: spać nie mogę coś...

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam sie juz bać troche jutra. Bardzo sie cieszę z wizyty a jednocześnie boje. Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porządku z synkiem.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze :* <3 my tu będziemy trzymać kciuki!
    A ja jutro rano jadę do dentysty, bo ząb pobolewat. Damy znieczulenie i rozwiercamy :(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, trzymajcie kciuki za nas. Mam połówkowe rano, ale odwzwe sie pewnie dopiero po południu. Boje sie.

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina nie ma się czego bać. Trzeba się cieszyć. U mnie był imprezowy weekend, mnóstwo pysznego jedzonka, nawet potańczyliśmy. Jeszcze kilka dni i urlop, już nie mogę się doczekać :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam juz w klinice na lekarza. Eh cieszę sie bardzo a jednocześnie mam stracha.

• kalika Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, mam nadzieję że same dobre wieści. Czekam na relacje :) Dobrego dnia!

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wracamy do domku. Wszystko wporzadeczku. Synek wazy juz 465g :)
    Zdjęcia 3d nie mamy bo nie chciał pozować jak włączał 3d i sie zasłaniał albo kładł na brzuch i kulił. Ale za to mamy nagranie na pendrive :) wiec jak dojedziemy to odpalam od razu na tv :)

kalika, Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! To teraz będziesz oglądała non stop to nagranie coś czuję :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ