Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia, może zaryzykuj bez znieczulenia? Dla mnie znieczulenie jest koszmarem, najbolesniejsza cześć całej wizyty. Brałam tylko przy chirurgiczny usuwaniu ósemek i wspominam tragicznie. Nie potrafię się nadziwić po co serwować sobie taki horror podczas zwykłej wizyty, gdzie ból jest o niebo mniejszy...
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Jeśli chodzi o biust mąż oczywiście zadowolony, ja nigdy nie narzekałam na braki w tej materii ale teraz tempo wzrostu przeraża co kilka tyg muszę zmieniać na większe miseczki, przerobię potem na czapeczki dla małego
Ja mam bardzo wrażliwe zęby w ciąży, zmieniłam pastę i szczoteczkę, czasem odczuwam nadal nadwrażliwość. Znieczulenie zostawiam sobie tylko na okoliczność rwania, plomby bez znieczulenia. -
Ja zawsze robię bez znieczulenia ale teraz boli mnie już kilka dni i boję się że będzie tragedia.. Samo podanie zastrzyku u mnie w pamięci miło zakodowane może dlatego rozważam tą opcję. Niestety nastawiam się na leczenie bez znieczulenia i dlatego się boję bólu, jestem strasznym cykorem
-
Sylwia nie bój sie. Lekarz jak zobaczy ze jesteś w ciazy napewno podejdzie bardzo łagodnie. Nawet jak nie bedzie miała znieczulenia to napewno zrobi ząb tak by nic Cie nie bolało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 05:49
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Hej, już jesteśmy po! Dentysta to moja ciocia także o to się nie bałam, bo wiedziałam że będzie mnie traktowała jak najlepiej. Niestety dziura za głęboka się okazała i nerw na wierzchu a jeszcze nie wyczyszczone było więc musiała zatruć pierwszy raz w życiu miałam zatruwanego zęba... Podobno kanałowe w ciąży jest refundowane?
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Nie wiedziała nawet wiesz bo ona tylko leczy a ma pomoc która zajmuje się wszelkimi papierami itd też ubezpieczeniem. Właśnie czytam na stronie Ministerstwa Zdrowia że leczenie kanałowe jest refundowane w ciąży na wszystkie zęby. Baby tam u niej w przychodni takie zacofane że nawet nie wiedziały że nie muszę mieć ubezpieczenia a dzwoniłam specjalnie do nfz i pytałam. Ja znam swoje prawa a one jak nie wiedzą to powinny zadzwonić i dopytać a nie mnie w ciąży denerwować...
-
To prawda. Dobrze wiedziec ze jest darmowe. Ale znając życie zeby zaczynał sie psuć jak juz bedzie po rozwiązaniu
Ktos tu na forum tez pisał ze dwie wizyty tez sie nalezą darmowe dla kobiet w ciazy.
Ale szczerze nie zaglebialam sie w to bo jeszcze nie dotknął mnie bol zęba od kąd jestem w ciazy. -
A No widzisz. Czyli mogę zapisać sie na kontrole tak poprostu i nic nie zapłacę? Nawet jak uzna ze trzeba cos zrobic ? A jak bedzie upominać sie o kasę to mam powiedzieć ze jestem w ciazy i nie bedzie chciała/chciał ?
Moze zapisze sie teraz na kontrole to akurat z miesiąc trzeba poczekać na NFZ i obejrzy mi zabki -
sylwia będziesz miała kanałowe?
Ja jutro będę próbowała się wcisnąć do swojej stomatolog, bo od kilku dni czuję obecność zębów podczas chodzenia, takie dziwne uczucie - nie boli ale jak uderzam piętą w podłoże to czuję te zęby i nie wiem czy coś się dzieje, czy to nadwrażliwość bo przy gryzieniu nic nie boli. Miałyście kiedyś tak? -
Ja tak mialam jak miałam chore zatoki. To nie była wina zębów.
No niestety szykuje się kanałowe... Pierwszy raz w życiu
Adrenalina zawsze możesz powiedzieć że coś Cię boli czasami i niech obejrzy możesz dowiedzieć się więcej na infolinii nfzWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 19:50
urocza lubi tę wiadomość
-
Jak Wam mija dzień dziecka?
My z mężem zabraliśmy synów mojej ciotki 4 i 5lat,jestem chrzestną młodszego, na ogród jordanowski. Cała masa huśtawek różnego typu, wspinania, zjeżdżania co nie miara był nawet kon i można było się za free przejechać! chłopcy szczęśliwi i my też pomijając fakt że na samochód znowu poszło 1500 zł... -
Hej. Ja dzis pierwszy raz miałam wizytę bez usg.
Pobierał mi dzis wymaz to cytologi. I mam lekka anemię, żelazo we krwi troszeczkę poniżej normy.
Wiec muszę zaopatrzyć sie w miesiwo
Ale usg zrobi mi za tydzień wiec spoko a poza tym 6.06 połówkowe juz nie mogę sie doczekać.Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość