X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak zaraz je wrzucę na telefon i bede miec zawsze przy sobie :)
    Lekarz 3d nie zrobił bo sie zasłaniał raczkami. Ale jest ten moment nagrany wiec mogę sobie fotkę z telewizora trzasnąć, chociaz naprawde słabo widać. Ja wiem gdzie sa usta i nosek ( resztę zasłonił ) ale ktos z zewnątrz nie wiem czy by sie zorientował ze to dziecka twarz :)
    Jest piękny z każdej strony :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina gratuluję udanej wizyty!
    Nasz filmik mało ciekawy bo skupiony na narządach. Za to fotka 4d twarzy super :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina super wieści <3

U nas trochę gorzej... wczorajsza wizyta u dentysty była koszmarem i dla mnie i dla dziecka na pewno też. Tyle stresu,nerwów i bólu w życiu się nie najadlam. Nie obyło się bez znieczulenia. Dostaliśmy dwa tzw. Czyste czyli bez adrenaliny niezalecanej w ciąży, ale potrzebny był kolejny zastrzyk z normalnym pełnym znieczuleniem bo gorszy dla dziecka byl mój ból i stres niż ten zastrzyk. Płakałam cały czas na fotelu, między zastrzykami, po powrocie do domu i dzisiaj od rana znów boli :( na domiar złego wychodzi mi 8 na górze i zrobił się stan zapalny dziąseł. Boli mnie cała głowa, dobrze że kupiłam dla maleństwa już pieluchy to robię okłady z pieluchy tetrowej namoczonej w zimnej wodzie. Ratuje mnie paracetamol...

adrenalina lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, polubiłam ale nie za bol.
    Bardzo współczuje :( nerwów i stresu i bólu. Porażka, a do tego 8.
    Mi naszczescie nie wyrosną bo robiłam zdjecie w tamtym roku i zalążków nie mam. To ten koszmar mnie ominie.

• urocza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia serdecznie współczuję, trzymaj się!

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane <3... Jedyny uśmiech teraz dają mi kopniaki maleństwa. Modlę się żeby ząb zatruł się jak najszybciej i żeby dziąsła przestały boleć, bo po 4 wkuciach wczoraj bolą do tej pory, cała szczęka... Moje maleństwo jeszcze się nie urodziło a już tyle z mamusią przeszło...

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja dzis wstałam rekordowo o 4 obudził mnie moj synek wiercił sie strasznie :) (uwielbiam to ) następnie znow usnęłam aż do 8 to moj rekord chyba w ciazy :)
    A myślałam ze jak mam łożysko z przodu ze bede czuć słabiutko ruchy, a jednak <3
    Kocham ten stan :) jak byłam młodsza żałowałam ze nie urodziłam sie facetem ( myślałam ze faceci maja łatwiej w zyciu) teraz wiem ze za nic bym nie chciała nim byc. To najcudowniejsze uczucie pod słońcem.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje maleństwo jest grzeczne jak ja śpię :) zaczyna kopać jak już się obudzę i leżę spokojnie :) jeszcze mnie nie obudziło w nocy chociaż pewnie jak podrosnie trochę to obudzi :) na szczęście dzisaj jako tako przespaliśmy noc ufff...

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj znowu miał czkawkę :) jutro wizyta więc dowiem się może co tam u Niego. Cieplutko dzisiaj oby tak przez następne 2tyg, bo zaraz urlop :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już jesteśmy po rozmowie kolejnej w sprawie domu no i może za miesiąc już się wprowadzimy :D jestem prze prze prze szczęśliwa :D

urocza, adrenalina, kalika lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja cierpię na bezsenność w ciąży? Od. Godziny już nie śpię,rozbolała mnie głowa i nie zanosi się na spanie. Już sobie nie radzę. Najlepsze jest to że o 3:30 ptaszki śpiewały głośniej niż teraz,a do tego jest tak widno w nocy... Mi osobiście bardzo to przeszkadza. Jak sobie radzicie jak nie możecie spać?

• urocza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super wieści z domem! Może z emocji nie możesz spać. Ja też ostatnio mam przerywany sen, okna zamykam bo do szału doprowadza sroka, która raczej nie śpiewa.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okna otwarte. Tez słyszę ćwierkanie i krakanie. Ale mi to nie przeszkadza. A na "jasność " nad ranem to tylko rolety pomogą.
    Zależy tez czy masz okna od wschodu. No my narazie mamy od zachodu. Wiec jest troche ciemniej.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mamy wschodnie a rolet wieczorem zapomniałam opuścić... Jak już się obudziłam to nic nie dało...

Urocza,masz dużo racji! Cały czas myślę o tym co trzeba kupić na już, co sprzątać itd. Chociaż to same dobre myśli. Jakby mi pół roku temu ktoś powiedział że będziemy mieli w tak krótkim czasie swój dom to bym nie uwierzyła.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza i jak spisz na tej poduszce od koleżanki ? Lepiej ?
    Ja dzis odkupiłam poduszkę typ C motherhood praktycznie nieużywana. Dzis upiorę to moze jutro sie wyspie :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jeszcze nie, bo nie miałam czasu się do Niej wybrać. Po urlopie podjadę, akurat brzuch do lipca urośnie i pewnie się przyda. wczoraj na wizycie słyszałam serduszko szkraba, wszystkie wyniki ok, szyjka też super, ciąża książkowa ;)
    dziś wyjazd nad morze,a po powrocie sławny test z glukozą. Zapisałam się też na usg 30tyg. Czy Wam też tak ten czas szybko biegnie? W lipcu biorę się za kupno wyprawki, nie ma co odkładać.

Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina daj znać jak nocka z podusią.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac ale dopiero jutro :)
    Szerokiej drogi i udanego urlopu :D
    Bardzo szybko czas leci. Jeszcze troche i będziemy opisywać prenatalne w 30 tyg a pozniej będziemy pisać o porodzie :) i kolkach i nieprzespanych nocach :P juz niemoge sie doczekać :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza miłego wypoczynku! :) pozdrów ode mnie morze, powiedz że w tym roku niestety nie przyjadę heheh, wszystkie oszczędności pójdą w remont domu.
    U nas też leci czas jak nie wiem co. Tak mi się wydaje że odkąd jest 2 z przodu to te tygodnie biegną jak szalone. Dopiero czekałam na 20tc i noe mogłam się doczekać, a już w niedzielę 21 zaczniemy :) oby do wizyty i może w końcu się dowiem czy moja Basia jest Basią :P a miałam taki sen dziwny, że moje dziecko było już dość duże bo siedziało samo, a ja zmieniałam pieluchę i się cieszyłam że zobaczę czy to dziewczynka czy chłopczyk! :P porażka. Już wariuje :D

• urocza Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowię na pewno i przekażę, że za rok przybędziecie w większym gronie :) zamienimy się bo za rok to my będziemy się remontować. A sny w ciąży są niesamowite i przy tym tak wiarygodne, że długo po przebudzeniu zastanawiam się czy to był sen.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ