X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja wczoraj też poczułam jak dzidziuś się rozbija, mój kaszel chyba go pobudził ;)
    zapowiada się piękna pogoda w ten weekend a ja spędzę go w łóżku...
    Kupiłam dziś mleczko do opalania z La roche, bo widzę, że w ciąży zrobiła mi się dużo wrażliwsza skóra, nie opalam się, ale jak wychodzę z pracy to tak grzeje, że masakra.
    Do tej pory używałam filtrów na urlopie, jak planowałam spacery i długi pobyt na słońcu.
    Przede mną urlop nad morzem więc dobry filtr wskazany.
    W aptece znalazłam info o darmowych badaniach wit D u ciężarnych, jak któraś zainteresowana to mogę podać nr do rejestracji.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.vitrumd3.pl/pl/bezplatne_badanie

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam o tym właśnie jakiś czas temu ale ciężko mi cokolwiek zaplanować co wymaga podróży bo mąż pracuje i ja zostaje bez auta :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 akurat mam dentyste o 14 więc nie skorzystam niestety :(

• kalika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, z moich obserwacji wynika, że u mnie też skóra jest bardziej wrażliwa na działanie słońca. Wczoraj opalalam nogi przez ok. 1,5 godz i miejscami są czerwone jak raki ;) Innych części ciała nie opalalam, chowałam je w cieniu pod parasolem bo niestety nie lubię się opalać a teraz dodatkowo obawiam się przebarwień.

Co do wit. D, powiem Wam ciekawostkę - jakiś rok temu oznaczała sobie jej poziom i oczywiście był poniżej normy. Zaznaczę że byłam niedługo po urlopie w Egipcie i dodatkowo od kilku miesięcy łykałam już tabletki z wit.D, także nie chce myśleć jaki miałam jej poziom wcześniej :D

Pytałyscie o filtry. Na codzień używam kremu do twarzy z filtrem 20, dodatkowo się nie smaruje. Na urlopach używałam Solecrin z Iwostinu i różne preparaty od Kolastyny. Ogólnie lepsze są filtry mineralne, niestety droższe. Te zwykle filtry chemiczne przenikają do krwiobiegu i podobno lepiej ich unikac u dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 18:56

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika zgadza się z chemicznymi ale jeśli dotyczy to tych przenikających. Są chemiczne nieprzenikające, niestety trzeba poszukać które to,np. garnier, vichy, loreal i la roche.

kalika lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witaminy D mało kto ma ok. Pójdę na to badanie z ciekawości bo nigdy nie sprawdzałam poziomu, a suplementuję już ze dwa lata.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza. Długi weekend chyba zaczełyście ;)
    Ja już po usg i rośnie nam cudny chłopak! Wszystkie narządy i parametry prawidłowe. Jest śliczny :) już teraz wiem kiedy się rozpycha, dał kukśtańca podczas usg.

kalika, adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, super! :* Oficjalnie gratuluję synka! To teraz możesz już pełną parą ruszać z zakupami wyprawkowymi :)

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza super ! Gratuluje :)

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Najbardziej się cieszę, że zdrowy! Obstawiałam od początku chłopaka, więc dziewczynka by mnie mocno zadziwiła.
    Kalika piękne imię wybraliście Kornelia.:) u nas Piotruś :)

adrenalina, kalika, Sylwia91, Jola1985 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza gratuluję zdrowego synka! Niech dalej rośnie tak pięknie i kopie mamusi brzuszek równo! :) <3

urocza lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego przyszłe mamusie <3
    Obyśmy wszystkie za rok juz tuliły w ten piękny dzień nasze maleństwa :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Dołączam do życzeń, wszak jesteśmy już mamusiami! Troszkę jeszcze nasze pociechy odizolowane, ale najważniejsze, że są i już je kochamy! Odkąd na badaniu uświadomiła mnie lekarka, że to co czuję w brzuchu jest ruchem dzieciaczka a nie jelit to teraz cały czas się wsłuchuję, niezły wiercipięta z małego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 08:31

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :)

Urocza, Piotruś też jest bardzo ładnym imieniem dla chłopca, a Piotr brzmi elegancko. Niestety imię aktualnie stosunkowo rzadko nadawane, fajnie, że je wybraliście :) U nas Kornelia była jedynym imieniem, które jednogłośnie podobało się i mi i mężowi. W sumie to od lat marzyłam, żeby nadać takie imię corce. Jak się okaże, że jednak będzie synek to będzie Mikołaj;)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po pierwszej nocy bez uciążliwego kaszlu, pomogło leżenie w łóżku przez cały dzień :) wczoraj maluszek miał czkawkę,śmieszne uczucie jak brzuch szybko się rusza.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moj brzuch czasami tez "szybko oddycha" ale ja noc nie czuje w tedy od środka. Chyba jeszcze nie czułam czkawki. Jakie to uczucie ?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Boże Ciało i zarazem dzień matki przeleciał jak z bicza strzelił! Alr było cudownie, mieliśmy dużo gości, w tym też dzieci (4 i 5lat i jestem chrzestną młodszego). Pograliśmy z nimi w piłkę :) popołudniu zrobiliśmy grilla na tarasie, więcej mi trzeba takich dni!
    Wieczorem w łóżku mąż położył rękę na brzuszku i poczuł kopniaczka! :)

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Hej. Moj brzuch czasami tez "szybko oddycha" ale ja noc nie czuje w tedy od środka. Chyba jeszcze nie czułam czkawki. Jakie to uczucie ?
    Miałam wrażenie, że w dole brzucha bije drugie serduszko,albo siedzi żabka podskakująca.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cudowny dzień :) pomyśl jak będzie za rok :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ