X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja wczoraj też poczułam jak dzidziuś się rozbija, mój kaszel chyba go pobudził ;)
    zapowiada się piękna pogoda w ten weekend a ja spędzę go w łóżku...
    Kupiłam dziś mleczko do opalania z La roche, bo widzę, że w ciąży zrobiła mi się dużo wrażliwsza skóra, nie opalam się, ale jak wychodzę z pracy to tak grzeje, że masakra.
    Do tej pory używałam filtrów na urlopie, jak planowałam spacery i długi pobyt na słońcu.
    Przede mną urlop nad morzem więc dobry filtr wskazany.
    W aptece znalazłam info o darmowych badaniach wit D u ciężarnych, jak któraś zainteresowana to mogę podać nr do rejestracji.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.vitrumd3.pl/pl/bezplatne_badanie

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam o tym właśnie jakiś czas temu ale ciężko mi cokolwiek zaplanować co wymaga podróży bo mąż pracuje i ja zostaje bez auta :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 akurat mam dentyste o 14 więc nie skorzystam niestety :(

• kalika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, z moich obserwacji wynika, że u mnie też skóra jest bardziej wrażliwa na działanie słońca. Wczoraj opalalam nogi przez ok. 1,5 godz i miejscami są czerwone jak raki ;) Innych części ciała nie opalalam, chowałam je w cieniu pod parasolem bo niestety nie lubię się opalać a teraz dodatkowo obawiam się przebarwień.

Co do wit. D, powiem Wam ciekawostkę - jakiś rok temu oznaczała sobie jej poziom i oczywiście był poniżej normy. Zaznaczę że byłam niedługo po urlopie w Egipcie i dodatkowo od kilku miesięcy łykałam już tabletki z wit.D, także nie chce myśleć jaki miałam jej poziom wcześniej :D

Pytałyscie o filtry. Na codzień używam kremu do twarzy z filtrem 20, dodatkowo się nie smaruje. Na urlopach używałam Solecrin z Iwostinu i różne preparaty od Kolastyny. Ogólnie lepsze są filtry mineralne, niestety droższe. Te zwykle filtry chemiczne przenikają do krwiobiegu i podobno lepiej ich unikac u dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 18:56

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika zgadza się z chemicznymi ale jeśli dotyczy to tych przenikających. Są chemiczne nieprzenikające, niestety trzeba poszukać które to,np. garnier, vichy, loreal i la roche.

kalika lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witaminy D mało kto ma ok. Pójdę na to badanie z ciekawości bo nigdy nie sprawdzałam poziomu, a suplementuję już ze dwa lata.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza. Długi weekend chyba zaczełyście ;)
    Ja już po usg i rośnie nam cudny chłopak! Wszystkie narządy i parametry prawidłowe. Jest śliczny :) już teraz wiem kiedy się rozpycha, dał kukśtańca podczas usg.

kalika, adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, super! :* Oficjalnie gratuluję synka! To teraz możesz już pełną parą ruszać z zakupami wyprawkowymi :)

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza super ! Gratuluje :)

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Najbardziej się cieszę, że zdrowy! Obstawiałam od początku chłopaka, więc dziewczynka by mnie mocno zadziwiła.
    Kalika piękne imię wybraliście Kornelia.:) u nas Piotruś :)

adrenalina, kalika, Sylwia91, Jola1985 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza gratuluję zdrowego synka! Niech dalej rośnie tak pięknie i kopie mamusi brzuszek równo! :) <3

urocza lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego przyszłe mamusie <3
    Obyśmy wszystkie za rok juz tuliły w ten piękny dzień nasze maleństwa :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Dołączam do życzeń, wszak jesteśmy już mamusiami! Troszkę jeszcze nasze pociechy odizolowane, ale najważniejsze, że są i już je kochamy! Odkąd na badaniu uświadomiła mnie lekarka, że to co czuję w brzuchu jest ruchem dzieciaczka a nie jelit to teraz cały czas się wsłuchuję, niezły wiercipięta z małego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 08:31

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :)

Urocza, Piotruś też jest bardzo ładnym imieniem dla chłopca, a Piotr brzmi elegancko. Niestety imię aktualnie stosunkowo rzadko nadawane, fajnie, że je wybraliście :) U nas Kornelia była jedynym imieniem, które jednogłośnie podobało się i mi i mężowi. W sumie to od lat marzyłam, żeby nadać takie imię corce. Jak się okaże, że jednak będzie synek to będzie Mikołaj;)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po pierwszej nocy bez uciążliwego kaszlu, pomogło leżenie w łóżku przez cały dzień :) wczoraj maluszek miał czkawkę,śmieszne uczucie jak brzuch szybko się rusza.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moj brzuch czasami tez "szybko oddycha" ale ja noc nie czuje w tedy od środka. Chyba jeszcze nie czułam czkawki. Jakie to uczucie ?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Boże Ciało i zarazem dzień matki przeleciał jak z bicza strzelił! Alr było cudownie, mieliśmy dużo gości, w tym też dzieci (4 i 5lat i jestem chrzestną młodszego). Pograliśmy z nimi w piłkę :) popołudniu zrobiliśmy grilla na tarasie, więcej mi trzeba takich dni!
    Wieczorem w łóżku mąż położył rękę na brzuszku i poczuł kopniaczka! :)

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Hej. Moj brzuch czasami tez "szybko oddycha" ale ja noc nie czuje w tedy od środka. Chyba jeszcze nie czułam czkawki. Jakie to uczucie ?
    Miałam wrażenie, że w dole brzucha bije drugie serduszko,albo siedzi żabka podskakująca.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cudowny dzień :) pomyśl jak będzie za rok :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ