Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
ja wczoraj też poczułam jak dzidziuś się rozbija, mój kaszel chyba go pobudził
zapowiada się piękna pogoda w ten weekend a ja spędzę go w łóżku...
Kupiłam dziś mleczko do opalania z La roche, bo widzę, że w ciąży zrobiła mi się dużo wrażliwsza skóra, nie opalam się, ale jak wychodzę z pracy to tak grzeje, że masakra.
Do tej pory używałam filtrów na urlopie, jak planowałam spacery i długi pobyt na słońcu.
Przede mną urlop nad morzem więc dobry filtr wskazany.
W aptece znalazłam info o darmowych badaniach wit D u ciężarnych, jak któraś zainteresowana to mogę podać nr do rejestracji. -
Urocza, z moich obserwacji wynika, że u mnie też skóra jest bardziej wrażliwa na działanie słońca. Wczoraj opalalam nogi przez ok. 1,5 godz i miejscami są czerwone jak raki Innych części ciała nie opalalam, chowałam je w cieniu pod parasolem bo niestety nie lubię się opalać a teraz dodatkowo obawiam się przebarwień.
Co do wit. D, powiem Wam ciekawostkę - jakiś rok temu oznaczała sobie jej poziom i oczywiście był poniżej normy. Zaznaczę że byłam niedługo po urlopie w Egipcie i dodatkowo od kilku miesięcy łykałam już tabletki z wit.D, także nie chce myśleć jaki miałam jej poziom wcześniej
Pytałyscie o filtry. Na codzień używam kremu do twarzy z filtrem 20, dodatkowo się nie smaruje. Na urlopach używałam Solecrin z Iwostinu i różne preparaty od Kolastyny. Ogólnie lepsze są filtry mineralne, niestety droższe. Te zwykle filtry chemiczne przenikają do krwiobiegu i podobno lepiej ich unikac u dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 18:56
urocza lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ale tu dziś cisza. Długi weekend chyba zaczełyście
Ja już po usg i rośnie nam cudny chłopak! Wszystkie narządy i parametry prawidłowe. Jest śliczny już teraz wiem kiedy się rozpycha, dał kukśtańca podczas usg.kalika, adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję! Dołączam do życzeń, wszak jesteśmy już mamusiami! Troszkę jeszcze nasze pociechy odizolowane, ale najważniejsze, że są i już je kochamy! Odkąd na badaniu uświadomiła mnie lekarka, że to co czuję w brzuchu jest ruchem dzieciaczka a nie jelit to teraz cały czas się wsłuchuję, niezły wiercipięta z małego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 08:31
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie! Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
Urocza, Piotruś też jest bardzo ładnym imieniem dla chłopca, a Piotr brzmi elegancko. Niestety imię aktualnie stosunkowo rzadko nadawane, fajnie, że je wybraliście U nas Kornelia była jedynym imieniem, które jednogłośnie podobało się i mi i mężowi. W sumie to od lat marzyłam, żeby nadać takie imię corce. Jak się okaże, że jednak będzie synek to będzie Mikołaj;)urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
U mnie Boże Ciało i zarazem dzień matki przeleciał jak z bicza strzelił! Alr było cudownie, mieliśmy dużo gości, w tym też dzieci (4 i 5lat i jestem chrzestną młodszego). Pograliśmy z nimi w piłkę popołudniu zrobiliśmy grilla na tarasie, więcej mi trzeba takich dni!
Wieczorem w łóżku mąż położył rękę na brzuszku i poczuł kopniaczka!urocza lubi tę wiadomość