podróż autem we wczesnej ciąży :(
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam
Muszę wyjechać autem na drugi koniec Polski ( 6 godzinna podróż ) i ciągle biję się z myślami czy będzie to bezpieczne ( pierwsza ciąża ).
Będzie to 10 lub 11 tydzień ciąży
Podróż dotyczy spraw rodzinnych więc nie mogę z niej zrezygnować a martwię się bardzo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja podróżowałam we wczesnej ciąży... Wycieczka Śląsk-morze. Lekarz zezwolił. Dojechalismy i wieczorem dostałam plamienia. Ale zaraz bralam duphaston i po kilku dniach się uspokoiło. Wszystko ok.szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
nick nieaktualny
-
Ja jechałam w 8 tygodniu dwa dni pod rząd, każdego dnia po 8h w aucie i to jeszcze jako kierowca. Częste postoje co 2h, wiadomo. I wszystko jest okej dokłądnie, jeśli nie masz plamien, zagrożonej ciązy, obowiązku leżenia itp. to nie ma przeciwskazan.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 18:41
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKARMA wrote:Ja jechałam w 8 tygodniu dwa dni pod rząd, każdego dnia po 8h w aucie i to jeszcze jako kierowca. Częste postoje co 2h, wiadomo. I wszystko jest okej dokłądnie, jeśli nie masz plamien, zagrożonej ciązy, obowiązku leżenia itp. to nie ma przeciwskazan.
KARMA to było teraz w tej ciąży ? -
nick nieaktualny
-
Co prawda krótszy dystans, ale w pierwszej ciąży 4 razy między 6-10tc jechałam autem około 260km, jako pasażer
Na koniec 11tc miałam krwawienie jednorazowo, ale ginekolog na usg nie widział nic niepokojącego, prawdopodobnie jakiś mały krwiak, co może zdarzyć się w każdej chwili i być totalnie nie związane z trybem życiaKasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja jechałam w 7 tygodniu nad morze 10 godzin z wieloma przerwami. W tamta strone mialam jednorazowe plamienie na drugi dzien (ale wytrzaslo mnie w aucie, ze hej!), a z powrotem już bylo ok. Jesli lekarz nie widzi przeciwwskazań to z wieloma przerwami mysle ze mozna jechac Choc ja tez sie bardzo bałam
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny