X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dziewczyny w trojpaku życzę powodzenia i spokojnych ciąż :)
    Ja juz powoli na wypakowaniu jestem, termin CC na 22,02 o ile tyle dotrwamy :)
    Jak bardzo ciężko ale dla takiego podwójnego szczęścia warto się przemęczyc.

MatyldaG bedzimy trzymać za Was mocno kciuki!!! Daj nam proszę znać jak maluszki będą już na świecie. I bądź dzielna :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jak dobrze że jestes już przygotowana :) Zazdroszczę układania tych ciuszków i przygotowywania sie do przyjścia maleństwa. Ale jednocześnie wierzę że synuś jeszcze troszkę u Ciebie posiedzi!
    Ja jedyne co to w kwietniu wytapetuję pokój dla dzieciaczków i nic po za tym. Wszelkie łożeczka, wózki i inne gadżety będę kupowała w ostatniej chwili. Prawda jest taka że wszystko można przez internet. Jak będę w szpitalu to będę zamawiać albo robić leistę dla męża. I tak od 34 tc czeka mnie leżenie na oddziale więc mąż będzie miał czas na skręcanie łóżeczek i szykowanie pokoju a mama przyjedzie poprać ciuszki dla wnków :)
    Z tymi bodziakami to zaszalałaś :)
    Ja mam co prawda kilka koleżanek które mają małe dzieci ale pewnie mają komu już ciszki oddać więc raczej wszystko kupię od zera. I njabardziej boję się przesady :)

ewela873 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako gratulacje;)
    Dlaczego luteine palcem? Mi gin mówiła ze tym aplikatorem zeby nie wypadala:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrj. Znalazłam faktycznie:D przepraszam za pytanie:)
    Nie nadążam czytać!
    Ale co do wozka to tez myslalam o rtk jeden obok drugiego;)

• Kredowa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już któryś doktor z kolei mówi mi, że te aplikatory mogą zrobić więcej krzywdy - zresztą przekonałam się o tym sama dwukrotnie - krwawienia i niewielkie ranki. Poza tym tak jak dziewczyny piszą - że chyba nawet na ulotce zalecane jest w ciąży by nie używać aplikatora. Wystarczy zachować odpowiednią higienę i można paluszkiem bezproblemowo :)

Przyszła mama bliźniaków lubi tę wiadomość

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Dziewczyny ja już dawno po wizycie, ale z tych emocji zaczęłam piec ciasto i dopiero teraz skończyłam :D

Są dwa serduszka, ładnie biją :) Maluchy mają 0,40cm i 0,52cm :)

Maniaaa gratuluję dwóch serduszek, rośnijcie zdrowo i dbaj o siebie :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa nareszcie zajrzałaś tu do nas :) Czekałam na wiadomość od Ciebie ale jednocześnie wiedziałam że wszystko edzie dobrze!!
    Co do ruchów płodu to dla mnie jest to niesamowite że takie maleństwa są już tak ruchliwe. Mogłabym patrzeć na nie gozinami!!
    Ja leżąc na kozetce mam przed sobą duży telewizor w którym wszystko widzę i następnym razem nagram sobie chyba któtki filmik :)

Kredowa co do PAPPA to ja jeszcze słyszałam że spora dawka luteiny moze zaburzać wynik ale nie wiem czy jest to prawda. Ja zrobię takie badania jakie zleci mi lekarz. My będziemy robić od razu po skończonym 12 tc czyli między 12-17 lutym.

Kurdę odnośnie ciśnienia to ja nie mierzyłam jeszcze w ciąży ale chyba powinnam...choc nigdy z ciśnieniem problemów nie miałam to wiadomo że w ciąży może być różnie. W środę robiłam drugą morfologię i już wyniki były inne niż w pierwszej sprzed 3 tygodni więc szybko się wszystko zmienia...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś swoje podejrzenia jeśli chodzi o płeć?
    Ja odrobinkę bardziej widziałabym się w roli mamy dziewczynek ale czuję że będą chłopaki :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, kciuki za dobry wynik. Daj znać po :) I mam nadzieję że dasz radę to wypić...Ja teraz w ogóle nie mam ochotę na słodkie więc nie wiem czy przeszłaby mi ta glukoza przez gardło...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8d068ac22d1.jpg

a oto moje maluszki- tym razem udało się ujęcie dwóch bąbli na jednym zdjęciu :)

Czekam tez na Wasze fotki z usg :)

Kredowa, Przyszła mama bliźniaków, Pat85, Saori lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny a macie jakieś swoje podejrzenia jeśli chodzi o płeć?
    Ja odrobinkę bardziej widziałabym się w roli mamy dziewczynek ale czuję że będą chłopaki :)

Ja bym chciała parkę chłopak dziewczynka ale mam też jakieś takie dziwne przeczucia no i wszyscy dookoła mi gadają, że będą dwa chłopaki :)

11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Hejhej
    Ja wlasnie siedze w przychodni i robie glukoze...jeszcze godzina i do domu;)

Kredowa dobrze Cie "slyszec";)
    Tesciowka moja ma ciśnieniomierz w domu wiec bede tez mierzyc i zapisywac.

Maniaa gratuluje blizniakow :) faktycznie sporo nas na wrzesniowych;) ja co prawda sierpniowa bede wiec czytam i sierpniowki;)

Co do ubranek..ja tez czekam na plec;)

O matko !!! boję się tego - czy to każdy musi zrobić ??! napisz jak poszło i czy bardzo to było niedobre :)))
    trzymam kciuki za wynik

f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dziewczyny w trojpaku życzę powodzenia i spokojnych ciąż :)
    Ja juz powoli na wypakowaniu jestem, termin CC na 22,02 o ile tyle dotrwamy :)
    Jak bardzo ciężko ale dla takiego podwójnego szczęścia warto się przemęczyc.

Matylda cudownego rozwiązania :))) juz niedługo :))) trzymamy kciuki

f2w39n73qzeihut4.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda fajnie, że jest ktoś tak dużo dalej niż my wszystkie:) powodzenia w dotrwaniu do terminu i koniecznie chwal sie dzieciaczkami!

Mi wszyscy mówią, że będę miała chłopców, a ja bym chciała dziewczynki. Moja siostra też dopytuje "to kiedy okaże się już, że to dziewczynki?". Zobaczymy :)

MoNaKo super zdjęcie :) Fajne bąble :) zupełnie inaczej siedzą niż u mnie, bo boje jeden nad drugim. Ciekawe czy w związku z tym będziemy mieć inne odczucia czy kształt brzucha?

Bizona i jak po słodkościach?

a5707df13e.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała parke. 2 w 1.:D Chociaż dzieci pewnie lepiej będą się dogadywać jeśli będą jednej płci a przeczucie mam chyba jednak bardziej na chłopców

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Dziękuję dziewczyny :) Niby ciesze się, że oba maluchy się rozwijają, ale jakoś mnie to jeszcze trochę przeraża :)
    Mam dokładnie tak samo ;) dobrze ze mamy jeszcze dużo czasu na przygotowanie się

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori dokładnie. Jedyne czego teraz potrzebuję to czas, duuużo czasu :)

Matylda szczęśliwego rozwiązania, koniecznie pochwal się maluchami :)

Bizona i jak dałaś radę? Ja w pierwszej ciąży niestety zwróciłam wszystko po godzinie i z badania nici. Ciekawe jak będzie teraz. Tutaj podobno siedzi się tylko godzinkę po wypiciu, zobaczymy :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 wrote:
    Matylda fajnie, że jest ktoś tak dużo dalej niż my wszystkie:) powodzenia w dotrwaniu do terminu i koniecznie chwal sie dzieciaczkami!

Mi wszyscy mówią, że będę miała chłopców, a ja bym chciała dziewczynki. Moja siostra też dopytuje "to kiedy okaże się już, że to dziewczynki?". Zobaczymy :)

MoNaKo super zdjęcie :) Fajne bąble :) zupełnie inaczej siedzą niż u mnie, bo boje jeden nad drugim. Ciekawe czy w związku z tym będziemy mieć inne odczucia czy kształt brzucha?

Bizona i jak po słodkościach?

Pat moje też jeden nad drugim
    Podobno jeden na górze po lewej drugi na dole po prawej tak troche jakby po ukosie od pępka

27ys57n.jpg

f2w39n73qzeihut4.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne macie te zdjęcia :) ja nie mam takiego, gdzie widać dwójkę na raz, a teraz już są za duże na to.

Ja nie miałam badania glukozy, lekarka powiedziala, że moje zamiast tego zrobić hemoglobine glikowana. Niestety musialam zapłacić, ale nie była droga.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ułożenie dzieci w ciąży ma duże znaczenie?
    Czy one mogę się jeszcze jakoś zamienić miejscami?
    Właśnie zaczęło mnie to zastanawiać :)
    Chodzi mi oczywiście o taki wczesny etap.

Kredowa ślicznę maluszki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 15:04

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ