Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dr napisał do mnie smsa jak moje bóle brzucha I tak mi się miło zrobiło że szok Naprwawdę czuję że jestem w dobrych rękach. A co do bólu brzucha to leżę bo jak chodzę to jest naprawdę nieprzyjemnie...Dziś boli mnie tak nad pępkiem bardziej z prawej strony.
Dziewczyny a jak Wasze brzuchy? -
Kredowa to moje identycznie siedzą
MoNaKo chyba raczej nie mogą się juz zmienić miejscami, bo ogranicza je umiejscowienie łożyska i pępowina. Ale to tylko moje domysły, a nie fachowa opinia
Mnie brzuch boli jak siedzę i to chyba jakieś jelitowe przestoje się robią. Jak boli nad pępkiem to spokojnie - macica tam jeszcze nie sięga, tak mi powiedział lekarz. -
Słyszałam że nawet lozysko może się przesunąć. Ja mam jedno więc maluszki jeszcze dużo razy zmieniały miejsce,nawet podczas usg w 12 tyg lekarz się śmiał, że nie da się za nimi nafazyc.Teraz w końcu jedna mam po prawej a druga po lewej, najfajniejsze ułożenie . I główki w dół.
Ale ten na logikę macie racje, jak są 2 łożyska to pewnie za bardzo nie mogą się ruszać.
-
Hej jestem;)
Ja glukoze pilam 2 raz w życiu i mi ona bardzo smakuje. Nawet nie jest jakos baaardzo slodka. Dla mnie ta sama slodycz co Cola. Myslalam ze może jak teraz jestem w ciąży to bedzie inaczej i moge mieć mdlosci...a tu nic zero:)
Wyniki glukozy chyba ok, bo mieszcza sie w normach:
Na czczo 88 normy 70 -99
Po 1h 158
Po 2 h 123 normy <140
Dziwi mnie to, ze tej insuliny nie mialam badanej a mowilam ze to właśnie z insulina mam problemy ale dr mowil ze to teraz nie wazne az tak...hmm dopytam o to jeszcze w szpitalu.
Anemii raczej tez juz nie mam ( z tego co sama potrafie odczytac z morfologii) a zapomnialam poprosic o skierowanie na zelazo i ferytyne..zrobie to przy nastepnej krwi.
Ogolnie chyba nie jest zle...ale to i tak mosi lekarz zobaczyc.
Dzis ide do endokrynologa bo tsh mam za niskie i po recepty.
Co do plci...ja bym chciala zeby byly tej samej. I jak nigdy nie chcialam chlopcow tak mam przeczucie ze je nosze i podoba mi sie to;) Większość z nas widze ma przeczucia na chlopcow..ciekawe u ktorej okaza sie dziewczynki
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Witam wszystkich. Jestem mama 2 chlopcow w wieku 2 i 4,5 roku. Jestem w kolejnej ciazy, 2 dni.temu okazalo sie ze to ciaza blizniacza. Na razie jestem w szoku i przerazona. I od razu mam pytanie. Na usg bylo widac dwa pecherzyki z zarodkami i bijacym serduszkiem. Lekarka jest zaniepokojona tym ze jeden pecherzyk jest zdecydowanie mniejszy mimo, ze zarodek jest w normie. Czy ktoras mama miala podobna sytuacje? Jak to sie skonczylo?
-
Bizona podziwiam Cie, ja nie mogłam tego w 1 ciąży przełknąć a potem ciagle mnie mdlilo. Ważne że wyniki dobre.
Gabrysia, witaj. JA niestety nie miałam tak. U mnie drugiego bliźniaka lekarka znalazła dopiero po 10 tyg i nic nie mówiła o różnicy wielkości.
Teraz natomiast jedna dziewczynka zawsze jest trochę mniejsza od drugiej i lekarze mówią że to jest jak na razie normalne.
-
Moj mąż chciał żeby były tej samej płci. A ja marzyłam o choć jednej dziewczynce.
Ale każdy kogo spotkam komentuje, że szkoda, że nie będzie parka. Nie wiem skąd u ludzi takie podejście,zwłaszcza że mam synka w domu. A parki nie da się identycznie ubierac:Da to takie słodkie.
-
Gabrysia a ile mm maja pecherzyki? Ja mialam na poczatku roznice 2mm a od kuedy pokazaly sie dzieci to lekarze jyz nie podaja mi wymiarow pecherzykow..moze muerza, ale nic nie mowia. Roznieca miedzy dziecmi byla 3mm ale to podobno czeste ze jeden jest ciut mniejszy. No i kazdy z nuch pasuje na tydzien ciazy.
Witak Gabrysia, ja też nie pomogę
Bizona podziwiam za glukozę! Jesteś jedyna w swoim rodzaju że Ci to smakuje
Kochane a ja dzis trochę panikowałam z tym moim brzuchem...Bolało mnie w ciągu dnia tak bardzo że napisałam do dr. On na szczęście pełen spokój, kazał brać nospę i chyba ten jego spokój jakoś też na mnie przeszedł...ale miałam naprawdę silny bólna środku między żebrami i czasem bliżej prawej strony- taka mocna kolka. Nic przyjemnego. Nie wiem czy aż tak wysoko ta macica się rozpyach, nie sądzę Teraz z kolei boli mnie niżej z prwej strony. W dzień ciężko mi się chodziło więc leżałam a w nocy to mam prblem ze zmianą pozycji
Mam tylko nadzieję że to naprawdę bąble robią sobie miejsce ale w pewnym momencie się wykąpałam w razie gdybym miała jechać na IP... -
Kurcze mnie jeszcze nigdy tak brzuch bolal zeby ciezko mi sie chodzilo...pewnie pojechalabym na ip. Wszelkie inne lekkie bole ratowalabym nospa i lezeniem.
Kiedy teraz masz wizyte?
Ja ide jutro ale do szpitala na NFZ..to bez usg..chyba ze mnie wysle zeby zobaczyc co z krwiakiem.
Bizona, nie były to bóle podbrzusza a raczej taka kolka...ja już kiedyś miałam takie kolki. W dodatku bóle mam z różnym nasileniem od środy bo środę już całą przeleżałam a skoro w czwartek było ok to zwalam to na macicę. Dr wtedy naprawdę dokładnie mnie zbadał i nie widział nic niepokojącego.
Prawda jest taka że my w 11-12 tc mamy w brzuszku takie zmainy jak kobiety w pojedyńczej ciąży mają w 14...więc ma prawo tam się spro dziać.
Dziś mnie kłuje z bokumiędzy żebrem a bioderm...i chyba muszę przywyknąć do tego dyskomfortu...Kolejna wizyta w czwartek a między 13 a 15.02 będę mieć prenatalne. później obiecałam sobie wizyty co dwa tygodnie. Muszę w końcu zacząć ozczędzać na dzieci.
Dziś mnie korci aby pojechać do smyka i jeszcze jednego ogromnego sklepu dzicięcego bo mają tam poduchy dla ciężarnych. Mąż nawet nie podejrzewa że kupimy jeszcze jakieś słodkie śpioszki
-
Nie Ewela, nic nie miałam. Miałam jedynie kolki takie właśnie w okolicy pod żebrami z prawej strony. Pewnie gdybym w czwartek nie była na wizycie to wczoraj wylądowałabym na IP. Ale byłam na telefonie z dr i nie panikuję. Nawet trochę sama się sobie dziwię
-
Też jak mam bóle to takie kolkowe, ale tłumaczę to tym, że macica się rozpycha i robi się mniej miejsca na jelita i to one stłoczone protestują
Jak zakupy MoNaKo?
Podusze ciązową polecam, bo też dostałam od męża. Tką dużą w kształcie litery C z wypełnieiem z kuleczek, super wygodna i pani w sklepie powiedziała, że później przyda sie przy bliźniakach do karmienia... Ale to na razie takie odległe mi sie wydaje, że nie umiem sobie wyobrazić.