Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori poduszka jest z super mami
    https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-98.html#/126-wzor-105

Dziewczyny, zapisałąm się dziś na bezpłatne warsztaty "bezpieczny maluch". U mnie będą w marcu.
    Zerknijcie czy są w Waszej okolicy bo może warto skorzystać :)
    http://www.bezpiecznymaluch.pl/warsztaty

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę pierwszym dzieciowym zakupem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5b9a11bd1c2.jpg

Znalazłam super okazję na olx, jeszcze na gwarancji i ten model co chciałam. Powiedziałam mężowi pewna, że powie że za wcześnie i na pewno coś się znajdzie a tu słyszę "to szybko rezerwuj, ja zrobię przelew" :) no i jest!

Jolka, jeśli już to byłam, bo od dwóch dni się zbieram na siłownie i nie mogę tam dotrzeć ;)

a5707df13e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka15 wrote:
    Saori właśnie rozpoczęłam 10 tydzień (9t1d) :) pók co czas leci mi bardzo szybko...

Ja póki co stosuję tylko oliwkę johnsons baby, jak oglądałam w rossmanie olejki, kremy, masła dla kobiet w ciąży większość była do stosowania od 3 msc więc postawiłam na zwykłą oliwkę do tego czasu

Pat jesteś tytanem sportu w takim razie ;-) zatem zakładam że mój lajtowy basenik póki wszystko jest ok jest nawet wskazany żeby się poruszać
    To witam koleżankę, mamy ten sam dzień:) na kiedy masz termin?
    Ja slyszalam o tym oleju kokosowym. Podobno jest niesamowity. Zobaczymy:)
    Ja juz mam pierwsze rozstepy na piersi, bo tak rosną ze szok!
    A ja sie zaczynam denerwowac przed wizyta... A gdzie jutro do 19 aaaa:/
    Monako mega poduszka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 14:08

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam Cię Monako...
    Cześć :) Gratuluję maluszków w brzuszkach.
    Oglądałam ostatnio tv i na TLC jest seria o ciążach mnogich, jakbyscie byly zainteresowane to pn o 20:30 "ciąża do potegi".

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądałam, super!
    Tylko ze one wszystkie trojaczki:D
    Masakra, ale bardzo fajny program:)

• agula1983 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Pozwólcie że dołączę do grona podwójnego szczęścia.
    Mam 33 lata to moja 1 ciąża i dzień przed sylwestrem dowiedziałam się że są 2 serduszka :-)

nick nieaktualny, bizona lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Gratulujemy 2 serduszek❤❤
    Podwójne szczęście

agula1983 lubi tę wiadomość

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć agula!
    Fajnie, że się odezwałaś i mam nadzieję, że będziesz do nas zaglądać :)

A czy dobrze pamiętam, że na jutro szykują się wizyty? Trzymam kciuki dziewczyny i chwalcie się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 21:35

agula1983 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja dopiero na 19, nie moge spać dziś... Mam w glowie milion pytań a jutro ze stresu pewnie żadnego nie zadam bo zapomne :p

• bizona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    W poniedzialek mialam wizyte u lekarza w szpitalu na NFZ i dostalam zwolnienie na miesiac. Bylam w szoku..nawet sie nie prosilam o zwolnienie a jak powiedzialam ze strasznie dlugo to dr powiedziala ze nie wyobraza sobie zebym do 20tc wrocila do pracy..przy ciazy mnogiej i przy krwiaku-nie ma takiej opcji.
    Takze w pracy w szoku i maja burdel a ja odpoczywam.
    W przyszlym tyg prenatalne..tylko nie pamietam czy 15 czy 16;)
    Mam nadzieje ze z dziećmi wszystko ok a krwiak sie zmniejszyl duzo;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj. Zdrowie najważniejsze:)
    Czy wy tez sie tak denerwujecie przed wizyta? Ja poprzednia ciaze poronilam na przełomie 9 i 10 tygodnia i jestem tak zestresowana ze niewien co mam ze sobą zrobić;/

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona korzystaj z wolnego i leniuchuj ile się da :)

Przyszła mama trzymam kciuki!
    Zrób sobie listę pytań, bo z wrażenia zawsze się o czymś zapomina i postaraj się nie denerwować. Wiem, łatwo powiedzieć, ja też zawsze mam stresa przed wizytą, mimo że bardzo na nie czekam. A ja nie miałam żadnych przykreych doświadczeń, więć wyobrażam sobie, że Tobie musi być znacznie trudniej.

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie stresuje..ja wrecz nie moge sie doczekac i dzien wczesniej klade sie szybko spac, zeby bylo mniej czasu do wizyty;)

Ja mam tak, ze miedzy wizytami bardziej sie stresuje czy wszystko ok. Najchetniej to bym codziennie sobie usg robila;)

Pat85, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ja sie nie stresuje..ja wrecz nie moge sie doczekac i dzien wczesniej klade sie szybko spac, zeby bylo mniej czasu do wizyty;)

Ja mam tak, ze miedzy wizytami bardziej sie stresuje czy wszystko ok. Najchetniej to bym codziennie sobie usg robila;)

To jest super podejście! Będę brać z Ciebie przykład :)

bizona lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :-)
    ja już po usg prenatalnym i wszystko ok z maluszkami, chociaż lekarz coś wspomniał że tętna mogłyby być trochę wyższe, ale mam spać spokojnie.
    Krew oddana na test podwójny i wizyta z wynikami u genetyka za tydzień w piątek

Co do stresu przed wizytami to niestety ale ja też do spokojnych nie należę i zanim wejdę do gabinetu to serce kilka razy podchodzi mi do gardła bo już bym chciała wiedzieć co u maluszków.

Ja jestem na zwolnieniu właśnie ze względu na ciążę bliźniaczą i przygodę z krwawieniem więc sama też wolę zostać w domu i jednak odpoczywać.

syy28iik833b36lq.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie wpadam się tylko przywitać ze stanu Zombi ciąg dalszy .... początek ciąży zapowiadał się ok a od 9 tygodnia się zaczęło :( nie śpię w nocy, odsypiam w dzień, jem na siłe, mdłości potęga, zgaga i migrena level hard - od 5 dni leżę w łóżku i ledwo żyję :(((( żyję nadzieją, że w II trymestrze się to skończy ..... ściskam Was ciepło i życzę Wam zdrówka i ile mogę to Was podczytuje :**

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa trzymaj się, mi też zaczęło się od 9 tygodnia wlasnie:) damy rade, to dobry znak:*
    Agula super ze wszystko dobrze, to najważniejsze!
    Monako napisz później jak wisyta;*

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa to nie zazdroszczę! oby szybko przeszło i II trymestr był łaskawszy. Widziałam w apcece jakieś środki na mdłości dla ciężarówek jak brałam witaminy, może spróbuj, zawsze to jakaś ulga. I podobno imbir też dobrze robi. Życzę zdrówka i tzrymaj się :)

Agula, fajnie, że wyniki są dobre :) Ja na prenatalnych byłam w szoku jak maluchy są niezależne ode mnie - biegłam spóźniona, zła na męża i czułąm, że serce bije mi z wrażenia dwa razy szybciej, a te sobie w najlepsze spały jak lekarz przyłożył głowicę do usg ;) małe leniuchy ;)

agula1983, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat właśnie Ja byłam w szoku bo miałam mega stresa i czułam że serce mi wali jak oszalałe przed wejściem do gabinetu a na usg jeden maluszek brykał tak że lekarz miał problem żeby go złapać a drugi obrócił się plecami i spał w najlepsze, nie reagował nawet na wstrząsy głowicą - bo lekarz robił prowokacje, ale ten sobie z tego nic nie robił :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 17:13

Pat85, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż miło się czyta takie rzeczy:*
    Juz bym chciała jechać do lekarza i zobaczyć nasze maluszki, ale już bliżej niż dalej! Mam kartkę z pytaniami, dr nie będzie się śmiała ze mnie?

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ