Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć mamusie
Ja już po wizycie, muszę przyznać że dziś wyjątkowo bez wielkiego stresu. Sama byłam w szoku że to czekanie tak lekko zniosłam
Z maluszkami wszystko dobrze, mają blisko 5cm i dr powiedział że do 20 tc mamy względny spokój...Niesamowite jest to jakie one są ruchliwe
Na usg genetyczne jestem umówiona 20.02- to bedzie 13t2d i tak trochę późno mi się wydaje...w dodatku dr nie zaleca mi robienia testu PAPPA przy bliźniakach bo wyniki będą błędne a nawet jeśli coś by wyszło to i tak nie wiadomo u którego bliźniaka.
Jak na razie nie wiem co o tym myśleć bo szczerze to obawiam sie tego testu- on potrafi wiele namieszać a to i tak statystyka...tylko pytanie czy nie zrobić NIFTY? To z kolei kosztuje...
Mąż jest za tym żeby słuchać dr a ja do końca nie wiem Ufam mojemu lekarzowi ale te kwestię muszę jeszcze przemyśleć...
Dziewczyny, myślicie żeby jednak zrobić ten test PAPPA????
agula witaj Z nami na pewno będzie Ci raźniej
Bizona, cieszę sie że u Twoich maluszków wszystko dobrze. Korzystaj z wiolnego po porodzie jeszcze za wolnym czasem zatęsknisz
Przyszła mamo- czekamy na równie dobre wiadomośći!!!
kredowa, nie zazdroszczę samopoczucia ale jesteś coraz bliżej 2 trymestru i teraz bedzie tylko lepiej. Nie dość że w głowie będzie większy spokój to i objawy na pewno zmalejąBella93, Saori lubią tę wiadomość
-
Przyszła mama bliźniaków mój lekarz nigdy się nie śmiał z listy pytań, które mam ze sobą, a nawet przyznał rację bo zawsze na wizycie jest trochę do obgadania + emocje i nie trudno o zapomnienie. Myślę że twój lekarz już widział takie listy u innych pacjentek więc spokojnie nie krępuj się.
MoNaKo dokładnie w grupie zawsze raźniej
Super że wszystko ok
Maluszki na tym etapie rzeczywiście są już bardzo ruchliwe, ja jak miałam usg tydzień temu to jeden tak się obracał że główkę miał raz na dole a za chwilę już na górze, lekarz stwierdził że robi fikołki, więc było wesoło
13t+2d to wcale nie jest za późno, spokojnie można robić do 13+6, maluszki jeszcze trochę podrosną i lepiej będzie lekarzowi pomierzyć.
Moje maluszki miały tydzień temu po 54mm a dziś po 65mm i fajnie było wszystko widać.
Co do testu PAPPA przy bliźniakach to pytałam 2 lekarzy i radzili robić, bo podobno dobry genetyk poradzi sobie z wynikami i trochę inaczej to przeliczają niż w ciąży pojedynczej. Ja się jednak zdecydowałam, dziś krew pobrana za tydzień mam mieć wyniki + konsultacja z genetykiem, który wszystko wytłumaczy.
Dzisiaj lekarz jednak też mnie poinformował że wszystkie te badania to tylko i wyłącznie liczby czyli statystyki i nie muszą być wiarygodne bo jak sam przyznał nikt nie da 100% pewności że dziecko będzie zdrowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 19:12
-
nick nieaktualny
-
MoNaKo co do PAPPA to lekarz u którego byłam też odradzał, szczególnie jeśli usg nie budzi zastrzeżeń. A to dobry fachowiec, genetyk z duuużym doświadczeniem. Ja nie robiłam dla swojego spokoju. Później też rozważaliśmu NIFTY, ale doszliśmy do wniosku, że nie ma potrzeby jeśli lekarz nie kazał (od razu przy usg powiedział, że jeśli będzie cokolwiek nie tak to daje skierowanie do szpitala, podejrzewam, że na amniopunkcję).
-
Pat85 Twój lekarz potwierdził więc teorię mojego lekarza. Nie robię testu PAPPA- postanowiłam. Jeśli w usg wszytsko bedzie w porządku to nic dodatkowo robić nie będę.
Rozmawiałam z koleżanką która ma troje dzieci- każde z ciąży pojedyńczej ale też nie robiła PAPPA bo to tylko statystyki.
-
Pat85 super że wszystko w porządku A co do płci to wiadomo że w ciąży często jest "jakieś przeczucie" i niekoniecznie sprawdza sie ono w rzeczywistośći. Ja u siebie mam przeczucie na chłopców, choć przyznam że poczytałam iż w takiej ciąży częściej rodzą się dziewczynki... jak widać nie ma reguły.
Będziesz w domu jedyną księżniczkąPat85 lubi tę wiadomość
-
Pat85 wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem po wizycie, wszystko w porządku. No i poznałam płeć - będą chłopaki jeszcze nie mogę się przyzwyczaić do tej myśli, bo cały czas myślałam o dziewczynkach.
Ja płci jeszcze nie znam i dopóki lekarz nie będzie pewny na 90 % to mi nie powie.Pat85 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Ja jestem strasznie senna i po pracy idę spać, potem budzę się na kolacje, trochę jeszcze z 2 godz jestem aktywnymi znowu do łóżka. Czy tylko ja jestem taka senna? Masakra
Agula u mnie są dwujajowe
Pat ale super. Gratuluję chłopaków. A to już pewne? Szybko udało Ci się poznać płeć.Pat85 lubi tę wiadomość
Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - serduszka