X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka który u Ciebie już tc?

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam 11 - jestem w 12.

• didi31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy help! Jasiek na pepti ale mamy próbować zmianie na normalny bebilon. I w tym celu mieszam mleko, było ok. Ale wczoraj mega bunt na kolacje krzyk i nie zjadł nic mleka. Jak myślicie. Zęby, idą mu dwie 4 na dole. Od soboty z przerwami gotaczkowal. Czy mu nie smakuje. Czy to etap odrzusm mleko? Kilka dni temu tak było, i znowu jadł. Minie? :(

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zazdroszczę wakacji. Boskooo pewnie tam było :))

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 14:21

E_linka2, gabi 7 lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • AnkaSasanka Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem mama bliźniaków chłopca i dziewczynki już 7 mc u mnie to była druga ciąża urodzona 2 tyg przed terminem przez CC
    Trzymam kciuki za Was i służę pomocy na tyle na ile mogę pomoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 09:23

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AnkaSasanka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 12:01

3i498u69fq9q84na.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy uwierzycie, że nasze Twixy dzisiaj kończą miesiąc :) a dopiero co wczoraj przerażała mnie wizja cewnika :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd5a971f144a.jpg

gabi 7, czarnulka24, Berbeć lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Mamy help! Jasiek na pepti ale mamy próbować zmianie na normalny bebilon. I w tym celu mieszam mleko, było ok. Ale wczoraj mega bunt na kolacje krzyk i nie zjadł nic mleka. Jak myślicie. Zęby, idą mu dwie 4 na dole. Od soboty z przerwami gotaczkowal. Czy mu nie smakuje. Czy to etap odrzusm mleko? Kilka dni temu tak było, i znowu jadł. Minie? :(

Trochę po czasie, ale odpisuję. My też przeszliśmy z synkiem na zwykły Bebilon. Akuratnie nie miał żadnych obiekcji, a i lepiej się posilił na noc :) Myślę, że u Was był po prostu obniżony apetyt. Teraz już w porządku? Zawsze można się cofnąć i podać przewagę łyżek Pepti.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Trochę po czasie, ale odpisuję. My też przeszliśmy z synkiem na zwykły Bebilon. Akuratnie nie miał żadnych obiekcji, a i lepiej się posilił na noc :) Myślę, że u Was był po prostu obniżony apetyt. Teraz już w porządku? Zawsze można się cofnąć i podać przewagę łyżek Pepti.

Hej, to zęby nam dokuczaly, wyszły na dole 4. A mleko zwykły bebilon podeszlo. Także super.bie widzę na skórze radnych reakcji także jest ok. Dzięki rodzynka :) też mam wrażenie, że lepiej brzuszek najedzony.

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    U nas druga ciąża - z totalnego zaskoczenia (bez żadnych leków, z obniżonym lekiem na tarczycę, z zachowaniem ostrożności)...Cieszymy się, ale tak bardzo się boję, o wszystko. O to, że nie podołam z opieką nad bliźniętami, że nie ogarnę trójki dzieci, że znowu mogą się trafić bliźnięta...(Oczywiście nie zrozumcie mnie źle - bliźnięta to dla nas wywalczone najwspanialsze dzieci, ale przy drugiej parze byłoby baaardzo ciężko, nawet nie umiem sobie wyobrazić, jak bardzo)

Czarnulko - Ty niedługo się spodziewasz trzeciego dziecka? Jak teraz ogarniasz pod koniec ciąży i jakie plany po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 13:43

Angela* lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny!
    U nas druga ciąża - z totalnego zaskoczenia (bez żadnych leków, z obniżonym lekiem na tarczycę, z zachowaniem ostrożności)...Cieszymy się, ale tak bardzo się boję, o wszystko. O to, że nie podołam z opieką nad bliźniętami, że nie ogarnę trójki dzieci, że znowu mogą się trafić bliźnięta...(Oczywiście nie zrozumcie mnie źle - bliźnięta to dla nas wywalczone najwspanialsze dzieci, ale przy drugiej parze byłoby baaardzo ciężko, nawet nie umiem sobie wyobrazić, jak bardzo)

Czarnulko - Ty niedługo się spodziewasz trzeciego dziecka? Jak teraz ogarniasz pod koniec ciąży i jakie plany po porodzie?

Jezuu Rodzynka gratuluję! Na kiedy termin? :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Jezuu Rodzynka gratuluję! Na kiedy termin? :)

Angela dziękuję! Na 8 listopada...Dokładnie 2 lata różnicy...

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... jestem mamą cztrolatka; po dwóch latach starań na początku lutego dwie kreseczki, a w usg dwa serduszka. Cieszę się i boję zarazem. Nie wiem czy dam rade ogarnąć trójkę dzieci, a druga sprawa boje się, co czeka mnie w tej ciąży... jest jednojajowa a więc jednokosmówkowa i poki co jednoowodniowa, a więc moze być dosc trudna. Wiem, ze bezsensu martwić się na zapas no ale... chyba tak mam.
    A jak było u Was? Jakie macie doswiadczenia? Czego się mogę spodziewać? Jakie byly Wasze historie ? najlepiej z happy endem ;).

• kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeżeli na usg po owulacji było jedno ciałko żółte to oznacza ze na pewno nie będzie bliźniąt dwujajowych?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    Cześć dziewczyny... jestem mamą cztrolatka; po dwóch latach starań na początku lutego dwie kreseczki, a w usg dwa serduszka. Cieszę się i boję zarazem. Nie wiem czy dam rade ogarnąć trójkę dzieci, a druga sprawa boje się, co czeka mnie w tej ciąży... jest jednojajowa a więc jednokosmówkowa i poki co jednoowodniowa, a więc moze być dosc trudna. Wiem, ze bezsensu martwić się na zapas no ale... chyba tak mam.
    A jak było u Was? Jakie macie doswiadczenia? Czego się mogę spodziewać? Jakie byly Wasze historie ? najlepiej z happy endem ;).
    Pola witaj! Damy radę. U nas będzie znacznie mniejsza różnica, córka w marcu skończy roczek, a w październiku urodzą się bliźniaki. Ja natomiast jestem chyba zbyt spokojna, bo nie ma innej opcji na pewno sobie poradzę :D Pomiędzy maluchami 3 dni różnicy, bliźniaki dwujajowe.

pOla34 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska tez mam termin na październik, ale pewnie będą wcześniej ...
    Jasne, ze damy radę - musimy. Ale wiesz, różne myśli w głowie. A najbardziej się boje tych różnych potencjalnych komplikacji ..,

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska a masz w zanadrzu kogoś do pomocy?

Ja mogę mieć podobną kombinację do Ciebie tylko w odwrotnej kolejności - bliźniaki + jedno? Mam nadzieję...okaże się na USG, czekam zestresowana.
    Podziwiam Cię za spokój, to dobrze wróży :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    APrzybylska a masz w zanadrzu kogoś do pomocy?

Ja mogę mieć podobną kombinację do Ciebie tylko w odwrotnej kolejności - bliźniaki + jedno? Mam nadzieję...okaże się na USG, czekam zestresowana.
    Podziwiam Cię za spokój, to dobrze wróży :)
    Kiedy masz USG?

Do pomocy może siostra lub mama, ale raczej doraźnie, w razie W. Tak, mam w sobie mnóstwo spokoju. Uważam, że nie ma potrzeby stresować się na zapas.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Kiedy masz USG?

Do pomocy może siostra lub mama, ale raczej doraźnie, w razie W. Tak, mam w sobie mnóstwo spokoju. Uważam, że nie ma potrzeby stresować się na zapas.

Wczoraj byłam na pierwszej wizycie. Jedno serduszko <3 :) Taki Cuduś Natury...
    ale jest też zła wiadomość - mam mięśniaka...(w grudniu na badaniu kontrolnym go nie było) i będziemy obserwować, co się będzie dalej działo. Znacie kogoś, kto miał mięśniaka w ciąży? Jak się potoczyły losy?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
‹‹ 360 361 362 363 364
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ