X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Poznań
Odpowiedz

Poznań

Oceń ten wątek:
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki z Poznania :) podzielmy sie informacjami na temat warsztatów, sklepów, kawiarni przystosowanych do maluszków, klubów dla mam , położnych, szkół rodzenia i wszystkiego co jest i dzieje sie w Poznaniu związanego z ciaza i maluszkami :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecić kawiarnie dla nam z dziećmi cafe bebe https://www.facebook.com/pages/Café-Bébé/191369934247455?ref=stream&hc_location=stream i sklep pati i maks:D

w57vhgqsvnsaad78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się melduję z Pz :)
    nie mam jeszcze miejsc wypróbowanych, natomiast słyszałam bdb opinie nt. szkoły rodzenia Bambino i zastanawiam się nad nią :)
    z lekarzy polecam dr Pieńkowskiego a na nfz całkiem ok jest dr Winconek-Oberc.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prowadze ciaze od polowy i juz koncowke u dr E Bieganskiej z Nereidy na gorczyczewskiego, Pani dr pracuje na Polnej w szpitalu
    z gabinetu i fachowej opieki jestemy z mezem b zadowoleni, p dr chucha i dmucha na zimne czyli potencjalne klopoty
    wizyta to 200zl, ktg 40zl, ale warto jak najbardziej, badz co badz drzwi gabinetu tam sie nie zamykaja
    mam 35lat teraz w maju urodzinki i jestem po 2 stratach we wczes tyg i w sumie przed ta ciaza bylam u P dr przeleczona i na tarczyce i na bakterie(posiew) -koktajl lekow i zaszlam w 5 cyklu (bez reklamy oczywiscie)

z usg i sprawdzenia szyjki/wizyty - 160zl (wlasne strachy plus klucie w kanale)bylam tez b zadowolona w Neomedica na Swietlanej 25, akurat przyjmowala p dr ze szpitala z Lutyckiej(ul wlasciwa to Juraszow)

dobrej jakosci 3/4D usg za 260zl plus normalne usg sprawdzajace robia w centrum zdrowia kobiety na ulanskiej plus tam tez przyjmuje ok endokrynolog (wizyta pryw 200zl)

ze sklepow to moja wyprawka sciagnieta gl z allegro i cenowo ok
    w sklepach sa duze narzuty marzy i na wyprawke i na ciuszki z tego co zauwazylam,
    nawet taki lezaczek/bujaczek Tiny Love potrafi kosztowac stowke taniej na allegro z przesylka niz w Patimaksie (sklep dzieciecy) na Polnej
    z ciuszkow to chyba najbardziej wg mnie oplaca sie kupowac wielopaki bodziakow czy spiochow w Tesco czy Smyku
    na czerwcowkach mamy z Dziewczynami "obczajona" internetowa apteke gemini, gdzie jest taniej ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 22:59

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję spod Poznania. Wizyty mam w MedArcie. We wtorek usg genetyczne. Póki co nie mogę jeszcze nic polecić. Ani jednego ciuszka nie kupiłam jeszcze dla siebie, ale ostatnie spodnie zaczynają robić się ciasne i trzeba się rozejrzeć tu i tam :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia daj znac jak tam po wizycie w MedArcie, ja cala ciaze w sumie chodze w biodrowkach jeansach rurkach plus leginsach i jest mi wygodnie pod brzuszkiem
    wczor wlasnie kupilam 2 ok jakosci pary (pupa L)w C&A w Galerii Pestka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dr rajewskiego o tez pracuje na polnej za wizytę płace 100 zł i jak narazie jestem bardzo zadowolona :) na genetycznych byłam w newmed za plaza bardzo miłe panie w rejestracji tam tez chyba bede chodzić do szkoły rodzenia jest na NFZ:) dziewczyny czy bierzecie swoją położna do porodu jak tak to macie namiar na jakaś fajna i ile to kosztuje ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze o tym nie myślałam. Nie znam żadnej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he a propos Newmed na Druzbickiego za Plaza to mialam ost przygode ze robilam tam prywat morfologie bo mi sie nie chcialo na Polna jechac i nie bylo moich wynikow na 2gi dzien
    wiec tel i email do firmy i kurier mi na 3 dzien dowiozl do domku, napisalam ,ze prawie ost wizyta u lekarza prowadzacego i nie ma jak wynikow do karty ciazy do szpitala wpisac, byla heca..
    ja nie mam swojej poloznej, wychodze z perspektywy, ze trudno na date trafic, bo to w sumie loteria i by polozna byla akurat dyspozycyjna, a personel w szpitalu i tak ma prace porod odebrac
    szykujemy sie na rodzinny z mezem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja też jestem z okolic Poznania i byłam dwa razy na usg u dr Połczyńskiej- Kaniak w Neomedica na ul. Świetlanej. Jestem bardzo zadowolona, chociaż nie słyszałam wcześniej o tej pani doktor. Czy któraś z Was może słyszała jakieś opinie o tej właśnie lakarce??

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mikulka, ja na Swietlanej w Neomedice bylam u dr Hanny Makles i jestem z wizyty b happy i profesjonalnego podejscia
    wszystko mi ok sprawdzila i na fotelu i ok usg zrobila plus wywiad, sprzet tez maja b dobry z tego co podpatrzylam, plus winda w budynku, a lekarze u nich maja dyzury w szpitalach w Poz, np dr Makles na Lutyckiej(Juraszow)
    opoznienie bylo kolo 30min wiadomo jak to u ginow ;--))
    notabene p dr serdecznie zapraszala mnie na porod na Lutycka:--))

opinii o Twej pani dr mozesz poszukac w serwiscie www.znanylekarz.pl

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przypomnialo mi sie z programu na TLC "in vitro 9mcy pozniej",ze do Neomediki tez chodzila para po in vitro na wizyty, wiec raczej maja tam renome i ok lekarzy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo, sprzęt faktycznie genialny, a przynajmniej mam taką nadzieję, bo pani dr dwa razy potwierdziła mi, że będę miała córeczkę w 19 i 31 tc. Mam nadzieję, że się nie pomyliła!!!

Limerikowo, Kiara lubią tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Limerikowo, masz rację. Też ogl ten program i właśnie ta para była u tej mojej pani dr

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak po 30tyg potwierdzone to juz siusiaka nie bedzie raczej, nast razem
    u nas tak sie mala cipka zakrywala ze dopiero w 24tyg bylo widac ;--)))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, kiedy masz rodzic? Bo już chyba na ostatnich nogach jesteś? Daj potem znać, jak się wszystko potoczyło, żeby nas tu oświecić, a przynajmniej te dziewczyny, które jeszcze nie rodziły :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok oswiece nie ma sprawy ;--)), w Poz na Polnej Vikus z czerwcowek urodzila wczoraj, a jeszcze ma rodzic tez Monalisa tez z Czerwcowek :--))
    u mnie bedzie pierwsze dziecko

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Ci, że zdążysz jeszcze urodzić przed tymi najgorszymi upałami. Teraz kilka dni, ale co dopiero całe lato. Ja sobie tego nie wyobrażam. Mnie niestety dopadła alergia i meczy strasznie. Pyłki latają w powietrzu, a ja wyglądam, jakbym była cały czas uryczana.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia tak mam nadz ze na te szalone upaly-Hiszpania w Pl w maju nie urodze
    Vikus pisala, ze na Polnej temperaturowo po prostu maskakra, ze byla po porodzie 3x pod prysznicem, wiadomo organizm po porodzie wypaca wode a tu jeszcze taki upal, a jej mala ma tylko kaftanik, pampera i przykryta tetra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:39

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie a propos pylkow, lataja juz po chacie od kilku dni kołtuny - kulki na 2cm plus, tez sie zastanawialam co tak pyli, czyzby lipa lub topole? u nas dodatkowo lata to wszyssko z drzew z lasku przy campusie Morawsko, ale ok my alergii zadnej nie mamy na szczescie ;--))
    wczoraj dzwonila ma kol z pracy i mowila ze wie jak to na koncowke potrafi dokuczyc upal, ze rodzila w pazdz, a lato chodzila juz w zaawansowanej ciazy, smialam sie ze na 2gi raz nada ok na zime celowac chyba

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ