Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć ciężarówki z Poznania podzielmy sie informacjami na temat warsztatów, sklepów, kawiarni przystosowanych do maluszków, klubów dla mam , położnych, szkół rodzenia i wszystkiego co jest i dzieje sie w Poznaniu związanego z ciaza i maluszkami
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja prowadze ciaze od polowy i juz koncowke u dr E Bieganskiej z Nereidy na gorczyczewskiego, Pani dr pracuje na Polnej w szpitalu
z gabinetu i fachowej opieki jestemy z mezem b zadowoleni, p dr chucha i dmucha na zimne czyli potencjalne klopoty
wizyta to 200zl, ktg 40zl, ale warto jak najbardziej, badz co badz drzwi gabinetu tam sie nie zamykaja
mam 35lat teraz w maju urodzinki i jestem po 2 stratach we wczes tyg i w sumie przed ta ciaza bylam u P dr przeleczona i na tarczyce i na bakterie(posiew) -koktajl lekow i zaszlam w 5 cyklu (bez reklamy oczywiscie)
z usg i sprawdzenia szyjki/wizyty - 160zl (wlasne strachy plus klucie w kanale)bylam tez b zadowolona w Neomedica na Swietlanej 25, akurat przyjmowala p dr ze szpitala z Lutyckiej(ul wlasciwa to Juraszow)
dobrej jakosci 3/4D usg za 260zl plus normalne usg sprawdzajace robia w centrum zdrowia kobiety na ulanskiej plus tam tez przyjmuje ok endokrynolog (wizyta pryw 200zl)
ze sklepow to moja wyprawka sciagnieta gl z allegro i cenowo ok
w sklepach sa duze narzuty marzy i na wyprawke i na ciuszki z tego co zauwazylam,
nawet taki lezaczek/bujaczek Tiny Love potrafi kosztowac stowke taniej na allegro z przesylka niz w Patimaksie (sklep dzieciecy) na Polnej
z ciuszkow to chyba najbardziej wg mnie oplaca sie kupowac wielopaki bodziakow czy spiochow w Tesco czy Smyku
na czerwcowkach mamy z Dziewczynami "obczajona" internetowa apteke gemini, gdzie jest taniej ;--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 22:59
-
Ja też się melduję spod Poznania. Wizyty mam w MedArcie. We wtorek usg genetyczne. Póki co nie mogę jeszcze nic polecić. Ani jednego ciuszka nie kupiłam jeszcze dla siebie, ale ostatnie spodnie zaczynają robić się ciasne i trzeba się rozejrzeć tu i tam
-
Ja chodzę do dr rajewskiego o tez pracuje na polnej za wizytę płace 100 zł i jak narazie jestem bardzo zadowolona na genetycznych byłam w newmed za plaza bardzo miłe panie w rejestracji tam tez chyba bede chodzić do szkoły rodzenia jest na NFZ:) dziewczyny czy bierzecie swoją położna do porodu jak tak to macie namiar na jakaś fajna i ile to kosztuje ?
-
he he a propos Newmed na Druzbickiego za Plaza to mialam ost przygode ze robilam tam prywat morfologie bo mi sie nie chcialo na Polna jechac i nie bylo moich wynikow na 2gi dzien
wiec tel i email do firmy i kurier mi na 3 dzien dowiozl do domku, napisalam ,ze prawie ost wizyta u lekarza prowadzacego i nie ma jak wynikow do karty ciazy do szpitala wpisac, byla heca..
ja nie mam swojej poloznej, wychodze z perspektywy, ze trudno na date trafic, bo to w sumie loteria i by polozna byla akurat dyspozycyjna, a personel w szpitalu i tak ma prace porod odebrac
szykujemy sie na rodzinny z mezem -
Cześć Dziewczyny, ja też jestem z okolic Poznania i byłam dwa razy na usg u dr Połczyńskiej- Kaniak w Neomedica na ul. Świetlanej. Jestem bardzo zadowolona, chociaż nie słyszałam wcześniej o tej pani doktor. Czy któraś z Was może słyszała jakieś opinie o tej właśnie lakarce??
-
Hej Mikulka, ja na Swietlanej w Neomedice bylam u dr Hanny Makles i jestem z wizyty b happy i profesjonalnego podejscia
wszystko mi ok sprawdzila i na fotelu i ok usg zrobila plus wywiad, sprzet tez maja b dobry z tego co podpatrzylam, plus winda w budynku, a lekarze u nich maja dyzury w szpitalach w Poz, np dr Makles na Lutyckiej(Juraszow)
opoznienie bylo kolo 30min wiadomo jak to u ginow ;--))
notabene p dr serdecznie zapraszala mnie na porod na Lutycka:--))
opinii o Twej pani dr mozesz poszukac w serwiscie www.znanylekarz.pl -
Dobrze Ci, że zdążysz jeszcze urodzić przed tymi najgorszymi upałami. Teraz kilka dni, ale co dopiero całe lato. Ja sobie tego nie wyobrażam. Mnie niestety dopadła alergia i meczy strasznie. Pyłki latają w powietrzu, a ja wyglądam, jakbym była cały czas uryczana.
-
Milcia tak mam nadz ze na te szalone upaly-Hiszpania w Pl w maju nie urodze
Vikus pisala, ze na Polnej temperaturowo po prostu maskakra, ze byla po porodzie 3x pod prysznicem, wiadomo organizm po porodzie wypaca wode a tu jeszcze taki upal, a jej mala ma tylko kaftanik, pampera i przykryta tetraWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:39
-
no wlasnie a propos pylkow, lataja juz po chacie od kilku dni kołtuny - kulki na 2cm plus, tez sie zastanawialam co tak pyli, czyzby lipa lub topole? u nas dodatkowo lata to wszyssko z drzew z lasku przy campusie Morawsko, ale ok my alergii zadnej nie mamy na szczescie ;--))
wczoraj dzwonila ma kol z pracy i mowila ze wie jak to na koncowke potrafi dokuczyc upal, ze rodzila w pazdz, a lato chodzila juz w zaawansowanej ciazy, smialam sie ze na 2gi raz nada ok na zime celowac chyba