PRACA I L4
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane.. chciałabym pójść na L4 od razu - mam tylko wątpliwości..
Czy poinformować w pracy już teraz (przed wizytą u ginekologa i przed otrzymaniem karty ciąży) o tym, że spodziewam się dziecka i żeby znaleźli kogoś do końca listopada na moje miejsce czy po prostu w grudniu dać L4.. jakie jest wasze zdanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 23:03
-
nick nieaktualny
-
Musisz określić jak się czujesz.
7.12 to rzeczywiście jeszcze sporo czasu, nie masz możliwości szybciej iść do lekarza? Np. Za tydzien/półtora.
Chodzi mi o to, że dobrze jest się upewnić czy wszystko z ciąża w porządku przed powiedzeniem w pracy.
Ale jeżeli chodzi o Twoje obawy to o ile nie zaczęłaś dopiero co pracować to nic Ci nie grozi. Masz ochronę od pierwszego dnia ciąży i nie mogą Cię zwolnić.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualny
-
Pracuję tu już czwarty rok - szefostwo to moje "koleżanki"
Sama nie wiem co robić - chciałabym być w porządku wobec znajomych z pracy a z drugiej strony pewnie będzie gorąco od plotek itd - dlaczego po prostu nie dać w grudniu zwolnienia.. Oni też nie zawsze byli do końca w porządku wobec mnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
salenne, nie zawsze jest tak jak mówisz niestety. W moim przypadku pracodawca tez nie ma możliwości zmienić mi warunków pracy, bo na zmianie na 12 godzin jestem sama i nie może skrócić mojego czasu pracy, lepiej by mu było zatrudnić już kogoś nowego.
-
nick nieaktualny
-
Ja Ci powiem tak - jeżeli i tak planujesz pracować i wiesz, że nie zmienia Ci trybu pracy to bym nie mówiła do pierwszej wizyty. A jeżeli pojawia się mdłości, złe samopoczucie itp. to bym przyspieszyła wizytę u gina (choć na Twoim miejscu i tak sprobowałabym ja przyspieszyć tak na skończony 7-tc) albo poszła na L4 z powodu przeziębienia, kręgosłupa itp. Ale z mówieniem bez konsultacji ginekologicznej na pewno bym się wstrzymała
Poza tym gratuluję ciąży
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Dziękuje Wam za rady
Co do L4 na przeziębienie czy kręgosłup do 7.12 sporo czasu więc może być problem z L4 na tak długi okres czasu.. Mam jeszcze lekarza, który z pewnością przyjmie mnie od razu, człowiek sędziwy a i sprzęt i przychodnia bardzo stara ale zawsze to jakaś konsultacja ginekologiczna no i L4 dostanę ale jeśli on założy mi kartę to później mam iść do tego, u którego mam zaplanowaną wizytę?
Za gratulacje nie dziękuję żeby nie zapeszać! -
nick nieaktualny