X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • mmonia Znajoma

Wysłany: 14 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez fotelika ?

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik maxi cosi :) jest przystosowany do tego wozka :)

klz9df9hph2l42tn.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek tutek torreo i ma gondole 90cm wewnątrz. Monia a nie chcesz się zapisać na szkołę rodzenia do Malarkiewicza bo ja od pon będę chodzić. Koszt 300zł.
    Współczuję interesu ze złodziejką. Ja miałam też przeprawę na allegro z łóżeczkiem na szczęście kasę odzyskałam. Allegro ma przynajmniej jakiś program ochrony kupujących na olx bym się bała robić inne tranzakcie niż w 4 oczy kasa i towar do ręki.
    Na kawkę możemy się jakoś umówić a ciacho odpada bo mi cukier wyszedł wysoki po krzywej z glukozą i jestem na diecie :( .

• mmonia Znajoma

Wysłany: 15 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie jem słodyczy bo mam na czczo 90 -100 ale wiesz tak przyslowiowo :-) niestety narazie chociaż bym chciała nie dam rady bo z kasa nie za wesoło kupiliśmy trochę rzeczy ostatnio a ten wózek nam zalega na basen chciałam się zapisać ale jeszcze pomyślę bo tam tyle chloru :-( masz może instagram? Bo tu tak ciężko pisać :-P gdzie mieszkasz wgl ? Ja na osiedlu generałów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonia wrote:
    No ja też nie jem słodyczy bo mam na czczo 90 -100 ale wiesz tak przyslowiowo :-)
    Mmonia przy takim cukrze jesteś na diecie czy tylko unikasz słodyczy? Ja miałam na początku ciąży 92, lekarz powiedział że ok ale ja mam wątpliwości i staram się unikać słodkości.

No i mam do Was takie pytanie, czy to że zjadłam z tonę słodyczy wieczorem przed badaniem mogło mieć wpływ na wynik? Wcześniej zawsze miałam idealne wyniki na czczo.

• mmonia Znajoma

Wysłany: 15 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz dostęp do glukometru ? Bo byś mogła sobie zmierzyć wtedy byś wiedziała ale mi wyszedł jeden wynik za wysoki później ok i tak uznali ze mam cukrzycę a teraz znowu naczczo 90 -100 mam dietę ale to dieta taka ze same zdrowe rzeczy jesz zero słodyczy i sama woda do picia albo herbata ale bez cukru :-) i od 17 zero owoców ogólnie można się przyzwyczaić lody wodne możesz jesc :-P i zero białego pieczywq :-) no i posiłki co dwie godziny niestety ale da się przyzwyczaić :-)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka tak mogło. Do krzywej powinno minąć 10-12h od ostatniego posiłku. I to nie mogą być słodycze )

Na czczo generalnie z gluko max 90, wszystko wyżej to źle :)
    Trzeba pamiętać, że glukometr może być niedokładny, jednak ja na mój nie narzekam, bo jak powtarzałam wynik, to zwykle mam taki sam.

Anoolka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonia a ile masz lat? ja 31 skończę za 3 dni, też mieszkam na generałów, dodaj mnie do przyjaciółek w wiadomościach to będziemy pisać na priv

mi na czczo wyszło ok 88 ale po godz 174 a po dwóch 140, czyli tak na granicy i lekarz mówi że muszę mieć dietę choć to jeszcze nie cukrzyca, ale jak przytyłam ostatnio 4,5kg w 6tyg to jest to niepokojąco za dużo

• mmonia Znajoma

Wysłany: 15 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zaprosiłam ;-) ja dopiero teraz przytyłam 2 kg przez dwa ostatnie tygodnie ;-) a najlepsze jest to ze byłam właśnie na diecie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonia wrote:
    Masz dostęp do glukometru ? Bo byś mogła sobie zmierzyć wtedy byś wiedziała ale mi wyszedł jeden wynik za wysoki później ok i tak uznali ze mam cukrzycę a teraz znowu naczczo 90 -100 mam dietę ale to dieta taka ze same zdrowe rzeczy jesz zero słodyczy i sama woda do picia albo herbata ale bez cukru :-) i od 17 zero owoców ogólnie można się przyzwyczaić lody wodne możesz jesc :-P i zero białego pieczywq :-) no i posiłki co dwie godziny niestety ale da się przyzwyczaić :-)
    No właśnie nie mam dostępu do glukometr. Kurcze jakieś dziwne teraz te normy, kiedyś chyba od 100 była cukrzyca ciężarnych a teraz wymyślają:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Anoolka tak mogło. Do krzywej powinno minąć 10-12h od ostatniego posiłku. I to nie mogą być słodycze )

Na czczo generalnie z gluko max 90, wszystko wyżej to źle :)
    Trzeba pamiętać, że glukometr może być niedokładny, jednak ja na mój nie narzekam, bo jak powtarzałam wynik, to zwykle mam taki sam.
    No a ja zajadałam czekoladę przed badaniem do późnych godzin, ale ze mnie idiotka :/ Jak będę robiła wyniki na tarczycę to jeszcze raz powtórzę glukoze i tyle.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka glukometr dostaniesz za darmo w aptece, ale i tak twój gin po złych wynikach krzywej (jak u ciebie już w 17 tc to tym bardziej) powinien cię wysłać do poradni diabetologicznej. Tam ci dadzą recepty na paski.

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo norma jest do 92 :)

klz9df9hph2l42tn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Asiu już nie :) Na glukometrze do 90. Mój gin mówi, żeby nie panikować do 91. :)

• mmonia Znajoma

Wysłany: 15 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś podobno było do 100 ale teraz już zmienili do 90 :-( głupie to jest ! Bo niby ciąża zachcianki wszystko możesz a tu głupi cukier ;-) ale cieszmy się chociaż nie urośniemy z 20 kg pozwalając sobie na wszystko :-)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi najciężej teraz odstawić lody w polewie czekoladowej i chrupiące bułeczki z ciasta francuskiego z wiśniami, do krzywej cukrowej jadłam codziennie a teraz nawet arbuza nie można bo ig 75 :(

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonia wrote:
    Kiedyś podobno było do 100 ale teraz już zmienili do 90 :-( głupie to jest ! Bo niby ciąża zachcianki wszystko możesz a tu głupi cukier ;-) ale cieszmy się chociaż nie urośniemy z 20 kg pozwalając sobie na wszystko :-)

Ja na dzień dobry przy jak ja to mówię domniemanej cukrzycy" schudłam 4 kg. Ostatnio z lekarzem ustaliliśmy, że teraz chudnę tyle ile Zosia przybiera, więc na wadze nie widać. :) Od początku ciąży mam +4kg, a wg. belly dziś zaczęłam 8 miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 18:34

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rety Dalile to naprawdę mało przybrałaś, ja od początku ciąży 7kg a miesiąc zaczynam 7

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już +7,5kg ale na diecie cukrzycowej schudłam właśnie :) Tylko wiesz, ja miałam z czego zrzucać, bo startowałam ze sporej nadwagi.
    Póki co brzuszek mały (wszyscy mi to mówią), ale waga małej w sam raz. Za to chudnę w tyłku, biodrach, udach... wszędzie gdzie zapasy były.
    Zastanawiam się jak to ostatecznie wyjdzie, jak wyjdę ze szpitala :) Może mniej niż jak zaszłam w ciążę?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też startowałam z dużej wagi (ok.75kg przy wzroście 170)i na początku ciąży chudłam bo się zaczęłam mocno zdrowo odżywiać na wieść o ciąży, potem sobie trochę pofolgowałam po pierwszym trymestrze i 7 wskoczyło z czego 4,5 przez ostatnie 6tyg. Ale jak mówisz że jest szansa żeby już nie przybierać to by było dobrze, może i u mnie się uda. A nie jesz rzadnych słodyczy, owoców, ziemniaków i białego pieczywa?

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ