Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • mmonia Znajoma

Wysłany: 14 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez fotelika ?

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik maxi cosi :) jest przystosowany do tego wozka :)

klz9df9hph2l42tn.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek tutek torreo i ma gondole 90cm wewnątrz. Monia a nie chcesz się zapisać na szkołę rodzenia do Malarkiewicza bo ja od pon będę chodzić. Koszt 300zł.
    Współczuję interesu ze złodziejką. Ja miałam też przeprawę na allegro z łóżeczkiem na szczęście kasę odzyskałam. Allegro ma przynajmniej jakiś program ochrony kupujących na olx bym się bała robić inne tranzakcie niż w 4 oczy kasa i towar do ręki.
    Na kawkę możemy się jakoś umówić a ciacho odpada bo mi cukier wyszedł wysoki po krzywej z glukozą i jestem na diecie :( .

• mmonia Znajoma

Wysłany: 15 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie jem słodyczy bo mam na czczo 90 -100 ale wiesz tak przyslowiowo :-) niestety narazie chociaż bym chciała nie dam rady bo z kasa nie za wesoło kupiliśmy trochę rzeczy ostatnio a ten wózek nam zalega na basen chciałam się zapisać ale jeszcze pomyślę bo tam tyle chloru :-( masz może instagram? Bo tu tak ciężko pisać :-P gdzie mieszkasz wgl ? Ja na osiedlu generałów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonia wrote:
    No ja też nie jem słodyczy bo mam na czczo 90 -100 ale wiesz tak przyslowiowo :-)
    Mmonia przy takim cukrze jesteś na diecie czy tylko unikasz słodyczy? Ja miałam na początku ciąży 92, lekarz powiedział że ok ale ja mam wątpliwości i staram się unikać słodkości.

No i mam do Was takie pytanie, czy to że zjadłam z tonę słodyczy wieczorem przed badaniem mogło mieć wpływ na wynik? Wcześniej zawsze miałam idealne wyniki na czczo.

• mmonia Znajoma

Wysłany: 15 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz dostęp do glukometru ? Bo byś mogła sobie zmierzyć wtedy byś wiedziała ale mi wyszedł jeden wynik za wysoki później ok i tak uznali ze mam cukrzycę a teraz znowu naczczo 90 -100 mam dietę ale to dieta taka ze same zdrowe rzeczy jesz zero słodyczy i sama woda do picia albo herbata ale bez cukru :-) i od 17 zero owoców ogólnie można się przyzwyczaić lody wodne możesz jesc :-P i zero białego pieczywq :-) no i posiłki co dwie godziny niestety ale da się przyzwyczaić :-)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka tak mogło. Do krzywej powinno minąć 10-12h od ostatniego posiłku. I to nie mogą być słodycze )

Na czczo generalnie z gluko max 90, wszystko wyżej to źle :)
    Trzeba pamiętać, że glukometr może być niedokładny, jednak ja na mój nie narzekam, bo jak powtarzałam wynik, to zwykle mam taki sam.

Anoolka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonia a ile masz lat? ja 31 skończę za 3 dni, też mieszkam na generałów, dodaj mnie do przyjaciółek w wiadomościach to będziemy pisać na priv

mi na czczo wyszło ok 88 ale po godz 174 a po dwóch 140, czyli tak na granicy i lekarz mówi że muszę mieć dietę choć to jeszcze nie cukrzyca, ale jak przytyłam ostatnio 4,5kg w 6tyg to jest to niepokojąco za dużo

• mmonia Znajoma

Wysłany: 15 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zaprosiłam ;-) ja dopiero teraz przytyłam 2 kg przez dwa ostatnie tygodnie ;-) a najlepsze jest to ze byłam właśnie na diecie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonia wrote:
    Masz dostęp do glukometru ? Bo byś mogła sobie zmierzyć wtedy byś wiedziała ale mi wyszedł jeden wynik za wysoki później ok i tak uznali ze mam cukrzycę a teraz znowu naczczo 90 -100 mam dietę ale to dieta taka ze same zdrowe rzeczy jesz zero słodyczy i sama woda do picia albo herbata ale bez cukru :-) i od 17 zero owoców ogólnie można się przyzwyczaić lody wodne możesz jesc :-P i zero białego pieczywq :-) no i posiłki co dwie godziny niestety ale da się przyzwyczaić :-)
    No właśnie nie mam dostępu do glukometr. Kurcze jakieś dziwne teraz te normy, kiedyś chyba od 100 była cukrzyca ciężarnych a teraz wymyślają:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Anoolka tak mogło. Do krzywej powinno minąć 10-12h od ostatniego posiłku. I to nie mogą być słodycze )

Na czczo generalnie z gluko max 90, wszystko wyżej to źle :)
    Trzeba pamiętać, że glukometr może być niedokładny, jednak ja na mój nie narzekam, bo jak powtarzałam wynik, to zwykle mam taki sam.
    No a ja zajadałam czekoladę przed badaniem do późnych godzin, ale ze mnie idiotka :/ Jak będę robiła wyniki na tarczycę to jeszcze raz powtórzę glukoze i tyle.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka glukometr dostaniesz za darmo w aptece, ale i tak twój gin po złych wynikach krzywej (jak u ciebie już w 17 tc to tym bardziej) powinien cię wysłać do poradni diabetologicznej. Tam ci dadzą recepty na paski.

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo norma jest do 92 :)

klz9df9hph2l42tn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Asiu już nie :) Na glukometrze do 90. Mój gin mówi, żeby nie panikować do 91. :)

• mmonia Znajoma

Wysłany: 15 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś podobno było do 100 ale teraz już zmienili do 90 :-( głupie to jest ! Bo niby ciąża zachcianki wszystko możesz a tu głupi cukier ;-) ale cieszmy się chociaż nie urośniemy z 20 kg pozwalając sobie na wszystko :-)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi najciężej teraz odstawić lody w polewie czekoladowej i chrupiące bułeczki z ciasta francuskiego z wiśniami, do krzywej cukrowej jadłam codziennie a teraz nawet arbuza nie można bo ig 75 :(

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonia wrote:
    Kiedyś podobno było do 100 ale teraz już zmienili do 90 :-( głupie to jest ! Bo niby ciąża zachcianki wszystko możesz a tu głupi cukier ;-) ale cieszmy się chociaż nie urośniemy z 20 kg pozwalając sobie na wszystko :-)

Ja na dzień dobry przy jak ja to mówię domniemanej cukrzycy" schudłam 4 kg. Ostatnio z lekarzem ustaliliśmy, że teraz chudnę tyle ile Zosia przybiera, więc na wadze nie widać. :) Od początku ciąży mam +4kg, a wg. belly dziś zaczęłam 8 miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 18:34

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rety Dalile to naprawdę mało przybrałaś, ja od początku ciąży 7kg a miesiąc zaczynam 7

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już +7,5kg ale na diecie cukrzycowej schudłam właśnie :) Tylko wiesz, ja miałam z czego zrzucać, bo startowałam ze sporej nadwagi.
    Póki co brzuszek mały (wszyscy mi to mówią), ale waga małej w sam raz. Za to chudnę w tyłku, biodrach, udach... wszędzie gdzie zapasy były.
    Zastanawiam się jak to ostatecznie wyjdzie, jak wyjdę ze szpitala :) Może mniej niż jak zaszłam w ciążę?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też startowałam z dużej wagi (ok.75kg przy wzroście 170)i na początku ciąży chudłam bo się zaczęłam mocno zdrowo odżywiać na wieść o ciąży, potem sobie trochę pofolgowałam po pierwszym trymestrze i 7 wskoczyło z czego 4,5 przez ostatnie 6tyg. Ale jak mówisz że jest szansa żeby już nie przybierać to by było dobrze, może i u mnie się uda. A nie jesz rzadnych słodyczy, owoców, ziemniaków i białego pieczywa?

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ