Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wózek tutek torreo i ma gondole 90cm wewnątrz. Monia a nie chcesz się zapisać na szkołę rodzenia do Malarkiewicza bo ja od pon będę chodzić. Koszt 300zł.
Współczuję interesu ze złodziejką. Ja miałam też przeprawę na allegro z łóżeczkiem na szczęście kasę odzyskałam. Allegro ma przynajmniej jakiś program ochrony kupujących na olx bym się bała robić inne tranzakcie niż w 4 oczy kasa i towar do ręki.
Na kawkę możemy się jakoś umówić a ciacho odpada bo mi cukier wyszedł wysoki po krzywej z glukozą i jestem na diecie . -
No ja też nie jem słodyczy bo mam na czczo 90 -100 ale wiesz tak przyslowiowo niestety narazie chociaż bym chciała nie dam rady bo z kasa nie za wesoło kupiliśmy trochę rzeczy ostatnio a ten wózek nam zalega na basen chciałam się zapisać ale jeszcze pomyślę bo tam tyle chloru masz może instagram? Bo tu tak ciężko pisać gdzie mieszkasz wgl ? Ja na osiedlu generałów
-
nick nieaktualnymmonia wrote:No ja też nie jem słodyczy bo mam na czczo 90 -100 ale wiesz tak przyslowiowo
No i mam do Was takie pytanie, czy to że zjadłam z tonę słodyczy wieczorem przed badaniem mogło mieć wpływ na wynik? Wcześniej zawsze miałam idealne wyniki na czczo.
-
Masz dostęp do glukometru ? Bo byś mogła sobie zmierzyć wtedy byś wiedziała ale mi wyszedł jeden wynik za wysoki później ok i tak uznali ze mam cukrzycę a teraz znowu naczczo 90 -100 mam dietę ale to dieta taka ze same zdrowe rzeczy jesz zero słodyczy i sama woda do picia albo herbata ale bez cukru i od 17 zero owoców ogólnie można się przyzwyczaić lody wodne możesz jesc i zero białego pieczywq no i posiłki co dwie godziny niestety ale da się przyzwyczaić
-
Anoolka tak mogło. Do krzywej powinno minąć 10-12h od ostatniego posiłku. I to nie mogą być słodycze )
Na czczo generalnie z gluko max 90, wszystko wyżej to źle
Trzeba pamiętać, że glukometr może być niedokładny, jednak ja na mój nie narzekam, bo jak powtarzałam wynik, to zwykle mam taki sam.Anoolka lubi tę wiadomość
-
mmonia a ile masz lat? ja 31 skończę za 3 dni, też mieszkam na generałów, dodaj mnie do przyjaciółek w wiadomościach to będziemy pisać na priv
mi na czczo wyszło ok 88 ale po godz 174 a po dwóch 140, czyli tak na granicy i lekarz mówi że muszę mieć dietę choć to jeszcze nie cukrzyca, ale jak przytyłam ostatnio 4,5kg w 6tyg to jest to niepokojąco za dużo -
nick nieaktualnymmonia wrote:Masz dostęp do glukometru ? Bo byś mogła sobie zmierzyć wtedy byś wiedziała ale mi wyszedł jeden wynik za wysoki później ok i tak uznali ze mam cukrzycę a teraz znowu naczczo 90 -100 mam dietę ale to dieta taka ze same zdrowe rzeczy jesz zero słodyczy i sama woda do picia albo herbata ale bez cukru i od 17 zero owoców ogólnie można się przyzwyczaić lody wodne możesz jesc i zero białego pieczywq no i posiłki co dwie godziny niestety ale da się przyzwyczaić
-
nick nieaktualnyDalile wrote:Anoolka tak mogło. Do krzywej powinno minąć 10-12h od ostatniego posiłku. I to nie mogą być słodycze )
Na czczo generalnie z gluko max 90, wszystko wyżej to źle
Trzeba pamiętać, że glukometr może być niedokładny, jednak ja na mój nie narzekam, bo jak powtarzałam wynik, to zwykle mam taki sam. -
mmonia wrote:Kiedyś podobno było do 100 ale teraz już zmienili do 90 głupie to jest ! Bo niby ciąża zachcianki wszystko możesz a tu głupi cukier ale cieszmy się chociaż nie urośniemy z 20 kg pozwalając sobie na wszystko
Ja na dzień dobry przy jak ja to mówię domniemanej cukrzycy" schudłam 4 kg. Ostatnio z lekarzem ustaliliśmy, że teraz chudnę tyle ile Zosia przybiera, więc na wadze nie widać. Od początku ciąży mam +4kg, a wg. belly dziś zaczęłam 8 miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 18:34
-
Miałam już +7,5kg ale na diecie cukrzycowej schudłam właśnie Tylko wiesz, ja miałam z czego zrzucać, bo startowałam ze sporej nadwagi.
Póki co brzuszek mały (wszyscy mi to mówią), ale waga małej w sam raz. Za to chudnę w tyłku, biodrach, udach... wszędzie gdzie zapasy były.
Zastanawiam się jak to ostatecznie wyjdzie, jak wyjdę ze szpitala Może mniej niż jak zaszłam w ciążę? -
No ja też startowałam z dużej wagi (ok.75kg przy wzroście 170)i na początku ciąży chudłam bo się zaczęłam mocno zdrowo odżywiać na wieść o ciąży, potem sobie trochę pofolgowałam po pierwszym trymestrze i 7 wskoczyło z czego 4,5 przez ostatnie 6tyg. Ale jak mówisz że jest szansa żeby już nie przybierać to by było dobrze, może i u mnie się uda. A nie jesz rzadnych słodyczy, owoców, ziemniaków i białego pieczywa?