X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope nie chce Cię do niczego namawiać bo to jest Twoja decyzja jedynie co mogę Ci powiedzieć to to żebyś jeszcze sobie to przemyślała bo ja tak samo jak Ty przed porodem nasłuchałam się naczytałam różnych historii i też się bardzo bałam ale jak przyszło co do czego to strach minął bo wiedziałam, że jestem w dobrych rękach i nic się nie stanie mojemu synkowi.
    W wojewódzkim jest bardzo dobra opieka jeżeli chodzi o sam poród, lekarze w momencie kiedy trzeba to zrobią cc i nie będą się zastanawiali. Ja jak byłam na porodówce to położna nawet nic mi nie mówiła o kleszczach itd jedynie co to nacinanie, oxy i znieczulenie jeżeli już nie dasz rady o żadnym naciskaniu na brzuch też nie mówiły. Będziesz podłączona pod ktg więc maluszek będzie kontrolowany, to tyle co mogę Ci powiedzieć. :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

74dii09ktueh0zjb.png

• angi87 Nowa

Wysłany: 21 lipca 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawia wszystkie przyszłe i obecne mamy z Olsztyna. Może doradźcie mi gdzie udać się na obszarze naszego miasta na jakieś ćwiczenia?

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi witaj. Ja polecam fitness sylwetka na Jarotach. Jak pójdziesz i poprosisz kogoś o pomoc powiesz jaki masz problem i czego oczekujesz to wszystkie ćwiczenia Ci pokażą i powiedzą czy dobrze robisz. Sprzęt też jest ok.

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nie za bardzo w to wierzę bo miejski stawia na porody naturalne, prędzej bym pomyślała że tak jest w wojewódzkim.

Tak jak mówiłam nie wiem ile w tym prawdy :)
    Dalej w dwupaku, muszę się na wizytę umówić. Trochę się boję... Bardziej tego że mi każe chodzić jeszcze tydzień dwa niż że mnie do szpitala położy. Chyba oswoiłam się z myślą o wywoływanie.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile mi lekarka powiedziała, że czeka się tydzień po terminie :) liczę na to,że nie będziesz musiała czekać

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od lekarza - a ja nie mam pojęcia jak robi mój, nigdy nie pytałam, nie myślałam, że mnie to spotka :)

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka pracowała też w Wojewódzkim i mówiła, że tam tak jest , ale pewnie masz rację, że wszystko zależy od lekarza.

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz - jak trzeba to poczekam :D Głupia jestem, że nigdy nie spytałam i teraz się zastanawiam :D

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj masz wizytę tak ?

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchajcie mamy kolejny ząbek :)

Penelope30, Anoolka lubią tę wiadomość

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że bezboleśnie? Gratuluję synkowi :)
    Moja teściowa zakupy dla młodej zaczęła od gryzaków... no cóż...

Wizyta na 13:45 i lekarz wyjeżdża na weekend.... super co nie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 09:10

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy już 4 dwa na dole dwa na górze i do tej pory nic się nie działo. Po prostu ząbki wyszły i tyle. Daje mu chrupki kukurydziane więc się tam troszeczkę drapie po dziąsłach jak go swędzi, a co do gryzaków to dla mnie to jest świetna sprawa, bo jak widziałam, że jakiś ząbek wychodzi to wsadzałam na chwilę gryzaka do zamrażalnika i mu dawałam taki schłodzony. Widziałam, że przynosi mu to ulgę :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki żeby coś poszło na tej wizycie. Może masaż Ci zrobi . Słyszałam, że to pomaga i dziewczyny po takim masażu tak do 24h po były na porodówce .

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po wizycie co i jak :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile a gdzie chodzisz do lekarza ?

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w pon już wraca? po badaniu już może będzie wiedział czy coś się u Ciebie szykuję czy nie

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dr Wańczyka :)

Aż jestem ciekawa jak tam sytuacja na dole :) Dziś mnie tato wiezie, więc na luziku, wygodnie i z klimą :D

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak. Jestem! Wróciłam!

Po wizycie sytuacja wygląda tak. Szyjka 30mm, miękka, rozwarcie na opuszek palca. Trzyma.
    Dzidzia "wcale nie tak nisko" w kanale rodnym.
    Wody i przepływy w normie.

Do niedzieli czekamy, w poniedziałek rano ide na patologię ciąży, ale na razie nie na wywołanie, tylko żeby wszystko było pod kontrolą, bo ciąża wysokiego ryzyka, z invitro itd. Na oddziale zrobią mi 2 razy dziennie ktg a ja u siebie w mieście nawet nie mam takiej możliwości, musiałabym jeździć 25km do tegoż szpitala codziennie. Wywołanie dopiero w momencie ewentualnego przenoszenia o tydzień - tj. nie ta, tylko przyszła sobota.
    Cieszę z tego szpitala, bo strasznie się boję tej końcówki, że coś pójdzie nie tak.

I teraz mam dylemat - z domowych metod wywołania porodu został mi koktajl położnej, czy też olej rycynowy. Ryzykowałybyście, czy poczekały do końca tego 41 tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 14:59

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile szkoda, że nic się nie "dzieje", ale dobrze, że w poniedziałek kładą Cię do szpitala. Będziesz pod stałą opieką.
    Rozumiem, że będziesz w Wojewódzkim ?

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) Odpadnie mi stres, że nie będzie dla mnie miejsca :)
    No, chyba że mała się do poniedziałku wykluje :)

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ