X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cztery razy przepakowane, żeby niczego nie zabrakło :)
    Tylko żeby już wyszła... niestety skurcze miałam całe 3 dzisiaj... jedyne co to mi się brzuch stawia ciągle, że strasznie niewygodnie ani położyć się ani usiąść. Najlepiej to stać aż do porodu :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś już jakiś naturalnych sposobów żeby wywołać poród ?

Co prawda ja próbowałam i nic nie pomogło, ale może u Ciebie to coś da :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego oprócz seksu i rycyny.
    W czwartek mam zamiar wypić olej rycynowy, bo na seksy się mąż nie da namówić :)

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tego to i ja nie próbowałam, ale nie dlatego, że mąż nie chciał tylko ja od początku ciąży straciłam całkowicie ochotę i teraz 7 miesięcy po porodzie i nadal nic się nie zmieniło :( Szkoda mi tego mojego, ale nie wiem co z tym zrobić.

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pierwszym trymestrze to się baliśmy, bo staraliśmy się 5 lat i nie chcieliśmy ryzykować, potem zakaz przez przodujące łożysko, a teraz mąż się strasznie boi, że mu się Zosia zacznie ruszać w trakcie i mu "jak ręką odejmie" :D

Zmuszać nie będę - to ma być przyjemność a nie praca :)

Anoolka lubi tę wiadomość

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo się staraliście. Dobrze, że się udało i chwila moment będzie z wami :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staraliśmy się rok, jak w pierwszym trym spróbowaliśmy <3 to dostałam plamienia, na szczęście się nic nie stało, ale się tak wystraszyliśmy że całą ciążę już nic, a teraz w końcówce to właśnie też bym się czuła niekomfortowo jakbym w trakcie poczuła ruchy dziecka, jakoś tak nie...

Dalile lubi tę wiadomość

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, chyba będziesz najdłużej "przenoszoną" mamą;) heh;)
    Zosi podoba się w mamusiowym brzuszku;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do soboty ma czas :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile a kiedy masz wizytę ?

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro :)

Wczoraj przeżyłam fałszywy alarm, niby wiedziałam, że to fałszywy, ale już w głowie zaczęłam planować co i jak:D

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu nie miałam żadnych skurczy nawet nie wiedziałam jak to jest. Pamiętam byłam na ktg chyba w 38 tygodniu to tam jakieś się niby pisały ale ja nic nie czułam, więc nie miałam żadnego fałszywego alarmu :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy krew z nosa może być objawem zbliżającego się porodu?
    Byłam na wizycie u Malarka oni faktycznie nie chcą robić cc, wizyta aż 250zł i nie wniosła zupełnie nic. Przekonywał mnie cały czas do sn nie słuchając moich obaw. Mogę albo starać się rodzić sn u nich, albo załatwiać papier u psychologa i próbować w Wojewódzkim ale też nie mam pewności ze na 100% mi zrobią cc, bo Asi np nie zrobili. Mogę też jechać do Białegostoku zapłacić 2500zł i zrobić cc w prywatnej klinice.

• calineczka_11 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem jak z tym cc w końcu jest. Ja miałam bo chciałam, ale do samego końca każdy lekarz się pytał o wskazania.
    A przed samym zabiegiem, bo odeszły mi wody, to i tak musiałam czekać, bo było przede mną jeszcze 4 operacje cc, a planowe normalnie są z rana. A ja byłam po 17 a na stole ok. 21. W wojewódzkim właśnie.

kY6Lp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że w Miejskim robią na życzenie za jakąś opłatą ale nie wiem ile w tym prawdy.
    Jutro wizyta zobaczymy jak tam szyjka i rozwarcie. Trzymajcie kciuki!

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope krew z nosa to nie jest objaw zbliżającego się porodu, moim zdaniem to bardziej z przemęczenia. Ja słyszałam bardzo złe opinie o Malarkiewiczu, a w Wojewódzkim żeby zrobili Ci cc to musisz mieć na papierze jakiś konkretny powód bo tak o to Ci nie zrobią .
    A mogę wiedzieć dlaczego tak bardzo chcesz cc ?

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile trzymam kciuki :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo boję się że zrobią dzieciaczkowi krzywdę i będę sobie wyrzucać że w brzuszku był zdrowy a przez poród sn coś się stało. Te historie o kleszczach, próżnociągach, naciskaniu na brzuch, podduszeniach, owinięciu pępowiną no mnóstwo tego. Boję się też że nie dam rady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    czy krew z nosa może być objawem zbliżającego się porodu?
    Byłam na wizycie u Malarka oni faktycznie nie chcą robić cc, wizyta aż 250zł i nie wniosła zupełnie nic. Przekonywał mnie cały czas do sn nie słuchając moich obaw. Mogę albo starać się rodzić sn u nich, albo załatwiać papier u psychologa i próbować w Wojewódzkim ale też nie mam pewności ze na 100% mi zrobią cc, bo Asi np nie zrobili. Mogę też jechać do Białegostoku zapłacić 2500zł i zrobić cc w prywatnej klinice.
    Bo to jest potrzebne zaświadczenie od psychiatry, psycholog to nie lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Słyszałam że w Miejskim robią na życzenie za jakąś opłatą ale nie wiem ile w tym prawdy.
    Jutro wizyta zobaczymy jak tam szyjka i rozwarcie. Trzymajcie kciuki!
    Nie za bardzo w to wierzę bo miejski stawia na porody naturalne, prędzej bym pomyślała że tak jest w wojewódzkim.

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ