Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
-
WIADOMOŚĆ
-
nielotka wrote:annie1981- troszke sie nie zgodze z tym wrózeniem z fusów ww 13 tygodniu dobry specjalista jest w stanie okreslić płec jeżeli dziecko dobrze się ułoży w tym tygodniu po ułożeniu wyrostka tzw. nuba rozpoznaje sie płeć u mnie w 12t2d nub był uniesiny już do góry i dwa razy lekarka poowiedziała ,że chłopec coż ta teorie potwierdze lub obale za jakieś 3 tygodnie zobaczymy
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Jestem dziś po wizycie u położnej. Słyszałam serduszko, bije idealnie 135 na minutę
Położna mierzyła mi brzuch i wyszło jej troszkę za dużo, co może wskazywać na spore dziecko. Mówiła, żeby jedna się nie przejmować, bo to dopiero pierwszy pomiar, który nie jest zbyt dokładny. Miałam USG niedawno i lekarz mówił, że dziecko ma idealne wymiary, więc się nie martwię
Annie dziwny zwyczaj z tym mierzeniem brzucha w Polsce się raczej tego nie robi (w dwóch ciążach nie miałam ani razu). Wielkość brzucha zależy też od ilości wód płodowych więc zakładanie, że mniejszy lub większy brzuch świadczy o "rozmiarze" dziecka jest chyba trochę myle.
Jak się czujesz, wielkimi krokami zbliżasz się do końca
Jak tam Mamusie? Dzieciaczki zdrowo rosną?
Moja Misia stała się nieodkładalna, więc ciągle jesteśmy razem Ale to zupełnie bez znaczenia, bo uśmiecha się tak cudownie, że serca miękną
Pozdrawiam :* -
Enigma. Zgadza się, w Polsce brzucha się nie mierzy. Za to są regularne wizyty w lekarzy i USG. Tutaj nie ma, ciążę prowadzi położna i mają taki zwyczaj sprawdzania obwodu brzucha, żeby widzieć czy wszystko jest w porządku czy nie. Natomiast sama położna powiedziała mi, że te pomiary nie są zbyt dokładne, wiec się tym nie przejmuję
Ja się czuję dobrze. Dziś dowiedziałam się, że mama jednak nie będzie mogła do mnie przyjechać od razu po porodzie z uwagi na pracę. A mąż nie dostanie urlopu Nie wyobrażam sobie być sama z dzieckiem po CC.
Edit: Jednak okazuje się, że pójdą mamie na rękę i przyjedzie. Kamień z sercaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:26
Eni_gma lubi tę wiadomość
W szpitalu po porodzie będę 2 noce, czyli jakoś 2-3 dni. Teraz zaczęłam się martwić co zrobię jak Emilka urodzi się wcześniej niż planowane CC. Mama ma kupiony bilet na konkretny dzień a mąż nie będzie mógł za bardzo wziąć urlopu. Szkoda, że tego nie da się zaplanować
Eni_gma wrote:Annie każdego dnia udawadnia mi, że dziecko to największe szczęscie w życiu
A Ty widzę pięknie rośniesz Jak się czujesz?
Ja się czuję dobrze, mam drobne ciążowe dolegliwości, ale nie są zbyt dokuczliwe, więc nie narzekam Jedyna zmora to powtarzające się zapalenia pęcherza, na które ciągle dostaję antybiotyk.
Annie ja też miałam ten problem - u mnie żadnych objawów a bardzo wysokie leukocyty w moczu. Dostawałam różne antybiotyki niektóre pomagały do momentu odstawienia i po odstawieniu leukocyty znowu rosły, nie niektóre nie pomagały wcale. W sumie miałam 3 do samego końca ciąży nie udało się tych leukocytów zbić.
-
Chyba my tu same zostałyśmy
Dziś skończyłam antybiotyk i zobaczymy jak będzie dalej z tym zapaleniem, ale już się nie nastawiam, że całkiem przejdzie.
Zrobiłam sobie dziś plan zajęć na ostatnich kilka tygodni, które mi zostały. Jeszcze tyle do ogarnięcia a czasu coraz mniej Powrzucałam większość rzeczy na najbliższe 2 tygodnie, żeby kolejne dwa już mieć w miarę spokojne i może w końcu uda się trochę odpocząć albo pooglądać seriale
Dziewczyny ciężarówki i mamusie, ja też czytam na bieżąco,choć nie zawsze mam czas aby pisaćAntek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
I ja sie melduje:) u nas Szymek za dwa tygodnie skonczy 5 miesięcy. Przyznam że nie tego sie spodziewalam ale jak to mowia nigdy nie wiesz co cie czeka. Po krotce wychodzimy na prostą. Po zdiagnozowanym przeogromnym napieciu miesniowym obręczy barkowej i asymetrii ulozeniowej Szymkowi zlecono rehabilitacje Vojtą. I tak ostatnie dwa miesiace cztery razy dziennie codziennie katujemy sie wzajemne. Efekty sa niesamowite. Szymcio mniej placze zaczal ladnie lapac zabawki w lini środkowej i w tej chwili sam odwraca sie z pleckow na brzuszek. Jestem zadowolona i nasza fizjo też. Nie gnniewajcie sie ze tak mało jestem ale kazda monuta dla mnie to jak góra złota. Pozdrawiam i buziaki przesyłam.Aqga
-
Byłam wczoraj na ostatnim USG. Córeczka zdrowa, waży 2500kg, ułożona pośladkowo. W końcu dostałam datę CC, będzie to 15 wrzesień (38+5)
AQga. Przykro mi, że było Wam tak ciężko, ale najważniejsze, że wychodzicie na prostą. Oby już było z górki
Dzień Dobry
jestem po usg połówkowym dzidziol pozostał chłopczykiem wiec męskie geny w dalszym ciagu dominują u mnie w rodzinie ale najważniejsze na obrazie usg brak jakichkolwiek oznak wad związanych z toksoplazmozą wrodzoną
annie - to juz niedługo bedziesz tuliła swoją kruszynke
aqga- gratuluje postępów
pozdrawiamTalla, Annie1981 lubią tę wiadomość