X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?

Oceń ten wątek:
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty jak tylko Wiki się urodziła już wiedziałam, że chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. Niestety w moim wypadku M stanowczo odmawia :( Nie możemy sie dogadać w tym temacie. Mam nadzieję, że z czasem zmieni zdanie

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• doty22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres spóźnia się 3 dzień. Zwykle miałam regularne. Ale po ciąży jeszcze mogło się nie uregulować. A może to już? ;-) a co u Was?

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty masz już okres? Jesteś kp o ile dobrze pamiętam. Trzymam kciuki, żeby @ opuściła Cię na kolejne szcześliwe 9 miesięcy :) Daj koniecznie znać

U nas chyba jakiś skok rozwojowy bo Wiki trochę ojęczała, ale rozwija się w oczach Taka jeszcze niedawno gapka była, a teraz wszystko ją interesuje, chwyta już zabawki, próbuje stopę wsadzić do buzi, po prostu buzia się sama śmieje jak się na nią patrzy. Cudeńko moje :D A mój starszy synek zaczął grać w lokalnej drużynie piłkarskiej, jest oficjalnie zarejestrowanym w pzpn zawodnikiem w roczniku wyżej i jest taki dumny z siebie a my razem z nim. Cudowne mam dzieci dziewczyny :)

km5shdgexoin43nx.png

• doty22 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się Eni_gma, jestem kp, ale okres mi się pojawił już po 4 miesiącach. Nie wiem od czego to zależy. Niczego nie zmieniałam, nie wprowadzałam nowych dań dla Janka. Przyszedł po prostu i już.
    Ten cykl widocznie nie był mi pisany bo @ dostałam tydzień temu w piątek 13-stego. Nie mam parcia na już, więc spoko.

Cieszę się, że u Ciebie i Twoich dzieci tak wszystko się układa. Mają rośnie i tak jak Janek przynosi wiele radości każdego dnia. To fajne tak obserwować jak się zmienia z maluszka w taką fajną istotkę :-) Janek też odkrył że ma nogi niedawno ;-) radochy na przy tym że szok, my też ;-) a Twojemu synowi gratuluję :-) mąż powody aby być z niego dumna :-) i zgadzam się z Tobą - masz cudowne dzieci :-D

Eni_gma lubi tę wiadomość

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Dotty :) Naprawdę dzieci to mój sens życia i codziennie dziękuję, że dane jest mi to wszystko przeżywać z całą tego cudownością (nie pomijając mniej przyjemnych chwil ;))

Dziewczyny co u Was? Już się nikt nie pojawia?

km5shdgexoin43nx.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja się pojawię ;-) przez kilka dni miałam jakieś zaćmienie i nie mogłam odnaleźć tego wątku... Ale znalazłam i witam się z Wami, od dziś w 12 tygodniu :-)

Ps. Ogólnie na forum po tej stronie rzadko zaglądam, dziwnie na tym fiolecie. Na różu więcej się dzieje ;-)

ktosiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna tu wszystkie rzadziej zaglądaja niż na róż :D Gratuluję II trymestru :) Jakieś przepowiednie co do płci już lekarz snuje? Idziesz na prenatalne?

km5shdgexoin43nx.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do II trymestru trochę mi brakuje jeszcze ;-) wg kalendarza tu na bbf zaczynam chyba 14 listopada.
    Prenatalne 12 listopada, mam nadzieję, że się uda poznać płeć. Choć pan tatuś mówi, że woli niespodziankę. Muszę go przekonać, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, że ja wiem, a on nie. Przecież nie utrzymam w tajemnicy ;-) oboje liczymy na syna, choć na początku miałam jakieś przeczucia, że to dziewczynka. Już niedługo może się przekonamy :-)
    Wprawdzie we wtorek jeszcze mam wizytę u mojego lekarza, ale on ma słaby sprzęt w gabinecie, więc nie liczę na wieści.

age.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna przepraszam jakoś patrzyłam na Twój suwaczek i widziłam koniec 12 tygodnia :P
    Do prenatalnych już niedaleko, pieknych widoków życzę :)

kattalinna lubi tę wiadomość

km5shdgexoin43nx.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten mój suwak wkurza, jest jeden dzień do tyłu, a informacje pod nim też nie zgrywają z tymi z kalendarza bbf. Mam jeszcze jakąś aplikację w telefonie i tam jeszcze co innego. Normalnie jestem w 3 ciążach jednocześnie ;-)

age.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina. Suwaczek możesz sobie dobrze ustawić podając inną datę.

Ja też tu rzadziej zaglądam, bo mało kto pisze.

Udało mi się uchwycić pierwsze uśmiechy :)
    [Cut]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 02:05

kattalinna, ktosiowa, Eni_gma, doty22 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ cudowna <3

A z suwakiem to wiem, ale na razie nie zmieniam bo nie wiem na jaką zmienić. Mam nadzieję, że po usg więcej będę wiedziała

Annie1981 lubi tę wiadomość

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Kattalina. Suwaczek możesz sobie dobrze ustawić podając inną datę.

Ja też tu rzadziej zaglądam, bo mało kto pisze.

Udało mi się uchwycić pierwsze uśmiechy :)
    jpg[/IMG]

Ale cudo!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 18:50

Annie1981 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Mnie ten mój suwak wkurza, jest jeden dzień do tyłu, a informacje pod nim też nie zgrywają z tymi z kalendarza bbf. Mam jeszcze jakąś aplikację w telefonie i tam jeszcze co innego. Normalnie jestem w 3 ciążach jednocześnie ;-)
    Mnie się też nic nie zgadza, to znaczy: co innego mówi suwak, co innego BBF, a co innego takie filmiki na YT, które czyta Czubówna... a jeszcze co innego mówi mi USG:, Ktosiek jest 8 dni do przodu. Chyba najbliżej prawdy ;-)mam z wiadomościami z BBF.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tym z bbf wierzę najbardziej ;-)

A co to za filmiki z Czubowną?

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=ZytYDgQjeNg

początki mi się zgadzały, ale im później tym większe rozjechanie.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, idę paczeć :-)

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam Ci link do twojego tygodnia :D

kattalinna lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    jestem rocznik 82 (ale początek roku), czy mogę do Was dołączyć?
    Póki co nie mam dzieciaczków jeszcze, jeden jest w drodze dopiero ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, pewnie :-) im nas więcej w dwupaku, tym weselej :-) nasze mamuśki nie mają czasu na siedzenie na forum ;-)

age.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ