Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie jaki fantastyczny uśmiech Aż się sama buzia uśmiecha widząc takie słodkości
Tęskniąca witamy w naszych skromnych progach
Duszko zaglądasz? CZy Twoj bejbuś też już się rwie do siadania? wydaje mi się, że Mikołaj w wieku Wiki trochę inaczej startował do siadania ale już nie pamiętam
Katlinna ja też pamiętam, że gdzie nie weszłam tak trochę inny wiek ciąży. Zresztą Wiki i tak zrobiłą mi niespodziankę i wyskoczyła 11 dni wcześniejAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Na szczęście się tym nie przejmuję bo w końcu to i tak terminy orientacyjne zdążyłam się zorientować, że mój lekarz chyba liczy tak jak bbf i tego się trzymam. Na USG do tej pory, w zależności od ujęcia, dziecko starsze o 6 dni. Jutro prenatalne, będzie mierzone z każdej strony to zobaczymy co wyjdzie
Eni_gma lubi tę wiadomość
-
pooglądałam jest piękny, całe 72,2 mm czyli potwierdza się, że starsze o 5-6 dni. dziecię wdało się w tatusia - uprate I niechętne do współpracy przespało chyba całe badanie, bo ruchy bardzo ograniczone. dopiero jak lekarz kazał mi raz na jeden, raz na drugi bok się przekręcić, to troche się ruszyło ale wszystko udało się pomierzyć, jest dobrze
ktosiowa lubi tę wiadomość
-
Eni_gma wrote:Kattalinna to super, że pomiary w normie To najważniejsze. Ty się ciesz, że póki co spokojne, bo jak zacznie Ci wymierzać kopniaki w żebra to będziesz z żalem wspominać ten czas
-
Witajcie
Kattalina gratuluję ja też myśli czarne miałam ale detektora nie kupiłam. Miałam wizyty co 4 tygodnie. Myślę, że będzie dobrze!
Co u mnie? Na początku listopada Janek odstawił się od piersi bardzo to przeżyłam, bo chciałam karmić jak najdłużej, ale przez tydzień jeszcze się męczyliśmy z takim skutkiem, że karmienie trwało długo i było stresujące i płaczliwe dla niego i dla mnie. W końcu się podałam i tak od dwóch tygodni jesteśmy na mm. Nie mogłam poradzić sobie ze ściąganiem odpowiednio i mleko po woli zanika niestety... Ale... Janek jest spokojny i najedzony. Ja też jestem spokojna mogę go zostawić z np. tatą i iść na zakupy od 11 grudnia Janek idzie do żłobka a ja od stycznia wracam do pracy. Mały rozwija się prawidłowo. Zaczyna raczkować. Co mnie zastanawia, czemu tak szybko oj, nie będzie już spokojnej pracy np. w kuchni
Dziś mam 38 dzień cyklu, @ opóźnia się już 6 dzień... No cóż... Chyba się udało. Testuję najprędzej w środę rano nie da rady wcześniej
Miłej niedzieli dziewczętaAntek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
A u mnie na teście sprzed chwili biel bieli... Czyli sprawa jasna. To nie ciąża. A domyślam się dlaczego nie mam jeszcze okresu. Przestałam karmić, hormony poszalały. Ot, co... Czekam na @Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
No to czekamy na Karoluś tutaj
Enigma, jeszcze nic nie kupuję. W sumie czekam na połówkowe i płeć. Sporo pewnie dostaniemy, więc nie szaleję, póki nie wiem czego potrzebuję za to za ciążowe niebawem się wezmę. Na razie mieszczę się w moje spodnie, ale bez awaryjnej gumki do włosów się nie ruszam bo jak mam wzdęcie to muszę rozpinać guzik. Z paskiem do spodni pożegnałam się na samym początku na początku też kupiłam dwie sukienki nie są ciążowe, ale posłużą długo bo przyszłościowy krój i materiał dziś dostałam spodnie od koleżanki. Na mnie one jak legginsy prawie i jeszcze luźne w brzuchu ale po domu czy na spacer będą dobre może z wyjazdu świątecznego coś od siostry przywiozę jeszcze także plan jest taki, żeby stricte ciążowej odzieży jak najmniej, a jak coś to taką uniwersalną. Choć oglądam sukienki ciążowe i do karmienia i są piękne, pewnie się skuszę na jakąś.Eni_gma, Karoluś81 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś 1 dzień nowego cyklu. Wreszcie przylazła spóźniona o 10 dni @ to dobrze, bo wiem że już jest Eni_gma, co się odwlecze to nie uciecze
Kattalina, robiłam dokładnie tak samo jak Ty. Nie przygotowywałam się z wyprawką praktycznie aż do końca, suma summarum mam wszytko aż nadto co do ciuszków ciążowych to zakupiłam sobie dwie pary spodni a reszta to tuniki uniwersalne i legginsy wszystko się sprawdziło. Ale uważam że jedna rzecz ciążową trzeba mieć, tak dla siebie
Tak, tak, czekamy na Karoluś tu bo tu jest już jej miejscekattalinna, Eni_gma, Karoluś81 lubią tę wiadomość
Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Szósta ciąża w toku -
Eni_gma wrote:Annie jak Emilka I jak wasze karmienie? Dajesz radę bez problemów?
Wczoraj była u mnie doradczyni. Moja technika karmienia jest dobra, więc nie tu leży problem. Widocznie to taki czas, że piersi muszą się dostosować do Emilki dłuższego snu. Strasznie to uciążliwe, ale chyba nic nie poradzę oprócz ciepłych okładów i masowania aż piersi się dostosują do nocek.
Dziś wstałam bez nowych guzów, więc może jest postęp
A jak u Ciebie?
Niedawno skończyłyśmy 2 miesiące
[Cut]Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 21:58
doty22, kattalinna, Eni_gma, Karoluś81 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔