X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota. Emilka mnie nie gryzie. Zdrówka życzę.

Dakota lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój gryzoń dalej swoje :) a do tego doszło mi kolejne zmartwienie, bo wczoraj obudziła się z bardzo zaropialym oczkiem. W ciągu dnia po spaniu tez było zaropiale choć nie tak bardzo. Dziś po nocy znowu ale tez mniej niż wczoraj.

Dakota
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, oczko zakraplaj solą fizjologiczną, miałam tak u Janka. Kilka razy w ciągu dnia kroplilam kilka kropel i po dwóch dniach już nie było rolki.
    Co do karmienia, mój Janek też nie gryzł.

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty dziekuje, nie wiedziałam czy coś na własna rękę robić. Zauważyłam, ze jak płacze to ze zdrowego oczka łzy wypływają a z tego ropiejacego stoją jakby w oku i po palaczy tez zaropiale. W środę idziemy do pediatry, do tego czasu będę zakrapic. Chyba, ze się pogorszy to wtedy pójdziemy wcześniej.

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty tak myśle czy tu zaglądniesz.... kupiłam roztwór, ampułki po po 5ml i tak się zaglądałam z pańia w aptece o karmieniu piersią hehe, ze nie zapytałam jak to płukać, czy cała ampułka jednorazowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 08:54

Dakota
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam, ale nie zawsze na bieżąco. Po kilka kropel, kilka razy dziennie. Tym nie zaszkodzisz. Nie ma sensu płukać całą ampułką.

Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, wczesniej też tak pisałam, że po kilka kropel ;-)

Szósta ciąża w toku
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty dzięki :) wiem, ze pisalas ale te ampułki takie małe ze pomyślałam ze może to na jedno użycie :) i ze może miałaś w innym opakowaniu :)

Jeśli chodzi o oczka to u nas te krople zaszkodziły chyba, tzn po nich ropieją bardziej a jak przemywam sama woda i ńie zakrapiam to o wiele mniej. W czwartek mamy szczepieńie to zapytam pediatrę. Chyba, ze ta sól ma za zadanie oczyścić i dlatego ropieją po jej wkropieniu?

Poza tym coś mńie blizna i okolice zaczyna nudzić, pobolewac i od dwóch dni ma lekko podbarwionym śluz. W środę będę na wizycie to sprawdze co tam w srodku się dzieje. Dziś minęło 12 tyg, na początku moich spotkań z fizjoterapeutka Pani powiedziała, ze 3 miesiace w moim przypadku i brzucha ńie będzie. Tymczasem brzuch jest i wyglada coraz lepiej jak w 5 miesiącu... faktem jest ze ńie ćwiczę w ogóle ale on samoistnie tez się już nie zmńiejsza. Ech wiosna przyszła i przechodzę ostatnio chyba drugi raz jakieś doły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 23:43

Dakota
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, na pewno kupiłaś sól fizjologiczną? Bo jeśli tak, to nią nie zaszkodzisz. Musisz zapytać lekarza, ale krzywdy nie zrobisz.
    Jeśli chodzi o Twoje problemy, to nie chcę Cię straszyć, się to chyba nie jest normalne. Opowiedz lekarzowi wszystko.
    U mnie stres i w ogóle chyba przesilenie. Gardło pobolewa, w pracy sajgon, w domu też, bo mąż nie może się przystosować, że ja dłużej pracuję... Ehhh... Zaczynam się wahać czy chcę trzeciego malucha ;-) bo wszystko na mojej głowie...

Szósta ciąża w toku
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty jutro wszystko będzie sprawdzone jeśli chodzi o mnie. A co do oczek to na pewno jest to sól fizjologiczna :) nie zakrapiam już drugi dzień i w zasadzie prawie nie było co czyścić. Możliwe, ze po prostu niezależnie czy woda czy solą i tak by przeszło. Ale oczywiscie wszystko powiem lekarce w czwartek.

Doty ja mam jedna pociechę i nawet czasem nie mam kiedy się umyć, podziwiam cię, ze myślisz o trzecim pracując. Ja tez myśle coraz częściej o kolejnych dzieciach ale mam wrazeńie ze w moim wieku to już będę się musiała zająć i poświecić tylko dzieciom. Ale to takie rozkminianie tylko na teraz.

Dziewczyny w sobotę w końcu idę do fryzjera! A w ogóle to Domińika jest taka kochana, dużo się śmieje i kilka razy udało mi się ja rozśmieszyć ze śmiała się głośno. Jedynie co to nadal mam stres na spacerze, jakoś nie umiem się przemoc żeby w miejscach publicznych karmić, zwłaszcza jak jestem sama.

Halo a co u Was dziewczyny?

Dakota
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, z tym karmieniem w miejscach publicznych to myślę, że za bardzo myślisz o ewentualnej publice. Wydaje mi się, że jak raz się przełamiesz, to potem będzie tylko lepiej. Skup się na potrzebach Dominiki i Twoich, a nie myśl co ktoś może pomyśleć czy powiedzieć. Nie wiem gdzie spacerujecie, ale może spróbuj wybierać takie ustronne miejsca na początek. Dacie radę :-)

Annie1981 lubi tę wiadomość

age.png
  • NIka 555 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOBROWOLNOŚĆ SZCZEPIEŃ -
    SZANSA NA KOLEJNY KROK DO WOLNOŚCI POLAKÓW !!!!

Prośba o poparcie Ustawy, która ma znieść TOTALITARYZM I ZAMORDYZM SZCZEPIENNY
    jaki panuje w Polsce !
    19 państw w Europie ma DOBROWOLNOŚĆ szczepień !!!!!
    W czym Polska jest gorsza ???

W Polsce szczepi się dzieci inwazyjnymi szczepieniami już od pierwszej doby!!!!!
    Tylko w ciągu 2 pierwszych lat życia małym dzieciom podaje się aż 19 szczepień !!!!!!
    Dla przypomnienia: przez 2 pierwsze lata życia dzieci są szczególnie wrażliwe zwłaszcza na wszelkie toksyny !
    Dzieci do 2-3 roku życia nie mają też bariery krew-mózg, a wiec WSZYSTKIE toksyny ze szczepień – przenikają do mózgu i trwale go okaleczają ((

W sumie polskim dzieciom do 19 roku życia OBOWIAZKOWO podaje się 24 x różnych szczepień !!!! tzw. podstawowych i przypominających (((
    Patrz kalendarz szczepień na 2018 rok: https://gis.gov.pl/images/pso_2018_r_.pdf

CHCEMY ZNIEŚĆ PRZYMUS SZCZEPIEŃ jaki jest w Polsce !!!!

Marszałek Sejmu w dn. 11 kwietnia zarejestrował Komitet Obywatelski Inicjatywy Ustawodawczej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wiedzy o Szczepieniach „STOP NOP”
    i dał zielone światło do zbiórki podpisów pod projektem Ustawy O DOBROWOLNOŚCI SZCZEPIEŃ !

Teraz Polska jest w Unii Europejskiej, jednak jest traktowana jako kraj III-ej kategorii !!!!
    Chcemy DOBROWOLNOŚCI W SZCZEPIENIACH, tak jak w 19 krajach Europejskich,
    gdzie mimo braku obowiązku szczepień NIE było i nie ma żadnych epidemii !!!
    Obowiązku szczepień nie ma również w Izraelu i wielu krajach Azjatyckich.

Cele projektu ustawy Komitetu Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej STOP NOP:
    – głównym celem jest dobrowolność szczepień z której korzystają już
    obywatele 19 państw europejskich – z ustawy zostaje usunięte słowo „obowiązkowe”
    – dokładny wywiad lekarski oraz pisemna informacja o ryzyku przed szczepieniem
    – dokładny wywiad lekarski po szczepieniu
    – możliwość zgłaszania niepożądanych odczynów poszczepiennych przez rodziców i nadzór sądowy nad rejestrem NOP
    – możliwość zgłaszania uwag do zmian kalendarza szczepień

Projekt zmiany ustawy z uzasadnieniem.
    http://stopnop.com.pl/obywatelski-projekt-ustawy/

Obecna Ustawa:
    http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20082341570/U/D20081570Lj.pdf

JAK SIĘ ZAANGAŻOWAĆ W ZBIÓRKĘ?

Każdy podpis na wagę złota!
    Potrzebujemy MINIMUM 100 tys. podpisów pod projektem ustawy
    o DOBROWOLNOŚCI SZCZEPIEŃ !

<<<<<< Tabelka do zbierania podpisów: >>>>>>>
    http://stopnop.com.pl/wp-content/uploads/2018/04/tabela-do-zbiórki-podpisów-STOP-NOP1.pdf

Prześlij tabelę z podpisami na adres skrytki pocztowej w Warszawie.
    X-PRESS "STOP NOP" skr. 9104
    Ul. Domaniewska 34A
    02-672 Warszawa

Liczymy na Twój podpis, członków rodziny,
    Twoich sąsiadów, znajomych
    kolegów i koleżanek z pracy !

Dziękujemy w imieniu Tysięcy rodziców - zastraszanych przez faszystowski sanepid

Jeśli masz jakieś pytania na temat szczepień pisz.

Pozdrawiam

Dziele się z młodymi Mamami swoją wiedza i doświadczeniem :)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Kattalina. Przecież karmienie dziecka, nawet wśród ludzi, to naturalna rzecz. Może na początek szukaj pokojów do karmienia, coraz więcej galerii czy marketów je ma.
    Możesz też sobie kupić specjalny fartuszek do KP. Wszystko zakrywa, nawet dziecko, więc inni nic nie zobaczą.
    Rozumiem Twoje obawy, bo sama je miałam, ale trzeba je pokonywać dla dobra dziecka. Mi też jest łatwiej jak jestem z kimś :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Dakota Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwsze koty za płoty hehe. A konkretnie już 3 razy karmiłam na spaćerku, ale udało się to zrobić w bardzo ustronnych miejscach na powietrzu, bo pogoda piękna.

Annie muszę poszukać tych fartuszków :)

Jeśli chodzi o oczka to zatkane kanaliki, mam masować choć już prawie ńie ropieją, ale to podobno lubi wracać.

Jeśli chodzi o mnie to włosy zaczynaja mi wypadać na potęgę, jak to u was z tym było? I faktycznie jestem już po pierwszej @ bo byłam na badaniu, poza tym wszystko Ok.

kattalinna, Annie1981 lubią tę wiadomość

Dakota
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie kp ;-) jak bardzo urosły Wam piersi na początku produkcji? Kupiłam sobie staniki do karmienia w 4 miesiącu, ale noszę je od połowy ciąży i na bank po jej zakończeniu będą za małe. I teraz główkuję czy miseczka rozmiar czy dwa większa? Pod biustem jakieś zmiany? Jak to było u Was na początku?

age.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.

https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/

Pozdrawiam :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota. Wspaniale, że się odważyłaś. Brawo :)

Kattalina. Wg książki o KP staniki najlepiej kupować od 35 tc, bo wtedy biust powinien osiągnąć swój maksymalny rozmiar. Niektórym kobietom znacznie się powiększa po porodzie, gdy zaczynają karmić, ale u mnie było tak jak w książce.
    Kupiłam sobie miękki, rozciągliwy z Medeli i bardzo sobie chwalę.

kattalinna lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Dakota Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina mi z kolei urósł po porodzie, tzn w ciazy tez ale po porodzie po prostu skoczył bardzo. Przed ciąża i w jej trakcie nosiłam w zależności od marki od C75 do C80 (w ciazy urósł ale nie na tyle, żebym rozmiar zmieniła, po prostu był pełniejszy). Teraz biustonosze do karmienia mam w rozmiarze C85 niby żadna zmiana, a jednak w te stare piersi mi się nie mieszczą :). Używam z canpolu ale mam zamiar kupić teraz z innych firm bo już jakby mi poluzował biust, a te biustonosze są z bawełny.

My codziennie spacerujemy, codziennie tez karmie w plenerze :). Annie dzięki za miłe słowo :).

Moja cera za to wróciła do okresu dojrzewania :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 23:08

kattalinna, Annie1981, doty22 lubią tę wiadomość

Dakota
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jesteście super przykładem, że co człowiek, to opinia ;-) zamówiłam z tym samym obwodem ale większą miską. Okaże się

Dakota lubi tę wiadomość

age.png
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w trakcie ciąży urósł biust o dwa rozmiary, bez zmiany pod biustem. Natomiast po ciąży, w trakcie karmienia niestety spadł i zrobiły się flaki.;-) Na szczęście po karmieniu już wszystko wróciło do rozmiaru sprzed ciąży :-)

Dakota lubi tę wiadomość

Szósta ciąża w toku
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ