X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Mamatrzechaniołków Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dziewczyny potrzebuje waszej opini . Podczas wizyty w toalecie zauważyłam że na papierze pojawił się "glutek" taki żelowany dość gęsty, galaretka przezroczysta o lekko żółtym zabarwieniu mniej więcej wielkości 1.5x1.5 . Oczywiście się zmartwiłam 🙄 no i musiałam wsadzić palucha sprawdzić szyjke, nigdy nie sprawdzałam będąc już w ciąży więc nie wiem jaka ona powinna był ale jest dość mocno miękka taka wręcz mięciutka rozpulchniona i ciężko ocenić mi czy jest zamknięta 🤷‍♀️ nie wiem co myśleć i co robić 🥺
    Kiedy masz wizytę u ginekologa ?
    Ja nie wiem jak ocenić szyjkę więc niestety nie pomogę:(

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrzechaniołków wrote:
    Kiedy masz wizytę u ginekologa ?
    Ja nie wiem jak ocenić szyjkę więc niestety nie pomogę:(
    Wizytę mam dopiero 18 sierpnia 😐
    Zastanawiam się czy nie wybrać się jutro na sor . Tylko co powiem ? Że histeryzuje ? 🙄 wiesz jakie te babska maja podejście na izbie 😑😑

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie plamie i nie czuje w sumie żadnego bólu. Dziś aby raz na jakiś czas czułam klucie w okolicach macicy. Ale mam wrażenie że ta moja szyjka jest jakaś otwarta 😐😐😐 Może podejdę jutro na ten sor i ściemnie coś że mnie ciągnęło, kłuło i czuję się tym faktem zaniepokojona, co myślicie? Moja lekarka po tamtym krwawieniu powiedziała że jeśli będę czuła potrzebę bo coś będzie mnie martwić to mam iść i nie patrzeć czy jest powód czy nie ...

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Irashka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia idź będziesz spokojniejsza. Może i zrobisz z siebie histeryczkę, ale za to ze spokojną głową później. Pomyśl sobie, że przez te trzy tygodnie do wizyty zamęczysz się tymi myślami, a to ten stres szkodzi najbardziej.

assialbnn, dinozaurowa lubią tę wiadomość

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️
    09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
    15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
    29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irashka wrote:
    Asia idź będziesz spokojniejsza. Może i zrobisz z siebie histeryczkę, ale za to ze spokojną głową później. Pomyśl sobie, że przez te trzy tygodnie do wizyty zamęczysz się tymi myślami, a to ten stres szkodzi najbardziej.
    Jutro przyjdzie mi ten detektor i tyle o ile jeśli uda mi się namierzyć bicie serduszka to jednak szyjka macicy jest dość istotna w ciąży, jej wygląd. Mogłabym napisać lub zadzwonić do mojej lekarki, ale tak naprawdę co mi powie przez telefon 🤷‍♀️ zrobię z siebie wariatkę ale trudno, po to place składki i po to tam są aby mnie przyjąć i sprawdzić czy wszystko jest jak powinno .

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrozia, Lillka gratulacje ♥️

Lenka88, jak u Ciebie ?

Asia ja bym podeszła na jakieś usg gdziekolwiek. Mam teraz przerwę w wizytach 2tyg i też mnie nosi żeby sprawdzić bo taki jakiś brzuch wydęty ale nie chce panikować.

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.2 🤔 drożność ✅ biopsja endo ➡️ 💊 histeroskopia ✅ IUI ❌ KIR BX ✅ Kariotypy ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    30.06 5+3 CRL 2,8mm zarodek z echem
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min
    24.07 9+0 CRL 2,6cm 🤞
    29.07 9+5 CRL 3,1cm

preg.png
  • Nickki Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Jutro przyjdzie mi ten detektor i tyle o ile jeśli uda mi się namierzyć bicie serduszka to jednak szyjka macicy jest dość istotna w ciąży, jej wygląd. Mogłabym napisać lub zadzwonić do mojej lekarki, ale tak naprawdę co mi powie przez telefon 🤷‍♀️ zrobię z siebie wariatkę ale trudno, po to place składki i po to tam są aby mnie przyjąć i sprawdzić czy wszystko jest jak powinno .
    Na pewno będziesz spokojniejsza jak umówisz się na wizytę. A to co ktoś sobie pomyśli to jest nie ważne. Najważniejsze żebyś Ty była spokojna, że wszystko jest dobrze.

assialbnn lubi tę wiadomość

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

preg.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po prenatalnych. Nasz człowiek ma już 5,69cm i z USG wyszlo 12tc+2. Z obrazu Usg na ten moment nie ma nic niepokojącego z maluszkiem. Krew na test Papa pobrana. Wyniki najprawdopodobniej w poniedziałek. Lekarz opracuje wyniki I ma dzwonić z informacją oraz dalszymi zaleceniami. Jesteśmy uspokojeni.
    Niestety niepokojące są moje przeplywy maciczne które są w górnej granicy normy, ale o tym mamy jeszcze rozmawiać przy omowieniu wynikow.
    Niestety standardowo po każdej takiej wycieczce muszę odchorować wszystkie zapachy. Dopiero dochodzę do siebie.

Ola8999, MroziaMM, Giosiek, Melka96, Irashka, Mamatrzechaniołków, Nickki, Bergamotka94, Cyprysek , Julixxx lubią tę wiadomość

• MroziaMM Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ogólnie nie plamie i nie czuje w sumie żadnego bólu. Dziś aby raz na jakiś czas czułam klucie w okolicach macicy. Ale mam wrażenie że ta moja szyjka jest jakaś otwarta 😐😐😐 Może podejdę jutro na ten sor i ściemnie coś że mnie ciągnęło, kłuło i czuję się tym faktem zaniepokojona, co myślicie? Moja lekarka po tamtym krwawieniu powiedziała że jeśli będę czuła potrzebę bo coś będzie mnie martwić to mam iść i nie patrzeć czy jest powód czy nie ...

Idź.. będziesz spokojniejsza 😊

• MroziaMM Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    75a96c4298678.jpghttps://zapodaj.net/plik-jfB3TfLYqG

Też wrzucam zdjęcie :)
    Wczoraj prenatalne, wszystko w porządku, mamy zdrowego chłopca 🥹🩵 Termin 6.02
    Super 🥰
    Który tydzien, że już wiadomo że chłopiec ??
    U mnie powiedzial ze za szybko.. 12+6 -z usg a x ostatniej miesiączki 12+1..

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    75a96c4298678.jpghttps://zapodaj.net/plik-jfB3TfLYqG

Też wrzucam zdjęcie :)
    Wczoraj prenatalne, wszystko w porządku, mamy zdrowego chłopca 🥹🩵 Termin 6.02
    Piękny bobasek! ☺️
    Gratuluję chłopca! 😊

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • dinozaurowa Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Wizytę mam dopiero 18 sierpnia 😐
    Zastanawiam się czy nie wybrać się jutro na sor . Tylko co powiem ? Że histeryzuje ? 🙄 wiesz jakie te babska maja podejście na izbie 😑😑

Lepiej żeby babska powiedziały że histeryzujesz niż żebyś później się nie zadręczała że nie podniosłaś alarmu. Może zadzwoń do kliniki gdzie masz gina, opisz problem, może na szybkie badanie kontrolne cię wcisną? Albo w jakiejś innej przychodni? Jak nie to idź bez skrupułów na sor

👩🏽 + 🧔🏻 + 💙

6.06 ⏸️
    11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
    2.07 ❤️ 150/1min
    30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
  • Mamatrzechaniołków Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym poszła sprawdzić jak do wizyty aż tyle czasu. Uspokoisz się. Może faktycznie Twój ginekolog dalby radę Cię gdzieś między pacjentkami przyjąć?

• Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nigdy nie sprawdzałam szyjki 😅 także niestety totalnie nie wiem jaka być powinna i jak to zrobić. Na każdej wizycie robi to u mnie lekarz. Ale co do tej galaretki to mi się zdarza czasaaaami takie bardziej glutowaty śluz ale nigdy nic takiego ze mnie nie wypadło. Jak masz być niespokojna i się stresować to ja też bym gdzieś poszła na szybko sprawdzić - prawdopodobnie to nic wielkiego a Ty będziesz miała spokojną głowę ❤️

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja nigdy nie badałam szyjki, więc nawet nie wiem co miałabym tam wyczuć, żeby dojść do wniosku, że z nią jest wszystko w porządku lub nie 🫣
    Też kiedyś miałam na wkładce taką galaretowatą kulkę. Zupełnie się tym nie przejęłam, bo nie pomyślałam, że to może oznaczać coś złego 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 09:25

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to wyciągnęłam dziś detektor tętna i po długim poszukiwaniu (już miałam się poddać) znalazłam tętno maluszka ☺️
    Albo przynajmniej tak mi się wydaje 😅

Ola8999, assialbnn lubią tę wiadomość

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo jak dziewczyny nie sprawdzałam sobie nigdy za bardzo szyjki, nie odróżniłabym twardej od miękkiej, ani otwartej od zamkniętej. Galaretowaty śluz mam na majtkach codziennie od jakiegoś tygodnia? Wcześniej był rozciągliwy, a jeszcze wcześniej wodnisty. A teraz takie gluty. Póki jest be krwi i nie ma jakiegoś brzydkiego zapachu, to się nie martwię.

Ale wiadomo, lepiej pojechać i się uspokoić, niż stresować się przez następne tygodnie do wizyty. Ja w pierwszej ciąży pojechałam na SOR, bo miałam zły sen i nie mogłam się uspokoić tak, że byłam na skraju ataku paniki. Pokazali mi dzidzię, wszystko OK i pojechałam do pracy.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stwierdziłam że nie będę szła na sor. Chyba za bardzo spanikowałam 🙄🤔 Czuję się dobrze, nie czuje żadnego bólu, nie krwawię. Odebrałam z paczkomatu detektor to później się pobawię, może uda mi się znaleźć tego Ktosia ❤️ u mnie może być to trudniejsze ze względu na to że należę do tych bardziej puszystych 😅

Przyszly mi wyniki z krwi 🙃
    Wszystko jest ok, ryzyka niskie 🙂 kamień z serca 😊
    Jedynie ryzyko stanu przedrzucawkowego jakieś podwyższone, ale może to ze względu właśnie na wagę i wiek ? 🤔
    Screenshot-20250801-120938-Chat-GPT.jpg
    partage d images en ligne gratuit

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dziewczyny stwierdziłam że nie będę szła na sor. Chyba za bardzo spanikowałam 🙄🤔 Czuję się dobrze, nie czuje żadnego bólu, nie krwawię. Odebrałam z paczkomatu detektor to później się pobawię, może uda mi się znaleźć tego Ktosia ❤️ u mnie może być to trudniejsze ze względu na to że należę do tych bardziej puszystych 😅

Przyszly mi wyniki z krwi 🙃
    Wszystko jest ok, ryzyka niskie 🙂 kamień z serca 😊
    Jedynie ryzyko stanu przedrzucawkowego jakieś podwyższone, ale może to ze względu właśnie na wagę i wiek ? 🤔
    Screenshot-20250801-120938-Chat-GPT.jpg
    partage d images en ligne gratuit
    Super, że wszystkie ryzyka niskie ☺️

Na stan przedrzucawkowy bierze się acard w dawce 150. Będziesz omawiała jeszcze te wyniki z lekarzem? Jeśli tak, to zapytaj o ten acard. Powinno się go wdrożyć jak najszybciej.
    Ja biorę aspirynę (to też ASS) profilaktycznie od początku cyklu, w którym zaszłam w ciążę. Klinika zaleciła brać ją do końca pierwszego trymestru, a później ma zdecydować lekarz prowadzący.

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Super, że wszystkie ryzyka niskie ☺️

Na stan przedrzucawkowy bierze się acard w dawce 150. Będziesz omawiała jeszcze te wyniki z lekarzem? Jeśli tak, to zapytaj o ten acard. Powinno się go wdrożyć jak najszybciej.
    Ja biorę aspirynę (to też ASS) profilaktycznie od początku cyklu, w którym zaszłam w ciążę. Klinika zaleciła brać ją do końca pierwszego trymestru, a później ma zdecydować lekarz prowadzący.
    Tak będę omawiać wyniki na wizycie 18 sierpnia 🙂 wspominałam że moja lekarka jest też genetykiem więc napewno będzie potrafiła bardzo dokładnie je przeanalizować 🙃 póki co tylko spokój mnie uratuje ❤️

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
‹‹ 98 99 100 101 102
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ