#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylvia28 wrote:Ja 11 lat temu też nie znałam takich wynalazków. Syn był też wakacyjny więc ten problem mnie nie dotyczył. A do kombinezonu akurat podrósł i łatwie było zakładać gdy był starszy.
Drugi grudniowy 7 lat temu i to był. Bardzo ciepły grudzień
Są tego plusy bo jednak z takim noworodkiem w upały musi być ciężko 🤔 a tutaj już będziemy miały jakie podrostki 3-4 miesieczne 😍 -
Ja chyba dopiero w okresie jesiennych wyprzedaży zacznę zaglądać na działy dla niemowlaków 🙃 teraz skończyłam uzupełniać wyprawkę dla 4 latki i zabieram sie ogarnianie przestrzeni w sypialni 🙈♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
assialbnn wrote:Jeśli czujesz potrzebę to pakuj się do samochodu i zawalaj aby "Czekam w aucie" xD jakieś chłop będzie miał wyjście 😂😂
-
Irashka wrote:W tym Szczecinie to terminy jak świeże bułki się rozchodzą. Mąż się zdecydował to już terminu nie było. Najbliższy 26.09… oczywiście są wcześniejsze, ale nie chce iść do jakiś przypadkowych gabinetów. Tutaj znam sprzęt. Za gapiostwo się płaci 😂
Ja jeszcze 6 dni, długich dni .... 🙄
Czuję tego mojego Ktosia jak sobie pływa ale wolę zobaczyć to na własne oczy 🙂❤️
Będę molestować moją lekarke żeby włączyła mi obraz 3/4D 😁 i niech szuka co Ktoś tam kryje 😍 -
Wy dziewczyny już o ubranach dla maluszka myślicie. A ja przymierzałam jeansy ciążowe. Już wiem, że to nie moja bajka 😂 wygodne to za cholerę nie jest, czułam się jakbym miała biodrówki na sobie. Chyba jesień i zimę przechodzę w sukienkach i materiałowych spodniach na gumkę 😂
-
Cyprysek wrote:Ja chyba dopiero w okresie jesiennych wyprzedaży zacznę zaglądać na działy dla niemowlaków 🙃 teraz skończyłam uzupełniać wyprawkę dla 4 latki i zabieram sie ogarnianie przestrzeni w sypialni 🙈
Ja obecnie robię wyprawkę do szkoły 🙈 4 klasa przed nami 🙂 -
Irashka wrote:Wy dziewczyny już o ubranach dla maluszka myślicie. A ja przymierzałam jeansy ciążowe. Już wiem, że to nie moja bajka 😂 wygodne to za cholerę nie jest, czułam się jakbym miała biodrówki na sobie. Chyba jesień i zimę przechodzę w sukienkach i materiałowych spodniach na gumkę 😂
-
Hejka, dawno mnie tu nie było!
Co do spodni ciążowych - to do mnie też kompletnie nie przemawiają, będę chyba chodzić w sukienkach.
Moja wizyta dopiero za tydzień, nie mogę się doczekać 🥹 zwłaszcza, że totalnie nie czuję żadnych ruchów i myślę że to jeszcze chwila do tego czasu 🥹 ale po wizycie za tydzień mówię już swojej dyrektorce, że jestem w ciąży i chce pracować do końca września/ października.
Kiedy macie połówkowe?Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Bergamotka94 wrote:Hejka, dawno mnie tu nie było!
Co do spodni ciążowych - to do mnie też kompletnie nie przemawiają, będę chyba chodzić w sukienkach.
Moja wizyta dopiero za tydzień, nie mogę się doczekać 🥹 zwłaszcza, że totalnie nie czuję żadnych ruchów i myślę że to jeszcze chwila do tego czasu 🥹 ale po wizycie za tydzień mówię już swojej dyrektorce, że jestem w ciąży i chce pracować do końca września/ października.
Kiedy macie połówkowe?z ruchami to ze spokojem, mi gin mówiła, że pierwsze wyraźniejsze ruchy pojawiają się między 18 a 21 tc
Też zależy gdzie jest łożysko, jeśli z tyłu to mogą wystąpić prędzej (np. 18tc), a jeśli z przodu to później
Cierpliwości (w szczególności w 1 ciąży) !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 12:12
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
-
I widziałam że pisałyście o zakupach - ja mam przed tym opory (rozumiem Cię całkowicie Asia) i dałam sobie czas w głowie na zakupy od badań połówkowych
wtedy zacznę się rozglądać za rzeczami iiiii już nie mogę się doczekać!
assialbnn lubi tę wiadomość
Ona 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Ja poluję trochę na vinted na ubranka merino 🙂 Myślę że będą idealne dla lutowego bobaska 🙂
Mam już moje wyniki krwi, na szczęście wszystko jest idealnie, nawet hemoglobina 14,1. I nie mam żadnych wirusów więc jestem spokojna do kolejnej wizyty.Bergamotka94, Giosiek, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość
-
Kiedy macie połówkowe?
Mi się wydaje, że u nas zakupy ruszą dopiero jak poznamy płeć i będą pierwsze ruchy. Szczerze to teraz nawet nie czuję takiej potrzeby. Nie wiem czy to normalne 🤔 -
Frida91 wrote:Ja poluję trochę na vinted na ubranka merino 🙂 Myślę że będą idealne dla lutowego bobaska 🙂
Mam już moje wyniki krwi, na szczęście wszystko jest idealnie, nawet hemoglobina 14,1. I nie mam żadnych wirusów więc jestem spokojna do kolejnej wizyty.
Wow, super hemoglobina! Ja mam 12,8 i uważałam to za dobry wynik 😂Ona 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Bergamotka94 wrote:Wow, super hemoglobina! Ja mam 12,8 i uważałam to za dobry wynik 😂
-
Frida91 wrote:Bo chyba to dobry 😃Ja biorę dużo Wit.C. W poprzedniej ciąży to mi akurat pomogło mocno jak lekko zaczęła mi spadać. Ale polecam też zakwas z buraka 🙂
A to ja Wit C tyle ile mam w suplementach ale dziś rano miałam fatalną sytuację 🤮 od ich zapachu na który dosłownie choruję w ciąży i już powiedziałam sobie że muszę je zmienić… polecacie coś konkretnego? Pueria Uno? Prenatal Uno?Ona 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Bombelek jednak straszy o tydzień
Dziś wg Pani dr 11.6 (z om 10.4)
CRL 5.19cm
Czyli chyba jednak #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Prenatalne za tydzień 20tego - możesz wpisać Asiu już oficjalnie 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 13:08
Irashka, assialbnn, Frida91, kropka_aga, Bergamotka94, Giosiek, Melka96, Cyprysek , Dzyzia, Dzyzia, mmonika_, Nickki, Julixxx, Mamatrzechaniołków, Natalia13245, dinozaurowa lubią tę wiadomość
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 🩺 prenatalne 😍 -
Kiedy macie połówkowe?
Co do ruchów to ja je już czuję ale są dość subtelne, muszę leżeć na boku lub na plecach spokojnie aby je wyczuć 🙂 jest to dość pracochłonne 😂
Na połówkowe lekarz który wykonywał prenatalne sam mnie zapisał odrazu 🙂 mam 27 września ❤️ -
Zosia piękne te Twoje szczęście 🍀 Rośnie jak na drożdżach 😀
Zosia667 lubi tę wiadomość
-
Asia usuwamy terminy z lipca i szykujemy już na wrzesień kalendarz?