#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki pappa
Trisomia21 1:479 skorygowana na 1:9580
Trisomia18 1:1230 skorygowane do 1:5927
Trisomia13 1:3640 skorygowana do <1:20000
jo_ana, assialbnn, Bergamotka94, Cyprysek , Giosiek, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
7.09 wizyta
Luteina 2*2❌
Duphaston 3*1❌
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni❌ -
jo_ana wrote:Co masz na oku ? Przyznaj się 😇
Ja też wyprawkę zacznę kompletować dopiero po połówkowych. Na razie o tym nie myślę, a i trzymać tego nie ma gdzie, trzeba przygotować najpierw pokój.
Dziewczyny piękne wieści z dzisiejszych wizyt, cieszę się bardzo, że wszystko dobrze u Waszych maluszków.
Julix myślę że lekarz się nie myli i będzie córcia 😉 -
Jo_ana ramy cybexa priama są piękne ale nie na moją kieszen a i zresztą byłoby mi szkoda widać aż tyle na wózek, używanego nie chce bo jednak wolę mieć gwarancję 🙂 Balios to nisko budżetowa opcja Cybexa ale jak dla mnie zgrabny i elegancki 😊
-
Mi też się bardzo podobają Cybex 🥹 Ja się zastanawiałam nad Baliosem ale muszę się przymierzyć do tego wózka w sklepie bo jestem dość niska mam wrażenie że rączka wózka jest dość mocno pionowo i to jednak wózek dla wyższych osób.
Ja z wózków zamierzam obejrzeć jeszcze na pewno Anek IQ Premium, Roan Ivi. Swoją drogą, czy tylko mi tak bardzo nie podobają się kolory wózków? Same szare, czarne albo jakieś takie zgniłozielone 😵💫 Nie chciałabym żadnego pstrokatego ale moje kolory to zdecydowanie bardziej niebieski, różne odcienie czerwieniassialbnn lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Bergamotka94 wrote:Mi też się bardzo podobają Cybex 🥹 Ja się zastanawiałam nad Baliosem ale muszę się przymierzyć do tego wózka w sklepie bo jestem dość niska mam wrażenie że rączka wózka jest dość mocno pionowo i to jednak wózek dla wyższych osób.
Ja z wózków zamierzam obejrzeć jeszcze na pewno Anek IQ Premium, Roan Ivi. Swoją drogą, czy tylko mi tak bardzo nie podobają się kolory wózków? Same szare, czarne albo jakieś takie zgniłozielone 😵💫 Nie chciałabym żadnego pstrokatego ale moje kolory to zdecydowanie bardziej niebieski, różne odcienie czerwieni -
Dużo ludzi decyduje się na czarny wózek i ogólnie nic do tego nie mam ale jakoś nie chce 😂😂😂Ona 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
assialbnn wrote:Jo_ana ramy cybexa priama są piękne ale nie na moją kieszen a i zresztą byłoby mi szkoda widać aż tyle na wózek, używanego nie chce bo jednak wolę mieć gwarancję 🙂 Balios to nisko budżetowa opcja Cybexa ale jak dla mnie zgrabny i elegancki 😊
Też rozważam cybexa koleżanka miała właśnie balios i była mega zadowolona, druga z kolei ma Priam no i nie powiem kusi ta rama. Nie wiem jakie są u Was różnice w cenie ale u nas jak patrzyłam to nie całe 300€ różnicy między tymi modelami. Na oku też mam 2 modele Joolz nie wiem czy kojarzycie taką firmę, też jeden tańszy i jeden droższy model, ale to na spokojnie będziemy jeździć po połówkowych i testować na żywo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 15:53
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 CRL 6,9 cm prenatalne i NIPT prawidłowe
-
Bergamotka94 wrote:Mi też się bardzo podobają Cybex 🥹 Ja się zastanawiałam nad Baliosem ale muszę się przymierzyć do tego wózka w sklepie bo jestem dość niska mam wrażenie że rączka wózka jest dość mocno pionowo i to jednak wózek dla wyższych osób.
Ja z wózków zamierzam obejrzeć jeszcze na pewno Anek IQ Premium, Roan Ivi. Swoją drogą, czy tylko mi tak bardzo nie podobają się kolory wózków? Same szare, czarne albo jakieś takie zgniłozielone 😵💫 Nie chciałabym żadnego pstrokatego ale moje kolory to zdecydowanie bardziej niebieski, różne odcienie czerwieni
Nie prawda, koleżanka miała baliosa ma niecałe 160 cm i była zadowolona, wychwalała ten wózek pod niebiosa, nigdy się nie skarżyła że coś jej tam nie pasuje w wysokości, więc koniecznie przetestuj bo może to tylko złudzenie optyczne jakieśWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 15:52
assialbnn lubi tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 CRL 6,9 cm prenatalne i NIPT prawidłowe
-
Kurczę dziewczyny, ale wybieracie wózki. Ja za 2500 tysiąca to całą wyprawkę kupię (oprócz fotelika, no bo sam fotelik to jest pewnie 1500-2000 PLN) 🫣
Ja kupię albo używany albo Kinderkraft Esme. Mieliśmy spacerówkę Kinderkrafta i byłam zadowolona ze stosunku jakości do ceny, a 1000 PLN to jeszcze mogę wydać. Ale jak wózek kosztuje więcej niż 1500 PLN to powinien sam dziecko na spacer zabierać i jeszcze psy mi wyprowadzić przy okazji 😆Frida91 lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Też rozważam cybexa koleżanka miała właśnie balios i była mega zadowolona, druga z kolei ma Priam no i nie powiem kusi ta rama. Nie wiem jakie są u Was różnice w cenie ale u nas jak patrzyłam to nie całe 300€ różnicy między tymi modelami. Na oku też mam 2 modele Joolz nie wiem czy kojarzycie taką firmę, też jeden tańszy i jeden droższy model, ale to na spokojnie będziemy jeździć po połówkowych i testować na żywo.
Joolz jest bardzo ładny ale zastanawiają mnie te kubełkowe spacerówki, mam wątpliwości w sumie co do tego rozwiązaniaOna 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
My mamy po młodym wózek easywalker harvey 2 też są dość drogie te wózki, ale jak ktoś planuje dzieci rok po roku to jest świetna opcja, bo tam się wymienia częsc i jest możliwość wożenia dwójki. My kupiliśmy właśnie ze względu na ten aspekt, ale później życie się tak potoczyło, że do 3 roku życia syna myślalam, że pozostanie jedynakiem 😂 Teraz twierdzę, że moje drugie bobo będzie wręcz idealne i nie będziemy już mieć takich problemów, bo każdy mówi, że dzieci są różne 😂😂😂
Gratuluję dobrych wieści ❤️😀 -
jo_ana wrote:Też rozważam cybexa koleżanka miała właśnie balios i była mega zadowolona, druga z kolei ma Priam no i nie powiem kusi ta rama. Nie wiem jakie są u Was różnice w cenie ale u nas jak patrzyłam to nie całe 300€ różnicy między tymi modelami. Na oku też mam 2 modele Joolz nie wiem czy kojarzycie taką firmę, też jeden tańszy i jeden droższy model, ale to na spokojnie będziemy jeździć po połówkowych i testować na żywo.
-
Dzyzia wrote:Kurczę dziewczyny, ale wybieracie wózki. Ja za 2500 tysiąca to całą wyprawkę kupię (oprócz fotelika, no bo sam fotelik to jest pewnie 1500-2000 PLN) 🫣
Ja kupię albo używany albo Kinderkraft Esme. Mieliśmy spacerówkę Kinderkrafta i byłam zadowolona ze stosunku jakości do ceny, a 1000 PLN to jeszcze mogę wydać. Ale jak wózek kosztuje więcej niż 1500 PLN to powinien sam dziecko na spacer zabierać i jeszcze psy mi wyprowadzić przy okazji 😆Bergamotka94 lubi tę wiadomość
-
My jesteśmy juz po pierwszej wizycie w sklepie z wózkami. Nam zależy głównie na lekkości, bo będę musiała wnosić wózek na drugie piętro. Na razie spodobał nam się model Venicci Claro.
mmonika_ lubi tę wiadomość
-
Ja mam cybexa baliosa po córce.
Pojechaliśmy do sklepu z zamiarem kupienia priama, bo zakochałam się w nim widząc go na necie. W sklepie nie zrobił na nas takiego wrażenia, jakiego się spodziewałam. Obok stał balios. Bardzo podobny i sporo tańszy. Nie widzieliśmy sensu przepłacać 🤷♀️
Osobiście jestem z niego bardzo zadowolona. -
My mamy anexa m type
mieszkam na wsi, niedaleko las i kamieniste drogi wiec dla nas duże znaczenie maja amortyzatory. Niestety jest to ciężki wózek 🙈
Ja z droższych rzeczy to musze kupic tylko takies łóżeczko takie na kółkach do salonu. Przy pierwszym dziecku nie mialam ale ona miała pełnowymiarowe łóżeczko u siebie w pokoju i dostawkę w sypialni.♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Dostałam wynik pappa i HCG coś tam coś tam.
Mam czekać aż zadzwonią z przychodni, gdy lekarz przeliczy coś tam.
W międzyczasie wysłałam te wyniki do lekarza u którego byłam prywatnie, ale mi nie odpowiedział jeszcze..
Kurcze troszkę się stresuje tym, w dodatku jakiś katar mnie bierzeStarania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍 -
Zosia667 wrote:Dostałam wynik pappa i HCG coś tam coś tam.
W międzyczasie wysłałam te wyniki do lekarza u którego byłam prywatnie, ale mi nie odpowiedział jeszcze..
Kurcze troszkę się stresuje tym, w dodatku jakiś katar mnie bierze
Ważne są te skorygowane 😊Zosia667 lubi tę wiadomość
-
Zosia667 wrote:Dostałam wynik pappa i HCG coś tam coś tam.
Kurcze troszkę się stresuje tym, w dodatku jakiś katar mnie bierze