X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    Przyszedł mi wczoraj detektor tętna, od razu wypróbowałam i na początku się trochę wystraszyłam, bo słyszałam jakieś takie powolne dźwięki, ale to chyba były przepływy. A dzisiaj udało się znaleźć serduszko ❤️
    Ah jeszcze nie raz spanikujesz 🙈 Ja z racji tłuszczyku często zalewałam się potem ze stresu zanim znalazłam 🤣 Teraz czasem użyje detektora ale raczej wystarczy posiedzieć lub poleżeć spokojnie i ten mój chłopczyk (Jejku chłopczyk 🙈 Ktoś jakoś łatwiej przechodził mi przed gardło 😆) no i ten mój chłopczyk da o sobie znać jakimś rozpychaniem pupy czy rozciągniem nóg 😍😁

Bezowata lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ah jeszcze nie raz spanikujesz 🙈 Ja z racji tłuszczyku często zalewałam się potem ze stresu zanim znalazłam 🤣 Teraz czasem użyje detektora ale raczej wystarczy posiedzieć lub poleżeć spokojnie i ten mój chłopczyk (Jejku chłopczyk 🙈 Ktoś jakoś łatwiej przechodził mi przed gardło 😆) no i ten mój chłopczyk da o sobie znać jakimś rozpychaniem pupy czy rozciągniem nóg 😍😁
    Ja dziś też miałam chwilę niepokoju. Słucham serduszka już od jakiegoś czasu i dziś nie znalazłam go w miejscu, w którym zawsze było (trochę po lewej od środka macicy) 🫣
    Zaczęłam jeździć tym detektorem w górę i w dół, aż w końcu przesunęłam go na prawo i JEST! 🥹
    Bobasek się obrócił i trochę mamę tym zestresował 😅
    Jednak, gdy ma się za sobą późne poronienie (u mnie 18 tc), to kolejne ciąże przeżywa się już inaczej 🫣

age.png

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja dziś też miałam chwilę niepokoju. Słucham serduszka już od jakiegoś czasu i dziś nie znalazłam go w miejscu, w którym zawsze było (trochę po lewej od środka macicy) 🫣
    Zaczęłam jeździć tym detektorem w górę i w dół, aż w końcu przesunęłam go na prawo i JEST! 🥹
    Bobasek się obrócił i trochę mamę tym zestresował 😅
    Jednak, gdy ma się za sobą późne poronienie (u mnie 18 tc), to kolejne ciąże przeżywa się już inaczej 🫣
    Oh przykro mi 🥺 ja straciłam ciążę na wczesnym etapie i też ciężko mi się cieszyć tą obecną i brać powodzenie za pewnik 🙄 ale domyślam się że jeśli straci się bobaska w późniejszym czasie to jest to doświadczenie które wpłynie na każdy moment kolejnej ciąży aż do rozwiązania.
    Ale musimy myśleć pozytywnie ❤️ napewno wszystko będzie tak jak sobie życzymy 🤞🤞🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Cyprysek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Teraz są czasy że wszyscy są wygodni 🤣😜 kiedyś mieszkało się w pokoju z rodzeństwem i nikt nie widział w tym problemu 🙂 przynajmniej i u mnie tak było i u mojego partnera 🙂 ale tak jak pisałam mieszkamy w mieście i w mieszkaniach.

Ja też jestem mieszczuchem :p mam męża ze wsi :) wychowałam się razem z 2 siostrami w 1 pokoju :D więc dla mnie to normalne ale dla mojego męża nie 😂😂😂

assialbnn lubi tę wiadomość

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • dinozaurowa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My budujemy dom, ale nie ma szans się wprowadzić przed Ktosiem. Będzie musiał trochę pożyć w ciasnym wynajmowanym mieszkaniu i na walizkach

assialbnn lubi tę wiadomość

👩🏽 + 🧔🏻 + 💙

6.06 ⏸️
    11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
    2.07 ❤️ 150/1min
    30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z bratem wychowałam się w jednym pokoju i jak najbardziej mi to przeszkadzało (jemu też). Przeszkadzało mi do tego stopnia, że jak kupowałam swoje mieszkanie to mimo, że nie miałam nawet chłopaka ani widoków na żadnego to od razu brałam 3 pokoje. Bo chciałam, żeby moje potencjalne hipotetyczne dzieci (których wtedy nawet nie chciałam mieć) miały lepiej niż my. Jak urodziłam drugie dziecko to zaczęłam od razu kombinować, żeby kupić dom, w którym uda się urządzić co najmniej 3 sypialnie (dla dzieci i dla nas). Na trzecie dziecko zdecydowaliśmy się, bo mamy dość miejsca na 4 sypialnie 😉 Musimy tylko zaadaptować piętro. Na szczęście mamy trochę czasu bo na razie nasze dzieciaki wolą być razem w pokoju. Mamy już za sobą ocieplenie dachu, wstawienie schodów, zabudowanie dachu regipsami i położenie podłogi i sufitu (bo jeszcze musieliśmy piętro podzielić, bo miało 5 metrów na szczytach, także mamy nawet mały stryszek). Jak dobrze pójdzie to w tym roku mąż postawi jeszcze ściany działowe, w następnym roku ogarniemy sobie elektrykę i ogrzewanie. Największy koszt to będzie pewnie zrobienie łazienki na górze. A jak skończy piętro, to zaczniemy ponowna przebudowę parteru 🫣 Chcemy kompletnie zmienić układ pomieszczeń na dole, w sumie tylko kuchnia zostanie, gdzie jest 😁

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Oh przykro mi 🥺 ja straciłam ciążę na wczesnym etapie i też ciężko mi się cieszyć tą obecną i brać powodzenie za pewnik 🙄 ale domyślam się że jeśli straci się bobaska w późniejszym czasie to jest to doświadczenie które wpłynie na każdy moment kolejnej ciąży aż do rozwiązania.
    Ale musimy myśleć pozytywnie ❤️ napewno wszystko będzie tak jak sobie życzymy 🤞🤞🙂
    Poronienie na każdym etapie jest straszne. Niestety zmieniło mnie ono na zawsze i myślę, że tak samo jest w przypadku wielu kobiet, które musiały tego doświadczyć.
    Ale tak jak piszesz, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze i cieszyć się z tego bobaska w brzuchu 😊

Masz bardzo fajnie, że już czujesz ruchy. To bardzo uspokaja. Oczywiście zdarzą się dni, że dziecko nie da o sobie znaku i wtedy też włączy się niepokój 😅
    Ale taki już nasz los. My matki będziemy martwić się o nasze pociechy całe życie. Bez znaczenia, czy dzidziuś będzie w brzuchu, czy już na tym świecie. Także powoli trzeba się do tego niepokoju przyzwyczajać 😉

age.png

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Poronienie na każdym etapie jest straszne. Niestety zmieniło mnie ono na zawsze i myślę, że tak samo jest w przypadku wielu kobiet, które musiały tego doświadczyć.
    Ale tak jak piszesz, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze i cieszyć się z tego bobaska w brzuchu 😊

Masz bardzo fajnie, że już czujesz ruchy. To bardzo uspokaja. Oczywiście zdarzą się dni, że dziecko nie da o sobie znaku i wtedy też włączy się niepokój 😅
    Ale taki już nasz los. My matki będziemy martwić się o nasze pociechy całe życie. Bez znaczenia, czy dzidziuś będzie w brzuchu, czy już na tym świecie. Także powoli trzeba się do tego niepokoju przyzwyczajać 😉
    Było tak 3 dni temu że mały uparciuch był mega leniwy i przed blisko 2 dni nie mogłam wyłapać jego ruchów 🤣 ale przechytrzyłam go detektorem 😆

Giosiek lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • dinozaurowa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy sobie nie wkręcam ale chyba czuję już jakieś ruchy w brzuchu 😳 takie smyrnięcia. Już 3 razy coś takiego dziwnego czułam

👩🏽 + 🧔🏻 + 💙

6.06 ⏸️
    11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
    2.07 ❤️ 150/1min
    30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
‹‹ 130 131 132 133 134
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ