#rodzew2026 LUTY❤️🍓
- 

WIADOMOŚĆ
- 

A mnie zaintersował temat szkoły rodzenia i już nie raz oglądałam ten profil zaufaj położnej i przypadkowo natknęłam się na taką promocję. Jestem już po pierwszym filmiku i właściwie podsyłam moze któraś z Was ma ochotę sobie wykupić. Ja to z tych ciekawskich i pierwszy mój porod więc zagłębiam się w temat. 

Właśnie dopadł mnie straszny głód i pisząc to jem bułkę z pasztetem z żurawiną i ogórkiem kiszonym 🤣🤣 mialam wytrzymać do rana ale tak pomyślałam skoro mnie tak ssie to chyba bobas mocno głodny. 😁
 Tylko ja nie spie ? 😁

- 

Wczoraj powiedzieliśmy o ciąży moim rodzicom, którzy zareagowali o wiele lepiej, niż się spodziewałam. Ale co się nastresowałam, to moje 😅 Za tydzień spotkanie z teściami i wtedy powiemy im, ale u nich akurat dużo mniej się przejmuję reakcją, bo wiem, że na pewno się ucieszą i na 100% teściowa się popłacze ze szczęścia 😂 Jutro mam plan powiedzieć w pracy i chyba tego się obawiam najbardziej, bo tu w sumie nie mam pojęcia czego się spodziewać. Ale chyba za bardzo się nimi przejmuję zamiast myśleć o sobie i dziecku.

Co do wagi, to u mnie w sumie cały czas o dziwo utrzymuje się około +1kg, więc nie narzekam, ale pewnie im dalej, to tych kilogramów będzie przybywać więcej.

Co do szkoły rodzenia, to ja już się wstępnie zapisałam stacjonarnie do szpitala, w którym najprawdopodobniej chciałabym rodzić. Spotkania odbywają się na przełomie listopada i grudnia. Myślicie, że to odpowiedni czas na takie zajęcia? Myślałam o tym kursie online, ale chyba na pierwszy raz wolę opcję na miejscu plus zapoznam się trochę ze szpitalem 😊
- 

Też się nad tym pakietem zastanawiałam. Jak tak przeglądasz materiały jednym okiem to uważasz, że wart swojej ceny? Ja chciałam pójść i stacjonarnie i online.MroziaMM wrote:A mnie zaintersował temat szkoły rodzenia i już nie raz oglądałam ten profil zaufaj położnej i przypadkowo natknęłam się na taką promocję. Jestem już po pierwszym filmiku i właściwie podsyłam moze któraś z Was ma ochotę sobie wykupić. Ja to z tych ciekawskich i pierwszy mój porod więc zagłębiam się w temat. 

Właśnie dopadł mnie straszny głód i pisząc to jem bułkę z pasztetem z żurawiną i ogórkiem kiszonym 🤣🤣 mialam wytrzymać do rana ale tak pomyślałam skoro mnie tak ssie to chyba bobas mocno głodny. 😁
 Tylko ja nie spie ? 😁
  👩🏻32 👨🏻34 👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
 25.06.2025 1,46 cm ♥️
 09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
 15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
 29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
 14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
 03.09.2025 140g chłopaka 🥝
 29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
 29.10.2025 890g
 27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

- 

U mnie piersi mniej mi dokuczają 🙂 jeszcze te 2-3 tygodnie temu było kiepsko bo czułam mega ból przy każdym dotyku 😱 i było tak od samego początku ciąży, teraz bolą ale dużo dużo mniej 🙂 równocześnie jak ból trochę spadł na siłę to zaczęły zmieniać się moje sutki, zrobiły się większe, ciemniejsze i bardziej wypukle 🙂 ( takie odstające w kształcie stożka 🙈) Cieszę się że te zmiany zachodzą bo to oznacza być może możliwość karmienia piersią ❤️ w ciąży z córką moje piersi nie bolały i wogole się nie zmieniły i nie byłam w stanie jej karmiąc ze względu na malutkie i wklęsłe sutki.MroziaMM wrote:Mnie piersi tez zaczęły bardziej boleć. 😃 wcześniej troche sie zaokrągliły a teraz dopiero czuje, że szybciej rosną. I ostatnio znowu takie mam chwile, że jestem nerwowa bardziej.. I do południa to w ogole nic mi się nie chce... dopiero później mi oddaje a najwięcej energii mam wlasnie wieczorami. 😅 Bergamotka94, MroziaMM lubią tę wiadomość Bergamotka94, MroziaMM lubią tę wiadomość
- 

Trzymam kciuki za dobry dzień w pracy ❤️ mam nadzieję że dobrze przyjmą Twoją nowinę 😊Bezowata wrote:Wczoraj powiedzieliśmy o ciąży moim rodzicom, którzy zareagowali o wiele lepiej, niż się spodziewałam. Ale co się nastresowałam, to moje 😅 Za tydzień spotkanie z teściami i wtedy powiemy im, ale u nich akurat dużo mniej się przejmuję reakcją, bo wiem, że na pewno się ucieszą i na 100% teściowa się popłacze ze szczęścia 😂 Jutro mam plan powiedzieć w pracy i chyba tego się obawiam najbardziej, bo tu w sumie nie mam pojęcia czego się spodziewać. Ale chyba za bardzo się nimi przejmuję zamiast myśleć o sobie i dziecku.

Co do wagi, to u mnie w sumie cały czas o dziwo utrzymuje się około +1kg, więc nie narzekam, ale pewnie im dalej, to tych kilogramów będzie przybywać więcej.

Co do szkoły rodzenia, to ja już się wstępnie zapisałam stacjonarnie do szpitala, w którym najprawdopodobniej chciałabym rodzić. Spotkania odbywają się na przełomie listopada i grudnia. Myślicie, że to odpowiedni czas na takie zajęcia? Myślałam o tym kursie online, ale chyba na pierwszy raz wolę opcję na miejscu plus zapoznam się trochę ze szpitalem 😊
- 

assialbnn wrote:U mnie piersi mniej mi dokuczają 🙂 jeszcze te 2-3 tygodnie temu było kiepsko bo czułam mega ból przy każdym dotyku 😱 i było tak od samego początku ciąży, teraz bolą ale dużo dużo mniej 🙂 równocześnie jak ból trochę spadł na siłę to zaczęły zmieniać się moje sutki, zrobiły się większe, ciemniejsze i bardziej wypukle 🙂 ( takie odstające w kształcie stożka 🙈) Cieszę się że te zmiany zachodzą bo to oznacza być może możliwość karmienia piersią ❤️ w ciąży z córką moje piersi nie bolały i wogole się nie zmieniły i nie byłam w stanie jej karmiąc ze względu na malutkie i wklęsłe sutki.
 Mnie już praktycznie nie bolą piersi ale zmieniły się tak jak opisujesz Asiu 
  assialbnn lubi tę wiadomość
                                Ona 30 assialbnn lubi tę wiadomość
                                Ona 30
 💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
 17.06 - bije serduszko ❤️
 28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
 15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
 Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
- 

Dziewczyny ja mam w końcu dzisiaj te prenatalne o ile nie zadzwonią i nie odwołają 😂 jestem ciekawa czy będą w ogóle w stanie cokolwiek zmierzyć xD Jadę na nie 100 km, więc jak się nie uda to będę grubo wkurzona 😆😀 I z dobrym info pracuje tylko do 1.09 cieszę się bardzo, bo jednak nie mam czasu na odpoczynek mając 4 latka w domu, wyczuwam już anemię i nie ma sensu zażynac się. assialbnn lubi tę wiadomość assialbnn lubi tę wiadomość
- 

U mnie udało się umówić na połówkowe mam 3.10 na szczęście u innego lekarza 😁 assialbnn, Papillon lubią tę wiadomość
                                👱93 assialbnn, Papillon lubią tę wiadomość
                                👱93
 🧑🦱94

09.24 5tc 💔
 01.25 8tc 💔

Mutacja MTHFR C677T hetero
 Mutacja MTHFR A1298C hetero
 Kariotypy u obydwojga ✅

11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
 12.06-beta1256.3
 14.06-beta 2405.4
 20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
 05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
 20.07-3.44cm perełki ❤️
 02.08 5.6cm ❤️
 11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
 20.08- 9cm chłopczyk 🩵
 26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
 7.09 - chłopczyk 188g❤️
 21.09- 244g ❤️
 3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
 18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
 09.11 wizyta
 Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
 Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
 Heparyna 1×1
 Acard 1×1
 Accofil 0.5 co 3 dni❌
 Magnez 3×1
- 

Materiałów jest sporo jak widze, tak jak przeglądałam to nawet jeden filmik o połogu trwa 4 h, a sporo jest tych modułów od porodu, karmienia, połogu, ćwiczenia itp- 7 modułów. W sumie nie spodziewałam się, że aż tyle. Obejrzałam wczoraj pierwszy to dobrze mi się oglądało.Irashka wrote:Też się nad tym pakietem zastanawiałam. Jak tak przeglądasz materiały jednym okiem to uważasz, że wart swojej ceny? Ja chciałam pójść i stacjonarnie i online.
 Wydaje mi się jeśli to będą serio rzeczowe filmiki to warto. Irashka lubi tę wiadomość Irashka lubi tę wiadomość
- 

Ja robiłam w weekend ćwiczenia z nimi i całkiem spoko. Ale nie wiem czy ta szkoła rodzenia zastępuje tą stacjonarną szczerze mówiąc. W pierwszej ciąży mialam stacjonarnie spotkania z położną (taka indywidualna szkoła rodzenia) I było super. Ten pakiet kupiłam w zasadzie po to, żeby trochę posłuchać o porodzie i przypomnieć sobie jak ogarniać noworodka bo mam wrażenie ze nic nie pamiętam.MroziaMM wrote:Materiałów jest sporo jak widze, tak jak przeglądałam to nawet jeden filmik o połogu trwa 4 h, a sporo jest tych modułów od porodu, karmienia, połogu, ćwiczenia itp- 7 modułów. W sumie nie spodziewałam się, że aż tyle. Obejrzałam wczoraj pierwszy to dobrze mi się oglądało.
 Wydaje mi się jeśli to będą serio rzeczowe filmiki to warto.
- 

Ja byłam na szkole rodzenia w trakcie 1 ciąży stacjonarnie, bardzo mi to wtedy pomogło. Chodziłam do szpitala gdzie rodziłam teraz sobie tylko odswieże info z notatek. Fajne było też to,ze od razu wtedy dostałam wszystkie papiery do wypełnienia i przyjęcie na izbie przyjęć trwało o wiele krócej;) Mamatrzechaniołków lubi tę wiadomość
                                ♀️ 36 lat Mamatrzechaniołków lubi tę wiadomość
                                ♀️ 36 lat
 ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
 ✅️ 2020 -> laparo+ histero
 ✅️ 2020 -> ⏸️
 ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
 ✅️ 2025 -> ⏸️
- 

Napewno wszystko uda się zmierzyć 😊 do usg prenatalnego jest brany wiek cięży z OM 🙂 i nie martw się bo pisałam Ci przecież że byłam na usg kilkanaście dni po prenatalnych i też udało się wszystko sprawdzić jeszcze raz 🙂😊Papillon wrote:Dziewczyny ja mam w końcu dzisiaj te prenatalne o ile nie zadzwonią i nie odwołają 😂 jestem ciekawa czy będą w ogóle w stanie cokolwiek zmierzyć xD Jadę na nie 100 km, więc jak się nie uda to będę grubo wkurzona 😆😀 I z dobrym info pracuje tylko do 1.09 cieszę się bardzo, bo jednak nie mam czasu na odpoczynek mając 4 latka w domu, wyczuwam już anemię i nie ma sensu zażynac się.
- 

Zlikwiduje już chyba sierpień 🤔 i dodam już październik bo zaraz zaczną się sypac daty połówkowych na październik 😊💟Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 12:43 
- 

Sa tylko 3 dziewczynki wpisane na 1stronie, więc jq siw tez update, ze u nas również bedzie córka 😀 MroziaMM, Bergamotka94, assialbnn, Mamatrzechaniołków, Zosia667 lubią tę wiadomość
                                🙎♀️🙎♂️'95 rok MroziaMM, Bergamotka94, assialbnn, Mamatrzechaniołków, Zosia667 lubią tę wiadomość
                                🙎♀️🙎♂️'95 rok
 Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
 Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
 Kariotypy prawidłowe 💪
 Jajowody drożne 💪
 On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
 04.25- stymulacja
 16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
 19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
 25.05.25 - ⏸️
 7dpt - beta 47,5, prog 13,10
 9dpt - beta 147, prog 26,70
 11dpt- beta 362, prog 18,60
 14dpt- beta 1346, prog 26,10
 23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
 29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
 28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
 NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
 30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
 2.09 - 217 gram szczęścia ❤️
 17.09 - połówkowe, 331 gram milosci 🥰

- 

U mnie kolejna wizyta 15.09 📆 assialbnn lubi tę wiadomość
                                Amh: 0,7 assialbnn lubi tę wiadomość
                                Amh: 0,7
 Niedoczynność tarczycy
 Trombofilia
 Kariotypy:✔️
 Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
 💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
 💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
 11.24 Transfer ❌️
 12.24 FET ✅️
 💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
 💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
 zapłodnionych, 4 zarodki.
 ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
 28.05 FET
 7dpt 30 🥰
 16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
 23dpt serduszko 🩷

- 

A ja odebrałam wyniki z prenatalnych i jestem mega zaskoczona jakie są ryzyka podstawowe 🙄 i jestem mega zaskoczona jakie są ryzyka podstawowe 🙄
 U mnie wygląda to tak:
 21 - podstawowe 1 do 217 a skorygowane 1 do 3517
 18 - podstawowe 1 do 531 a skorygowane 1 do 10614
 13 - podstawowe 1 do 1664 a skorygowane 1 do 13745

Preeklampsja przed 37 tyg 1 do 614
 Wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrastania płodu przed 37 tyg 1 do 452 i ryzyko określone jako niskie;)

assialbnn, Ola8999, mmonika_ lubią tę wiadomość
                                ♀️ 36 lat assialbnn, Ola8999, mmonika_ lubią tę wiadomość
                                ♀️ 36 lat
 ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
 ✅️ 2020 -> laparo+ histero
 ✅️ 2020 -> ⏸️
 ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
 ✅️ 2025 -> ⏸️
- 

U mnie połówkowe 07.09 📅 Bergamotka94, assialbnn lubią tę wiadomość
                                Trombofilia Bergamotka94, assialbnn lubią tę wiadomość
                                Trombofilia
 Rozjechane cytokiny
 Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
 11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
 🔸 5 x stymulacja
 🔸 3 x IUI
 🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
 Ryzyko OHSS, transfer odroczony
 14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
 15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
 13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
 30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
 02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
 6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
 17 dpt bhcg 5633
 24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
 7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
 9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
 12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
 19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕