#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja planuję kupić i zastanawiam się nad babysens 7 albo snuza 😀Julixxx wrote:Ja mam połówkowe 21+0 😊
Mało mnie ostatnio ale na bieżąco czytam sobie co piszecie. Czekam dzielnie na wizytę w poniedziałek bo już maluszka nie widziałam prawie miesiąc i tęskno.
Rozeznaję się powoli w wyprawce i chciałam Was spytać czy planujecie lub może macie po starszych dzieciach monitory oddechu? Jakie macie zdanie w temacie? 😁
Ja muszę przyznać mam nerwicę i boję się że nie będę w stanie zasnąć, a jedynie siedzieć i obserwować czy dzidzia oddycha
macie jakieś doświadczenia w temacie?Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
U mnie 21+5 i na pierwszych prenatalnych dostałam informację, że umawiają na połówkowe niewcześnie niż po 21 tygodniu.Papillon wrote:Dziewczyny a w którym tyg macie dokładnie wyznaczone połówkowe?👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 140g chłopaka 🥝
29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
29.10.2025 wizyta
27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

-
Jeden i drugi jest polecany. Ja na pewno kupię, bo wiem, że tak jak u Ciebie może być ciężko ze spokojem ducha. Teściowa miała znajomego w pracy, któremu monitor oddechu uratował życie córeczce i to mi wystarczy do podjęcia decyzji.Julixxx wrote:Ja mam połówkowe 21+0 😊
Mało mnie ostatnio ale na bieżąco czytam sobie co piszecie. Czekam dzielnie na wizytę w poniedziałek bo już maluszka nie widziałam prawie miesiąc i tęskno.
Rozeznaję się powoli w wyprawce i chciałam Was spytać czy planujecie lub może macie po starszych dzieciach monitory oddechu? Jakie macie zdanie w temacie? 😁
Ja muszę przyznać mam nerwicę i boję się że nie będę w stanie zasnąć, a jedynie siedzieć i obserwować czy dzidzia oddycha
macie jakieś doświadczenia w temacie?👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 140g chłopaka 🥝
29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
29.10.2025 wizyta
27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

-
Nickki, właśnie sprawdziłam wyniki badań połówkowych z poprzedniej ciąży. Miałam je w 22+3 i wtedy łożysko było już wysoko. Także podniosło się pomiędzy 19 a 23 tc.
Ogólnie, to lekarz mówił, żeby się narazie nie przejmować, bo o łożysku przodującym można mówić dopiero właśnie od badań połówkowych. -
Ja mam dzisiaj połówkowe 20+0
dinozaurowa, grzanewino, Niki2803 lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10
23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
2.09 - 217 gram szczęścia ❤️
17.09 - połówkowe, 331 gram milosci 🥰

-
Dziękuję Ci bardzo ❤️ Cały czas mam nadzieję, że się podniesie. Na ten moment mamy zakaz współżycia, podnoszenia, ćwiczeń siłowych itd. Ogólnie mam się oszczędzać więc wierzę, że przy takim trybie życia wszystko się unormuje i staram się być dobrej myśli ☺️Giosiek wrote:Nickki, właśnie sprawdziłam wyniki badań połówkowych z poprzedniej ciąży. Miałam je w 22+3 i wtedy łożysko było już wysoko. Także podniosło się pomiędzy 19 a 23 tc.
Ogólnie, to lekarz mówił, żeby się narazie nie przejmować, bo o łożysku przodującym można mówić dopiero właśnie od badań połówkowych.Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷

-
Ja mam połówkowe 20+0 ale z USG ciaza jest parę dni do przodu. Mam nadzieję że to nie za wcześnie 🙄 a miałyście może już umawiane echo serca dziecka ? Ja mam skierowanie ale dopiero po 21 tyg się mogę umawiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 11:09
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
TP 23/27.02.2026

-
.Papillon wrote:Dziewczyny a w którym tyg macie dokładnie wyznaczone połówkowe?
Dokładnie 20+4👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 wizyta
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1 -
Pytałam lekarza czy w związku z położeniem łożyska mam się oszczędzać (nadal pracuję) lub ograniczyć współżycie. Czytałam, że niektórym dziewczynom w takiej sytuacji to właśnie zalecono. Mój ginekolog tylko pokręcił głową i odpowiedział, że nie.Nickki wrote:Dziękuję Ci bardzo ❤️ Cały czas mam nadzieję, że się podniesie. Na ten moment mamy zakaz współżycia, podnoszenia, ćwiczeń siłowych itd. Ogólnie mam się oszczędzać więc wierzę, że przy takim trybie życia wszystko się unormuje i staram się być dobrej myśli ☺️
Także korzystam póki mogę i nic złego się nie dzieje 😉
A co ma się u Ciebie unormować? Masz jakieś krwawienia w związku z tym niskim położeniem łożyska? Bo jeżeli nie, to oszczędny tryb życia pozwoli jedynie uniknąć ewentualnych komplikacji. Nie wpłynie na jego podniesienie. -
A co do połówkowych, to ja byłam pewna, że mają być w połowie ciąży (stąd ich nazwa), czyli najlepiej w 20+0 😬
Zdziwiłam się, że w recepcji zaproponowali mi termin w 22+3. Zapytałam, czy to nie będzie za późno, bo myślałam, że tak jak w przypadku prenatalnych jest jakiś określony zakres czasu.
Odpowiedziała, że nie będzie za późno. A wręcz lekarz woli to badanie robić później, bo dziecko jest większe, a co za tym idzie, również jego organy. Dzięki temu łatwiej jest ocenić ich prawidłowe funkcjonowanie.
Teraz też pewnie mnie tak zapiszą. Narazie nie mam jeszcze terminu, bo skierowanie dostanę dopiero na kolejnej wizycie u mojego gina (w 18+5). -
Zasugerował, że przy takim położeniu mogą pojawić się krwawienia, plamienia stąd zalecenia odnośnie oszczędnego trybu życia.Giosiek wrote:Pytałam lekarza czy w związku z położeniem łożyska mam się oszczędzać (nadal pracuję) lub ograniczyć współżycie. Czytałam, że niektórym dziewczynom w takiej sytuacji to właśnie zalecono. Mój ginekolog tylko pokręcił głową i odpowiedział, że nie.
Także korzystam póki mogę i nic złego się nie dzieje 😉
A co ma się u Ciebie unormować? Masz jakieś krwawienia w związku z tym niskim położeniem łożyska? Bo jeżeli nie, to oszczędny tryb życia pozwoli jedynie uniknąć ewentualnych komplikacji. Nie wpłynie na jego podniesienie.Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷

-
Ja jak miałam tak nisko łożysko, że nachodziło mi na szyjkę to lekarz też zalecił wstrzemięźliwość albo bardzo spokojny sex 😂😂😂 (sam przyznał,ze to nie jest przeciwskazane ale z doświadczenia zaleca) bo moze dojść do odklejenia łożyska. Na ostatniej wizycie łożysko było już 2 cm nad szyjką. Z tym, ze ja mam na tylnej ścianie.
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
A to tak. To prawda, że niestety może tak być. Myślałam, że może pisałaś coś o tym wcześniej, a ja przegapiłam 🫣Nickki wrote:Zasugerował, że przy takim położeniu mogą pojawić się krwawienia, plamienia stąd zalecenia odnośnie oszczędnego trybu życia.
-
Ja mam polowkowe 21+3, lekarz sam mnie zapisał jak byłam na prenatalnych 🙂 Powiedział że najlepiej że wykonywać po 20tc 🙂
-
Ja będę miała w 20+6.
U mnie dzisiaj ciezki dzień. Wczoraj się ostro zdenerowalam i strasznie się nakręcam ale miałam powód a mój szanowny Pan mąż zamiast załagodzić sytuacje to dolewa oliwy do ognia... I za każdym razem jak się tak wkur.. i popłacze troche następnego dnia jestem nie do życia i boli mnie głowa.. mam wyrzuty sumienia,nie umiem się opanować.. raz na jakiś czas mi tak odkorbi ale później jest mi przykro, że tak daje się sprowokować ale ja z natury zawsze bylam wybuchową jak cos mi nie podpasowalo ale teraz łącznie z hormonami ciążowymi to jest takie combo, że nie ciezko mi sobie z tym poradzić.. oczywiście po jakimś czasie mi odda ale..
Czy wy też łapiecie czasami takie "furię"? -
MroziaMM wrote:Ja będę miała w 20+6.
U mnie dzisiaj ciezki dzień. Wczoraj się ostro zdenerowalam i strasznie się nakręcam ale miałam powód a mój szanowny Pan mąż zamiast załagodzić sytuacje to dolewa oliwy do ognia... I za każdym razem jak się tak wkur.. i popłacze troche następnego dnia jestem nie do życia i boli mnie głowa.. mam wyrzuty sumienia,nie umiem się opanować.. raz na jakiś czas mi tak odkorbi ale później jest mi przykro, że tak daje się sprowokować ale ja z natury zawsze bylam wybuchową jak cos mi nie podpasowalo ale teraz łącznie z hormonami ciążowymi to jest takie combo, że nie ciezko mi sobie z tym poradzić.. oczywiście po jakimś czasie mi odda ale..
Czy wy też łapiecie czasami takie "furię"?
Oooo to ja tak miałam w pierwszej ciąży 🤦 teraz jestem jakaś spokojniejsza.... Aż dziwne, bo zawsze też wystarczył mi impuls, a ja już byłam zagotowana 😂
Może to wiek robi swoje.... a może zmiana partnera... No nie wiem, ale póki co nie zdarzył mi się wybuch 😎
MroziaMM lubi tę wiadomość
-
Powiem, że aż sama jestem w szoku, bo serio jakaś spokojniejsza się zrobiłam. Przed ciążą wystarczył tylko zapalnik a ja już gotowa do awanti. Teraz zauważyłam, że nawet jak jest coś co mnie wyprowadza z równowagi to staram się wziąć oddech i nie startować do przeciwnika 😄 ale przyznać trzeba, że nikt mnie tak teraz nie denerwuje jak Mąż. Staramy się dużo rozmawiać jak mamy odmienne zdanie, o dziwo. Aczkolwiek mojemu Mężowi też ciężko cokolwiek wytłumaczyć, nawet jak przedstawię milion argumentów przeciwnych 😂 Do nich trzeba po prostu jak krowie na rowie powiedzieć, a później najlepiej wyjść do innego pomieszczenia 😂 Nie rozumiem dlaczego oni nie mają w sobie jakiegokolwiek zdroworozsądkowego myślenia, wystarczy ugryźć się czasami w język, żeby tej kobiety przy nadziei dodatkowo nie denerwować 🤷♀️MroziaMM wrote:Ja będę miała w 20+6.
Czy wy też łapiecie czasami takie "furię"?
grzanewino, MroziaMM lubią tę wiadomość
-
Ja mam połówkowe bardzo wcześnie bo będzie to 19+0. Jedyne pocieszenie że to placówka gdzie z całego rejonu wysyłają na usg prenatalne. Zaraz po jedziemy na tydzień do polski więc zależało mi zeby usg bylo wcześniej bo z tego strachu ciezko byłoby mi się cieszyć ciążą tym bardziej że u Starego w rodzinie mało dzieci się rodzi i ciężarna to ewenement i wszyscy się schodzą oglądać i podziwiać a do tego jedziemy na wesele🙈 I tu pytanie- gdzie stacjonarnie mogę kupić sukienkę? Polecacie coś? Jesli któraś ma do odsprzedania np z poprzedniej ciazy rozmiar S na juz widoczny brzuszek to tez zapraszam na priv.
Dzisiaj byłam u lekarza z bólem pleców i w pośladku. Wieczorami nie moge chodzić, serio. Doktorka powiedziała że to bóle wzrostowe i zaleciła fizjo, basen i zajęcia sportowe dla kobiet w ciąży.