#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też będę. Pewnie na covid też. I oczywiście krztusiec, RSV i co tam jeszcze szczepią w ciąży. Z synem się szczepiłam i los chciał, że jak miał 2 miesiące wszyscy zachorowaliśmy na covid właśnie. My z mężem zdychalismy, w tym ja gorączka powyzej 39 stopni przez dobre 4-5 dni, mąż był też w złym stanie, ale krócej, córkę rozłożyło na może dwa dni i to dość delikatnie, a dwumiesięczny dzieciaczek nawet nie miał stanu podgorączkowego, tylko lekko pokasływal przez jeden dzień. Może nie być związku, ale po co zmieniać coś, co działa 🤷Giosiek wrote:Ja będę. W pierwszej ciąży też się szczepiłam na co tylko się dało.
Nie wiem, czy to dzięki szczepieniom w ciąży, ale córka praktycznie przez pierwszy rok życia w ogóle nie chorowała. Nie miała nawet kataru. -
Ja polecam lanoline z Ziaji. Też jest gęsta i kosztuje grosze więc w razie czego nie szkoda jak się nie przyda 🙂 A rzeczywiście można użyć też np.do ust.
Mi osobiście wkładki laktacyjne akurat mega się przydały bo leciało ze mnie ciągle, jak karmiłam z jednej piersi to z drugiej się lało 🤦🏼♀️
Za to laktator kupiłam bo bałam się że nie będę miała pokarmu, trzeba będzie pobudzać itp.a ostatecznie praktycznie w ogóle mi się nie przydał. Dosłownie kilka razy żeby ulzyc sobie w nawale ale równie dobrze mogłam do tego kupić zwykły ręczny.
A z ciekawości - te z was które od razu przed porodem kupują butelki, laktatory to z góry zakładają że nie będą karmić piersią czy po prostu to tak w razie czego? -
Ufff! Jestem już po, badanie trwało ok 40 minut. Wszystko z bobasem dobrze ❤️
Giosiek, assialbnn, Cyprysek , Bezowata, Nickki, Irashka, grzanewino, Mamatrzechaniołków, MroziaMM, Melka96, Ola8999, zorilla94, mmonika_, Papillon, Julixxx lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Frida91 wrote:Mi osobiście wkładki laktacyjne akurat mega się przydały bo leciało ze mnie ciągle, jak karmiłam z jednej piersi to z drugiej się lało 🤦🏼♀️
Polecam w takiej sytuacji kolektor. Można to mleko wypływające z drugiej piersi zebrać i podać dziecku. -
Warto czekać na takie wiadomości 😉❤️Bergamotka94 wrote:Ufff! Jestem już po, badanie trwało ok 40 minut. Wszystko z bobasem dobrze ❤️
Cieszę się że wszystko dobrze 😊
Ile waży już dzidziuś? -
Miałam przy drugim dziecku. Niby można ale nie chciałam karmić butelką więc wlewałam ewentualnie do kąpieli. Ale nawet i w ciągu dnia zdarzały mi się wycieki, czasem na płacz dziecka nawet moje piersi tak reagowały 🙈Giosiek wrote:Polecam w takiej sytuacji kolektor. Można to mleko wypływające z drugiej piersi zebrać i podać dziecku.
-
Super dziewczyny, że macie udane wizyty. Bergamotka zasłaniał się chłopak i nie współpracował, że tak długo trwało? 😀 Udało się pstryknąć mu zdjęcie?
Nickki nie martw się jeszcze tym łożyskiem. Tak jak Asia mówi, tak lekarz też u mnie mówił, że w większości przypadków łożysko się podnosi, więc na razie się tym nie martwimy.
Ja również zamierzam się szczepić na COVID, RSV, grypę i krztusiec.
Nickki lubi tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 140g chłopaka 🥝
29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
29.10.2025 wizyta
27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

-
U nas lekarz oszacował wagę na ok 310g, a badanie tak długo bo najpierw lekarz trochę „przyuczał” młodsza lekarkę a później jeszcze sam wszystko sprawdzał powoli
przy okazji bobas oczywiście odwrócił się tak że lekarz niewiele widział więc musiałam wykonać na środku gabinetu 30 podskoków 😂😂😂
Mamatrzechaniołków, Bezowata, Cyprysek , Irashka, assialbnn, Giosiek, Julixxx lubią tę wiadomość
Ona 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Kupuje laktator bo w po 1 porodzie nameczylam sie z laktacją. Mam taką budowę brodawek ze dziecku ciężko złapać, zostają nam Kapturki i rozkręcenie za pomocą laktatora. A butelka dlatego, ze zamierzam tak jak w przypadku 1 dziecka odciagac i czasami zostawić bobasa z tatą.Frida91 wrote:Ja polecam lanoline z Ziaji. Też jest gęsta i kosztuje grosze więc w razie czego nie szkoda jak się nie przyda 🙂 A rzeczywiście można użyć też np.do ust.
Mi osobiście wkładki laktacyjne akurat mega się przydały bo leciało ze mnie ciągle, jak karmiłam z jednej piersi to z drugiej się lało 🤦🏼♀️
Za to laktator kupiłam bo bałam się że nie będę miała pokarmu, trzeba będzie pobudzać itp.a ostatecznie praktycznie w ogóle mi się nie przydał. Dosłownie kilka razy żeby ulzyc sobie w nawale ale równie dobrze mogłam do tego kupić zwykły ręczny.
A z ciekawości - te z was które od razu przed porodem kupują butelki, laktatory to z góry zakładają że nie będą karmić piersią czy po prostu to tak w razie czego? -
Ja nie planuje się szczepić. Nie neguje innych, że to robią ale osobiście jest to trochę kontrowersyjny temat dla mnie a w szczególności szczepionka na covid o której nie wiadomo jaki moze mieć wpływ na kobiety w ciąży.Nickki wrote:Czy Wy dziewczyny planujecie szczepić się na grypę? Jakie jest Wasze podejście w tym temacie?
assialbnn, Julixxx lubią tę wiadomość
-
Ja mam podobne zdanie. Nie szczepilam się na covid w ogóle i teraz w ciąży tym bardziej nie zamierzam. Na grypę też nigdy a jakoś nie choruję. Więc daruję sobie.MroziaMM wrote:Ja nie planuje się szczepić. Nie neguje innych, że to robią ale osobiście jest to trochę kontrowersyjny temat dla mnie a w szczególności szczepionka na covid o której nie wiadomo jaki moze mieć wpływ na kobiety w ciąży.
assialbnn lubi tę wiadomość
-
Moja siostra miała więcej mleka niż jej dziecko mogło zjeść, a też nie chciała dawać butelki. Nadmiar mleka mroziła. Dawała je później przy rozszerzaniu diety do kaszek.Frida91 wrote:Miałam przy drugim dziecku. Niby można ale nie chciałam karmić butelką więc wlewałam ewentualnie do kąpieli. Ale nawet i w ciągu dnia zdarzały mi się wycieki, czasem na płacz dziecka nawet moje piersi tak reagowały 🙈
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
My też już po wizycie. Synek 233 g i córeczka 226 g
wszystko okej 👍 teraz czekamy na połówkowe 24.09 
Cieszę się z Waszych udanych wizyt i przepraszam że mnie tu mniej ale zawsze kilka dni przed wizytą łapię stres i niepokój 😓 teraz będzie kilka dni radości i znowu przed wizytą stres! Eh!
Ola8999, grzanewino, Nickki, Bezowata, assialbnn, Bergamotka94, Cyprysek , Mamatrzechaniołków, Giosiek, Irashka, dinozaurowa, Joanne, Papillon lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀
Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
11.06 ⏸️
12.06 beta 882 mln/ml
prog 59.80 ng/ml
16.06 beta 4073 mln/ml
20.06 beta 17047 mln/ml
26.06 mamy dwa 💕
10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵

-
zorilla94 wrote:Cześć dziewczyny!
Cieszę się z Waszych udanych wizyt i przepraszam że mnie tu mniej ale zawsze kilka dni przed wizytą łapię stres i niepokój 😓 teraz będzie kilka dni radości i znowu przed wizytą stres! Eh!
Myślę że nas wszystkie łapie stres przed wizytą 🥹 i to normalne ❤️ Super że bobaski już tyle ważą, na połówkowych też będzie wszystko okej, zobaczysz ❤️
zorilla94 lubi tę wiadomość
Ona 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
zorilla94 wrote:Cześć dziewczyny!
Ale Ty masz duże te dzieciaczki 🙃🙃🙃 super!
zorilla94 lubi tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Dokładnie nie pamiętam. Według karty ciąży, to na wizycie w 19 tc było jeszcze nisko. Jak nie zapomnę, to sprawdzę później czy było nadal nisko na połówkowych, które miałam w 23 tc.Nickki wrote:Też mam taką nadzieję, że jeszcze się podniesie. A koło którego tygodnia ciąży z córką podniosło się u Ciebie?
Nickki lubi tę wiadomość
-
Co do szczepień to ja nie planuję ani covid ani grypy, nigdy się nie szczepiłam i w ciąży też nie zamierzam.
Zastanawiam się jedynie nad krztuścem, chociaż my całą rodziną bardzo rzadko w ogóle chorujemy, moja córka przez 14 lat życia miała tylko raz antybiotyk na zapalenie ucha po nurkowaniu na wakacjach.
Co do laktatora bo któraś pytała to ja mam słabe brodawki, przy córce był problem z karmieniem bo za nic nie potrafiła ich łapać, ja dostałam nawału skończyło się zapaleniem, więc teraz nastawiam się na KPI.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕