#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
https://amumu.pl/produkt/kombinezon-niemowlecy-welurowy-safari/
Choć teraz jak patrzę to bardziej mi się podoba ten, który Zosia podesłała bo ma 2 zamki i na pewno wygodniej sie ubiera♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Giosiek wrote:Pisałam już Wam kiedyś o tym, że się obkupiłam taniej na Black Friday. Zrobiłam wtedy też zamówienie na stronie Jukki. Nie pamiętam dokładnie, ale była wtedy zniżka 10 czy 20%. To było w 2023 roku, także nie wiem jak będzie w tym.
Ale podrzucam Wam taki tip, gdybyście chciały zaczekać do listopada 😉
PS. Ja kupiłam wtedy u nich otulacz do fotelika. kocyki i rożki.
Czyli polecasz rzeczy od nich? Bo oni mi się bardzo często na Facebooku wyświetlają
Mnie sie bardzo podobają rzeczy z Motulinki ale teraz już tez cenowo mocno poszli w górę, dla córki jak zamawiałam tam rzeczy to Pani działała tylko na Instagramie. Na pewno zamowie od nich zestaw poduszka + kołderka, córka do tej pory używa jako przytulanki
Ktoś kiedyś pytał też o śpiworki do spania, szczerze ja bardzo lubiłam te z Alditylko wiadomo trzeba trafić.
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
W niedzielę jade na targi Mamaville i tam mam zamiar właśnie takie rzeczy pooglądać (śpiworki, kombinezony,otulacze)♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
U mnie połowa prawie za mną i zaczynam myśleć o porodzie 😱🙈
W pierwszej ciąży tak mnie nastraszyli ze panicznie bałam się tego momentu 🤣 byłam miło zaskoczona bo naprawdę nastawiałam się na ból nie z tej ziemii 😆 bolało oczywiście jak cholera ale nie tak jak moja wyboraznia sobie to zaplanowała 😜
Pisałam wyżej ze Jukki jest w moim mieście stacjonarnie więc jeśli chcecie wiedzieć jak coś wygląda na żywo to dajcie znać 😊grzanewino lubi tę wiadomość
-
Assialbnn lepiej być milo zaskoczonym niż niemiło rozczarowanym😉 Co chodzi o porod mnie straszono naturalnym przy minimalnych wymiarach a maksymalnym dziecku więc spodziewałam się najgorszego ale mialam nadzieję na cesarkę, ale co chodzi o połóg to nastawiałam się na najgorszą wersję. Na krwawienie, ból, depresję, problemy z dzieckiem, brak pomocy etc. Nie bylo łatwo, jak to przy noworodku, ale porównując mój stan pod koniec ciąży a po cesarce to jak nowa😅 paracetamol musiałam brac tylko przez pierwsze dni, nie krwawiłam, dopiero po miesiącu mialam jednorazowe krwawienie, nie mialam problemów z depresją i myślę że super dało się wszystko ogarnąć.
Natomiast moja bratowa i brat nastawili sie na łatwy poród, jak mu mówiłam żeby dla siebie też spakował torbę bo różnie może być, to twierdził że oni pojadą do szpitala tylko na kilka godzin, bo to tylko poród 🤣🙈 Niestety mocno się rozczarowali i w szpitalu byli chyba z 5 dni a w nl po naturalnym wychodzi się po kilku godzinach, po cc w drugiej dobie. -
Joanne wrote:Assialbnn lepiej być milo zaskoczonym niż niemiło rozczarowanym😉 Co chodzi o porod mnie straszono naturalnym przy minimalnych wymiarach a maksymalnym dziecku więc spodziewałam się najgorszego ale mialam nadzieję na cesarkę, ale co chodzi o połóg to nastawiałam się na najgorszą wersję. Na krwawienie, ból, depresję, problemy z dzieckiem, brak pomocy etc. Nie bylo łatwo, jak to przy noworodku, ale porównując mój stan pod koniec ciąży a po cesarce to jak nowa😅 paracetamol musiałam brac tylko przez pierwsze dni, nie krwawiłam, dopiero po miesiącu mialam jednorazowe krwawienie, nie mialam problemów z depresją i myślę że super dało się wszystko ogarnąć.
Natomiast moja bratowa i brat nastawili sie na łatwy poród, jak mu mówiłam żeby dla siebie też spakował torbę bo różnie może być, to twierdził że oni pojadą do szpitala tylko na kilka godzin, bo to tylko poród 🤣🙈 Niestety mocno się rozczarowali i w szpitalu byli chyba z 5 dni a w nl po naturalnym wychodzi się po kilku godzinach, po cc w drugiej dobie.
W Polsce czy chce czy nie chce czeka mnie kilkudniowa wizyta 🙈🤣 Wiadomo poród to nic przyjemnego i czas po nim również, ale życzę sobie aby ten zbliżający się był zbliżony do tego 10 lat temu 😊 Czas połogu też przebiegł spokojnie 🙂
Narazie postaram się skupić na wyprawce 😆🤣 -
Cyprysek wrote:https://amumu.pl/produkt/kombinezon-niemowlecy-welurowy-safari/
Choć teraz jak patrzę to bardziej mi się podoba ten, który Zosia podesłała bo ma 2 zamki i na pewno wygodniej sie ubierazapisałam na liście, będę później weryfikować co w końcu kupimy
-
@Bergamotka jak po połówkowych? Jesteście juz po?
-
Dzyzia wrote:Dzień dobry, u mnie trwa 20 tydzień i zaczęły się skurcze Braxtona-Hicksa. Dziecko zaczęło też kopać i to tak, że czasem nawet z zewnątrz da się poczuć. Jestem też chora, trzeci dzień ze stanem podgorączkowym, także dzisiaj pracuje z domu 👍
Czyli mam kombi 😆 -
Dziewczyny Dzyzia, Monika dużo zdrówka dla Was. ☺️Grzejcie się i odpoczywajcie. Niestety ta pogoda jest strasznie zdradliwa.
-
Hejka, ja mam badania niestety dopiero o 19… chyba zwariuję z nerwów do tego czasu. Jeszcze wszystko dookoła w życiu się jakoś nie może ostatnio ułożyć jak powinno i jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów
Trzymajcie za nas kciuki 🥹Irashka, Bezowata lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Mocno trzymam i czekam na wieści ✊🏻🤞🏻
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie, malutka rośnie prawidłowo, zakrywała się rączkami i nie chciała się pokazać 😆
🥰🥰Lekarz dzisiaj powiedział, że u mnie łożysko ma cechy łożyska przodującego i mam nastawić się na cesarskie cięcie 😪Bergamotka94, assialbnn, Giosiek, grzanewino, Bezowata, Irashka, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
Bergamotka94 wrote:Hejka, ja mam badania niestety dopiero o 19… chyba zwariuję z nerwów do tego czasu. Jeszcze wszystko dookoła w życiu się jakoś nie może ostatnio ułożyć jak powinno i jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów
Trzymajcie za nas kciuki 🥹
Już prawie 19 😉
Czekamy na info 🤞❤️Bergamotka94 lubi tę wiadomość
-
Cyprysek wrote:Czyli polecasz rzeczy od nich? Bo oni mi się bardzo często na Facebooku wyświetlają
Mnie sie bardzo podobają rzeczy z Motulinki ale teraz już tez cenowo mocno poszli w górę, dla córki jak zamawiałam tam rzeczy to Pani działała tylko na Instagramie. Na pewno zamowie od nich zestaw poduszka + kołderka, córka do tej pory używa jako przytulanki
Ktoś kiedyś pytał też o śpiworki do spania, szczerze ja bardzo lubiłam te z Alditylko wiadomo trzeba trafić.
Córka ma niebieski. Myślę, że drugiej też kupię w innym kolorze 😊
Edit: Byłam właśnie na ich stronie i mają w tym tygodniu 10% zniżki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 19:44
-
Czy Wy dziewczyny planujecie szczepić się na grypę? Jakie jest Wasze podejście w tym temacie?Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷
-
Nickki wrote:My już po wizycie, malutka rośnie prawidłowo, zakrywała się rączkami i nie chciała się pokazać 😆
🥰🥰Lekarz dzisiaj powiedział, że u mnie łożysko ma cechy łożyska przodującego i mam nastawić się na cesarskie cięcie 😪
A co do łożyska przodującego, to wydaje mi się, że ma jeszcze czas, żeby się podnieść. Macica jeszcze sporo się powiększy, także myślę, że nie masz narazie powodu do zmartwienia.
Ja na prenatalnych i na ostatnim badaniu w 15 tc też miałam łożysko nisko (zakrywało całkowicie ujście szyjki macicy). Póki co, to się nie przejmuję, bo z córką też tak miałam na tym etapie, a później się podniosło 😊Nickki lubi tę wiadomość
-
Nickki wrote:Czy Wy dziewczyny planujecie szczepić się na grypę? Jakie jest Wasze podejście w tym temacie?
Nie wiem, czy to dzięki szczepieniom w ciąży, ale córka praktycznie przez pierwszy rok życia w ogóle nie chorowała. Nie miała nawet kataru. -
Giosiek wrote:Super, że z malutką wszystko w porządku 😊
A co do łożyska przodującego, to wydaje mi się, że ma jeszcze czas, żeby się podnieść. Macica jeszcze sporo się powiększy, także myślę, że nie masz narazie powodu do zmartwienia.
Ja na prenatalnych i na ostatnim badaniu w 15 tc też miałam łożysko nisko (zakrywało całkowicie ujście szyjki macicy). Póki co, to się nie przejmuję, bo z córką też tak miałam na tym etapie, a później się podniosło 😊Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷
-
Giosiek wrote:Ja będę. W pierwszej ciąży też się szczepiłam na co tylko się dało.
Nie wiem, czy to dzięki szczepieniom w ciąży, ale córka praktycznie przez pierwszy rok życia w ogóle nie chorowała. Nie miała nawet kataru.Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷