X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Tak i nie, bo mialam próbki innej maści i byla po prostu rzadka a purelan jest bardzo gęstą maścią która bardzo dobrze trzyma się skóry. Ja polecam tą konkretną.
    Ja używałam różnych maści, bo gdy zarejestrowałam ciążę na różnych stronach sklepów (dm, rossmann, kaufland, lidl itd), to dostałam paczki z próbkami (typu pieluszki, chusteczki nawilżane, próbki kremów dla mamy i bobasa). Chyba żadna nie była rzadka 🤔
    Ale z własnego doświadczenia mogę potwierdzić, że produkty medeli są naprawdę super jakości. Miałam od nich także staniki do karmienia i byłam bardzo zadowolona.

A tak mi się przypomniało. Była rzecz, której zrobiłam zapas, a w ogóle mi się nie przydała 😅
    Były to wkładki laktacyjne. Okazało się, że nie miałam aż takich ilości mleka, żeby mi wyciekało między karmieniami. Także nie radzę kupować ich przed porodem w hurtowej ilości 😉

age.png

preg.png
  • Irashka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu dziewczyny jaka dawka wiedzy z rana 😀 w ogóle nie przyszło mi do głowy martwienie się o sutki i brodawki. Pewnie wspomnieliby o tym w szkole rodzenia, ale aktualnie to nowa wiedza dla mnie.

Joanne lubi tę wiadomość

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️
    09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
    15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
    29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
    14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
    03.09.2025 140g chłopaka 🥝
    29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe)

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 3 miesięcy piersi się regulują i wkładki później nie są potrzebne. O tym też nie wiedziałam ale na szczęście zapasu zrobionego nie mialam, zostało mi tylko jedno napoczate pudełko 😁

Irashka z pewnością doświadczone mamy na forum będą się dzieliły swoją wiedzą🙂 do tematów karmienia jeszcze będę wracała bo to bardzo ważny temat a jednak trudny bo potem kobieta zostaje z tym sama. Ja nie neguję karmienia mm, każda kobieta ma prawo do wyboru, tym bardziej gdy rzeczywiście są jakieś problemy i dziecko musi byc karmione mm, ale moje własne przemyślenia są takie że skoro temu dziecku chce się zapewnic jak najlepszy start to warto robić to juz w okresie ciąży a potem karmiąc piersią.

Osobiście dla mnie przed urodzeniem córki kp bylo trochę creepy i nie nastawiałam się na nie. Potem jednak pomyślałam że skoro zawsze celuję w zdrową żywność, chcę wrócić na wieś zeby miec własny ogród żeby unikać tej wszechobecnej chemii i przetworzonego jedzenia, to dlaczego mam karmić dziecko mlekiem z puszki. I w tym momencie dopiero nastawiłam się na kp chociaż nie mialam na to parcia. Uznałam że jesli się uda to dobrze, jesli nie to nie ma co się załamywać czy tym bardziej wmawiać sobie że jest się złą matką czy pozwolić aby inni przez to wpływali na naszą psychikę. Finalnie karmiłam córkę 2 lata i 2,5 miesiąca. Odstawiłam ją z tego względu że najprawdopodobniej przez karmienie piersią nie utrzymywały się kolejne ciąże a do tego ona zamiast jesc stałe posiłki to był tylko cycek.

age.png

preg.png
‹‹ 157 158 159 160 161
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ