X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Nickki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to ja zastanawiam się czy nie kupić dopiero po porodzie jeśli faktycznie będzie potrzebny. Ale też nie mam doświadczenia w tym temacie.

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

preg.png
  • Irashka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie j też się tak zastanawiałam, żeby kupić po. Ewentualnie mieć już wybrany model, który mnie interesuje. Zobaczę też co mi w szkole rodzenia powiedzą i jakie mają podejście. Zastanawiam się co w sytuacji gdy nie będę miała mleka, albo tak jak mój brat który był uczulony na mleko naszej mamy i musiał pić modyfikowane. Wtedy chyba ten zakup jest zbędny 🙄 chyba. Za dużo pytań za mało odpowiedzi 😂

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️
    09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
    15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
    29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
    14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
    03.09.2025 140g chłopaka 🥝
    29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe)

preg.png
  • Nickki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irashka wrote:
    Właśnie j też się tak zastanawiałam, żeby kupić po. Ewentualnie mieć już wybrany model, który mnie interesuje. Zobaczę też co mi w szkole rodzenia powiedzą i jakie mają podejście. Zastanawiam się co w sytuacji gdy nie będę miała mleka, albo tak jak mój brat który był uczulony na mleko naszej mamy i musiał pić modyfikowane. Wtedy chyba ten zakup jest zbędny 🙄 chyba. Za dużo pytań za mało odpowiedzi 😂
    Mamy te same rozterki 😄Chyba z miesiąca na miesiąc tych pytań bez odpowiedzi będzie coraz więcej 🙈

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

preg.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irashka wrote:
    Jeśli będziesz miała sporo mleka a nie będziesz karmić, możesz nabawić się zapalenia kanalików. Boli w chuj. Po to jest wtedy laktator, żeby odciągać zanim pokarm nie zniknie. Odciągać się wtedy mało i rzadko, tylko tyle żeby odciazyc piersi, a nie stymulować laktacji. Ale to nie musi być żaden hiper super laktator, ja miałam jakiegoś noname za stówę chyba i dawał radę.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem dostałam laktator ręczny (jako must have każdej matki). Dość szybko po porodzie córka zaczęła preferować picie mleka tylko z lewej piersi i z prawej musiałam odciągać (dawałem jej je w butelce). Ręczny nie zdał egzaminu, bo potrzebowałam do jego obsługi dwóch rąk, a córka chciała być ciągle w moich ramionach. Zamówiłam sobie laktator muszlowy i to było super rozwiązanie. Ściągałam mleko z piersi podczas tulenia córki, albo różnych prac domowych. Mój był na tyle cichy, że później ściągałam mleko nawet w pracy i praktycznie nikt się nie zorientował 😉
    Ja mam medele.
    Ogólnie, to laktator polecam kupić dopiero po porodzie. Paczka dojdzie w ciągu dnia czy dwóch. A może okazać, że się nie przyda i bez sensu wydawać kasę na zaś.

age.png

preg.png
  • mmonika_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irashka wrote:
    Dziewczyny a body i spodenki? Często są takie zestawy w hm, ale zastanawiam się czy to jest praktyczne. 🤔 Joanne właśnie czytałam, że najlepsze to te rozpinane pajacyki do końca + te kopertowe bodziaki. Czytałam też, że niepraktyczne są na zamek i na rzepy. Chciciaz jak mam być szczera to nie widziałam w ogóle takich.

Asia ja taką wyprawkę chce kupić w aptece gemini często tam są promocje. Czy laktator rzeczywiście jest potrzebny? Boję sie, że go nie użyje.

Cyprysek zapisuje polecajki sklepów 😀

A szklane butelki? Co myślicie o nich?
    Odnośnie szklanych butelek to chyba kwestia bardzo indywidualna. Znajoma korzystała od początku, na początku super i sobie chwaliła. Ale trzeba uważać, potłukła dwie 🤣 Preferuję plastikowe, potrafię być za szybka i mam imadło w rękach 🙄 także będzie bezpieczniej.
    Zamówiłam kilka bodziaków i spodenek z HM, ale też z Kappahl. Wszystko na promkach. Czekam teraz na kolekcje zimowe i jakieś rabaty 😁

I Wam powiem, że wszystko wyjdzie w praniu. Ile mam, tyle opinii. Każda inna 😁 Pozostaje się uczyć na własnym przykładzie 🤷‍♀️

👩🏻 33. 👨🏻 37.

Pierwsza ciąża w 2024 💔😢

01.06.2025 ⏸️
    12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
    03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
    15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
    29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
    26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵

#rodzęw2026 🎈

preg.png
‹‹ 156 157 158 159 160
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ