#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do laktatora to ja zastanawiam się czy nie kupić dopiero po porodzie jeśli faktycznie będzie potrzebny. Ale też nie mam doświadczenia w tym temacie.Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
Właśnie j też się tak zastanawiałam, żeby kupić po. Ewentualnie mieć już wybrany model, który mnie interesuje. Zobaczę też co mi w szkole rodzenia powiedzą i jakie mają podejście. Zastanawiam się co w sytuacji gdy nie będę miała mleka, albo tak jak mój brat który był uczulony na mleko naszej mamy i musiał pić modyfikowane. Wtedy chyba ten zakup jest zbędny 🙄 chyba. Za dużo pytań za mało odpowiedzi 😂
-
Irashka wrote:Właśnie j też się tak zastanawiałam, żeby kupić po. Ewentualnie mieć już wybrany model, który mnie interesuje. Zobaczę też co mi w szkole rodzenia powiedzą i jakie mają podejście. Zastanawiam się co w sytuacji gdy nie będę miała mleka, albo tak jak mój brat który był uczulony na mleko naszej mamy i musiał pić modyfikowane. Wtedy chyba ten zakup jest zbędny 🙄 chyba. Za dużo pytań za mało odpowiedzi 😂Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
Irashka wrote:Właśnie j też się tak zastanawiałam, żeby kupić po. Ewentualnie mieć już wybrany model, który mnie interesuje. Zobaczę też co mi w szkole rodzenia powiedzą i jakie mają podejście. Zastanawiam się co w sytuacji gdy nie będę miała mleka, albo tak jak mój brat który był uczulony na mleko naszej mamy i musiał pić modyfikowane. Wtedy chyba ten zakup jest zbędny 🙄 chyba. Za dużo pytań za mało odpowiedzi 😂
-
Ja przed porodem dostałam laktator ręczny (jako must have każdej matki). Dość szybko po porodzie córka zaczęła preferować picie mleka tylko z lewej piersi i z prawej musiałam odciągać (dawałem jej je w butelce). Ręczny nie zdał egzaminu, bo potrzebowałam do jego obsługi dwóch rąk, a córka chciała być ciągle w moich ramionach. Zamówiłam sobie laktator muszlowy i to było super rozwiązanie. Ściągałam mleko z piersi podczas tulenia córki, albo różnych prac domowych. Mój był na tyle cichy, że później ściągałam mleko nawet w pracy i praktycznie nikt się nie zorientował 😉
Ja mam medele.
Ogólnie, to laktator polecam kupić dopiero po porodzie. Paczka dojdzie w ciągu dnia czy dwóch. A może okazać, że się nie przyda i bez sensu wydawać kasę na zaś. -
Irashka wrote:Dziewczyny a body i spodenki? Często są takie zestawy w hm, ale zastanawiam się czy to jest praktyczne. 🤔 Joanne właśnie czytałam, że najlepsze to te rozpinane pajacyki do końca + te kopertowe bodziaki. Czytałam też, że niepraktyczne są na zamek i na rzepy. Chciciaz jak mam być szczera to nie widziałam w ogóle takich.
Asia ja taką wyprawkę chce kupić w aptece gemini często tam są promocje. Czy laktator rzeczywiście jest potrzebny? Boję sie, że go nie użyje.
Cyprysek zapisuje polecajki sklepów 😀
A szklane butelki? Co myślicie o nich?
Zamówiłam kilka bodziaków i spodenek z HM, ale też z Kappahl. Wszystko na promkach. Czekam teraz na kolekcje zimowe i jakieś rabaty 😁
I Wam powiem, że wszystko wyjdzie w praniu. Ile mam, tyle opinii. Każda inna 😁 Pozostaje się uczyć na własnym przykładzie 🤷♀️ -